Μήνυμα Τσίπρα για «σεβασμό τηςλαϊκής ετυμηγορίας»

Νέα μηνύματα του πρωθυπουργού από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μήνυμα Τσίπρα για «σεβασμό τηςλαϊκής ετυμηγορίας»

«Η μόνη, απαρέγκλιτη και αναντικατάστατη προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα, είναι ο σεβασμός στη λαϊκή ετυμηγορία που διατυπώθηκε τρεις φορές τη χρονιά που φεύγει» τόνισε ο πρωθυπουργός στο 26ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας». Το μήνυμα Τσίπρα έρχεται λίγες ώρες μετά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου απέρριψε τα περι οικουμενικής κυβέρνησης και επιτέθηκε κατά πάντων σε μια προσπάθεια συσπείρωσης.

«Προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για την αναδιάθρωση του χρέους και του πολυπόθητου αποτελέσματός της είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και γι' αυτό στόχος της κυβέρνησης είναι να την ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό, κρατώντας παράλληλα σταθερές τις γραμμές άμυνας για την προστασία των αδυνάτων, όπως είναι οι συνταξιούχοι», επεσήμανε ο πρωθυπουργός

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι αυτό δεν είναι κάτι ανέφικτο, αλλά είναι εφικτό και θα ήταν ακόμα ευκολότερο αν υπήρχε και η πάνδημη συμφωνία όλου του πολιτικού συστήματος, για το οποίο σχολίασε ότι περνά βαθιά κρίση αξιοπιστίας.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εκτός όμως από το πολιτικό σύστημα, υπάρχει και η κοινωνία και οι παραγωγικές δυνάμεις, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, όπως τόνισε, ταυτίζεται απολύτως με τον παραπάνω εθνικό στρατηγικό στόχο που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Το 2016 αφετηρία εξόδου από την κρίση

«Αν το 2015 ήταν το έτος της σταθεροποίησης της χώρας στην Ευρωζώνη, το έτος του οριστικού τέλους του «Grexit», το 2016, θα πρέπει να είναι η χρονιά για την αφετηρία για την έξοδο από την κρίση» επεσήμανε ο πρωθυπoυργός Αλέξης Τσίπρας από βήμα του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ήταν αναγκασμένες να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα και μια συμφωνία, ο πολιτικός σχεδιασμός αυτής της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στην υλοποίηση της συμφωνίας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη - και θα το εφαρμόσει. Το 2016 θα είναι η χρονιά που θα εδραιώσει τη μακροπρόθεσμη πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στον τόπο μας – τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2016 θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία θα εμπεδωθεί κατά προτεραιότητα, για τα λιγότερο ευνοημένα κοινωνικά στρώματα. Ν.Λ.

Επιχείρηση συσπείρωσης της ΚΟ

Στην προσπάθεια να συσπειρώσει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την άρνησή τους να παρέχουν στήριξη στην εθνική κόκκινη γραμμή που αφορά το ασφαλιστικό, κατηγορώντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω του PSI και των κυβερνητικών πολιτικών τα τελευταία 40 χρόνια.

Μιλώντας στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να αναδείξει το κυβερνητικό έργο σε μία προσπάθεια να τονίσει τον ρόλο των βουλευτών καταγράφοντας τις …μικρές νίκες της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ανέφερε και την μείωση της ύφεσης για το 2015 από τις αρχικές προβλέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύσκολο δρόμο και ζήτησε από τους βουλευτές να κρατήσουν τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος.

Στην μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά ταύτισε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τις ευθύνες τους για το ασφαλιστικό σημειώνοντας ότι έχουν υπογράψει 11 περικοπές στις συντάξεις από το 2011 μέχρι το 2014.

Κατηγόρησε τα κόμματα για υποκρισία που έχει ξεπεράσει τα όρια ενώ επιτέθηκε σφόδρα κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών υπονοώντας κυρίως την ΓΣΕΕ για την υποστήριξη του ΝΑΙ κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος. «Έχουν το θράσος και μιλάνε για το ασφαλιστικό, οι ίδιες συνδικαλιστικές ηγεσίες που το καλοκαίρι τάχθηκαν υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα».

Ζητήσαμε κοινό διαπραγματευτικό μέτωπο και οχι οικουμενική

Ζητήσαμε κοινό διαπραγματευτικό μέτωπο όχι οικουμενική κυβέρνηση, είπε ο Πρωθυπουργός βάζοντας προσωρινά τέλος στα σενάρια για διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ξεκαθάρισε δε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει καθιστώντας έτσι την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως την κύρια δύναμη που θα κληθεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό θα συζητηθεί και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν συμμετέχει στα κοινοβουλευτικά όργανα για να αναδειχτούν νέες ηγεσίες στο ΕΣΡ και στις ανεξάρτητες αρχές.

«Είναι ζήτημα δημοκρατίας» είπε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια εάν τελικά η αντιπολίτευση συνεχίσει την ίδια τακτική.

Μάλιστα, ταύτισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν συμμετέχουν στην ανάδειξη ηγεσιών στις ανεξάρτητες αρχές, με δυνάμεις και συμφέροντα που δεν επιθυμούν να εφαρμοστεί ο νέος νόμος για τα ΜΜΕ. «Εά συμβαίνει κάτι τέτοιο το καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό» είπε ο Πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να ανεβάσει το ηθικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ζήτησε από τους βουλευτές να απευθυνθούν στον λαό προκειμένου να εξασφαλίσουν στήριξη για την κυβέρνηση και να αποφεύγουν τα τηλεοπτικά πάνελ.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 13 Οκτ 2021 | 11:48

Κρήτη: Στις σεισμόπληκτες περιοχές ο Αλέξης Τσίπρας

Την σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

12 Οκτ 2021 | 06:46

Ο "Τζάμπας", το Σαχέλ και ο Αλέξης...

Οι αντιρρήσεις του Αλέξη Τσίπρα για την πιθανότητα αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Σαχέλ δεν αποτελούν έκπληξη

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 11 Οκτ 2021 | 19:34

Τάσος Κουράκης: Έγινε η πολιτική κηδεία - Παρών ο Αλέξης Τσίπρας με κόκκινο τριαντάφυλλο [εικόνες]

Με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, ο Αλέξης Τσίπρας παρέστη στην πολιτική κηδεία του Τάσου Κουράκη.

10 Οκτ 2021 | 19:00

Ο Τσίπρας, ίδιος πάντα, στη Βουλή

Στον ορίζοντα του κ. Τσίπρα, όλα τα συμβόλαια που υπογράφουν οι Άλλοι είναι ύποπτα.

10 Οκτ 2021 | 15:55

Τσίπρας: Στην Αυστρία οι θεσμοί λειτούργησαν, στην Ελλάδα εκκωφαντική σιωπή

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία.

10 Οκτ 2021 | 08:16

Σε διαφορετική ρότα Αποστολάκης και Τσίπρας - Γιατί ο ναύαρχος "άδειασε" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τη Γαλλία

Η θετική στάση του Ευάγγελου Αποστολάκη απέναντι στην αγορά των Rafale και των φρεγατών Belharra, προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2021 | 07:29

Ελληνογαλλική συμφωνία: Ο Μητσοτάκης ανέδειξε τις αντιφάσεις του Τσίπρα που έμεινε οχυρωμένος στο... Σαχέλ

Η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία υπερψηφίστηκε. Για υποκριτικούς ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα που στάθηκε απέναντι σε μια ιστορική εθνική επιτυχία, μιλά το Μαξίμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 07 Οκτ 2021 | 16:21

Δευτερολογία Τσίπρα: "Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον μικρό Μπογδάνο που κρύβει στην ψυχή του"

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ... ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ 07 Οκτ 2021 | 13:21

Οταν ο Μητσοτάκης θύμισε στον Τσίπρα το κιτς σόου Καμμένου στη Σαλαμίνα με το χαλί και τις παλέτες στην παραλία [εικόνες]

"Η νέα φρεγάτα θα πλεύσει στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μέσα στο 2025. Εκεί που κάποιοι άπλωναν κόκκινα χαλιά και έκαναν τελετές για τους Σαλαμινομάχους", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2021 | 12:57

Τσίπρας για την Αμυντική Συμφωνία με Γαλλία: "Ο Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να είναι γραβάτες"

Live η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ 07 Οκτ 2021 | 11:40

Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για το Σαχέλ ως πρωθυπουργός- Τώρα καταψηφίζει την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία λόγω…Σαχέλ

Ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμμετάσχει στην Συνδιάσκεψη κορυφής της Ε.Ε. για το Σαχέλ και είχε στηρίξει την απόφαση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ 07 Οκτ 2021 | 07:26

Σύγκρουση στη Βουλή για την ελληνογαλλική συμφωνία: Ο Μητσοτάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Τσίπρα που θα καταψηφίσει [live]

Στις 10:30 το πρωί η συνεδρίαση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 06 Οκτ 2021 | 13:30

Διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνία: Φίλης και Αναγνωστοπούλου σε πιο σκληρή γραμμή

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν αντίστοιχη συμφωνία με τη Γαλλία το 2018, βουλευτές του κόμματος εκφράζουν τη συνολική διαφωνία τους με την ελληνογαλλική συμφωνία.