Μηνύματα Πιτσιόρλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Κατηγορηματικά υπέρ των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων εμφανίστηκε στο συνέδριο του Γραφείου του Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ο Στέργιος Πιτσιόρλας

minumata-pitsiorla-sto-eswteriko-tou-suriza-gia-tis-idiwtikopoiiseis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κατηγορηματικά υπέρ των μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε στο συνέδριο του Γραφείου του Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ο Στέργιος Πιτσιόρλας. 

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Σκουρλέτη που τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε στον συνάλδεφο του υπουργό, αλλά και σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στην ίδια γραμμή, ότι στις σημερινές συνθήκες και όχι επειδή μας επιβλήθηκε οι μεταρρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικοποιήσεων αποτελούν βασικό μοχλό για την μεταστροφή και αναδιοργάνωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Πιτσιόρλας παρατήρησε δηκτικά ότι υπάρχουν «ριζωμένες αντιλήψεις» που εναντιώνονται στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες δεν αφορούν «μόνο την Αριστερά αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και τους επιχειρηματίες».

Έφερε ως παράδειγμα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. «Χρειάστηκε να συγκρουστούμε με πολλά συμφέροντα όχι μόνο υψηλά αλλά και κοινωνικά (σ.σ: σπόντα προς τον Θοδωρή Δρίτσα) για να προχωρήσουμε. Το ίδιο, δήλωσε, μπορεί να γίνει και με την ενέργεια, με τα τρένα και τον τουρισμό.

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική της αντιπαράθεσης των πολιτικών μας πεποιθήσεων. Όταν ακούω φράσεις του τύπου "Φρανγκενστάιν για την ΔΕΗ" αυτό σημαίνει ότι η αντιπαράθεση ακουμπά στο υπέδαφος του κρατισμού και του λαικισμού και τον αναδεικνύει» είπε απευθυνόμενος εκ νέου και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης συνέδεσε το κλείσιμο της αξιολόγησης με τη φυγή της χώρας προς τα εμπρός.

Εκτίμησε συγκεκριμένα ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων θα «τρέξουν» επενδυτικά προγράμματα στα τρένα, στα αεροδρόμια, στον τουρισμό και επανέλαβε ότι στο τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Στην προσπάθεια του να καταδείξει ότι η χώρα μπορεί να γίνει κέντρο επενδύσεων αναφέρθηκε ακόμα σε δύο project.

• Στην συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ όπου υπήρξε απόφαση να εκπονηθεί σε συνεργασία με τα σωματεία σχέδιο παρεμβάσεων για να επαναλειτουργήσουν όλα τα ναυπηγεία στη ζώνη γύρω από τον Πειραιά.

• Στην απόφαση της PMI να επενδύσει στη χώρα μας πολλά εκατομμύρια για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου. Η επένδυση αυτή, εξήγησε, ήταν προιον μεγάλων διαπραγματεύσεων και η PMI επέλεξε την Ελλάδα της κρίσης και των προβλημάτων και οχι μια άλλη γειτονική χώρα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook