Σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της "Αυγής" αναμένεται να προχωρήσει ο βουλευτής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης μετά από δημοσίευμα του site της εφημερίδας που τον κατηγορούσε για παραποίηση απόρρητου εγγράφου της ΕΥΠ.
Το παρατηρητήριο Fake News του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για ψευδή είδηση και σημειώνει ότι ο "γαλάζιος" βουλευτής κατέθεσε σήμερα ένσταση στην εξεταστιή επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.
"Οι συμμετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, παραδέχθηκαν το ψευδές του δημοσιεύματος ως προς την κατάθεση του δήθεν πλαστού εγγράφου και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου εκ μέρους του κ. Τσαβδαρίδη. Ο βουλευτής που ουδέποτε κατέθεσε (πολύ περισσότερο αλλοίωσε) κάποιο έγγραφο, απαίτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση, με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδιπλώνονται και να δηλώνουν ευθαρσώς ότι πράγματι ο εισηγητής της ΝΔ, ουδέποτε κατέθεσε ή επέδειξε στην επιτροπή οποιοδήποτε έγγραφο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ.Χρήστος Ράμμος. Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης θα προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά και θα αναζητήσει εκείνον που έκανε ψεύδη διαρροή για την αποκατάσταση της τιμής και υπόληψής του" τονίζουν από το κυβερνόν κόμμα.
Το επίμαχο δημοσίευμα της Αυγής
Ένα αδιανόητο περιστατικό έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε μία προσπάθεια να συσκοτίσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, επικαλέστηκε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο ήταν παραποιημένο. Ηχηρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, καθώς αποκάλυψε την παραποίηση και έβαλε στην θέση του τον γαλάζιο βουλευτή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης επικαλέστηκε απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ με ημερομηνία 5 Μαΐου το οποίο δήθεν έλεγε ότι το μηχάνημα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν προγραμματισμένο να καταστραφεί στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, ο Χρήστος Ράμμος έβγαλε το ίδιο χαρτί στο οποίο δεν αναφερόταν κάποια ημερομηνία καταστροφής.
Η ημερομηνία 25 Ιουλίου δεν είναι βεβαίως τυχαία, καθώς την επόμενη μέρα, στις 26 Ιουλίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε στον Άρειο Πάγο και αποκάλυψε την προσπάθεια παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator.
Υπενθυμίζεται ότι Χρήστος Ράμμος αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου, ημέρα που οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκη προσκόμισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.