Μίσθωση και ιδιωτικών χώρων για τη φιλοξενία προσφύγων στα νησιά

Σε μίσθωση και ιδιωτικών χώρων προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να επιλυθούν τα οξύτατα προβλήματα διαβίωσης των μεταναστών.

misthwsi-kai-idiwtikwn-xwrwn-gia-ti-filoksenia-prosfugwn-sta-nisia
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μίσθωση και ιδιωτικών χώρων προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να επιλυθούν τα οξύτατα προβλήματα διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα νησιά. 

Αυτό προβλέπεται σε νομοσχεδίου του υπουργείου το οποίο περιλαμβάνει "επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής".

Αίσθηση εξάλλου προκαλεί το γεγονός ότι βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης μπορεί να ανατίθεται η δημιουργία, η μίσθωση, υποστήριξη, στελέχωση, διαχείριση, εποπτεία, ή παρακολούθηση των εγκαταστάσεων ή των μισθωμένων ιδιωτικών ακινήτων σε άλλους φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικούς. 

Επανακαθορίζονται εξάλλου επιμέρους ζητήματα αναφορικά με τη χορήγηση μόνιμης άδειας επενδυτή. Επανακαθορίζεται επίσης η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων σε αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες που μεταφέρουν από το εξωτερικό πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα ή αυτά είναι πλαστογραφημένα. 

Παρατείνεται επίσης για ένα χρόνο (31/12/2019) η εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν την κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας σε ότι αφορά τη σύναψη συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών μεταναστών και προσφύγων (στέγαση, σίτιση. ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κα.) 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Αρχείο EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook