Μητσοτάκης: "Ανήθικη η χρήση της τροπολογίας Κουντουρά"

"Επιβεβαιώνει πως υπήρξε πολιτική συναλλαγή. Τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για την τροπολογία για το ασυμβίβαστο

mitsotakis-anithiki-i-xrisi-tis-tropologias-kountoura
SHARE THIS
0
SHARES

Μιλώντας στην εκδήλωση «Η Ψήφος των Αποδήμων και το Φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» στο Ευρωκοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τροπολογία για "ασυμβίβαστο" υπογραμμίζοντας ότι η κατάθεσή της στη Βουλή προς ψήφιση "επιβεβαιώνει πολιτική συναλλαγή", ενώ ανέφερε ότι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για το ευρωψηφοδέλτιο δεν θα κάνουν χρήση της. 

"Η Ν.Δ. και οι υποψήφιοί μας δεν θα κάνουν χρήση της τροπολογίας Κουντουρά. Δεν θα παραμείνουν βουλευτές αναμένοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Είναι ανήθικο και επιβεβαιώνει πως υπήρξε πολιτική συναλλαγή. Τις συναλλαγές να τις κάνουν μόνοι τους. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε", σημείωσε.

Σχετικά με την απόφαση του ΕΛΚ για τον Όρμπαν σχολίασε: "Το EPP σήμερα αποφάσισε την αναστολή του κόμματος του κ. Όρμπαν και έπραξε πολύ σωστά. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα του EPP που είπε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλάει για ανελεύθερη δημοκρατία και δεν σέβεται βασικές αρχές και αξίες μας".

Τέλος, κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να επισκεφθούν τη χώρα για να την περίοδο των εκλογών προκειμένουνα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία: "Καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού να έρθουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές. Όχι μόνο επειδή θα είναι σημαντική εκλογική μάχη για το μέλλον της χώρας, αλλά επειδή θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα".

 

Φωτο: Eurokinissi αρχείου

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook