Follow us

Μητσοτάκης στην Πάτμο: Δέσμευσή μας οι καλύτεροι μισθοί για όλους - Τα F-35 θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028

Τον πλούτο που δημιουργούμε τον μοιράζουμε δίκαια πρώτα στους πιο αδύναμους, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτμο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτακης

"Θα πάμε στις κάλπες του Ιουνίου με τον αέρα του νικητή, αλλά όχι με την αλαζονεία, η οποία συχνά συνοδεύει το νικητή ο οποίος πετυχαίνει ένα μεγάλο σκορ. Γιατί πράγματι είμαι εδώ στο νησί της Αποκαλύψεως και το αποτέλεσμα ήταν μια αποκάλυψη. Σίγουρα ήταν μια αποκάλυψη γι' αυτούς οι οποίοι έβλεπαν την Ελλάδα "μαύρη" και έβλεπαν όλα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, γιατί αυτή ήταν η εικόνα την οποία παρουσίαζε η αντιπολίτευση για την κατάσταση της χώρας μας. Και εμείς λέγαμε, "κοιτάξτε, το ποτήρι να το βλέπουμε μισογεμάτο και όχι μισοάδειο"" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πάτμο.

"Κάναμε πολλά σημαντικά βήματα αυτή την τετραετία. Ειδικά εσείς που είστε κοντά στην Τουρκία ξέρετε πόσο πιο ασφαλείς αισθάνεστε, σήμερα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας" πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η ελληνική κοινωνία στην κάλπη της 21ης Μαΐου ψήφισε με πολύ μεγάλη ωριμότητα, γύρισε την πλάτη της στο ψέμα, στο διχασμό, στο μαύρο, στην τοξικότητα και ψήφισε "ναι" στη προκοπή, στην ανάπτυξη, στην ευπρέπεια, στον πολιτικό λόγο με επιχειρήματα.

Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που πέτυχε με την πολιτική της, είναι τον πλούτο τον οποίο δημιουργούμε να τον μοιράζουμε δίκαια. "Με πρώτο μέλημα, όμως, να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη, είμαστε η παράταξη η οποία πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, είμαστε η παράταξη εκείνη που θέλει λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η παράταξη που ξέρει ότι αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, μετά δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση για το πώς θα τον μοιράσεις. Πρέπει πρώτα να τον δημιουργείς και μετά να βλέπεις πώς θα τον μοιράσεις" ανέφερε.

Κατά την παραμονή του στην Πάτμο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού και το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το σχολείο των Αρκιών, όπου φοιτά ένας μαθητής. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ενώπιον της δασκάλας, η οποία έφτασε στο ακριτικό νησί τον Σεπτέμβριο, ότι όσο υπάρχει έστω ένας μαθητής η εκπαιδευτική μονάδα δεν πρόκειται να κλείσει. "Και ένας μαθητής να υπάρχει, θα υπάρχει σχολείο", τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η δασκάλα ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι την 25η Μαρτίου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας επισκέφθηκε τους Αρκιούς, ώστε να μην παρελάσει μόνος ο μοναδικός μαθητής του τοπικού σχολείου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία. "Κάθε χρόνο θα φροντίζουμε να έρχεται ένα σχολείο εδώ, να σου κάνει παρέα για να μην είσαι μόνος σου", απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε Επίσης

μητσοτακης

μητσοτακης

μητσοτακης

μητσοτακης

μητσοτακης

μητσοτακης

μητσοτακης

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχτούν στην Πάτμο.

Κύριε Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχη, φίλες και φίλοι, κατ' αρχάς σας ευχαριστώ γι' αυτή την πολύ θερμή υποδοχή.

Ζητώ συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση, σας έκανα να περιμένετε μέσα στον ήλιο, αλλά ξεκινήσαμε το πρωί μία πολύ όμορφη περιοδεία από τη Λέρο, πήγαμε μετά στους Λειψούς, στους Αρκιούς. Είμαι σήμερα εδώ μαζί σας στην Πάτμο, πρώτα και πάνω απ' όλα γιατί θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στηρίξατε τη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Πετύχαμε εδώ, στα Δωδεκάνησα, ποσοστά πρωτοφανή για τα δεδομένα της παράταξής μας.

Και σας ζητώ να βάλουμε μαζί ένα στοίχημα, γιατί όταν βάζει κανείς τον πήχη ψηλά πρέπει να περνάει ακόμα πιο ψηλά. Πάμε, τώρα, να γράφει το ποσοστό μας "5" μπροστά, να ξεπεράσουμε το 50% στα Δωδεκάνησα.

Πετύχαμε κάτι μοναδικό, όλη η Ελλάδα ήταν μπλε, όλη η Ελλάδα θα παραμείνει μπλε και οι πολίτες θα εμπιστευτούν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία για να κρατήσει στα χέρια της τις τύχες του τόπου για την επόμενη τετραετία.

Διαβάστε Επίσης

Ξέρετε την αγάπη μου για τα Δωδεκάνησα και ειδικά την αγάπη μου για τα μικρότερα νησιά. Πράγματι, θέλω στο σημείο αυτό να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε έναν καταπληκτικό Περιφερειάρχη, στον Γιώργο Χατζημάρκο, με τον οποίον έχουμε μία άριστη συνεργασία, όπως έχουμε άριστη συνεργασία και με το Δήμαρχό σας και μαζί μπορούμε και λύνουμε πολλά μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Με τον Γιώργο Χατζημάρκο η αλήθεια είναι ότι έχουμε μία απευθείας επικοινωνία. Έχει την άνεση να μου στέλνει συχνά μηνύματα με μικρά προβλήματα τα οποία σας ταλανίζουν, αλλά αν κάτι -πιστεύω- ότι έχουμε αποδείξει αυτά τα τέσσερα χρόνια, είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αρκετά "μικρό" με το οποίο να μην θέλουμε να ασχοληθούμε, γιατί αυτό που μπορεί να είναι μικρό για εμάς είναι μεγάλο για εσάς.

Και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι αυτά τα οποία επιβραβεύθηκαν τελικά στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Νομίζω τα ζείτε και εσείς εδώ στην Πάτμο, με μια τουριστική κίνηση η οποία πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με νέες επενδύσεις οι οποίες γίνονται, με περισσότερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς.

Ξέρετε, έχω πάντα μια μεγάλη έννοια για τα νέα παιδιά τα οποία δουλεύουν σεζόν στα νησιά μας και πάντα λέω ότι γι' αυτά τα παιδιά πρέπει να γίνονται οι περισσότερες επενδύσεις και να ανεβαίνουν και οι μισθοί, τελικά. Διότι μία από τις βασικές μας δεσμεύσεις για την δεύτερη τετραετία είναι καλύτεροι μισθοί για όλες και για όλους και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό όσο η χώρα παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης.

Βέβαια, όλα τα νησιά μας έχουν τις δικές τους ξεχωριστές ιδιαιτερότητες, προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την υγεία. Έχουμε κάνει βήματα αλλά έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα ακόμα, το ξέρουμε εμείς πρώτοι και πολύ καλύτερα και από σας ότι πρέπει να γίνει μεγάλη δουλειά στο επίπεδο της υγείας, στα ζητήματα της προσβασιμότητας.

Τα ζητήματα των υδροπλάνων, τα οποία τα παλεύουμε πολύ καιρό εδώ στην Πάτμο, αλλά θα το λύσουμε κι αυτό το θέμα, γιατί νομίζω ότι θα μπορέσει να σας φέρει και πρόσθετο ποιοτικό τουρισμό και θα είναι μία απευθείας αεροπορική σύνδεση της Πάτμου με τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Έχουμε, λοιπόν, πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε μπροστά μας, αλλά για να μπορέσουμε να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε να δουλεύουμε στις 26 Ιουνίου, πρέπει στις 25 Ιουνίου οι κάλπες να ξαναγεμίσουν με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια: 2,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας, μας εμπιστεύτηκαν. Μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο αυτό τον αριθμό.

Θα πάμε στις κάλπες του Ιουνίου με τον αέρα του νικητή, αλλά όχι με την αλαζονεία η οποία συχνά συνοδεύει το νικητή ο οποίος πετυχαίνει ένα μεγάλο σκορ. Γιατί πράγματι είμαι εδώ στο νησί της Αποκαλύψεως και το αποτέλεσμα ήταν μια αποκάλυψη. Σίγουρα ήταν μια αποκάλυψη γι' αυτούς οι οποίοι έβλεπαν την Ελλάδα "μαύρη" και έβλεπαν όλα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, γιατί αυτή ήταν η εικόνα την οποία παρουσίαζε η αντιπολίτευση για την κατάσταση της χώρας μας. Και εμείς λέγαμε, "κοιτάξτε, το ποτήρι να το βλέπουμε μισογεμάτο και όχι μισοάδειο". Κάναμε πολλά σημαντικά βήματα αυτή την τετραετία. Ειδικά εσείς που είστε κοντά στην Τουρκία ξέρετε πόσο πιο ασφαλείς αισθάνεστε, σήμερα, με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που αντιμετωπίσαμε στη ρίζα του το προσφυγικό πρόβλημα. Ξέρετε ότι εμείς είμαστε αυτοί που ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν τα βλέπετε, αλλά να ξέρετε ότι τα Rafale πετάνε από πάνω σας. Τα F-35 θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία το 2028, καθώς πήραμε και την τελευταία έγκριση η οποία χρειαζόταν από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Και βέβαια, μόνο μια ισχυρή Ελλάδα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με ισχυρές συμμαχίες και με δυνατή οικονομία μπορεί πράγματι να διαπραγματευτεί με την Τουρκία τη μία μεγάλη διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εσείς το ξέρετε καλύτερα από εμένα, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον τουρκικό λαό. Ήμασταν οι πρώτοι που σπεύσαμε να τους στηρίξουμε στον καταστροφικό σεισμό, οι άντρες και οι γυναίκες της ΕΜΑΚ ήταν οι πρώτοι που βρέθηκαν εκεί, με την ελληνική σημαία, να σώζουν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια. Και εμείς θέλουμε, επιδιώκουμε να έχουμε αυτή την καλή σχέση αλλά πάντα, προσοχή, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην κυριαρχία μας και στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αυτό, λοιπόν, το στοίχημα μιας ασφαλούς και ευημερούσας Ελλάδας πρέπει να το κερδίσουμε. Για να το κερδίσουμε χρειαζόμαστε τη στήριξή σας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Να ξέρετε, είμαι σίγουρος ότι θα την έχω και είμαι σίγουρος ότι θα την έχω και εδώ στην Πάτμο και σε όλα τα Δωδεκάνησα και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί οι πολίτες, ξέρετε, έχουν βγάλει πια τα συμπεράσματά τους. Και πιστεύω ότι η ελληνική κοινωνία σε αυτή την κάλπη της 21ης Μαΐου ψήφισε με πολύ μεγάλη ωριμότητα. Γύρισε την πλάτη της στο ψέμα, στο διχασμό, στο μαύρο, στην τοξικότητα και ψήφισε "ναι" στη προκοπή, στην ανάπτυξη, στην ευπρέπεια, στον πολιτικό λόγο με επιχειρήματα.

Εμείς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε, ούτε να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις που τελικά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Τα προβλήματα, ξέρετε, δεν έχουν χρώμα. Αν έχετε μία έλλειψη εδώ στο κέντρο υγείας σας και σας λείπει κάποιος γιατρός, πρέπει εμείς να έρθουμε και να το λύσουμε το πρόβλημα και αυτό δεν είναι ούτε γαλάζιο πρόβλημα, ούτε κόκκινο πρόβλημα, ούτε πράσινο πρόβλημα.

Εμείς, λοιπόν, καταφέραμε και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, ακριβώς επειδή δουλέψαμε σκληρά, με πρόγραμμα, και κάναμε την Ελλάδα μια καλύτερη χώρα.

Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε ακόμα. Θέλω να το τονίσω αυτό, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Ξέρετε πολύ καλά ότι για μία τετραετία κληθήκαμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε και πολλές μεγάλες κρίσεις. Σκεφτείτε πόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα μας εάν έχουμε μπροστά μας μία τετραετία με πιο ήρεμα νερά. Όμως, σε κάθε περίπτωση εγώ δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, γιατί εδώ είμαστε στον ήλιο και ήδη έχετε περιμένει πολλή ώρα.

Βλέπετε ότι εμείς "την ιδρώνουμε τη φανέλα". Αλλά μιας και μιλάμε για φανέλα, η φανέλα της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ βαριά, για να μιλήσω και με ποδοσφαιρικούς όρους. Αποδείξαμε, φίλες και φίλοι, ότι τελικά μόνο εμείς είμαστε η μεγάλη προοδευτική παράταξη, η οποία μπορεί να εξασφαλίζει και την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική συνοχή.

μητσοτακης

Πριν από λίγο βρέθηκα στους Λειψούς και έπιασα κουβέντα με έναν σφουγγαρά, ο οποίος μετά από 30 χρόνια στη θάλασσα μου είπε μια κουβέντα: "να φροντίζεις πάντα τους πιο αδύναμους, αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη". Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο, φίλες και φίλοι.

Διότι εμείς, αν πετύχαμε κάτι με την πολιτική μας, είναι τον πλούτο τον οποίο δημιουργούμε να τον μοιράζουμε δίκαια. Με πρώτο μέλημα, όμως, να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη, είμαστε η παράταξη η οποία πρεσβεύει την κοινωνική συνοχή, είμαστε η παράταξη εκείνη που θέλει λιγότερες ανισότητες στην κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε η παράταξη που ξέρει ότι αν δεν δημιουργήσεις πλούτο, μετά δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση για το πώς θα τον μοιράσεις. Πρέπει πρώτα να τον δημιουργείς και μετά να βλέπεις πώς θα τον μοιράσεις.

Γι' αυτά λοιπόν, φίλες και φίλοι, θέλω και πάλι να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλω να σας ζητήσω ειδικά εδώ, έχουμε και νέους ψηφοφόρους μαζί μας, παιδιά που πήγαν και ψήφισαν για πρώτη φορά. Ρώτησα τα παιδιά λοιπόν -ναι, έχει ενδιαφέρον αυτό- "τι θέλετε ρε παιδιά;". Μου λένε: "ένα γυμναστήριο". Γιατί είμαι εδώ, όχι μόνο για να μιλάω, είμαι εδώ για να ακούω τα δικά σας τα αιτήματα. Λοιπόν, τα αιτήματά σας θα εξεταστούν, κ. Περιφερειάρχα, και θα ανταποκριθούμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί εμείς θέλουμε τα νέα παιδιά.

Ήμουν πριν στους Αρκιούς. Στους Αρκιούς, όπως ξέρετε, υπάρχει ένας μαθητής, μία δασκάλα -προσέξτε, ήρθε από τη Φλώρινα, ήρθε από τη Φλώρινα μία νέα κοπέλα- η οποία μου ζήτησε μάλιστα τον επόμενο χρόνο να μείνει στους Αρκιούς για να έχουμε σχολείο με την ελληνική σημαία, με έναν μαθητή. Και μακάρι να γίνουν και δύο και τρεις και εδώ τα παιδιά να γίνουν περισσότερα.

Οπότε για να μπορείτε να απολαμβάνετε τις ομορφιές αυτού του τόπου, χωρίς να αισθάνεστε ότι δεν έχετε πρόσβαση στις ίδιες αθλητικές εγκαταστάσεις, το αίτημά σας καταγράφεται και κάτι θα κάνουμε, Δήμαρχέ μου, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Θέλω, λοιπόν, και πάλι να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να πω, στο επανιδείν. Θέλω να επισκεφτώ και πάλι την Πάτμο και ελπίζω και εύχομαι, με τη βοήθεια του Θεού, να έρθω πάλι το καλοκαίρι ως πρωθυπουργός της χώρας.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, να είστε καλά, καλό αγώνα και πρώτα ψηφίζουμε και μετά πάμε στην παραλία.

Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ, γεια σας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Δεκ 2025 | 17:29

Βέμπερ: Σπουδαίο επίτευγμα η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - O Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτής της επιτυχίας

"Συγχαρητήρια σε όλους σας και στον Κυριάκο (σ.σ Πιερρακάκη) εύχομαι καλή τύχη στη διαχείριση του Eurogroup", ανέφερε ο Μάνφρεντ Βέμπερ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18 Δεκ 2025 | 12:57

Σε ποιο βουνό θα κάνει Χριστούγενα ο Μητσοτάκης - Το σενάριο να μείνει στην Αθήνα

"Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός αρέσκεται να παίρνει αποφάσεις στα βουνά και ειδικά όταν είναι τόσο όμορφα όσο της Ηπείρου".

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 18 Δεκ 2025 | 11:16

Διαμαντοπούλου: Προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη επιθυμητού αποτελέσματος

Υπό συζήτηση είναι το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατέλθει ως υποψήφια η Άννα Διαμμαντοπούλου - Απέκλεισε τη Θεσσαλονίκη, υποψήφια στην Αττική.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Δεκ 2025 | 09:17

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, με το μυαλό στα αγροτικά μέτωπα - Στην ατζέντα Ουκρανία και δημοσιονομικό πλαίσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την περίοδο 2026-2027 αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο των "27".

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ 17 Δεκ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε ασημένιο γούρι με τα αρχικά του στους βουλευτές της ΝΔ [εικόνες]

Το ασημένιο γούρι που προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ έμοιαζε με μεγάλο νόμισμα

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 17 Δεκ 2025 | 14:25

Στο Μαξίμου οι βουλευτές της ΝΔ - Το εορταστικό κάλεσμα Μητσοτάκη για... χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Χαλαρή συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ, με φόντο τις αντιδράσεις για των αγροτών στο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 15:37

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι γκαντέμης αλλά διαχέει την τύχη στους υπόλοιπους

"Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία" ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Δεκ 2025 | 14:00

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε

"Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή[...]και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 16 Δεκ 2025 | 12:13

Η πολιτική σύναξη του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο και το "μυστήριο" με το νέο κόμμα

Καμία ένδειξη για την δημιουργία κόμματος δεν άφησε η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Α. Σαμράς

ΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ 16 Δεκ 2025 | 12:03

Δημοσκόπηση GPO: Πρόωρες εκλογές ζητά το 52,2% - Στο 26% οι θετικές γνώμες για τον Τσίπρα

Στο β' μέρος της έρευνας της GPO, καταγράφεται η θετική απάντηση για πρόωρες κάλπες και από ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Δεκ 2025 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ

"Η Ελλάδα βλέπει τη χώρα σας ως πραγματικό φίλο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

ΜΕ ΤΟ 58% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ 15 Δεκ 2025 | 08:39

Χιλή: Ο ακροδεξιός Αντόνιο Καστ εξελέγη νέος πρόεδρος - Πολέμιος της άμβλωσης και του γάμου των ομοφυλόφιλων

Ο 59χρονος υπερσυντηρητικός έλαβε το 58% των ψήφων έναντι της, υποψήφιας ευρείας συμμαχίας της αριστεράς και του κέντρου, Γιανέτ Χάρα η οποία συγκέντρωσε το 42%

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:40

Αγρότες: Η επίσημη λίστα των αιτημάτων – Το κείμενο που εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το "όχι" στη συνάντηση

Η επίσημη λίστα και το κείμενο που κοινοποιείται από τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι σημειώνουν για ευλογιά και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

EMILY IN PARIS 11 Δεκ 2025 | 14:24

Γιατί η Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Μαρέβα: "Παρακολουθούν το ''Emily in Paris''"

"Όταν το άκουσα σκέφτηκα: ''τι; κυβερνάς την Ελλάδα; Και μετά πας σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;", σχολίασε η Λίλυ Κόλινς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΧΕΙΑ 11 Δεκ 2025 | 11:19

Δημοσκόπηση RealPolls: Μικρή πτώση για την (πρώτη) ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο 17% με άλλο πρόεδρο εκτός Ανδρουλάκη

Τι απαντούν οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ είτε με το ενδεχόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΗΠΑ 10 Δεκ 2025 | 13:21

Εκλογές στο Μαϊάμι: Επικράτησαν οι Δημοκρατικοί για πρώτη φορά έπειτα από 28 χρόνια

Η Αϊλίν Χίγκινς επικράτησε με το εντυπωσιακό 60% των ψήφων τις δημοτικές εκλογές στις οποίες αντιμετώπιζε τον Εμίλιο Τ. Γκονσάλες.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 10 Δεκ 2025 | 10:41

Ενα ελληνικό νησί στους 5 πιο αναζωογονητικούς προορισμούς του κόσμου για μείωση του στρες

Κατάλογος με τους 5 καταλληλότερους προορισμούς του κόσμου που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και στην ουσιώδη ανανέωση του ταξιδιώτη.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΟΥΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ 10 Δεκ 2025 | 08:19

Πώς ανατράπηκε το εκλογικό αποτέλεσμα στον ΔΣΑ - Τι ψήφισαν οι δικηγόροι ανά κάλπη

Πλήρη αντιστροφή της εικόνας στα εκλογικά τμήματα έφεραν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ 09 Δεκ 2025 | 21:42

Έριξε "βόμβα" ο Ζελένσκι: Είμαι έτοιμος για εκλογές μέσα στις επόμενες 60-90 ημέρες

Η Ουκρανία είναι έτοιμη για εκεχειρία, σε περίπτωση που συμφωνήσει η Ρωσία, τόνισε επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Δεκ 2025 | 17:11

Μητσοτάκης για τα μέτρα για τους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις

"Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2025 | 12:33

Βερβεσός για εκλογές ΔΣΑ: Δεν περισσεύει κανείς - Συγχαρητήρια στον Δ. Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε"

Τον απολογισμό του έργου του ΔΣΑ και ισχυρή εντολή για τη συνέχιση του διεκδικητικού του χαρακτήρα έδωσαν οι δικηγόροι της Αθήνας, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό.

ΤΟ ΠΡΩΙ 09 Δεκ 2025 | 07:46

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM 08 Δεκ 2025 | 19:17

Μητσοτάκης: "Η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης - Συνεχίζει την πρόοδό της"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ 08 Δεκ 2025 | 13:07

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή: Δεν θα δώσουμε στους αγρότες χρήματα, που θα μας ζητά η ΕΕ να τα επιστρέψουμε

Θυμήθηκε το φιάσκο με τα χρήματα που έδωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, και τα οποία τα πλήρωσαν μετά και με τόκο, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.

«ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ» 08 Δεκ 2025 | 11:28

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους αγρότες για διάλογο: "Καλό είναι να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς"

"Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις μπορούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Υγεία πάνω απ' όλα".

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ 07 Δεκ 2025 | 20:56

Εκλογές ΔΣΑ: Χαμηλή προσέλευση την πρώτη μέρα του β' γύρου - Τα μηνύματα των υποψηφίων προέδρων

Η συμμετοχή στον β’ γύρο αποτελεί παραδοσιακά κρίσιμο ζήτημα και συχνά εμφανίζει έντονη κάμψη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 07 Δεκ 2025 | 10:28
ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 07 Δεκ 2025 | 10:22

Στις κάλπες 12 Δικηγορικοί Σύλλογοι: Οι "μονομάχοι" σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη

Στους τρεις μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αυτούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά διεξάγονται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρων

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

06 Δεκ 2025 | 15:26

Μητσοτάκης από Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου: "Υλοποιείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ"

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 06 Δεκ 2025 | 13:36

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Η προσωπική διαφορά τελειώνει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο", αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ 02 Δεκ 2025 | 19:44

Δημοσιεύματα για υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Αργυρού στις επόμενες εκλογές - Ποιες περιφέρειες "προκρίνονται"

Η φιλία του Κωνσταντίνου Αργυρού με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ φέρεται να έπαιξε ρόλο στο να κάνει "γκελ" το όνομά του

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 02 Δεκ 2025 | 11:14

Εκλογές δικηγόρων: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Μάχη Αναστασόπουλου - Κουτσόλαμπρου στον ΔΣΑ

Στις εκλογές ψήφισαν 13.818 δικηγόροι από τους 24.699 εγγεγραμμένους, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 55,95%.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΔΣΑ 01 Δεκ 2025 | 17:35

Εκλογές Δικηγόρων: Κοσμοσυρροή και "πηγαδάκια" στην Ακαδημίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την Κυριακή προσήλθαν στις κάλπες του ΔΣΑ 5.104 δικηγόροι

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 01 Δεκ 2025 | 11:33

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Δεύτερη μέρα εκλογών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη - Ποιοι εκλέχτηκαν από τον α' γύρο

Τι δείχνουν τα ποσοστά συμμετοχής της πρώτης μέρας - Οι αξιοσημείωτες πρωτιές του α' γύρου - 51 δικηγορικοί σύλλογοι εξασφάλισαν πρόεδρο από την πρώτη ψηφοφορία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2025 | 08:27

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον CEO της Morgan Stanley, συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει με την CEO της Morgan Stanley.

"ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY" 30 Νοε 2025 | 13:40

Το ελληνικό ραντεβού με …30 τρισ. δολάρια και τη Morgan Stanley στο Λονδίνο παρουσία Μητσοτάκη

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Νοε 2025 | 10:26

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις και έγινε από κεντροδεξιά κυβέρνηση

"Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

ΥΠΕΝ 28 Νοε 2025 | 20:39

Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αττική, η Λέρος και η Πάτμος - Τι σημαίνει, πόσο μας επηρεάζει

Τι σημαίνει "κατάσταση έκτακτης ανάγκης λειψυδρίας", πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και πόσο επηρεάζει τους πολίτες

"Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ" 28 Νοε 2025 | 18:05

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Ένα μόνιμο μέτρο που στηρίζει πραγματικά το εισόδημα των πολιτών

"Κάθε Νοέμβριο, σχεδόν 900.000 ενοικιαστές θα δουν ένα ολόκληρο ενοίκιο να επιστρέφει στον λογαριασμό τους", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

28 Νοε 2025 | 14:34

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Η ρευστή διεθνής κατάσταση απαιτεί από την Ευρώπη να ενηλικιωθεί και να ωριμάσει γεωπολιτικά

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 28 Νοε 2025 | 13:14

Μητσοτάκης και Μέτσολα στα εγκαίνια του Europa Experience: "Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ισχυρότεροι ως Ευρώπη όταν είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρσάκειο Μέγαρο, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΡΑΑΕΥ 26 Νοε 2025 | 22:25

Λειψυδρία: Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού Πάτμος και Λέρος - Την Πέμπτη ξεκαθαρίζει για την Αττική

Στην ολομέλεια της ΡΑΑΕΥ την Πέμπτη το θέμα της λειψυδρίας στην Αττική

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός