Μητσοτάκης: Δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος στις εκλογές

Όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: Δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος στις εκλογές

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδος από το Καστελόριζο μέχρι την Κέρκυρα από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, ένα μήνυμα. 'Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά'. Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου θα γραφτεί η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Τα παραπάνω διακήρυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές την Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως «μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, να ξαναχτίσουμε μία πατρίδα υπερήφανη και αξιοπρεπή, μια πατρίδα που θα φροντίζει όλους, πρωτίστως τους πιο αδύναμους».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε ότι «η ΝΔ και εγώ προσωπικά, θα αναλάβουμε τις τύχες αυτού του τόπου» για να συμπληρώσει πως «την 26η Μαΐου δεν ψηφίζουμε μόνο για δημάρχους, μόνο για περιφερειάρχες μόνο για ευρωβουλευτές. Ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος. Όλοι να στείλουμε το μήνυμα, πως τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής».

Μιλώντας για την πολιτική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπό του και στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα σε αυτόν τον κατήφορο. Όσο αυτός θα μιλάει για το χθες, εγώ θα μιλάω για το μέλλον. Όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω» είπε.

«Ως αντιπολίτευση δεν έχουμε την δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνέψουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες για να βάλουμε ψεύτικα λόγια στα στόματα των αντιπάλων μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Έχουμε όμως κάτι άλλο πιο ισχυρό, την δύναμη της φωνή μας. Και ξέρουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, αλλά και έναν ολόκληρο λαό, την σιωπηλή πλειοψηφία της Ελλάδος, που κουράστηκε, ταλαιπωρήθηκε στα χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι «η ΝΔ είναι η πλατιά λαϊκή παράταξη, όχι μόνο των πολλών, αλλά η παράταξη όλων των Ελλήνων» για να τονίσει πως «είμαστε η παράταξη που βρίσκεται εδώ πέρα για τους πιο αδύναμους, αλλά και για να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους νέους συμπολίτες».

«Έχουμε το σχέδιο και το όραμα, την γνώση για να βάλουμε μπροστά την μηχανή της οικονομίας. Να φέρουμε δουλειές, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να επιστρέψουμε τα νέα παιδιά που εγκατέλειψαν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια» σημείωσε.

Μιλώντας για την φορολογία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες, ενώ αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως «θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%».

«Θα μειώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, θα καταλήξουμε με δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και στο 11% και θα αγωνιστούμε και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο για τους χαμηλοσυνταξιούχους, για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και στο πανεπιστημιακό άσυλο, σημειώνοντας πως «εμείς θα αγωνιστούμε για να επαναφέρουμε στην ελληνική κοινωνία το αίσθημα της ασφάλειας».

«Για εμένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Ο πολίτης που δεν είναι ασφαλής, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η ασφάλεια αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους, που ζούνε σε συνοικίες οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα, ή από τους διάφορους μπαχαλάκηδες, οι οποίοι ανενόχλητοι κάνουνε κουμάντο. Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάσουν την επόμενη κυβέρνηση. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν θα αλλάξει, δεν θα τροποποιηθεί, απλά θα καταργηθεί και οι μπαχαλάκηδες και οι διακινητές ναρκωτικών θα φύγουν μια και καλή από τα πανεπιστήμια».

Μιλώντας για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις και καλοπληρωμένες δουλειές».

«Ξέρουμε πώς δουλεύει η ιδιωτική οικονομία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα του στηρίζει τον ελεύθερο επαγγελματία και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία. Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στους εργαζόμενους, είπε ότι «στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα» και υποσχέθηκε πως «θα δώσουμε την δυνατότητα, μέσα από ένα πλαίσιο κινήτρων στις επιχειρήσεις, να βελτιώσουν τους μισθούς των εργαζομένων».

Μιλώντας για τις προτάσεις της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «θα καταργήσουμε την μείωση του αφορολόγητου και θα εισάγουμε εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ». Επίσης, είπε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα συνεργατικά σχήματα των παραγωγών με φορολογικό συντελεστή 10%, ενώ αναφερόμενος στις ελληνοποιήσεις στα αγροτικά προϊόντα, υποσχέθηκε πως «θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων στα αγροτικά προϊόντα, ξεκινώντας με το γάλα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την διεπαγγελματική για την φέτα, ενώ μίλησε για πλήρη αναμόρφωση του ΕΛΓΑ. Επίσης, είπε ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει σταθερούς πόρους για τους αγρότες και κτηνοτρόφους από την νέα ΚΑΠ, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που και εγώ γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη την επόμενη μέρα» και τόνισε ότι «επέλεξα να μιλήσω την γλώσσα της αλήθειας».

«Οι Έλληνες αξίζουν την αλήθεια και πιστεύω ότι μετά από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, όλοι μας ωριμάσαμε, όλοι μας κάναμε τη δικιά μας αυτοκριτική. Το ίδιο κάναμε και εμείς ως Νέα Δημοκρατία. Και εμείς κάναμε τη δικιά μας αυτοκριτική και αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Δεν είμαστε απλά ενωμένοι, είμαστε και ανανεωμένοι, είμαστε η νέα Νέα Δημοκρατία» σημείωσε.

Τέλος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε, ενώ απηύθυνε και πολιτική πρόσκληση σε όσους επέλεξαν να ψηφίσουνε τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

«Κάποιοι πίστεψαν πράγματι, ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια. Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευτούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 04 Δεκ 2020 | 10:51

Η Ολγα Κεφαλογιάννη για την βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: Εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα

Η Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην τηλεοόραση του Κόντρα σχολίασε τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 03 Δεκ 2020 | 22:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την Ακρόπολη που τον συγκίνησε - Από μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ

Με μια ανάρτηση στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συγκίνησή του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Δεκ 2020 | 21:36

ΥΠΕΣ: Δεν έχουν βάση οι διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών για την ανάδειξη εκπροσώπων

Πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών σημειώνουν πως η συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Δεκ 2020 | 18:35

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών με Λουδοβίκους και Αντουανέτες"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έθιξε το θέμα των φωτογραφιών του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 03 Δεκ 2020 | 15:06
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ 03 Δεκ 2020 | 13:44

Απάντηση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα- Με τσουρέκια και ποδήλατα δεν γίνεται αντιπολίτευση

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βόλτα στην Πάρνηθα

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ LOCKDOWN 03 Δεκ 2020 | 11:41

"Κλείδωσε" η παράταση του lockdown ως 14 Δεκεμβρίου: Σχολεία και εστίαση από Ιανουάριο - Ανακοινώσεις Πέτσα

Η εισήγηση των ειδικών για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου - Τι θα γίνει με σχολεία και εστίαση - Τι ανακοινώνει ο Σ. Πέτσας.

ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 03 Δεκ 2020 | 10:12

Αυτός είναι ο νέος ανελκυστήρας της Ακρόπολης για τα ΑΜΕΑ- Εγκαίνια με Μητσοτάκη και Μενδώνη

"Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του ανελκυστήρα.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Δεκ 2020 | 10:05

Μητσοτάκης για θάνατο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν: "Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας"

"Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν" αναφέρει στο μήνυμά του ο Κ. Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ 03 Δεκ 2020 | 09:01

Στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εγκαίνια του ανελκυστήρα από τον Πρωθυπουργό που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2020 | 07:40

Χριστούγεννα με light lockdown – Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης για μπαρ και λιανεμπόριο – Νέα παράταση καραντίνας ως 14/12

Σήμερα εκτός απροόπτου η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:36

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και χωρίς νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο - Σκεφτόμαστε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Χωρίς νυχτερινή διασκέδαση η Ελλάδα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ "World Leaders"

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:06

Μητσοτάκης στο 31ο Greek Economic Summit: Κλειστά τα σχολεία για όσο μας πουν οι ειδικοί

Στη συζήτηση του 31ου Greek Economic Summit συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά