Μητσοτάκης: Εκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν- Ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη ενόψει του εορτασμού του Πάσχα - Ζήτησε από τους πολίτες υπευθυνότητα - Τι είπε για τους εμβολιασμούς.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μήνυμα προς τους πολίτες ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός το Πάσχα και ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας πρέπει να τηρηθούν, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αυτό που τόνισε όμως ο πρωθυπουργός, ήταν η ανάγκη να εμβολιαστούν ειδικά οι ηλικιωμένοι, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμένων ακόμα υστερούν σε σχέση με τις προσδοκίες, σημειώνοντας ότι το 95% των διασωληνωμένων είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί...

"Ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών από το εμβόλιο είναι απείρως μικρότερος από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις εάν κάποιος ασθενήσει με κορονοϊό", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε ακόμα τις ημέρες του Πάσχα να πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι κανόνες που έχουν θέσει οι ειδικοί, συμπληρώνοντας ότι τα μειωμένα κρούσματα κορονοϊού των τελευταίων ημερών δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. "Έχουμε στη φαρέτρα μας το όπλο των self test" σημείωσε ο πρωθυπουργός εξαίροντας, μάλιστα, την μεγάλη υπευθυνότητα των πολιτών στο θέμα αυτό.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην επιχείρηση "Ελευθερία" και στο άνοιγμα του εμβολιασμού για τις παραγωγικές ηλικίες.

"Όπως ξέρετε ήδη έχουν κλειστεί τα πρώτα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 30-39, έχουμε ξεπεράσει τις 100.000 και άμεσα θα ανοίξουν και οι ηλικίες από τα 40 έως τα 49. Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση "Ελευθερία" πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες και θέλω με την ευκαιρία αυτή ακόμα μια φορά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν".

"Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο"

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: "Έχω πει πολλές φορές - το επαναλαμβάνω - το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο, όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε προστατευμένοι εμείς οι ίδιοι από τις επιπτώσεις μιας αρρώστιας η οποία μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη αλλά κάνουμε πράξη και το κοινωνικό χρέος βοηθώντας την προσπάθεια της χώρας να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας.

Τα στοιχεία τα οποία έχουμε από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από τις διασωληνώσεις είναι καταλυτικά, το 95% των συμπολιτών μας είναι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Κατά συνέπεια είναι πιστεύω χρέος όλων μας να στείλουμε το μήνυμα, ειδικά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, ότι ο εμβολιασμός τους προστατεύει από μία αρρώστια η οποία, όλοι πρέπει να το γνωρίζουμε πια, ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι προφανώς είναι μία ιατρική πράξη η οποία είναι απολύτως ασφαλής. Ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών από το εμβόλιο είναι απείρως μικρότερος από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις εάν κάποιος ασθενήσει με κορονοϊό", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: "Από εκεί και πέρα θέλω να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας αυτές τις άγιες ημέρες τη Μεγάλη Εβδομάδα, απ' τη μία να αναλογιστούμε τις δοκιμασίες τις οποίες περάσαμε συνολικά ως κοινωνία αυτόν τον χρόνο, από την άλλη να ατενίσουμε το μέλλον με την αισιοδοξία που μας αξίζει. Και βέβαια να μην ξεχάσουμε ότι ειδικά την ημέρα του Πάσχα, μπορούμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με τους κανόνες που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί. Όμως το γεγονός ότι τα κρούσματα μειώνονται και οι εμβολιασμοί προχωράνε γρήγορα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει οποιοδήποτε εφησυχασμό.

Τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται σχολαστικά και βέβαια έχουμε πια και στη φαρέτρα μας το πολύ μεγάλο όπλο των self test τα οποία έχουν λειτουργήσει υποδειγματικά και έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες οι οποίοι επιδεικνύουν και μεγάλη αίσθηση ατομικής ευθύνης στο πώς τα αξιοποιούν. Και θα είναι μαζί μας τα self test για αρκετό διάστημα ακόμα, ένα πρόσθετο εργαλείο προκειμένου να μπορούμε να εντοπίζουμε νωρίτερα κρούσματα κορονοϊού κυρίως σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί να προστατεύονται και φυσικά να προστατεύουμε και τους οικείους τους, τους ανθρώπους που αγαπούν".

"Κύριε Πρόεδρε ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε ακόμα ένα Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας αλλά αυτό είναι μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα καθώς όλοι θέλουμε όσο γίνεται νωρίτερα να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους φίλους μας", είπε παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μητσοτάκης: Εκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν- Ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος

"Το Σχέδιο Ανάκαμψης μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα"

Στον διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων επαφών τους, ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ισχυρή προστιθέμενη αξία που θα δώσουν στην χώρα τα έργα και οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

Παραδίδοντας στην κ. Σακελαροπούλου ένα στικάκι με το "Ελλάδα 2.0" ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

"Κατατέθηκε δεύτερο στη σειρά των ευρωπαϊκών χωρών εξ όσων γνωρίζουμε. Σας έχω φέρει εδώ ένα στικάκι το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο του σχεδίου, είναι παραπάνω από 4.100 σελίδες, είναι μια πολύ σημαντική δουλειά η οποία έχει γίνει από Έλληνες για Έλληνες, ένα σχέδιο το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναδιατάξει πλήρως το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να διαθέσει σημαντικούς πόρους στη ψηφιακή μετάβαση, στην προσπάθεια την οποία πρέπει να καταβάλλουμε για να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα, περιλαμβάνει όμως και πολύ σημαντικές δράσεις για ζητήματα κοινωνικής συνοχής, κατάρτισης, στήριξης της νεολαίας", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" είναι μία μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί. "Είχα δηλώσει και όταν είχαμε συμφωνήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη σημαντική ευρωπαϊκή πρωτοβουλία να δανειστεί η Ευρώπη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να διαθέσει σημαντικούς πόρους στα κράτη μέλη με τη μορφή των επιχορηγήσεων και των δανείων, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τους πόρους αυτούς να τους σπαταλήσουμε. Πρέπει να τους επενδύσουμε στο αύριο της Ελλάδος. Και θεωρώ ότι αυτόν τον κεντρικό σκοπό υπηρετεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σας το παραδίδω λοιπόν, ξέρω ότι δεν θα το διαβάσετε όλο, αλλά αξίζει νομίζω να δείτε τον βαθμό λεπτομέρειας της δουλειάς η οποία έχει γίνει και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου οι οποίοι δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σχέδιο αυτής της λεπτομέρειας και αυτής της ποιότητας", υπογράμμισε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 14 Ιουν 2021 | 22:27

Κορονοϊός - Βρετανία: Παράταση των μέτρων έως τις 19 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού καθυστερεί την άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ - ΠΑΝΔΗΜΙΑ 14 Ιουν 2021 | 22:08

ΝΔ για συνέντευξη Τσίπρα: "Μέσα στα τόσα ψέματα του ξέφυγε και μια αλήθεια"

Aνάμεσα στα τόσα ψέματα στα οποία μας έχει συνηθίσει ο κ.Τσίπρας, του ξέφυγε και μια αλήθεια, ότι ήρθε μία πανδημία την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός, σχολίασε η ΝΔ την συνέντευξη Τσίπρα

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ» 14 Ιουν 2021 | 22:00

Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε μεσολαβητές με την Ελλάδα, απευθείας συναντήσεις με τον Μητσοτάκη

Το 2021 θα είναι "ήσυχη" χρονιά στα ελληνοτουρκικά σχολίασε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως "δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον πρωθυπουργό"

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 14 Ιουν 2021 | 21:25

Αθηνά Ανδρεάδη: Έκανε τραγούδι την περιπέτεια της με τον κορονοϊό – "Έβλεπα το μωράκι μου μόνο μέσα από το γυαλί"

Την προσωπική της εμπειρία με τον κορονοϊό και τη νοσηλεία της για ένα μήνα περιγράφει η Αθηνά Ανδρεάδη με το τραγούδι "Hands on glass"

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ 14 Ιουν 2021 | 21:10

Δύο δόσεις Pfizer ή AstraZeneca αποτελεσματικές κατά 90% στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα

Δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer ή AstraZeneca αποτελεσματικές σε ποσοστό άνω του 90% έναντι της νοσηλείας από την παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 14 Ιουν 2021 | 20:45

Τσίπρας στο STAR: Ο πρωθυπουργός δεν αξιοποιεί το θετικό μομέντουμ για να στριμώξει την Τουρκία

Μειωμένες προσδοκίες από την κατ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, δήλωσε ότι διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Ιουν 2021 | 19:52

Κορονοϊός: Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι νόσησαν και θέλουν να εμβολιαστούν

Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους για όσους νόσησαν με κορονοϊό πριν κάνουν το εμβόλιο ή αφότου έκαναν την πρώτη δόση.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 14 Ιουν 2021 | 19:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: "Βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι - Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές"

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. Κατανόηση ότι η ένταση του 2020 δεν μπορεί να επαναληφθεί. Τι είπαν για προσφυγικό- μεταναστευτικό

Η ΠΙΟ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ 14 Ιουν 2021 | 19:12

Ηχηρό "καμπανάκι" Μόσιαλου: Προσοχή να μην επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη στους μη εμβολιασμένους [Γράφημα]

Χρειάζεται προσοχή ώστε να μην επικρατήσει στους μη εμβολιασμένους η πιο μεταδοτική ινδική παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 14 Ιουν 2021 | 18:00

Κορονοϊός: Tέλος το εμβόλιο AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών - Τι ισχύει για όσους έκαναν την 1η δόση

Τα τελευταία νέα για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού από τους Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους. Τι αλλάζει με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ 14 Ιουν 2021 | 17:52

Κορονοϊός: Πέφτουν κι άλλο τα κρούσματα - 181 στην Αττική και 48 στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική εντοπίστηκαν ξανά τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού - Η επιδημιολογική εικόνα της περιφέρειας

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 14 Ιουν 2021 | 17:34

Κορονοϊός: 472 νέα κρούσματα σήμερα - 353 διασωληνωμένοι και 18 θάνατοι

H εξέλιξη των κρουσμάτων ανά Δευτέρα σε διάστημα ενός μήνα - Ανακοινώθηκαν 472 κρούσματα, 18 θάνατοι και 353 διασωληνωμένοι - 19.402 τεστ, ο δείκτης θετικότητας στο 2,43%

ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 14 Ιουν 2021 | 17:14

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: "Έσπασε ο πάγος - Συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020"

Μία ώρα κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ - Τι λένε διπλωματικές πηγές