X

Μητσοτάκης: Επιστρέφει από τις ΗΠΑ και χαράσσει τη νέα στρατηγική

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα από τις ΗΠΑ, σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την…επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας σε πιο έντονους ρυθμούς.

Γράφει: Στεφανος Λιγνος

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα από τις ΗΠΑ, όπου είχε σειρά επαφών με παράγοντες της ομογένειας, πολιτικούς και επιχειρηματίες, σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την…επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας σε πιο έντονους ρυθμούς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες, καθώς αύριο Τετάρτη, είναι μια ακόμα μεγάλη μάχη στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού θα συζητηθεί η πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη χορήγηση των δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζεται να δώσει μια μεγάλη μάχη με τον Πρωθυπουργό, ευελπιστώντας σε μια δεύτερη κοινοβουλευτική νίκη επί του Αλ. Τσίπρα, στον οποίο θα ασκήσει σκληρή κριτική σε όλους τους τόνους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένει επίθεση από τον Πρωθυπουργό που εκτιμάται ότι θα λάβει το λόγο και άρα θα μιλήσει για να απαντήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. που θα προσπαθήσει να τον…στριμώξει στη γωνιά!

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχουν ήδη συζητήσει πως θα κινηθεί η Ν.Δ. σε αυτή τη συζήτηση και απλά στη σύσκεψη με τον πρόεδρο του κόμματος θα οριστικοποιηθεί η στρατηγική για τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική μάχη.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους χειρισμούς τους σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, τόσο για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές όσο και για τη στάση της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Επίσης, η Ν.Δ. θα επιτεθεί στην κυβέρνηση, ήδη υπάρχουν αιχμηρές αναφορές μέσω δηλώσεων σε ΜΜΕ, για το γεγονός ότι το προεδρείο της Βουλής προέταξε τη συζήτηση για την εξεταστική που πρότεινε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να προηγηθεί η πρόταση που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο και την επιβολή των capital controls.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητήσει και πάλι με πιο έντονο ύφος την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αναμένεται να είναι ανοικτός να υπάρξει διερεύνηση, αλλά θα ζητήσει από τον Αλ. Τσίπρα να στηρίξει και την πρόταση της Ν.Δ.

Το είχε πράξει εξάλλου και στην τελευταία τους κοινοβουλευτική μονομαχία, όπου εμφανίστηκε θετικός να ψηφίσει η Ν.Δ. την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, αρκεί να στηρίξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τρίτο μνημόνιο.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης που εμφανίζεται βέβαιος, όπως είπε και στο CNN σε συνέντευξή του πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ, για την εκλογική νίκη της Ν.Δ. που κατά τον ίδιο, «είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», προσδοκά πολλά και από την αυριανή κοινοβουλευτική μάχη.

Και αυτό διότι, πιστεύει ότι πλέον υπερτερεί έναντι του Αλ. Τσίπρα, με τον οποίο θα έχει και πάλι την ευκαιρία να αναμετρηθεί την επόμενη Τρίτη, κατά τη νέα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, μετά από αίτημα της Ν.Δ. για την εθνική ασφάλεια.

«Στο γήπεδο της Βουλής πλέον χάνει ο Τσίπρας και αυτό θα το αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε» λένε από τη Ν.Δ. και θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός και πάλι θα έρθει απολογούμενος στη Βουλή και ως εκ τούτου για να ξεφύγει, εκτιμούν ότι θα καταφύγει στην σκανδαλολογία.