Μητσοτάκης για δηλώσεις Ζάεφ: Επιβεβαιώνεται η θέση της ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί "μακεδονικής" γλώσσας και δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η θέση της ΝΔ.

mitsotakis-gia-dilwseis-zaef-epibebaiwnetai-i-thesi-tis-nd
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί "μακεδονικής" γλώσσας και δήλωσε ότι επιβεβαιώνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η θέση της ΝΔ. 

«Οι δηλώσεις του κ. Ζάεφ περί διδασκαλίας της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες. Ήταν, όμως, και αναμενόμενες από το ίδιο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτό που η Νέα Δημοκρατία είχε πει από την πρώτη στιγμή.  Ότι αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για την αναβίωση όλων των ανιστόρητων αλυτρωτικών διεκδικήσεων των Σκοπίων.

Ο κ. Ζάεφ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι’ αυτό που συμφώνησε. Ενώ ο κ. Τσίπρας μένει άφωνος μπροστά στα αποτελέσματα της δικής του πολιτικής. Λες και με αυτόν τον τρόπο θα κρύψει τις ευθύνες και την ενοχή του.

Ένας τρόπος υπάρχει μόνο για να περιορίσουμε το εύρος της εθνικής ζημιάς:  Να μην κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Επαναλαμβάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:  H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει τη συμφωνία και καλούμε όλα τα κόμματα και όλους του βουλευτές να πράξουν το ίδιο.  Αυτή εξάλλου είναι και η εύλογη απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου) 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook