Follow us

Μητσοτάκης για την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων

Περαιτέρω κλιμάκωση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες συνθήκες αστάθειας σε μια ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Αυτό που σήμερα προέχει είναι η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων. Περαιτέρω κλιμάκωση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες συνθήκες αστάθειας σε μια ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή. Το ζήτημα αυτό, όπως και όλα τα άλλα μεγάλα θέματα που αφορούν τη διεθνή αρχιτεκτονική ασφάλειας, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ στη Χάγη και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και ευημερίας", τόνισε στην αρχή της ανάρτησης του για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τον αμερικανικό βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν τα ξημερώματα.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία σύνθετη και ανησυχητική διεθνή γεωπολιτική συγκυρία. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ένα ζήτημα υπαρκτό που είναι, όμως, ευρωπαϊκό και όχι μόνο εθνικό. Διαχρονικό και όχι συγκυριακό των τελευταίων χρόνων. Και, εν τέλει, βαθιά διαρθρωτικό. Δεν επιλύεται, δηλαδή, με τσιρότα και ασπιρίνες". Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "είμαστε εδώ για να αναλάβουμε και τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά πρωτίστως είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος σε αυτό το νοσηρό διοικητικό και ρυθμιστικό περιβάλλον που επιτρέπει σε κάποιους επιτήδειους να καταχρώνται δημόσιο χρήμα και να δυσφημίζουν τη χώρα μας" και υπενθύμισε την πρόσφατη κυβερνητική πρωτοβουλία για την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εβδομαδιαία απολογισμό του κυβερνητικού έργου:

Καλή σας ημέρα. Η διεθνής γεωπολιτική συγκυρία εξακολουθεί να παραμένει σύνθετη και ανησυχητική, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτό που σήμερα προέχει είναι η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων. Περαιτέρω κλιμάκωση θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες συνθήκες αστάθειας σε μια ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένη περιοχή. Το ζήτημα αυτό, όπως και όλα τα άλλα μεγάλα θέματα που αφορούν τη διεθνή αρχιτεκτονική ασφάλειας, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ στη Χάγη και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προς όφελος της διεθνούς ειρήνης και ευημερίας.

Ξεκινώ τη σημερινή ανασκόπηση από το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το οποίο είναι σημαντικό να έχουμε όλοι μια πλήρη και νηφάλια κατανόηση των πραγματικών δεδομένων, αλλά και της ιστορικότητας του προβλήματος. Κάνοντας ένα βήμα πίσω, χρειάζεται να κατανοήσουμε όλοι ότι μιλάμε για ένα ζήτημα υπαρκτό που είναι, όμως, ευρωπαϊκό και όχι μόνο εθνικό. Διαχρονικό και όχι συγκυριακό των τελευταίων χρόνων. Και, εν τέλει, βαθιά διαρθρωτικό. Δεν επιλύεται, δηλαδή, με τσιρότα και ασπιρίνες. Όταν λέω πως είναι ευρωπαϊκό, αυτό τεκμηριώνεται από δύο στοιχεία: 24 ευρωπαϊκές χώρες ελέγχονται από την Ευρωπαία Εισαγγελέα για αντίστοιχα φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Στην πρόσφατη απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης της ΕΕ ζητείται η ανάκτηση αγροτικών ενισχύσεων από 17 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Υπάρχουν συνεπώς βαθύτερα και πιο συστημικά προβλήματα στον ίδιο τον ευρωπαϊκό μηχανισμό της κοινής αγροτικής πολιτικής και των ενισχύσεων που δίνονται, τα οποία ανάγονται ήδη στις απαρχές της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής αγροτικών ενισχύσεων και έως σήμερα δεν έχουν επιλυθεί στο σύνολο τους.

Παράλληλα στην εθνική του διάσταση, το πρόβλημα είναι διαχρονικό και ακουμπάει όλες τις κυβερνήσεις που έχουν διαχειριστεί κοινοτικά κονδύλια και ευρωπαϊκές ενισχύσεις. Συνολικά και διαχρονικά έχουν υπάρξει ευρωπαϊκές αποφάσεις ανακτήσεων για λανθασμένες αγροτικές ενισχύσεις που ξεκινούν από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Δικαιολογεί αυτό ή απαλλάσσει από τις πολιτικές της ευθύνες τη σημερινή κυβέρνηση για τα χρόνια που διοικούμε; Σε καμία περίπτωση. Είμαστε εδώ για να αναλάβουμε και τις ευθύνες που μας αναλογούν, αλλά πρωτίστως είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος σε αυτό το νοσηρό διοικητικό και ρυθμιστικό περιβάλλον που επιτρέπει σε κάποιους επιτήδειους να καταχρώνται δημόσιο χρήμα και να δυσφημίζουν τη χώρα μας.

Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που έχει επίγνωση του προβλήματος και τη βούληση να προχωρήσει σε πραγματικές λύσεις για να βάλουμε τέρμα σε αυτό. Σε όσους υποκριτικά πέφτουν από το αντιπολιτευτικό τους σύννεφο, να τους θυμίσω ότι η δική μας κυβέρνηση έθεσε σε "εποπτεία" τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον περασμένο Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές, μαζί με τις οποίες εφαρμόζουμε ένα σχέδιο δράσης 45 σημείων για τη συνολική εξυγίανσή του. Η δική μας κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την υπαγωγή του στην ΑΑΔΕ, την ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, ώστε να πάψει επιτέλους το πανηγύρι των εικονικών δηλώσεων για φανταστικά βοσκοτόπια που δεν υπάρχουν, να γίνονται πραγματικές διασταυρώσεις και να δίνονται ενισχύσεις αυστηρά σε αυτούς που πρέπει. Και τέλος είναι η δική μας κυβέρνηση που θεραπεύει όλες μα όλες τις αιτίες που οδήγησαν στη διαχρονική στρέβλωση των εικονικών δηλώσεων για να παραδώσουμε εντός της τρέχουσας θητείας μας πλήρες κτηματολόγιο, δασικούς χάρτες, διαχειριστικά σχέδια βόσκησης και ένα σύγχρονο μητρώο κτηνοτρόφων, όλα αυτά τα εργαλεία που έλειπαν δηλαδή διαχρονικά και επέτρεπαν να γίνονται εικονικές δηλώσεις.

Μητσοτάκης για την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή: Προέχει η επίδειξη αυτοσυγκράτησης και η επανεκκίνηση των συζητήσεων

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία επιτήδειων να αμαυρώνει όλο τον αγροτικό κόσμο. Η δέσμευσή μας προς τη συντριπτική πλειονότητα των έντιμων και σκληρά εργαζόμενων αγροτών είναι ότι θα φτιάξουμε και σε αυτό το πεδίο έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό οργανισμό ενισχύσεων διότι το έχουν ανάγκη στον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Ας κατεβάσουν, λοιπόν, τους τόνους όλοι και ας συνειδητοποιήσουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό, διαχρονικό και διαρθρωτικό. Μόνο ένας όμως, έχει τολμήσει να το αγγίξει και να το θεραπεύσει στη ρίζα του: η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αλλάζω εντελώς κλίμα και πάω σε μια κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, αλλά και για τη χώρα: τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού. Ανθρώπων με υψηλή εξειδίκευση, γνώσεις και εμπειρία που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης απογοητευμένοι από μία χώρα η οποία φαινόταν να οδηγείται σε αδιέξοδο ή διότι πολύ απλά δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Σήμερα, η εικόνα αυτή έχει αλλάξει. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η ανεργία τον Απρίλιο έπεσε στο 8,3%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 17 ετών, σχεδόν 10 μονάδες κάτω από το 2019. Μέσα σε 6 χρόνια έχουν δημιουργηθεί πάνω από 500.000 νέες θέσεις εργασίας και συνεχίζουμε, με στόχο καλύτερους μισθούς και περισσότερες ευκαιρίες. Ασφαλώς, σε μία ανοιχτή παγκόσμια οικονομία, πάντα θα φεύγουν και θα επιστρέφουν άνθρωποι. Το ζήτημα είναι να έχουμε θετικό ισοζύγιο, δηλαδή να γυρίζουν πίσω περισσότεροι από όσους φεύγουν. Για πρώτη φορά από το 2022, το έχουμε πετύχει: σύμφωνα με την Eurostat, από τους 660.000 που έφυγαν από τη χώρα μας την περίοδο 2022-2023, έχουν ήδη επιστρέψει 420.000. Και το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό, όπως δείχνει η μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις "REBRAIN GREECE" του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ, που έχουν γίνει στο 'Αμστερνταμ, το Ντίσελντορφ, το Λονδίνο και πρόσφατα στη Στουτγκάρδη, με τη συμμετοχή πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενων και τουλάχιστον 120 επιχειρήσεων. Επόμενος σταθμός είναι τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη. Και στο εσωτερικό όμως, συνεχίζονται δυναμικά οι "Ημέρες Καριέρας" από τη ΔΥΠΑ, με 44 τέτοιες εκδηλώσεις να έχουν διοργανωθεί τα τελευταία χρόνια σε 18 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, μέσα από τις οποίες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει δουλειά. 'Αξια ιδιαίτερης μνείας και συγχαρητηρίων είναι η δράση για την απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε δήμους, η οποία είχε απορρόφηση 100% και ήδη ανακοινώθηκαν επιπλέον 1.000 θέσεις. Γιατί μια κοινωνία είναι δίκαιη μόνο όταν δεν αφήνει κανέναν πίσω.

Μετά τον "Ευαγγελισμό", το σύστημα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης ασθενών -το λεγόμενο "βραχιολάκι"- εφαρμόζεται πλέον και στο Γενικό Ογκολογικό "'Αγιοι Ανάργυροι". Από τη στιγμή της έκδοσης του ατομικού εισιτηρίου στο γραφείο κίνησης ασθενών μέχρι την παραπομπή στον κατάλληλο γιατρό, κάθε βήμα καταγράφεται ψηφιακά. Η ταξινόμηση των περιστατικών σε πέντε κατηγορίες σοβαρότητας και η "χαρτογράφηση" όλων των κινήσεων επιτρέπουν αφενός τη μείωση του χρόνου αναμονής για κάθε ασθενή και αφετέρου τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, μέσω της άντλησης πραγματικών δεδομένων στο πεδίο. Ήδη πάντως, στον "Ευαγγελισμό", αποδεικνύεται με το "βραχιολάκι" ότι το σχέδιο που εφαρμόζουμε από την αρχή του χρόνου για τη μείωση της ταλαιπωρίας στις εφημερίες αποδίδει: ο μέσος χρόνος αναμονής στις εφημερίες μειώθηκε σε 5,5 ώρες και συνεχίζουμε με στόχο να πλησιάσουμε τις 4 ώρες που είναι ο διεθνώς καλύτερος καταγεγραμμένος μέσος χρόνος αναμονής. Επόμενο νοσοκομείο που θα υιοθετήσει το "βραχιολάκι" είναι το "Γ. Γεννηματάς" και μέσα στον Ιούλιο η ηλεκτρονική ιχνηλάτηση θα επεκταθεί σε επιπλέον 13 δημόσια νοσοκομεία. Στόχος μας είναι το σύστημα να λειτουργεί σε 100 νοσοκομεία έως τον Ιανουάριο του 2026.

Ένας πρώτος απολογισμός και από τη νέα υπηρεσία δωρεάν κατ' οίκον αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στους ασθενείς: από τη Δευτέρα που ξεκίνησε, υποβάλλονται καθημερινά 1.000 αιτήματα και ήδη έχουν αποσταλεί τα σκευάσματα σε 1.300 ασθενείς, ενώ συνεχώς δρομολογούνται νέες παραδόσεις. Ένα διαχρονικό αίτημα χιλιάδων ασθενών επιτέλους ικανοποιείται. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή, είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ είτε τηλεφωνικά στο 18181, ενώ η παραλαβή μπορεί να γίνει και με εξουσιοδότηση σε άλλο πρόσωπο. Προτρέπω και από εδώ τους νεότερους που είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες να βοηθήσουν τους γονείς τους ή τους παππούδες τους να αξιοποιήσουν αυτήν την πολύτιμη υπηρεσία.

Διαβάστε Επίσης

Να δούμε και τα νεότερα σχετικά με την ανταπόκριση γιατρών και γονιών στον θεσμό του Προσωπικού Παιδιάτρου που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας. Ήδη έχουν ενταχθεί στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ 517 παιδίατροι, που σημαίνει ότι το διαθέσιμο δυναμικό αρκεί για την κάλυψη περισσότερων από 750.000 παιδιά, κατά πολύ περισσότερων από τον αρχικό στόχο των 500.000 παιδιών που είχε τεθεί από το Υπουργείο Υγείας. Πάνω από 108.188 παιδιά έχουν ήδη εγγραφεί μέχρι σήμερα, με 12.251 μόνο τους τελευταίους 2 μήνες μέσω της πλατφόρμας prosopikos.gov.gr, κάτι που δείχνει ότι οι γονείς αναγνωρίζουν τη χρησιμότητα του θεσμού. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας των παιδιών, που παράλληλα ενισχύει την πρόληψη. Μια σημαντική τομή που προχωρά με σταθερά βήματα.

Αριθμών συνέχεια: η εικόνα στους καθαρισμούς οικοπέδων είναι καλή, αλλά όχι όσο καλή θα θέλαμε. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στη σχετική πλατφόρμα έληξε. Φέτος δηλώθηκαν 702.000 καθαρισμοί -σε λιγότερο χρόνο, είναι αλήθεια- ενώ πέρυσι μέχρι τα μέσα Ιουλίου είχαν γίνει 833.000 δηλώσεις. Αρμόδια για τους ελέγχους και την επιβολή προστίμων για τα ακαθάριστα οικόπεδα είναι πλέον η Πυροσβεστική. Πρέπει, ωστόσο, όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η τήρηση του μέτρου δεν αποτελεί μόνο νομική υποχρέωση, αλλά και πράξη ευθύνης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόληψη δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση.

Πάμε τώρα σε δύο μεγάλες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πρώτη αφορά στην εξάρθρωση κυκλώματος στο Αγρίνιο, τα μέλη του οποίου φέρονται να διαμεσολαβούσαν για την παράνομη έκδοση επιδομάτων αναπηρίας σε άτομα που δεν το δικαιούνταν, φυσικά με το αζημίωτο. Μεταξύ των 41 κατηγορουμένων είναι και δύο υπάλληλοι της Τοπικής Διεύθυνσης του e-ΕΦΚΑ, που τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τη διάλυση δύο εγκληματικών οργανώσεων με μέλη οργανωμένους οπαδούς ομάδας, που δρούσαν σε περιοχές της Αττικής. Στο ενεργητικό τους, εκτός από διακίνηση ναρκωτικών, περιλαμβάνονται πολλαπλές βίαιες και συντονισμένες επιθέσεις σε οπαδούς άλλων ομάδων, αλλά και σε αστυνομικούς. Η απάντηση της Πολιτείας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικής συμπεριφοράς.

Τα επόμενα θέματα της ανασκόπησης έρχονται από τη δυτική Θεσσαλονίκη, την οποία είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Πέμπτη και να δω από κοντά την πρόοδο σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Ο Flyover προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και, εκτός απροόπτου, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το α' εξάμηνο του 2027. Την 'Ανοιξη του 2026, η Θεσσαλονίκη θα έχει πρόσβαση σε έναν καινούργιο πνεύμονα πρασίνου, αναψυχής, διασκέδασης: το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δερβενίου, έκτασης 3.000 στρεμμάτων, με δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη, τον οποίο και ευχαριστούμε πάλι. Ήδη έχουν φυτευτεί τουλάχιστον 70.000 δέντρα. Είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πώς η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα και το κοινό καλό. Σημαντική είναι και η πρόοδος στην ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά", που μεταμορφώνεται σε Μητροπολιτικό Πάρκο με χώρους πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Το κεντρικό κτήριο θα στεγάσει ένα σύγχρονο Μουσείο, το οποίο θα φιλοξενήσει και τα ευρήματα από τις εργασίες κατασκευής του Μετρό, ενώ παράλληλα προχωρά και η δημιουργία του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού. Τέλος, η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της περιοχής προχωρά με το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου". Ένα εξ αυτών των σχολείων, το οποίο και επισκέφθηκα, είναι το 7ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης που θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτεμβρίου να υποδεχθεί 61 παιδιά.

Στα έργα που αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη προστίθεται και η φωταγώγηση των Κάστρων, των ιστορικών τειχών της πόλης, που είναι μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988. Στην πρώτη φάση θα φωτιστούν, εσωτερικά και εξωτερικά, τα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τείχη της Ακρόπολης και το Επταπύργιο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα δυτικά τείχη. Το έργο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2026 και θα αναδείξει ένα μοναδικό μνημείο της βυζαντινής Θεσσαλονίκης, δίνοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια εντελώς νέα εμπειρία θέασης. Τη μελέτη του φωτισμού έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ, με τη χορηγία της METLEN, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Προτελευταίο θέμα στη σημερινή ανασκόπηση, η "επιστροφή" ενός σπουδαίου πολιτιστικού ιδρύματος, του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας. Μαζί του επέστρεψε στον τόπο της και η εμβληματική Κόρη της Θήρας, ένα από τα πιο συγκλονιστικά δείγματα της ελληνικής γλυπτικής του 7oυ αιώνα π.Χ. που ανακαλύφθηκε στο νησί το 2000. Από χθες, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους ανανεωμένους χώρους του Μουσείου και να θαυμάσουν την Κόρη, μαζί με τα υπόλοιπα 180 αριστουργήματα της έκθεσης "Κυκλαδίτισσες", η οποία φιλοξενήθηκε φέτος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια αυστηρή επισήμανση σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται διαρκώς στην αγορά καυσίμων, τώρα ακόμα πιο εντατικά λόγω και της διεθνούς αναταραχής που προκαλεί στις αγορές ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή. Από το περασμένο Σάββατο έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τη ΔΙΜΕΑ, 202 έλεγχοι σε πρατήρια πώλησης καυσίμων για την αποφυγή παράνομων ανατιμήσεων. Εντοπίστηκαν 38 παραβιάσεις και επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Κανείς δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να εκμεταλλευτεί για λόγους κερδοσκοπίας την αναταραχή στις διεθνείς αγορές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προστασία των εισοδημάτων των καταναλωτών και την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά.

Κλείνω επιστρέφοντας στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να τονίσω το πολιτικά αυτονόητο: Όσοι αποδειχθεί μέσω της ποινικής διαδικασίας -που τυχόν ακολουθήσει- ότι δολίως εξαπάτησαν το δημόσιο για να καταχραστούν κρατικές ενισχύσεις, θα αντιμετωπίσουν εύλογα και την υποχρέωση της επιστροφής τους εντόκως στα δημόσια ταμεία, δηλαδή στις τσέπες των φορολογουμένων, πέραν των όποιων ποινικών κυρώσεων αποφασίσει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη για όλους όσους πήραν χρήματα που δεν δικαιούνταν ή συμμετείχαν καθοιονδήποτε τρόπο στην διασπάθιση ευρωπαϊκών πόρων.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε και σε αυτήν την ανασκόπηση. Ακόμα και αν ο καιρός μας τα "χάλασε", εύχομαι να περάσετε καλά. Ανανεώνουμε για την επόμενη Κυριακή. Να είστε καλά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά δίπλα στο κύμα: Τι έφτιαξαν πάλι στη Βουλιαγμένη;

Ice skating δίπλα στη θάλασσα, γιορτινές γεύσεις, pop-up stores ελληνικών brands, δημιουργικά workshops και live μουσική συναντούν τους κορυφαίους οίκους μόδας που υπογράφουν την πολυτέλεια των ημερών.

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΦΡΕΓΑΤΕΣ BELHARRA 18 Δεκ 2025 | 11:51

Μητσοτάκης: "H καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο ναυπηγείο του Λοριάν" - Έτοιμη η Belharra Κίμων

"Η φρεγάτα Κίμων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, με ανθρωπιά, περνάνε σε μια νέα εποχή", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Δεκ 2025 | 09:17

Ο Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, με το μυαλό στα αγροτικά μέτωπα - Στην ατζέντα Ουκρανία και δημοσιονομικό πλαίσιο

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για την περίοδο 2026-2027 αναμένεται να αποτελέσουν βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο των "27".

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΟ 17 Δεκ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσε ασημένιο γούρι με τα αρχικά του στους βουλευτές της ΝΔ [εικόνες]

Το ασημένιο γούρι που προσέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ έμοιαζε με μεγάλο νόμισμα

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 17 Δεκ 2025 | 14:25

Στο Μαξίμου οι βουλευτές της ΝΔ - Το εορταστικό κάλεσμα Μητσοτάκη για... χαλαρή κουβέντα [εικόνες]

Χαλαρή συζήτηση των βουλευτών της ΝΔ, με φόντο τις αντιδράσεις για των αγροτών στο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 17 Δεκ 2025 | 12:03

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης στον Τασούλα: Σύντομα οι αγρότες θα απομακρυνθούν από τα μπλόκα

"Τα μέτρα στήριξης που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση κινούνται στη σωστή κατεύθυνση", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κωνσταντίνο Τασούλα.

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 15:37

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι γκαντέμης αλλά διαχέει την τύχη στους υπόλοιπους

"Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία" ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Δεκ 2025 | 14:03

Βουλή: Δείτε live τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία [βίντεο]

Η συζήτηση του Προϋπολογισμού, ολοκληρώνεται σήμερα με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Δεκ 2025 | 14:00

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα που μας πλήγωσε και μας χρεοκόπησε

"Ας δημιουργήσουμε άμεσα μια επιτροπή στη Βουλή[...]και να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο με ευρύτερη συναίνεση", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16 Δεκ 2025 | 08:13

Βουλή: Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό - Το βράδυ η ψηφοφορία και η ομιλία Μητσοτάκη

Η φετινή είναι και η πρώτη συζήτηση Κρατικού Προϋπολογισμού που διεξήχθη με την εφαρμογή του αυτόματου ηλεκτρονικού κόφτη των μικροφώνων.

16 Δεκ 2025 | 06:30

Να σπάσει το μέτωπο των "σκληρών" θέλει η κυβέρνηση - Μικρές υποχωρήσεις για να προσέλθουν σε διάλογο οι αγρότες

Μετά τα συνεχή καλέσματα σε διάλογο από την πλευρά του Μαξίμου, και το "όχι" στο προσκλητήριο Μητσοτάκη για ραντεβού χθες, έγινε ένα ακόμη βήμα από την κυβέρνηση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Δεκ 2025 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ

"Η Ελλάδα βλέπει τη χώρα σας ως πραγματικό φίλο", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Μολδαβίας Μάγια Σάντου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:40

Αγρότες: Η επίσημη λίστα των αιτημάτων – Το κείμενο που εστάλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το "όχι" στη συνάντηση

Η επίσημη λίστα και το κείμενο που κοινοποιείται από τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι σημειώνουν για ευλογιά και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

EMILY IN PARIS 11 Δεκ 2025 | 14:24

Γιατί η Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Μαρέβα: "Παρακολουθούν το ''Emily in Paris''"

"Όταν το άκουσα σκέφτηκα: ''τι; κυβερνάς την Ελλάδα; Και μετά πας σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;", σχολίασε η Λίλυ Κόλινς.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Δεκ 2025 | 17:11

Μητσοτάκης για τα μέτρα για τους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις

"Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΤΟ ΠΡΩΙ 09 Δεκ 2025 | 07:46

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM 08 Δεκ 2025 | 19:17

Μητσοτάκης: "Η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης - Συνεχίζει την πρόοδό της"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ 08 Δεκ 2025 | 13:07

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή: Δεν θα δώσουμε στους αγρότες χρήματα, που θα μας ζητά η ΕΕ να τα επιστρέψουμε

Θυμήθηκε το φιάσκο με τα χρήματα που έδωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, και τα οποία τα πλήρωσαν μετά και με τόκο, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.

«ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ» 08 Δεκ 2025 | 11:28

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους αγρότες για διάλογο: "Καλό είναι να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς"

"Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις μπορούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Υγεία πάνω απ' όλα".

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 07 Δεκ 2025 | 23:24

Axios: Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει Σύνοδο Κορυφής Αιγύπτου - Ισραήλ με συμμετοχή Σίσι και Νετανιάχου

Οι ΗΠΑ εξετάζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που εστιάζονται σε οικονομικά κίνητρα σε τομείς όπως η τεχνολογία και η ενέργεια μεταξύ του Ισραήλ και αραβικών χωρών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 07 Δεκ 2025 | 10:28
ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

06 Δεκ 2025 | 15:26

Μητσοτάκης από Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου: "Υλοποιείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ"

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 06 Δεκ 2025 | 13:36

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Η προσωπική διαφορά τελειώνει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο", αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2025 | 08:27

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον CEO της Morgan Stanley, συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει με την CEO της Morgan Stanley.

"ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY" 30 Νοε 2025 | 13:40

Το ελληνικό ραντεβού με …30 τρισ. δολάρια και τη Morgan Stanley στο Λονδίνο παρουσία Μητσοτάκη

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Νοε 2025 | 10:26

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις και έγινε από κεντροδεξιά κυβέρνηση

"Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

"Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ" 28 Νοε 2025 | 18:05

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Ένα μόνιμο μέτρο που στηρίζει πραγματικά το εισόδημα των πολιτών

"Κάθε Νοέμβριο, σχεδόν 900.000 ενοικιαστές θα δουν ένα ολόκληρο ενοίκιο να επιστρέφει στον λογαριασμό τους", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

28 Νοε 2025 | 14:34

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Η ρευστή διεθνής κατάσταση απαιτεί από την Ευρώπη να ενηλικιωθεί και να ωριμάσει γεωπολιτικά

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 28 Νοε 2025 | 13:14

Μητσοτάκης και Μέτσολα στα εγκαίνια του Europa Experience: "Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ισχυρότεροι ως Ευρώπη όταν είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρσάκειο Μέγαρο, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Νοε 2025 | 12:05

Μητσοτάκης: Εθνική διάσταση το δημογραφικό - Δεν μπορεί εύκολα ένα ζευγάρι να αποκτήσει σήμερα δικό του σπίτι

"Πρέπει να έχουμε αίσθηση τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες" είπε ο πρωθυπουργός

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25 Νοε 2025 | 19:41

Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Forbes Greece: Μηδενικός φόρος εισοδήματος για τους νέους κάτω των 25

Kατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας Forbes 30 under 30, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο Υπουργείο Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 18:11
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Νοε 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή προς όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε ανάρτηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ GENAI SUMMIT 24 Νοε 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mistral AI - Οι δύο απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και για την αύξηση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Νοε 2025 | 18:25

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ: Καμία συμφωνία χωρίς την Ουκρανία - Σταθερός σύμμαχος του Κιέβου η Αθήνα

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απόφαση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ θα συζητηθεί άμεσα με τα μέλη της ΕΕ και θα χρειαστεί να συμφωνηθεί από αυτά

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 24 Νοε 2025 | 11:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό: Τι είπαν για ενεργειακά, ακρίβεια και κακοκαιρία στην Ηπειρο

"Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία έμπρακτα ενώ άλλες χώρες λαμβάνουν μέτρα λιτότητας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 Νοε 2025 | 19:16

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στα Κάτω Πετράλωνα μαζί με τον γιο του - "Γέμισαν οι κάλπες"

Ικανοποιημένος από την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 23 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης: Από αύριο η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους - Nωρίτερα του προγραμματισμένου

Aπό αύριο θα καταβάλλεται η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ανάρτησή του

ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 23 Νοε 2025 | 10:04

Ανοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Πού θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός

Περισσότερες από 1.200 κάλπες έχουν στηθεί σε 233 σημεία της χώρας

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21 Νοε 2025 | 10:10

Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας

"Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:35

Μητσοτάκης στο Bloomberg Forum: H κρίση ανήκει στο παρελθόν - Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και γέφυρα με την Ασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών του Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 19 Νοε 2025 | 14:12

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο ΚΕΠΑ Πειραιά στο ΣΕΦ - Μείωση των εκκρεμών ραντεβού κατά 76%

"Στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ, όπως τη θέλουμε, όπως αξίζουν σε μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα¨", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Νοε 2025 | 10:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Πώς θα γίνεται η επαλήθευση της ηλικίας

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για τη πώληση καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 18 Νοε 2025 | 19:31

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χίσλοπ: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν - Πολύπλοκο το ζήτημα" [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση με τη διάσημη συγγραφέα και επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, Βικτόρια Χίσλοπ, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης