Μητσοτάκης για τουρισμό: Θα αξιοποιήσουμε την περσινή εμπειρία, θα ανοίξουμε με περισσότερη ασφάλεια

"Θέλουμε όταν ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα να νιώθει ασφαλής, πως δεν εισέρχεται σε μια κόκκινη ζώνη", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Κατά τους τελευταίους 18 μήνες, χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε μία σειρά κρίσεων, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία όπως κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και το οικονομικό κόστος της απόφασης ουσιαστικά να κλείσουμε την οικονομική δραστηριότητα" τόνισε σε παρέμβαση του σε συζήτηση στο πλαίσιο του Nueva Economia Forum της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η κυβέρνηση τα πήγε αρκετά καλά σε αυτό το επίπεδο, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

"Ταυτόχρονα όμως, φροντίσαμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε λόγω της πανδημίας, ως ένα εφαλτήριο για την υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα περιορίσουν την εισοδηματική ανισότητα" πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν σταμάτησαν οι μεταρρυθμίσεις

"Μολονότι μεγάλο κομμάτι του χρόνου μου είναι αφιερωμένο στη διαχείριση κρίσεων, διασφάλισα ότι ουδέποτε διακόψαμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ήταν μέρος της πλατφόρμας βάσει της οποίας εκλεγήκαμε: Για το πώς θα μειώσουμε φόρους, πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα κάνουμε πιο αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση, πώς θα ψηφιοποιήσουμε το κράτος, και πώς θα κινηθούμε προς την πράσινη μετάβαση" είπε ο πρωθυπουργός.

Τώρα έχουμε ένα επιπρόσθετο εργαλείο στη διάθεσή μας, το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να είναι σε θέση να δανείζεται σε υπερεθνικό επίπεδο, δίνοντας στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επιχορηγήσεις ώστε να προωθήσουν σημαντικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε ότι η χώρα μας έχει ήδη υποβάλει στην Επιτροπή το σχέδιό της, το οποίο έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και απευθύνθηκε στον βραβευμένο με Nobel Χριστόφορο Πισσαρίδη, από τον οποίο ζήτησε να συντάξει ένα master plan για τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, "το οποίο λειτούργησε ως ένα μη κομματικό σημείο αναφοράς, γιατί ποτέ δεν ήθελα να υπάρχει η εντύπωση ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται απλά από το πολιτικό μας κόμμα".

Εκτίμησε ότι το 2021 θα υπάρξει ταχεία ανάπτυξη και τόνισε ότι υπάρχουν κοινά ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν από τις χώρες του Νότου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ιταλία από τον Μάριο Ντράγκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο-όπως είπε- είναι μία σχετικά απλή ιδέα, να έχουμε δηλαδή σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί, ώστε να μην υποβάλλονται στους επιπλέον περιορισμούς που υφίστανται σήμερα.

"Πιστεύω πως αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις χώρες μας, καθώς ελπίζουμε σε μια καλύτερη τουριστική περίοδο σε σχέση με πέρυσι. Και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, τα κράτη-μέλη θα κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς θέλουν να δώσουν στους πολίτες τους την δυνατότητα να έχουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο θα είναι σε θέση να επιδεικνύουν σε άλλες χώρες, διευκολύνοντας έτσι τα ταξίδια τους" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Εμβόλιο

Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και είπε ότι "βασιζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στην ευρωπαϊκή στήριξη για την επίλυση των ζητημάτων με τη γείτονα". Πρόσθεσε ότι έχει καταστήσει απολύτως σαφές στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι οι διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας είναι διαφορές που επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, κάτι που -όπως είπε- κατέστη απολύτως σαφές και από το Συμβούλιο, και εξήρε την στήριξη που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και όλα τα μέλη του, γιατί εξέφρασαν ρητά τη στήριξή τους στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα.

"Ελπίζω πραγματικά πως θα αφήσουμε πίσω μας την ένταση του 2020. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Τους καλέσαμε για τον δεύτερο γύρο. Δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμα, αλλά ελπίζω πως θα υπάρξει ανταπόκριση, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε με καλή πίστη τη βασική μας διαφορά με την Τουρκία, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πιστεύω πως αν πιστεύει κανείς στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και αν έχει θεμελιώδη πίστη και σεβασμό στην έννοια των σχέσεων καλής γειτονίας, τότε δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Εμβόλια και διαπραγμάτευση

Ο πρωθυπουργός παρενέβη δεύτερη φορά στη συζήτηση και αναφέρθηκε στην κοινοτική στρατηγική για την απόκτηση εμβολίων και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε ό,τι αφορά την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εκπροσωπεί μια ευρωπαϊκή χώρα μεσαίου μεγέθους και αισθάνεται πιο σίγουρος γνωρίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται εκ μέρους μας, συγκρινόμενο με τη διαδικασία που θα έπρεπε να περάσουμε εάν χρειαζόταν να διαπραγματευτούμε κατά μόνας, ανταγωνιζόμενοι πολύ μεγαλύτερες χώρες ώστε να εξασφαλίσουμε αρκετά εμβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Επομένως, η θεμελιώδης αρχή πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει τα εμβόλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη συνέχεια διανέμει τα εμβόλια με βάση τον πληθυσμό σε όλα τα κράτη- μέλη, ανεξάρτητα από το εάν είναι πλούσια ή φτωχά, μεγάλα ή μικρά, Βόρεια ή Νότια, είναι σωστή επί της αρχής. Ήταν η σωστή προσέγγιση. Βέβαια, είναι πιο περίπλοκο όταν υπάρχουν 27 κράτη-μέλη, σε σύγκριση με όταν η διαπραγμάτευση από μία και μόνο χώρα. Πιστεύω πως η Πρόεδρος της Επιτροπής γενναία αποδέχτηκε πως όντως σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις. Και πιστεύω ότι έχουν γίνει τα κατάλληλα βήματα για να διασφαλίσουμε πως θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες επιπλοκές προέκυψαν και θα ότι έχουμε πρόσβαση σε νέα εμβόλια το ταχύτερο δυνατό" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση σε άνω του 6% του πληθυσμού, και θα ήταν εφικτή η επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των εμβολίων.

"Ωστόσο, αναμένουμε να λάβουμε περισσότερα εμβόλια τον Μάρτιο και ακόμα περισσότερα τον Απρίλιο και τον Μάιο. Εκείνη την περίοδο ίσως έχουμε περισσότερα εμβόλια σε σχέση με αυτά που θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε καθώς, όπως επεσήμανε ο Μαργαρίτης, αγοράσαμε πολλαπλάσιο αριθμό σε σχέση με αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε, για να είμαστε ασφαλείς" είπε ο πρωθυπουργός.

μητσοτάκης

Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, και είπε ότι έχει επίγνωση του τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε με αυτά τα χρήματα.

"Κανείς δεν θα μας δώσει χρήματα, λευκές επιταγές που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό μας και θα δαπανηθούν όπως κρίνουμε εμείς. Το σχέδιό θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις συγκεκριμένες συστάσεις που έχουν γίνει για την εκάστοτε χώρα. Πρέπει να εστιάζει σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις και πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τις σημαντικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Επιτροπή σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αυτές είναι μη διαπραγματεύσιμες αρχές και θα πρέπει να έχουμε όλοι επίγνωση του τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε με αυτά τα χρήματα" είπε ο πρωθυπουργός.

Εμβόλια και Τουρισμός

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα εμβόλια και τη στρατηγική σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του τουρισμού, και είπε ότι θέλουμε ο κόσμος να είναι σε θέση να ταξιδεύει με ασφάλεια, και ως εκ τούτου το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας στις χώρες μας. "Θέλουμε όταν ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα, στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία να νιώθει ασφαλής πως δεν εισέρχεται σε μια κόκκινη ζώνη. Πιστεύω πως αυτό θα συμβεί την άνοιξη ή σίγουρα το καλοκαίρι, καθώς θα προχωράμε στον εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού. Και καθώς θα πλησιάζει το καλοκαίρι, γνωρίζουμε πως υπάρχει και ένα ξεκάθαρο στοιχείο εποχικότητας σε αυτό τον ιό" είπε.

Πρόσθεσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι πολύ, πολύ σημαντικά ως προς την διευκόλυνση των ταξιδιών, και ανέφερε ότι σημασία έχει το πώς θα τεθούν τα σωστά πρωτόκολλα, ώστε να διασφαλίσουμε πως ο κόσμος θα ταξιδεύει όντως με ασφάλεια.

"Έχουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα στην τουριστική μας βιομηχανία, ως προς το ποιες δραστηριότητες προσφέρονται και ποιες δραστηριότητες ίσως να μην είναι διαθέσιμες αυτό το καλοκαίρι. Ως προς το πώς θα προστατεύσουμε τους επαγγελματίες του τουρισμού και το πώς θα γίνουν επιπλέον τεστ, εκτός από τα τεστ που θα γίνουν πριν οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν στο αεροπλάνο" είπε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε:

"Αν κάποιος έχει εμβολιαστεί και έχουμε απόδειξη για τον εμβολιασμό, τότε θα μπορεί να εισέλθει στη χώρα χωρίς να υποβληθεί σε σημαντικούς περιορισμούς, χωρίς να υποβληθεί σε καραντίνα. Θα μπορεί να απολαύσει τις διακοπές του στην Ελλάδα και στην συνέχεια να επιστρέψει με ασφάλεια στη χώρα καταγωγής του".

Τόνισε ακόμη ότι πέρσι, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες κάποιων από τους σημαντικότερούς επιστήμονες της χώρας μας, τέθηκε σε εφαρμογή ένας εξελιγμένος αλγόριθμος που-όπως είπε ο πρωθυπουργός- μας επέτρεψε να κάνουμε πιο αξιόπιστα τεστ όχι για όλους αλλά για ένα σημαντικό δείγμα ανθρώπων που ήρθαν στην Ελλάδα.

"Αυτό μας επέτρεψε να έχουμε μια σαφή εικόνα για το πού υπήρχαν προβλήματα. Πέρσι, δεν είχαμε πρόσβαση στα rapid test και βέβαια δεν είχαμε τα εμβόλια. Παρόλα αυτά καταφέραμε να ανοίξουμε και μάλιστα με αρκετή ασφάλεια. Δεν είδαμε ουσιαστική αύξηση των κρουσμάτων που να μπορεί να συνδεθεί με τον τουρισμό. Επομένως, πιστεύω πως θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά τα διδάγματα και να τα εφαρμόσουμε φέτος" είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεωπολιτικές ισορροπίες

Προς το τέλος της συζήτησης, ερωτηθείς για το συνέδριο για το μέλλον της Ένωσης, τις προκλήσεις και τις νέες ισορροπίες που δημιουργούνται στο γεωπολιτικό περιβάλλον, o Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ότι είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά, λαμβάνοντας υπόψη μας την προθυμία της Επιτροπής να είναι η Κομισιόν μια γεωπολιτική Επιτροπή, και όχι απλά μια οικονομική δύναμη, αλλά και μια δύναμη που εκφράζει τη ισχύ της με γεωπολιτικούς όρους.

Τέλος αναφέρθηκε στη νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν που όπως είπε, μας δίνει την ευκαιρία να ξαναδούμε τη σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμφωνήσουμε με τις ΗΠΑ σε όλα τα πεδία, αλλά σίγουρα χαιρετίζω ορισμένες πτυχές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, όπως έχουν διατυπωθεί. Πρώτα η πίστη και η δέσμευση στους πολυμερείς οργανισμούς" είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συζήτηση έλαβαν επίσης μέρος ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Pablo Casado και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio Lopez-Isturiz.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ 4 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Φεβ 2021 | 11:55

Tα μέτρα για ελληνικό #MeToo: Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας για την παραγραφή αδικημάτων κατά ανηλίκων - Αυστηροποιούνται οι ποινές

Νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις ποινές που αφορούν στα αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 25 Φεβ 2021 | 11:27

Ο Μητσοτάκης για το μοντάζ της φωτογραφίας του Λιγνάδη που αποκάλυψε το TheTΟC- Πώς "έκοψαν" την Λ. Κονιόρδου

Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία κόπηκε, ώστε να κρυφτεί από το κάδρο η παρουσία και της πρώην υπουργού Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ληδίας Κονιόρδου.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 25 Φεβ 2021 | 11:25

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν τον ήξερα, πήγα μια φορά σε παράστασή του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είπε ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Λιγνάδη από το παρελθόν

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 25 Φεβ 2021 | 11:14

Κρήτη: Θετικός στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα και θα το πληρώσει με 5.000 ευρώ πρόστιμο

Ενας αλλοδαπός θετικός στον κορονοϊό έσπασε την καραντίνα στην Κρήτη και θα πληρώσει βαρύ πρόστιμο.

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 25 Φεβ 2021 | 10:36

Σαρηγιάννης: Μια εβδομάδα παράτασης του lockdown δεν φτάνει - Πρέπει να πέσουν κάτω από 450 τα κρούσματα

Ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό το lockdown δεν θα είναι το τελευταίο.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 25 Φεβ 2021 | 10:33

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ποιος κρύβεται κ. Τσίπρα πίσω από το #ΝΔ_παιδεραστές; Θα διαγράψετε τον Πολάκη;

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή - Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση - Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 25 Φεβ 2021 | 10:26

Μητσοτάκης στη SΖ: Στόχος ο τουρισμός να φτάσει φέτος στο 50% του 2019 - Θα εμβολιαστούν οι άνω τον 60 ως τον Μάιο

"Στόχος μας είναι να φτάσουμε φέτος τουλάχιστον στο 50% του επιπέδου του 2019", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 25 Φεβ 2021 | 09:53

Θωμαΐδης: Μόνο κατά 20% μειώθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

"Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε περαιτέρω διάδοση", είπε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Φεβ 2021 | 09:30

Κορονοϊός: Νέος πονοκέφαλος με μετάλλαξη από τη Νέα Υόρκη - Μοιάζει με τη νοτιοαφρικανική

Η νέα παραλλαγή, που έχει ορισμένες ομοιότητες με την πιο μεταδοτική νοτιοαφρικανική παραλλαγή, διαθέτοντας μία κοινή ανησυχητική μετάλλαξη, αντιπροσώπευε πλέον το 12% των συνολικών κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη στα μέσα Φεβρουαρίου.

"ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ" 25 Φεβ 2021 | 08:58

Δερμιτζάκης: Να εμβολιαστεί το 70%, να κάνουμε αυστηρό lockdown 3 εβδομάδων και μετά να ανοίξουμε

"Μια βδομάδα παράταση του lockdown νομίζω δεν θα μας δείξει τίποτα", σημείωσε ο καθηγητής κ. Δερμιτζάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΣ 25 Φεβ 2021 | 08:45

Εξαδάκτυλος για lockdown: Μας "φρενάρουν" οι αριθμοί - Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη

"Οι αριθμοί των ημερών μας φρενάρουν, τα μέτρα αποδίδουν μεν αλλά όχι στον ίδιο χρόνο", τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος,

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 25 Φεβ 2021 | 08:14

Σκληρό lockdown από σήμερα στην Αρκαδία, στο "κόκκινο" και το Ναύπλιο - Τι μέτρα ισχύουν

Σκληρότερα μέτρα επιβάλλονται από σήμερα, Πέμπτη, στην Π.Ε. Αρκαδίας και τον Δήμο Ναυπλιέων, που ανεβαίνουν στο βαθύ κόκκινο επίπεδο πολύ αυξημένου και στο κόκκινο αυξημένου κινδύνου.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 25 Φεβ 2021 | 07:42

Κορονοϊός: "Βράζει" η Αττική, ασφυκτική η πίεση στις ΜΕΘ με πληρότητα 90% - Απομακρύνεται η άρση του lockdown

Τα κρούσματα κορονοϊού, ειδικά με τη βρετανική μετάλλαξη, τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Αττική, κάτι που αποδεικνύει πως η άρση του lockdown θα αργήσει να συμβεί.