Follow us

Μητσοτάκης: Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τα θέματα της υγείας

Για "εργαλειοποίηση των θεμάτων της υγείας" κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Για "εργαλειοποίηση των θεμάτων της υγείας" κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογκή συγκέντρωση στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού, ο οποίος τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.

Διαβάστε Επίσης

"Να πω μια κουβέντα γι' αυτό γιατί ξέρετε έγινε μεγάλο θέμα για τα ζητήματα των θεραπειών για τον καρκίνο και θέλω και από εδώ να ξαναπώ ότι η δική μας Κυβέρνηση αυτό το οποίο έχει εξασφαλίσει, είναι ο κάθε ασθενής να έχει πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία την οποία θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του, ανεξαρτήτως κόστους και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί για όλους τους ασθενείς με καρκίνο", είπε και πρόσθεσε:"Και είναι πραγματικά θλιβερό αυτοί οι οποίοι μας κουνούσαν το δάχτυλο για μία άστοχη δήλωση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τώρα να αποκαλύπτεται ότι δικά τους στελέχη είχαν πει ακριβώς τα ίδια πράγματα και να μην έχουν το θάρρος να το αναγνωρίσουν τουλάχιστον. Δύο μέτρα και δύο σταθμά και σε αυτά, δυστυχώς, από την αντιπολίτευση, αλλά τα θέματα της υγείας είναι πολύ σοβαρά για να μπορούν να εργαλειοποιούνται.

Εμείς, αυτό το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε, είναι ότι εδώ, η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο το οποίο θα αντικαταστήσει το " Θεαγένειο”, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θεραπείας για αυτήν την αρρώστια, η οποία λίγο πολύ έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό σπίτι".

Το προσφυγικό- μεταναστευτικό στο προσκήνιο

Κατά την ομιλία του σε πολίτες στον πεζόδρομο του Κιλκίς αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό/προσφυγικό. "Θυμάμαι μία επίσκεψη την οποία είχα κάνει εδώ στην περιοχή σας το 2017 -πρέπει να ήταν την εποχή όπου εδώ λίγο παραπάνω, στην Ειδομένη, επικρατούσαν τραγικές καταστάσεις. Τα θυμάστε και εσείς. Και ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο προσφυγικό εδώ; Πολύ-πολύ καλύτερη. Δεσμεύθηκα ότι θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό και το λύσαμε. Για όλες τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες υποδέχονταν πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά πρωτίστως, φίλες και φίλοι, για τα νησιά μας, για τους πολίτες μας και τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι στον Έβρο", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι η πολιτική της φύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας θα συνεχιστεί, χωρίς εκπτώσεις. "Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί. Οι συνοριοφύλακές μας θα γίνονται ολοένα και περισσότεροι και θα γνωρίζουν όλες και όλοι, ότι η Ελλάδα είναι μία πατρίδα η οποία έχει σύνορα στην ξηρά, στον αέρα και στη θάλασσα και αυτά τα σύνορα έχουμε υποχρέωση να τα φυλάμε", σημείωσε.

Διαβάστε Επίσης

Στήριξη του ΕΣΥ

Σχετικά με τον τομέα της Υγείας δεσμεύτηκε για τη στήριξη του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ και τόνισε:
"Εμείς θα οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ σε πείσμα όσων υποκριτικά ισχυρίζονται ότι νοιάζονται για τη δημόσια υγεία, αλλά επειδή θυμόμαστε και τα έργα και τις ημέρες τα δικά τους όταν ήταν στα πράγματα, οι πολίτες ξέρουν ότι ναι, υπάρχουν ακόμα προβλήματα, μην έχουμε αυταπάτες. Αλλά εσείς γνωρίζετε αν σήμερα το νοσοκομείο σας έχει περισσότερους γιατρούς και περισσότερους νοσηλευτές από όσους είχε. Και θέλω να ξέρετε ότι για μένα η στήριξη του ΕΣΥ, η στήριξη του ΕΚΑΒ, η δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε διακομιδές γρήγορα και με ασφάλεια -όπου και αν βρίσκεται κάποιος συμπολίτης μας- αυτό είναι ένα έργο το οποίο θα το αναλάβω προσωπικά και θα το υλοποιήσουμε τη δεύτερη τετραετία".

Αναφερόμενος στις εκλογές της 21ης Μαίου είπε ότι "ο λαός επιβράβευσε την εργατικότητα, επιβράβευσε τη συνέπεια, διότι εγώ αυτά τα οποία σας είπα προεκλογικά το 2019 τα τήρησα. Επιβράβευσε την πολιτική ευπρέπεια και είπε όχι στην τοξικότητα, στο διχασμό, στο μίσος, στη μαύρη Ελλάδα. Ψήφισε για μία πιο φωτεινή, για μία πιο αισιόδοξη Ελλάδα και έχουμε κάθε δικαίωμα σήμερα να ελπίζουμε βάσιμα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας, αλλά είναι μπροστά μας μόνο με σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ελληνοτουρκικά

Το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η χώρα, σε αυτό το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, με μια Τουρκία η οποία τελείωσε με τις δικές της εκλογικές εκκρεμότητες και επανεξέλεξε ισχυρό τον Πρόεδρο Erdoğan, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε, είναι μια ασταθή κυβέρνηση στην πατρίδα μας".

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε όσους έχουν πατριωτικές ή θρησκευτικές ευαισθησίες και στράφηκαν σε κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ. και υπογράμμισε: "Η εκκλησία ενώνει, μένει μακριά από τα κόμματα. Εμείς σεβόμαστε τη συνταγματική κατοχύρωση των ρόλων εκκλησίας και πολιτείας. Σταθήκαμε κοντά στην εκκλησία σε πολύ δύσκολα ζητήματα, τα οποία είχε την περασμένη τετραετία, αλλά ουδέποτε διανοηθήκαμε ποτέ να εργαλειοποιήσουμε την πίστη του ελληνικού λαού και δεν θα το κάνουμε και δεν πρέπει και εσείς να επιτρέψετε σε κανέναν να το κάνει.

Γι' αυτό σας ζητώ να κάνουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας. Σε αυτούς τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πατριωτικές ευαισθησίες -και θεωρώ ότι όλοι είμαστε σε αυτήν την κατηγορία- να τους θυμίσουμε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έφεραν τα Rafale στη χώρα, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι παρήγγειλαν τις καινούριες φρεγάτες, ποιοι είναι αυτοί που ενίσχυσαν τις Ένοπλές μας Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα η Ελλάδα να διεκδικεί και να αποπνέει σεβασμό.Ποιοι είναι αυτοί που ανέδειξαν τη χώρα μας σε αναμφισβήτητο παράγοντα γεωπολιτικής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι έκαναν την Αλεξανδρούπολη ενεργειακό κόμβο για όλη τη Μεσόγειο. Αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν".

Διαβάστε Επίσης

Ενίσχυση του αγροτικού τομέα

Μετά το Κιλκίς ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα Κουφάλια και απηύθυνε χαιρετισμό σε συγκέντρωση κατοίκων."Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών κρατήσαμε την πατρίδα μας όρθια, βάλαμε την οικονομία μας σε μια τροχιά ανάπτυξης, προστατεύσαμε και προστατεύουμε τα σύνορά μας, γιατί η πατρίδα μας έχει σύνορα και στον αέρα και στη θάλασσα και στη στεριά, ενισχύσαμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, η φωνή της Ελλάδος ακούγεται και πάλι με αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό", επισήμανε και συνέχισε: "Είμαι σίγουρος ότι έχουμε μαζί μας πολλούς αγρότες παραγωγούς. Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς αν η Κυβέρνηση αυτή στήριξε τον πρωτογενή τομέα, πώς μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες, ποιοι ήταν κοντά σας στις κρίσεις της Covid, ποιοι έβγαλαν έξτρα χρήματα για τον πόλεμο για την Ουκρανία. Ποιοι στάθηκαν κοντά σας για αποζημιώσεις μετά από φυσικές καταστροφές. Παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ πληρώσαμε σε ζημιές από φυσικές καταστροφές. Μόνο τα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον ΕΛΓΑ, τα υπόλοιπα 500 εκατομμύρια ήρθαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και μπορέσαμε και τα δώσαμε τα χρήματα αυτά, ακριβώς επειδή η οικονομία πηγαίνει καλά. Και όταν η οικονομία πηγαίνει καλά, υπάρχει πλεόνασμα για να στηριχθεί η κοινωνία σε κάθε δυσκολία. Γιατί εμείς δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μιλάμε με τα έργα μας". Αναφέρθηκε στη δέσμευση του για το γήπεδο του ΠΑΟΚ και σημείωσε πως "ουδέποτε στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν είχαν δρομολογηθεί τόσα σημαντικά, τόσα μεγάλα έργα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 01 Οκτ 2023 | 12:30

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύουμε 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ - Δεν είχε συντηρηθεί επί δεκαετίες

Η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτακη με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 01 Οκτ 2023 | 10:41

Φιλορωσική στροφή για την Σλοβακία: Ο Φίτσο νικητής των εκλογών

Υποστηρικτής του Πούτιν ο νέος πρωθυπουργός της χώρας,

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο Α΄ΓΥΡΟΣ 01 Οκτ 2023 | 09:49

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με "ηχηρό" τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 30 Σεπ 2023 | 19:17

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ένας άνδρας μαχαίρωσε μια 19χρονη κοπέλα στη μέση του δρόμου

Ο άνδρας τραυμάτισε στα πόδια με μαχαίρι την 19χρονη κοπέλα και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. "Χτενίζει" την περιοχή η Αστυνομία.

«ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ» 30 Σεπ 2023 | 18:11

ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο: Ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει έστω και τώρα ότι αποσύρει τη στήριξη από τον τραμπούκο εκλεκτό του

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου.

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ 30 Σεπ 2023 | 17:19

Ο Μαραντζίδης (μετανιωμένος) τα βάζει τώρα με τον Τσίπρα: Θα γράψει βιβλίο "πώς μου έκλεψαν το κόμμα μέσα από τα χέρια"

Ο Νίκος Μαραντζίδης είναι θυμωμένος με τη στάση του Τσίπρα στην υπόθεση Κασσελάκη

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 Σεπ 2023 | 13:25

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιες μέρες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Από τη διεξαγωγή δεύτερου εκλογικού γύρου θα εξαρτηθεί το διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 30 Σεπ 2023 | 12:40

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους πληγέντες της Θεσσαλίας - Στο επίκεντρο η επίσπευση των αποζημιώσεων

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

30 Σεπ 2023 | 09:33

Ο Αλέξης τους ανέβασε, αυτός τους καταστρέφει

Αυτός τους πήρε από το 3% που θα έμεναν για μια ζωή και τους έφερε στην εξουσία, αυτός και τους καταστρέφει, τους βγάζει στη σύνταξη και τους οδηγεί και στη διάσπαση.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 29 Σεπ 2023 | 20:52

Μητσοτάκης στη Σύνοδο MED9: "Η Ευρώπη να αποφασίζει ποιος μπαίνει στην ΕΕ και όχι οι διακινητές"

"Να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ευρώπης αλλά με τους δικούς μας όρους" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 29 Σεπ 2023 | 18:22

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει σχέσεις με τις τρίτες χώρες με συντεταγμένο τρόπο και προληπτικά

Στη Σύνοδο Κορυφής της MED9, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ MED9 29 Σεπ 2023 | 15:52

Μάλτα: Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν - Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στ ηΜάλτα στο Μεταναστευτικό και στη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

ΑΣΚΗΣΗ ΤΑΑΣ “ΑΝΤΙΟΧΟΣ 2023” 29 Σεπ 2023 | 15:43

Θεσσαλονίκη: Πότε και γιατί θα ηχήσουν σειρήνες πολέμου

Οι σειρήνες θα ηχήσουν στο πλαίσιο της Άσκησης ΤΑΑΣ "ΑΝΤΙΟΧΟΣ 2023"