Follow us

Μητσοτάκης: Η Βουλή δεν είναι βραχίονας της κυβέρνησης

Για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: Η Βουλή δεν είναι βραχίονας της κυβέρνησης

«Για εμάς, η Βουλή δεν αποτελεί βραχίονα της κυβέρνησης. Δεν εντάσσεται στη λειτουργία της. Tην πλαισιώνει. Δεν την υπηρετεί. Αλλά συνομιλεί μαζί της!», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ. «Αυτή ακριβώς η αντίληψη για την αυτονομία της κοινοβουλευτικής δράσης απέναντι σε εκείνη της εκτελεστικής εξουσίας, είναι που αιφνιδίασε ευχάριστα τους πολίτες. Αλλά και προκάλεσε τόση αμηχανία στους αντιπάλους μας. Θα χρειαστούν, για παράδειγμα, αρκετό καιρό για να αντιληφθούν γιατί η κυβέρνηση, σεβόμενη το Σύνταγμα, άφησε στη Βουλή την πρωτοβουλία στην υπόθεση Novartis», πρόσθεσε και σημείωσε: «Η εικόνα των κενών κυβερνητικών εδράνων δεν συνιστούσε περιφρόνηση των αντιπάλων μας αλλά σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών. Οι υπουργοί ήταν στην αίθουσα αλλά με τη βουλευτική τους και όχι την υπουργική τους ιδιότητα».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Οι συναντήσεις μας θα είναι τακτικές, ουσιαστικές, ξεκινώντας από τη σημερινή. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η νέα κυβέρνηση θέλησε να δηλώσει τον σεβασμό της στη Βουλή» και συμπλήρωσε: «Με μία απόφαση υψηλού συμβολισμού μεταφέραμε τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου απ' τον χώρο της νομοθετικής εξουσίας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Και ήδη ενεργοποίησα την "Ώρα του Πρωθυπουργού", απαντώντας, την περασμένη Παρασκευή, σε μία επίκαιρη ερώτηση του κ. Βαρουφάκη. Θα ήμουν πολύ ανοικτός η Ώρα του Πρωθυπουργού να γίνει και ολίγον πιο διαδραστική, με συντομότερες απαντήσεις, ενδεχομένως και με κλήρωση ερωτήσεων. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτεί στο Κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, όμως, έχει χρέος να "βουλεύεται" και να "διαβουλεύεται". Να σκέπτεται και να συνθέτει απόψεις».

«Υλοποιούμε νωρίτερα όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις»

«Αυτοί που με θράσος έστηναν 10 κάλπες στη Βουλή για να σπιλώσουν αντιπάλους, δεν συνειδητοποιούν ότι τώρα υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν παρεμβαίνει ούτε στα καθήκοντα του Κοινοβουλίου, ούτε της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

«Υλοποιούμε νωρίτερα από ό,τι είχαμε δεσμευτεί όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Μειώσαμε αμέσως κατά 22% μεσοσταθμικά τον ΕΝΦΙΑ για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά παντού στην Ελλάδα και να τονώσουμε την αγορά ακινήτων. Και ήδη στο σχέδιο του προϋπολογισμού, ο φορολογικός συντελεστής για τα χαμηλά εισοδήματα πέφτει από το 22% στο 9%. Στις επιχειρήσεις, από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% στο 5%.

Να, λοιπόν, ποιος είναι με τους αδύναμους και ποιος είναι με τις ελίτ…», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Η δημοκρατία επέστρεψε στα πανεπιστήμια. Αυτό το καλοκαίρι, με πολλαπλάσιες πυρκαγιές, δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα

«Με καίριες νομοθετικές παρεμβάσεις εξαλείψαμε, επίσης, πολλές δυσλειτουργίες που κακοφόρμιζαν: Το άσυλο της βίας και της παρανομίας καταργήθηκε. Και η δημοκρατία επέστρεψε στα πανεπιστήμια! Και χαίρομαι που διαπιστώνων ότι ήδη η εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων αρχίζει και αλλάζει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ.

«Απασφαλίσαμε την ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει στα όρια της κατάρρευσης, θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τη γρήγορη απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028», σημείωσε για να προσθέσει: «Αυτή είναι η δική μας "πράσινη" απάντηση σε όσους θυμήθηκαν όψιμα την οικολογία. Και που λένε πολλά λόγια περί "καθαρής" οικονομίας, αλλά εξακολουθούν να βρωμίζουν τις πόλεις με αφίσες. Καθαρίσαμε σε χρόνο-ρεκόρ το οικόπεδο με τον τεράστιο όγκο καύσιμης ύλης. Οι εγκαυματίες της τραγωδίας έχουν πια πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Το "112" άρχισε να λειτουργεί. Και ήδη συγκροτήθηκε φορέας για ένα σύγχρονο και ασφαλές Μάτι, με τη συμμετοχή των κατοίκων του. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να προέρχονται από την ίδια την κοινωνία των πολιτών».

«Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καλοκαίρι, με πολλαπλάσιες πυρκαγιές, χάρη στη νέα Πολιτική Προστασία, στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών μας και την ετοιμότητα δήμων και εθελοντών δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα. Και οι καμένες εκτάσεις ήταν λιγότερες από πέρυσι. Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, θέλω να συγχαρούμε όλες και όλοι μαζί θερμά αυτούς τους καθημερινούς ήρωες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Ελληνική Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο

«Όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σχέδιο διπλής συνέπειας: προς τους πολίτες, για όσα τους υποσχεθήκαμε. Αλλά και προς τους εταίρους και τις αγορές για την αξιοπιστία που μας ζητούσαν. Και αυτήν την αξιοπιστία την κατακτήσαμε! Η χώρα δανείστηκε πρόσφατα με επιτόκιο μόλις 1,5% όταν τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση δανείστηκε με 3,9%. Και μάλιστα, τώρα, το διεθνές ενδιαφέρον ήταν από ποιοτικούς, θεσμικούς επενδυτές οκταπλάσιο του προσφερόμενου ποσού. Πριν λίγα λεπτά πληροφορήθηκα ότι η Ελληνική Δημοκρατία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξέδωσε έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι:«Στον τομέα της Οικονομίας η χώρα βρίσκεται ήδη στις αγορές με επιτόκια χαμηλότερα από ποτέ. Είμαστε έτοιμοι να αποπληρώσουμε το πανάκριβο δάνειό μας στο ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Παρά τις δυσκολίες, η Αστυνομία είναι, πια, παρούσα στις γειτονιές. Ξεκίνησαν επιτέλους επιχειρήσεις κτιρίων που είχαν καταληφθεί για χρόνια. Η πλατεία των Εξαρχείων ξαναπαίρνει την όμορφη όψη της. Ο δήμος Αθηναίων προχωρεί στον εξωραϊσμό της πόλης. Σταδιακά, τα άβατα υποχωρούν. Ακόμη και η Ηρώδου του Αττικού άνοιξε μόλις έφυγε κάποιος που έλεγε ότι δεν έχει κλούβες στο γραφείο του».

«Στον τομέα της Ασφάλισης αποδόθηκαν 66.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας που είχαν σχεδόν καταργηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήταν προσωπική μου δέσμευση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Είμαστε μία συνειδητή πολιτική δύναμη, που κυβερνά πάντα στο όνομα εκείνων που μας εξέλεξαν

Αναφερόμενος στις δράσεις της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ, σημείωσε ότι «όλα αυτά δεν ανήκουν σε ένα απρόσωπο σχέδιο που πρέπει "γενικώς" και αφηρημένα να υλοποιηθεί. Αποτελούν εφαρμογή όσων εμείς πιστεύουμε πως έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες! Με άλλα λόγια, δεν είμαστε μία κυβέρνηση που αποφασίζει μέτρα στο όνομα …των μέτρων. Είμαστε μία συνειδητή πολιτική δύναμη, που κυβερνά πάντα στο όνομα εκείνων που μας εξέλεξαν».

«Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων μας και με την οργανωμένη αποσυμφόρηση των ακριτικών νησιών μας. Το θέμα αυτό θα συζητήσω σε λίγο και με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τούσκ. Το μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και για αυτό θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οριζόντια εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί σε συμμαχία με όλους τους πολίτες», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Καμία σύνταξη Έλληνα πολίτη δεν πρόκειται να ξαναμειωθεί

«Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί το σχέδιο νόμου για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις που θα μειώσει δραστικά το φόρτο των υποθέσεων που πνίγουν σήμερα τα δικαστήρια. Στο ίδιο στάδιο βρίσκεται και το νομοσχέδιο με μέτρα κατά της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων και την οριστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Εντός του Οκτωβρίου και έως αρχές Νοεμβρίου, θα ψηφιστούν οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εξαλείφοντας την ατιμωρησία των προηγούμενων ρυθμίσεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ.

«Πριν ολοκληρωθεί το 2019, σειρά έχουν: Η ψήφος στους Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Η πρώτη παρέμβαση για την αναμόρφωση του συστήματος γείας. Το εθνικό σύστημα Πολιτικής Προστασίας. Η τολμηρή μεταρρύθμιση για την απελευθέρωση των δημόσιων πανεπιστημίων από τον βραχνά του υπουργείου. Θα έχει ψηφιστεί και το νέο ασφαλιστικό που θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είμασταν απολύτως συνεπείς στην κριτική μας στο έκτρωμα Κατρούγκαλου. Καμία σύνταξη Έλληνα πολίτη δεν πρόκειται να ξαναμειωθεί», τόνισε ο πρωθυργός.

«Πρόσφατα, άλλωστε, αποκαλύφθηκε ότι πολλές από τις κεντρικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν …αντισυνταγματικές. Που σημαίνει ότι ταυτόχρονα με την πορεία προς το αύριο, θα πρέπει να θεραπεύουμε και πληγές του χθες. Όμως, ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε. Και η αισιοδοξία μου είναι ρεαλιστική», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό να λογίζονται ως δεύτερης κατηγορίας και η ψήφος τους να μην προσμετράται στην επικράτεια

«Η οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 2,8% και η ανεργία θα μειωθεί ουσιαστικά. Νέες επενδύσεις υλοποιούνται και αρχίζουν να δημιουργούν νέο κλίμα στην αγορά. Τώρα ήρθε η ώρα για τις επιχειρήσεις να επενδύσουν. Ταυτόχρονα γίνονται πράξη και τα μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων. Όλα τα επιδόματα καταβάλλονται κανονικά. Το αφορολόγητο παραμένει εκεί που το βρήκαμε. Και βέβαια δεσμευόμαστε για 2.000 για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ και πρόσθσεσε: «Το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται εγκαίρως. Και στο χέρι τους! Θα προκαταβάλλεται το επίδομα. Σηματοδοτεί ποιος είναι πραγματικά με το μέρος των πιο αδύναμων».

Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η ψήφος των εκτός συνόρων συμπολιτών μας δεν θα είναι απλά η αναγνώριση ενός δικαιώματός τους. Αλλά ένας πρόσθετος δεσμός με την πατρίδα, που θα ενισχύσει τη δύναμη και την επιρροή της. Είναι μέτρο που προβλέπεται από το Σύνταγμά μας και εξασφαλίζει την ισότητα όλων των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων», για να συμπληρώσει: «Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εργαστεί σοβαρά για αυτό και εγώ προσωπικά άνοιξα, ήδη, τον σχετικό διάλογο. Είμαι ανοικτός σε συζητήσεις με μία εξαίρεση. Δεν υπάρχει περίπτωση οι πολίτες που κατοικούν στο εξωτερικό να λογίζονται ως δεύτερης κατηγορίας και η ψήφος τους να μην προσμετράται στην επικράτεια. Να τους λέμε ότι μπορούν να ψηφίσουν για κάποιους βουλευτές και όχι για πρωθυπουργό. Εγώ θα εξαντλήσω τις δυνατότητές μου να βρεθεί κοινός τόπος. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Θα ήταν ένδειξη σπάνιας συνεννόησης αν μπορούσαμε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές».

«Σας θέλω, λοιπόν, όλους ενεργά παρόντες σε κάθε κοινοβουλευτική δραστηριότητα: Στην Ολομέλεια, στις επιτροπές, στο νομοπαρασκευαστικό έργο. Θα δίνουμε πάντα περισσότερες ευκαιρίες στους νέους βουλευτές μας να είναι εισηγητές, να εξοικειώνονται με τη βουλευτική διαδικασία. Λειτουργούμε ως ένα δυνατό ρεύμα με διπλή κατεύθυνση: Κάνετε τους πολίτες κοινωνούς του κυβερνητικού έργου και την κυβέρνηση κοινωνό του προβληματισμού και των αιτημάτων των πολιτών. Είπαμε: "Προχωράμε, αλλά δεν ξεχνάμε". Κάθε ψέμα των αντιπάλων μας θα έχει την απάντησή του. Το βλέμμα μας, όμως, πάντα θα είναι προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Παπαδόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των στελεχών που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Οκτ 2025 | 14:28

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου: Η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις ανέβασε κατά 50 χιλ. τους δωρητές σε 20 ημέρες

"Κάνουμε μια τεράστια μεταρρύθμιση που απαιτεί χρόνο και υπομονή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

"ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ" 20 Οκτ 2025 | 23:52

Άρθρο Μητσοτάκη στους Financial Times: Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

"Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι", προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει πέντε κανόνες που δύναται να είναι αποδοτικοί

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ 20 Οκτ 2025 | 18:29

Μητσοτάκης στη Σύνοδο MED9: "Οι μελλοντικές απειλές μπορεί να μην προέρχονται από την Ανατολή αλλά από το Νότο"

"Νομίζω ότι είμαστε ενωμένοι για να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης προστατεύονται εξίσου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

16 Οκτ 2025 | 18:44

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης νέος αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Ο Παναγιώτης Λεμπέσης ορίστηκε στη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.