Follow us

Μητσοτάκης: Ηρθε η ώρα για την αναθεώρηση του άρθρου 103 για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

"Αδικαιολόγητο και απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στη Γάζα" είπε ο Μητσοτάκης. "Θα πω κατ' ιδίαν στον Ερντογάν να αποσύρει το casus belli".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στο θέμα της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι έχει έρθει η ώρα για αναθεώρηση του άρθρου 103.

"Το 2026 ανέφερε ότι θα είναι η χρονιά που θα συζητηθούν ζητήματα του Συντάγματος" σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος δεν είναι της παρούσης αλλά θα έρθει τους επόμενους μήνες.

"Η ίδια η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης θα είναι δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ, που έχει δείξει ότι αλληθωρίζει προς άλλες κατευθύνσεις", σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, είπε ότι αναζητείται ημερομηνία για τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και ότι θα ζητήσει από τον Ερντογάν να αποσύρει το casus belli. Το Ανώτατο Συμβούλιο με την Τουρκία θα γίνει", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι "η ελληνική Εξωτερική πολιτική κινείται βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού".

Μητσοτάκης: Ηρθε η ώρα για την αναθεώρηση του άρθρου 103 για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Ο επανεξοπλισμός της Ευρώπης και η Τουρκία

"Για να μπορέσει η ΕΕ να συνάψει οποιαδήποτε αμυντική συμφωνία με τρίτο κράτος απαιτείται η ομοφωνία όλων. Εμείς θα δούμε και θα εξετάσουμε με ποιο τρόπο θα αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο. Εάν όμως η Τουρκία θέλει να μπει στα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα τότε θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν τις δικές μας ανησυχίες" είπε για τον επανεξοπλισμό της Ευρώπης και τη συμμετοχή της Τουρίας στο πρόγραμμα.

Θα ζητήσουμε ευθέως από τους Τούρκους φίλους μας να βγάλουν από το τραπέζι το casus belli ύστερα από 30 χρόνια, θα το πω και κατ' ιδίαν στον Ταγίπ Ερντογάν. Τους επόμενους μήνες θα γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, αναζητούμε πιθανές ημερομηνίες. Αυτές οι συναντήσει είναι χρήσιμες πρέπει να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι το ηλεκτρικό καλώδιο παραπέμπεται στις καλένδες", είπε.

Όσον αφορά μια πιθανή συνάντηση με τον Ερντογάν, δήλωσε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα γίνει τους επόμενους μήνες. Σημείωσε ότι θα γίνει και η συνάντηση με τον Ερντογάν και ότι "είμαστε σε αναζήτηση ημερομηνίας".

ΓΑΖΑ

"Απαράδεκτο αυτό που γίνεται στη Γάζα"

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Γάζα, και απαντώντας σε ερώτηση για το ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τη στάση του Ισραήλ, είπε ότι έχει ταχθεί υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και της αποκατάστασης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης να υπάρχει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και να αποκατασταθεί πλήρως η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Και δεν έχω καμία δυσκολία να σας πω, κ. Χιώτη και κ. Παπαδόπουλο, ότι αυτό το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, τις τελευταίες μέρες στην Γάζα, είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο. Και πρέπει το Ισραήλ άμεσα να σταματήσει αυτές τις επιχειρήσεις και να διευκολύνει τον Οργανισμό, αλλά και τις άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο πληθυσμό στη Γάζα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η τροφοδοσία ανθρωπιστικής βοήθειας, φαγητού, αλλά και φαρμάκων, το συντομότερο δυνατό. Το λέω αυτό, διότι κάποιοι μας κατηγορούν ότι είμαστε σιωπηλοί για τα ζητήματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Η Ελλάδα δεν παραμένει καθόλου σιωπηλή στο ζήτημα αυτό, αλλά αν μπορούμε να παίξουμε τον ρόλο του γεφυροποιού σκοπεύουμε να το κάνουμε", τόνισε.

Διαβάστε Επίσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πανεπιστήμια

Όσον αφορά τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα Πανεπιστήμια δήλωσε ότι υπάρχει βελτίωση της εικόνας. Ουσιαστική ενεργή κατάληψη εντός πανεπιστημιακού campus δεν υπάρχει, είπε, και αν υπάρξει θα τη διαλύσουμε, τόνισε. Η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο αποτελεσματική, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Αν υπάρξουν πρυτάνεις που θα αδιαφορούν με τα μέτρα ασφαλείας, τόνισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν νοείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αρνείται την αξιολόγηση. "Όποιος την αρνείται θα υπάρχουν κυρώσεις".

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Τρίτη θητεία πρωθυπουργός και Αντώνης Σαμαράς

Για το αν σκοπεύει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία, σημείωσε ότι καταρχάς οι επόμενες εκλογές είναι το 2027 και υπάρχει καιρός μέχρι τότε. "Ας δούμε το 2027 αν έχουμε υλοποιήσει αυτά για τα οποία μας εξέλεξαν οι πολίτες. Αν ήσουν αξιόπιστος και έκανες όσα είπες, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πείσεις τους πολίτες ότι θα κάνεις πράξη όσα ανακοινώσεις. Πριν συζητήσουμε όμως για το 2027, υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν μέχρι τότε. Εγώ πρέπει να υλοποιήσω το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχτηκα, όπως το να μειώσουμε τις λίστες αναμονής στα νοσοκομεία".

Σχολιάζοντας την κριτική του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε πως δεν τον απασχολεί καθόλου, καθώς είναι εκτός ΝΔ. "Το κύρος και η εικόνα της χώρας είναι σαφέστατα βελτιωμένη, έχει την άποψή του" είπε.

Για τα όρια των οικισμών και τις πολεοδομίες

Σε ό,τι αφορά την αστική χωροταξία ο πρωθυπουργός είπε στη συνέντευξή του, ότι "πρέπει να αναθεωρήσουμε το άρθρο 24. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το όριο των οικισμών, που είχαν θεσμοθετηθεί από το 1985. Έχω δώσει μία εντολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος να έλθει με μία ρύθμιση, που θα συνυπολογίζει και τις επιταγές του Συντάγματος για την προστασία της ιδιοκτησίας και της αποκέντρωσης. Έχω πλήρη αίσθηση πως εάν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες προς την αποκέντρωση τότε δεν μπορούμε να θέτουμε εμπόδια. Θα βρούμε μία λύση που θα συμμερίζεται τις ανησυχίες των πολιτών που είναι δικαιολογημένες".

Τέμπη


Για τα Τέμπη

Οι καλοπροαίρετοι ακροατές έχουν αντιληφθεί την απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης για να πληγεί η κυβέρνηση. Αρχίζει σήμερα να αποκαλύπτεται η αλήθεια – ότι δεν υπήρχε συγκάλυψη. Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση ήθελε να εργαλειοποιήσει την υπόθεση των Τεμπών. Η κυβέρνηση έστειλε τον κ. Τριαντόπουλο στον φυσικό δικαστή. Το ίδιο θα κάνουμε και με τον Καραμανλή. Κακούργημα δεν βλέπουμε. Ο κ. Καραμανλής, με τον τρόπο του, λέει και αυτός να πάει στον φυσικό δικαστή.

Εμείς στέλνουμε δικά μας στελέχη στον φυσικό δικαστή. Η αντιπολίτευση επιμένει να προσπαθεί να πλήξει την κυβέρνηση και όχι να μάθουμε την αλήθεια.

Δεν κρύψαμε ποτέ τις ευθύνες μας. Οταν έγινε η τραγωδία στο Μάτι, ο εισαγγελέας είπε ότι αν λειτουργούσε το 112 θα είχαν σωθεί ζωές. Εμείς δεν ζητήσαμε τότε προανακριτικές. Υπάρχει διάκριση μεταξύ ποινικής και πολιτικής ευθύνης.

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα αγκαλιάζει τη γραμμή Πολάκη. Αισθάνεται ότι με κάποιον τρόπο θέλει να ανταγωνιστεί την Κωνσταντοπούλου και τον Βελόπουλο. Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο και επιμένει σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία: Εχουμε μειώσει φόρους

Αναφορικά με την οικονομία ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις μας στην οικονομία, έχουμε μειώσει φόρους και έχουμε στηρίξει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε περαιτέρω τη μεσαία τάξη. Έχουμε θέμα στα ενοίκια, ο πληθωρισμός φαίνεται ότι σταθεροποιείται αλλά οι μισθοί αυξάνουν. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν στην οικονομία. Θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή για τις εξαγγελίες μου για το οικονομικό έτος του 2026. Εμείς θεσμοθετούμε μόνιμα επιδόματα".

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο στεγαστικό "και αυτοί, που υποφέρουν περισσότερο είναι οι ενοικιαστές. Τώρα θα δούμε πολύ περισσότερο τους ενοικιαστές. Κάναμε την κίνηση με την επιστροφή ενός ενοικίου. Πρέπει να βρούμε τρόπους κλειστά σπίτια να μπουν στην αγορά. Και εάν πρέπει να αυξήσουμε τα κίνητρα με περισσότερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση θα το εξετάσουμε. Η προσοχή μας θα στραφεί περισσότερο στην αξιοποίηση υφιστάμενων σπιτιών αλλά και στη στήριξη του εισοδήματος των ενοικιαστών. Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει στη ΔΕΘ".

Ο πρωθυπουργός έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας ότι θα παρακολουθήσει τον τελικό της Euroleague από τον καναπέ του, ακόμη και αν και οι δύο ελληνικές ομάδες πάνε στον τελικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ "16" 05 Σεπ 2025 | 18:57

Eurobasket 2025: Με μεγάλη αυτοπεποίθηση οι Ισραηλινοί - "’Έρχεται έκπληξη για την Ελλάδα την Κυριακή"

Ο σέντερ της εθνικής Ισραήλ, μίλησε μαζί με τους υπόλοιπους Ισραηλινούς διεθνείς σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ 05 Σεπ 2025 | 18:17

Γάζα: Η στιγμή που οι Ισραηλινοί ισοπεδώνουν έναν από τους υψηλότερους ουρανοξύστες στην πόλη [βίντεο]

Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό του ουρανοξύστη στη Γάζα που ισοπεδώθηκε σημειώθηκαν τραυματισμοί

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

53 ΝΕΚΡΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 04 Σεπ 2025 | 23:28

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ελέγχει το 40% της πόλης της Γάζας

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν στην ισοπεδωμένη πόλη αψηφώντας τις εντολές του ισραηλινού στρατού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 04 Σεπ 2025 | 23:14

Ισραηλινή εταιρεία μόδας κάνει καμπάνια ενάντια στον λιμό στη Γάζα [εικόνες]

Οι αναρτήσεις της εταιρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα αγγλικά, αραβικά και εβραϊκά απεικονίζουν γυναίκες ντυμένες στα μαύρα που κρατούν άδειες κατσαρόλες με τη λεζάντα να γράφει από κάτω "Αντισταθείτε στον Λιμό"

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 04 Σεπ 2025 | 22:43

Φαβορί στο Φεστιβάλ της Βενετίας η "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ": Η σπαρακτική έκκληση της 6χρονης Παλαιστίνιας έγινε η κραυγή της Γάζας

Η δραματική έκκληση για βοήθεια της 5χρονης Παλαιστίνιας όταν όλοι γύρω της ήταν νεκροί έγινε κραυγή από όλη τη Γάζα - Η ταινία για την ιστορία της είναι το φαβορί στο Φεστιβάλ της Βενετίας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ 04 Σεπ 2025 | 16:58

Βατικανό: Ο Πάπας Λέων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ και του μίλησε για την "τραγική κατάσταση στη Γάζα"

Ο Πάπας έκανε έκκληση για απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

GREAT SEA INTERCONNECTOR 04 Σεπ 2025 | 14:44

Reuters: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι αρχίζει έρευνα για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε αργά την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για "πιθανά ποινικά αδικήματα".

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

DOLCE VENTO 03 Σεπ 2025 | 18:57

Τουρκία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε 15 λεπτά μετά την καθέλκυσή του – Οι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα [βίντεο]

Το πανάκριβο γιοτ φέρεται να βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ 03 Σεπ 2025 | 18:14

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας

Η σχεδιαζόμενη επίθεση της Χαμάς εναντίον του ακροδεξιού υπουργού θα περιελάμβανε χρήση εκρηκτικών drones, ανέφερε αυτή η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 03 Σεπ 2025 | 11:20

Πέδρο Σάντσεθ για τον πόλεμο στη Γάζα: Αποτυχία η απάντηση της Ευρώπης

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισκέπτεται το Λονδίνο.

ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ 02 Σεπ 2025 | 22:02

Δικαστήριο στην Τουρκία καθαίρεσε τον επικεφαλής και τη διοίκηση του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Με την απόφαση καθαιρείται από την ηγεσία της οργάνωσης ο Οζγκιούρ Τσελίκ, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

ΑΠΟ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 15:52

Ερντογάν: Βρήκα θετική ανταπόκριση για μία αναβαθμισμένη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 02 Σεπ 2025 | 14:39

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών - Πρώτη παραβίαση μετά από 30 μήνες

Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 02 Σεπ 2025 | 11:54

Κεφαλογιάννη για Δούκα: Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τα γκράφιτι κατά του Ισραήλ, κάνει φτηνή προπαγάνδα

Σκληρή κριτική ασκεί η Ολγα Κφεαλογιάννη στον Χάρη Δούκα, με αφορμή την απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στην επιστολή της από επιστολή της για τα γκραφίτι κατά του Ισραήλ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ 02 Σεπ 2025 | 11:06

Ταβέρνα Αξιώτισσα: Η fake φωτογραφία με τη σβάστικα που ανέβασε καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και η αντίδραση της Ακρίτα

Σάλο έχει προκαλέσει η ανάρτηση της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Βάνας Νικολαΐδου Κυριανίδου, μετά το επεισόδιο στην "Αξιώτισσα" στη Νάξο.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 09:10

Η "Αξιώτισσα" στη Νάξο απαντά στους υπουργούς για το επεισόδιο με τους Ισραηλινούς: "Δεν θα μείνει αναπάντητη η δυσφήμιση"

Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Μαρινάκη έδωσε η "Αξιώτισσα", μετά τις δηλώσεις τους για το επεισόδιο με τους Εβραίους τουρίστες μέσα στην γνωστή ταβέρνα της Νάξου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 01 Σεπ 2025 | 23:44

Ισραήλ: Οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματα ζητώντας απελευθέρωση των ομήρων και ειρήνη

Εκατοντάδες μαθητές απέκλεισαν διασταύρωση κεντρικής λεωφόρου στο βόρειο τμήμα της χώρας ζητώντας μια συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς ώστε να διευκολυνθεί η απελευθέρωση των ομήρων

ΚΟΝΤΡΑ 01 Σεπ 2025 | 23:01

Δούκας εναντίον Κεφαλογιάννη για τα γκράφιτι στην Αθήνα: "Ταυτίζεστε με τον πρέσβη του Ισραήλ"

Σε ανάρτησή του το απόγευμα της Δευτέρας ο Χάρης Δούκας καταγγέλλει ότι "Άλλο ένα Υπουργείο συμμετέχει στο κυβερνητικό μέτωπο κατά του δήμου της Αθήνας"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ 01 Σεπ 2025 | 17:44

"Στα μαχαίρια" ο Νετανιάχου με τον αρχηγό του στρατού: Χαμός στο υπουργικό συμβούλιο για την πρόταση εκεχειρίας

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας στο Τελ Αβίβ, η οποία διήρκεσε σχεδόν έξι ώρες, επικεντρώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στα σχέδια των ισραηλινών να καταλάβουν την πόλη της Γάζας

ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ 01 Σεπ 2025 | 14:44

Ο Πούτιν... αποθεώνει τον Ερντογάν: Στρατηγική η σχέση μας, περιζήτητος ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΙΣΡΑΗΛ-ΧΑΜΑΣ 01 Σεπ 2025 | 07:20

Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως σκότωσε τον εκπρόσωπο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, Αμπού Ομπάιντα

Εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν αλ Κασάμ από το 2002, ο Αμπού Ομπάιντα ήταν από τις μορφές της Χαμάς που ανακοίνωσαν με βίντεο την έφοδο της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΚΡΙΣΗ 31 Αυγ 2025 | 22:20

Εργαζόμενοι του ΟΗΕ όμηροι των Χούθι: Τουλάχιστον 11 ανθρώπους απήγαγαν οι αντάρτες της Υεμένης κατά τη διάρκεια εφόδων

Εφόδους στα γραφεία δύο υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ στην Υεμένη έκαναν οι αντάρτες Χούθι - Τουλάχιστον 11 εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία

ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 20:42

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης σχεδιάζει να απαντήσει το Ισραήλ στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από δυτικές χώρες

Πώς σχεδιάζει να απαντήσει το Ισραήλ στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από χώρες της Δύσης όπως η Γαλλία.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ 31 Αυγ 2025 | 18:33

Υεμένη: Οι Χούθι απειλούν το Ισραήλ με αντίποινα - Έκαναν έφοδο σε γραφεία του ΟΗΕ, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο

Έφοδο σε γραφεία υπηρεσιών του ΟΗΕ έκαναν οι Χούθι στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά - Πήραν ομήρους

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΙΣΡΑΗΛ 31 Αυγ 2025 | 13:33

Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με τους δολοφονημένους ηγέτες της: "Είναι όλοι μάρτυρες"

Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Μοχάμεντ Σινουάρ, τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του από το Ισραήλ, η Χαμάς δημοσίευσε υλικό με όλους τους νεκρούς ηγέτες της

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Θα παρέμβουμε αν δεν πέσουν οι τιμές ενέργειας - Ούτε καταργείται το 8ωρο ούτε καθιερώνεται το 13ωρο

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση τιμών για τους πολίτες, τις εργασιακές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 31 Αυγ 2025 | 10:34

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της, Μοχάμεντ Σινουάρ

Λίγους μήνες αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τον σκότωσε σε αεροπορική επιδρομή τον Μάιο, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Σινουάρ είναι νεκρός

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ 31 Αυγ 2025 | 10:24

Global Sumud Flotilla: Ξεκινά νέος στολίσκος πλοίων για να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας - Με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Βαρκελώνη για να "ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και να βάλουν τέλος στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που είναι σε εξέλιξη"

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Αυγ 2025 | 23:17

Απόγνωση στο Ισραήλ για τους τελευταίους ομήρους στη Γάζα: Χιλιάδες διαδηλωτές καλούν τον Τραμπ να "γράψει ιστορία"

Απεγνωσμένα ζητούν εκεχειρία χιλιάδες άνθρωποι στο Ισραήλ που αγωνιούν για την τύχη των τελευταίων ομήρων που παραμένουν στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου 2023.

ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ 30 Αυγ 2025 | 20:42

Διαφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για τη διαχείριση των "παγωμένων" ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Η Κάγια Κάλλας δήλωσε ότι η ΕΕ θα εξετάσει τρόπους για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα "παγωμένα" ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 30 Αυγ 2025 | 18:00

Νέα προσπάθεια να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας: Αυτή τη φορά και η Σούζαν Σαράντον στον Στολίσκο της Ελευθερίας μαζί με τη Γκρέτα

Θα ξεκινήσουν αύριο, Κυριακή 31 Αυγούστου, από λιμάνι της Ισπανίας - Δεν έχουν αποκαλύψει από πού

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ 30 Αυγ 2025 | 14:19

Ο Νετανιάχου παρουσίασε νέο βίντεο από την 7η Οκτωβρίου - Τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώνουν πατέρα μπροστά στα παιδιά του

"Θα καταστρέψουμε τη Χαμάς, θα φέρουμε τους ομήρους μας πίσω στο σπίτι, γιατί θυμόμαστε την 7η Οκτωβρίου, και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς", λέει ο Νετανιάχου - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 30 Αυγ 2025 | 08:27

Οι... σιωπηρές νίκες και οι παροχές με μέτρο στη ΔΕΘ - Στο επίκεντρο οικογένεια και δημογραφικό

Χαμόγελα στο υπουργικό συμβούλιο για τις "σιωπηρές νίκες" της κυβέρνησης και αισιοδοξία για αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις - Ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά με μέτρο, το "μότο" ενόψει ΔΕΘ

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 29 Αυγ 2025 | 23:24

Χαμάς: "Οι όμηροι θα διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους με τους μαχητές όταν οι Ισραηλινοί επιτεθούν στην Γάζα

Από τους 251 ομήρους που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, 47 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων περίπου 20 θεωρούνται ακόμη ζωντανοί

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 29 Αυγ 2025 | 17:22

Ο ισραηλινός στρατός κηρύσσει τη Γάζα "ζώνη μάχης" - Τέλος στην "τοπική τακτική παύση" για παράδοση βοήθειας

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι "συνεχίζει τις επιχειρήσεις του" σε ολόκληρο τον θύλακα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο IDF 29 Αυγ 2025 | 13:39

Γάζα: Το Ισραήλ ανέκτησε τη σορό του ομήρου Ιλάν Βάις

Παράλληλα, ανακτήθηκαν αντικείμενα που ανήκουν σε άλλο άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν μπορεί να αποκαλυφθεί προς το παρόν, ανακοίνωσε το γραφείο του Νετανιάχου.

ΥΠΑΜ 29 Αυγ 2025 | 13:02

Δένδιας: Απαράδεκτες και απρεπείς οι δηλώσεις Φιντάν, παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες

"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 29 Αυγ 2025 | 11:15

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Τέσσερα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι φέτος υποδεχόμαστε τα 12 πρώτα Ωνάσεια Γυμνάσια και Λύκεια ως πρότυπες δημόσιες μονάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργία των πρώτων 4 μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

29 Αυγ 2025 | 09:59

Απάντηση Γεραπετρίτη στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν"

"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 29 Αυγ 2025 | 08:47

ΗΠΑ: Τροπολογία στο Κογκρέσο για τον περιορισμό εξαγωγής αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός Josh Gottheimer στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΠΑΒΛΟΦ 29 Αυγ 2025 | 08:14

Προκλητικές αναφορές Φιντάν για την Ελλάδα: "Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κρίσεις που ίσως έχουν κόστος για τη χώρα τους"

Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Αυγ 2025 | 07:23

"Βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία": Το επιχείρημα Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα και αυτοδυναμία

O Μητσοτάκης δείχνει τη Γαλλία και ζητεί ξανά αυτοδυναμία. Τι θα πει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 28 Αυγ 2025 | 19:15

Με παλαιστινιακή σημαία στο πέτο ο Γιώργος Λάνθιμος στο Φεστιβάλ της Βενετίας [εικόνες - βίντεο]

Οι συνεργάτες και φίλοι, Λάνθιμος και Στόουν, φωτογραφήθηκαν από τους δημοσιογράφους, με τον Έλληνα σκηνοθέτη να έχει στο πέτο του την παλαιστινιακή σημαία καθ' όλη την διάρκεια

ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 28 Αυγ 2025 | 18:27

Τουρκία: Νέα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του προέδρου του CHP Οζγκιούρ Οζέλ - Οι δηλώσεις που "ενόχλησαν"

Η εισαγγελική έρευνα κατά του Οζγκιούρ Οζέλ αφορά δηλώσεις που έχει κάνει σε συγκεντρώσεις του κόμματος του.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 15:29

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στη Γαλλία έρχεται λιτότητα, εμείς μειώνουμε φόρους και αυξάνουμε δαπάνες

Το παράδειγμα της Γαλλίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να τονίσει και την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 28 Αυγ 2025 | 13:03

Όλο και πιο κοντά Τουρκία και Αίγυπτος - Συμφωνία για την από κοινού παραγωγή drones

Εμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας.

28 Αυγ 2025 | 10:54

Σύσκεψη Μητσοτάκη με βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα θέματα της Θεσσαλονίκης και η προετοιμασία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για τα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

23 ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ 28 Αυγ 2025 | 09:53

Το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις του γύρω από την πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός, που ελέγχει περί το 75% της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε πως μονάδες του επιχειρούν στην περιφέρεια της πόλης της Γάζας.

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΤΙ ΖΗΤΑ 27 Αυγ 2025 | 23:45

Το Ισραήλ απαιτεί την απόσυρση της έκθεσης που κηρύσσει κατάσταση λιμού στη Γάζα

Το IPC, που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, κήρυξε κατάσταση λιμού στις 22 Αυγούστου.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 27 Αυγ 2025 | 23:36

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Όλα τα μέλη, εκτός των ΗΠΑ, λένε ότι ο λιμός στη Γάζα είναι "ανθρωπογενής κρίση"

Σε κοινή δήλωση, τα 14 μέλη του Συμβουλίου εκεχειρία και απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ 27 Αυγ 2025 | 16:58

Τουρκία: Επίθεση σε Νετανιάχου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων - "Δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα"

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι Μπένιαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

ΤΙ ΕΙΠΕ 27 Αυγ 2025 | 15:50

Ο Πάπας Λέων ζητά κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων, χωρίς να κατονομάσει Ισραήλ και Χαμάς

"Για άλλη μια φορά απευθύνω ισχυρή έκκληση ώστε να δοθεί ένα τέλος στη σύγκρουση στους Αγίους Τόπους, η οποία έχει προκαλέσει τόσο τρόμο, καταστροφή και θάνατο", σημείωσε ο Ποντίφικας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Αυγ 2025 | 13:32

Μητσοτάκης για εφαρμογή MyStreet: Θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας

"Όπως ακριβώς έγινε και με το MyCoast, έτσι είμαι σίγουρος ότι και το MyStreet θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 27 Αυγ 2025 | 09:58

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει στα ελληνικά το "Όλα σε θυμίζουν" και "ρίχνει" το TikTok [βίντεο]

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεβάλ Σαμ ερμηνεύει το ελληνικό τραγούδι "Όλα σε Θυμίζουν" με συναίσθημα, σε άπταιστα ελληνικά.

ΙΣΡΑΗΛ 27 Αυγ 2025 | 08:55

Γάζα: Οι δημοσιογράφοι Reuters και AP στο νοσοκομείο Νάσερ "δεν ήταν στόχος", λέει ο ισραηλινός στρατός

Τη στιγμή του πρώτου πλήγματος τη Δευτέρα σταμάτησε ξαφνικά η μετάδοση του Reuters την οποία έκανε ο εικονολήπτης Χούσαμ αλ Μάσρι. Ο αλ Μάσρι σκοτώθηκε από το πλήγμα.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 08:33

O Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων

Για πρώτη φορά ο Νετανιάχου δήλωσε ότι αναγνωρίζει τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς εναντίον των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων στις αρχές του 20ού αιώνα.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ 26 Αυγ 2025 | 22:09

Επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα - Δεκάδες τραυματίες από σφαίρες και δακρυγόνα [βίντεο]

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 19:05

Γάζα: Καταδικάζει η ΕΕ την επίθεση του Ισραήλ στο νοσοκομείο Νάσερ - "Απολύτως απαράδεκτη"

Σε επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Εξωτερική Υπηρεσία της ΕΕ (EEAS) από τις Βρυξέλλες, η επίθεση χαρακτηρίστηκε "απολύτως απαράδεκτη".

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΧΩΝ 26 Αυγ 2025 | 18:27

Βάλερι Ζινκ: Η φωτορεπόρτερ του Reuters που έσκισε την ταυτότητά της καταγγέλλοντας τη "δικαιολόγηση" δολοφονιών στη Γάζα

Σε ανάρτησή της, η Ζινκ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ισραήλ στις 10 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος του Al-Jazeera Άνας Αλ-Σαρίφ και ολόκληρο το πλήρωμα του Al-Jazeera σκοτώθηκαν στη Γάζα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ 26 Αυγ 2025 | 15:34

Deutsche Welle: Στη Λιβύη ο Καλίν για επαφές με τον Χαφτάρ - Πιέσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραχίμ Καλίν, συναντήθηκε και με τον γιο και αναπληρωτή διοικητή των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Σαντάμ Χαλίφα Χαφτάρ.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 26 Αυγ 2025 | 15:11

Στους δρόμους χιλιάδες Ισραηλινοί: Ζητούν να μπει τέλος στον πόλεμο στη Γάζα και να επιστρέψουν οι όμηροι

Στο Ισραήλ, ξεχειλίζει η οργή για τους ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα - Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν να τερματιστεί ο πόλεμος - Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας

ΗΤΑΝ ΑΦΟΒΗ 26 Αυγ 2025 | 14:20

Η τελευταία επιθυμία της 33χρονης Παλαιστίνιας δημοσιογράφου που σκοτώθηκε στη Γάζα: "Μην κλάψετε στην κηδεία μου"

"Όταν μεγαλώσεις, παντρευτείς και κάνεις μια κόρη, ονόμασέ την Μαριάμ σαν εμένα" - Η ευχή στον γιο της από την 33χρονη Παλαιστίνια δημοσιογράφο που σκοτώθηκε στο νοσοκομείο Αλ Νάσερ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 26 Αυγ 2025 | 13:54

Γάζα: Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών

Τουλάχιστον 34 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας και σήμερα, δήλωσαν τοπικές υγειονομικές αρχές.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 26 Αυγ 2025 | 12:41

Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης και μίλησε με γιατρούς και ασθενείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους του Ιπποκρατείου, ακούγοντας τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

26 Αυγ 2025 | 07:55

Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς της φονικής επίθεσης σε νοσοκομείο - "Τραγική ατυχία", λέει ο Νετανιάχου

Τουλάχιστον 20 νεκροί μετά τη φονική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας, ανάμεσά τους και 5 δημοσιογράφοι. Δυσαρέσκεια εκφράζει ο Τραμπ, καταδικάζει ο ΟΗΕ.

ΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ 26 Αυγ 2025 | 06:49

"Φρένο" σε υπερβολικές ελπίδες για τη ΔΕΘ βάζει η κυβέρνηση - Μοιράζει 1,5 δις, ούτε ευρώ παραπάνω

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη στις εμφανίσεις τους, προέταξαν τη μέριμνα που θα δοθεί στη μεσαία τάξη μέσω των φοροελαφρύνσεων που επίκεινται από τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ 25 Αυγ 2025 | 23:05

Κατακραυγή: Αντιδράσεις από Τραμπ και Μακρόν για το χτύπημα του Ισραήλ σε νοσοκομείο και τον θάνατο δημοσιογράφων

"Λοιπόν, δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Δεν θέλω να το δω. Την ίδια ώρα, πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτόν… τον εφιάλτη", είπε σε δημοσιογράφους

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 25 Αυγ 2025 | 19:59

Γάζα: Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά νοσοκομείο - Τουλάχιστον 20 νεκροί, ανάμεσά τους 5 δημοσιογράφοι [βίντεο]

Σοκάρει το βίντεο μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΣΤΟ OPEN 25 Αυγ 2025 | 18:19

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σήμερα μπορεί να ομιλεί στο υψηλότερο επίπεδο και με τις δύο πλευρές της Λιβύης

ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΕΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ 25 Αυγ 2025 | 18:01

Γάζα: Ο στρατός πιέζει τον Νετανιάχου να δεχθεί τη συμφωνία για εκεχειρία και απελευθέρωση των ομήρων

Ο αρχηγός του στρατού αναφερόταν σε μία πρόταση που είχε διαπραγματευθεί ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ, η οποία προβλέπει κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες

ΤΟΥΡΚΙΑ 25 Αυγ 2025 | 15:04

Χαλίτ Γιουκάι: Υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε τη σορό του Τούρκου επιχειρηματία στον βυθό του Μαρμαρά - Πώς εντοπίστηκε [βίντεο]

Η σορός του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι εντοπίστηκε μέσω ειδικής συσκευής ηχητικού εντοπισμού Sonar του τουρκικού Λιμενικού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Αυγ 2025 | 14:11

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Βουλή της ανατολικής Λιβύης επικυρώνει το τουρκολιβυκό Μνημόνιο μέσα στις επόμενες ημέρες

Θα είναι "μια υπογραφή που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο" γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ 25 Αυγ 2025 | 12:45

Γάζα: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο νοσοκομείο Νάσερ - 4 δημοσιογράφοι ανάμεσά τους

Το Reuters αναφέρει ότι η ζωντανή μετάδοση βίντεο από το νοσοκομείο, η οποία πραγματοποιούνταν από τον εικονολήπτη του, διακόπηκε ξαφνικά τη στιγμή της επίθεσης.