Μητσοτάκης: Να φύγει το γρηγορότερο αυτή η ανίκανη παρέα

«Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού» λέει ο Κ. Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: Να φύγει το γρηγορότερο αυτή η ανίκανη παρέα

«H χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κεφάλαιο ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα και ζητά εκλογές.

«Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν» δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως όσο περισσότερο μένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά. «Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν,» λέει χαρακτηριστικά ενώ κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση για «λαϊκισμό, διχασμό και καθεστωτική νοοτροπία» και εκφράζει την πεποίθηση πως «οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για «μείζον εθνικό ζήτημα» που προκύπτει, όπως τονίζει, «από την αποκάλυψη της καθεστωτικής του αντίληψης και πρακτικής. Οι παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική υποσκάπτουν τα θεμέλια του πολιτεύματος. Δρομολογείται μια εκτροπή πρωτόγνωρη για σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που πρέπει να ανακοπεί προτού να είναι πολύ αργά», ενώ εκφράζει την εκτίμηση πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός επεδίωξε πραγματικά τη συναίνεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει το αίτημά του για την ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και για το αν υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο. «Ζητούμε να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι οι πρώην υπουργοί του ισχυρίζονται. Επιπλέον ζητούμε η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης του σχεδίου αυτού» τονίζει επισημαίνοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να μάθουν οι Έλληνες πολίτες αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία που βιώνουμε τώρα».

Σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως αυτή εξακολουθεί να διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και πως οποιαδήποτε τοποθέτησή του στο ζήτημα αυτό θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της. «Σε αντίθεση με τη δική μου στάση πρέπει να καταδειχθεί η εμπαθής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα. Η στάση του πρωθυπουργού στην υπόθεση Παπασταύρου αποτελεί την επιτομή της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Προτού διαλευκανθεί πλήρως μια υπόθεση δεν μπορεί να προδικάζεται το αποτέλεσμα ούτε να διασύρονται πολίτες όσο τους καλύπτει το τεκμήριο της αθωότητας. Ειλικρινά διερωτώμαι τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Παπασταύρου τελικά δικαιωθεί. Πως θα τον αποκαταστήσει; Οι μέθοδοι του κ. Τσίπρα εμφορούνται από μίσος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι ολοκληρωτικές και τριτοκοσμικές. Πάντως είναι απορίας άξιο για τον κ. Τσίπρα: Από τα 2.000 ονόματα της λίστας Λανγκάρντ γιατί έχει τόσο επιλεκτικό ενδιαφέρον μόνο για έναν; Ο κ. Παπασταύρου είναι η διαπλοκή της λίστας Λανγκάρντ;» διερωτάται ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της αύξησης των φόρων κάνοντας λόγο για «αναποτελεσματική, υφεσιακή και ατελέσφορη» πολιτική της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς το Κράτος απουσιάζει». Χαρακτηρίζει «έκτρωμα» το νόμο για το προσφυγικό και εξηγεί: «Επιτρέπουν ελεύθερα την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Ετοιμάζουν ένα πάρτι αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς για τις δράσεις που απαιτούνται. Δεν καθιερώνουν τα κλειστά κέντρα παραμονής των παράτυπων μεταναστών, παραβιάζοντας όσα συμφωνήσαμε οι πολιτικοί αρχηγοί. Παραδίδουν τα πάντα στις ΜΚΟ, καταργούν κάθε έννοια αποτελεσματικότητας στο κράτος. Λύσεις, προφανώς, υπάρχουν. Αλλά αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν μακριά από ιδεοληψίες, με υπεύθυνο σχεδιασμό και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους Βαλκάνιους γείτονές μας».

Ο κ. Μηστοτάκης επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για ριζική ανανέωση του κόμματος κάνοντας λόγο ένα ανοιχτό κόμμα μελών με κανόνες και θεσμούς, με ισορροπημένη κατανομή εξουσιών, με οικονομική ανεξαρτησία και που θα διαχωρίζεται και κρατά σαφείς αποστάσεις από το κράτος ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου πολιτικού φορέα από τους κκ Καρατζαφέρη και Μπαλτάκο τονίζει πως μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην άκρα δεξιά. «Η Νέα Δημοκρατία είναι πράγματι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Ελλάδας. Σε αυτήν ενώνονται όλοι οι πολίτες από τη λαϊκή δεξιά, την κεντροδεξιά, το κέντρο που θέλουν να φύγει η σημερινή ανίκανη κυβέρνηση μιας ανεύθυνης και τυχοδιωκτικής Αριστεράς. Οι αξίες και οι αρχές μας είναι γνωστές και μετουσιώνονται καθημερινά στον πολιτικό μας λόγο και την πολιτική μας πράξη. Όσοι πολίτες εμπνέονται από τα δικά μας ιδανικά της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και είναι ευπρόσδεκτοι. Προφανώς τα άκρα βρίσκονται έξω από την δημοκρατική «ομπρέλα» της παράταξής μας. Αυτό είναι φυσικό, και αποτελεί και απαίτηση των μελών μας που αυξάνονται δυναμικά κάθε μέρα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 14 Οκτ 2021 | 18:05

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: " Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας"

Για επιτυχία της χώρας και θωράκιση των εθνικών συμφερόντων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

14 Οκτ 2021 | 12:29

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σχοινά για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων

Ολόκληρος ο διάλογος που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 13 Οκτ 2021 | 20:32

47 χρόνια ΝΔ: Η χειραψία Μητσοτάκη με Σαμαρά και το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή [Εικόνες]

Το παρών στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ έδωσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 13 Οκτ 2021 | 19:59

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Βασίλη Σπανούλη στο Μέγαρο Μαξίμου [Εικόνα]

"Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα προσέφερες!", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Βασίλη Σπανούλη

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 13 Οκτ 2021 | 18:08

47 χρόνια ΝΔ - Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της"

Σύσσωμη η ΝΔ έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος - Ομιλίες Μητσοτάκη και Καραμανλή - Παρών ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ 13 Οκτ 2021 | 13:48

Εκδήλωση ενότητας για τα 47 χρόνια της ΝΔ: Ομιλίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή μετά από καιρό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα αναφερθούν μεταξύ άλλων και στην πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 13 Οκτ 2021 | 09:11

Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς κάμερες και δηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την κ. Γεννηματά πριν πάει στο γραφείο του και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της.

ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΛΕΙ 12 Οκτ 2021 | 19:14

Σαμοθράκη: Παραδόθηκαν στους μαθητές τα γήπεδα που τους υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έναν χρόνο μετά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσε στους μικρούς μαθητές.

«ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ» 12 Οκτ 2021 | 15:13

Κορονοϊός: Έκανε την 3η δόση ο Μητσοτάκης - "Ας ακούσουμε επιτέλους τους επιστήμονες, να εμβολιαστούμε" [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Mega εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 12 Οκτ 2021 | 12:08

Μητσοτάκης - Μπουρλά εγκαινίασαν το νέο κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

"Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοιού φέρει τη σφραγίδα του Αλμπερτ Μπουρλά" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Οκτ 2021 | 08:35

Στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer o Μητσοτάκης - Μετά θα κάνει τρίτη δόση εμβολίου

Σήμερα Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11 Οκτ 2021 | 21:51

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαντάμε μεθοδικά στις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίλυση του Κυπριακού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 11 Οκτ 2021 | 19:49

Μητσοτάκης: Συνάντηση με το μέλος του Κογκρέσου, Γκας Μπιλιράκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γκας Μπιλιράκη συζήτησαν για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή