Follow us

Μητσοτάκης - Σι Τζινπίνγκ: Οι σχέσεις μας πιο θερμές από ποτέ

«Η πρόσφατη επίσκεψή μου στη Σαγκάη και η δική σας σήμερα εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις σχέσεις μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κίνας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης - Σι Τζινπίνγκ: Οι σχέσεις μας πιο θερμές από ποτέ

«Στην Αθήνα επιβεβαιώνεται αυτό που διαπιστώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Σανγκάη, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας είναι θερμότερες από ποτέ», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις πρώτες του κουβέντες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη είναι δεδομένη και η συνεργασία των δύο χωρών ανοικτή σε πολλούς νέους και παραγωγικούς ορίζοντες. Όπως σημείωσε, οι δύο λαοί είναι φορείς σπουδαίων πολιτισμών και τώρα αναλαμβάνουν τον σπάνιο και πολύτιμο ρόλο να μεταγγίσουν Δικαιοσύνη, μέτρο και αρμονία στις ταραγμένες διεθνείς σχέσεις των καιρών μας, να οδηγήσουν σε ειρηνικές απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι είχαν μία άκρως παραγωγική συζήτηση για τα διεθνή και τα διμερή θέματα.

«Εξέφρασα την εκτίμησή μας για τη στήριξη της Κίνας όταν η Ελλάδα δοκιμαζόταν από την οικονομική κρίση. Τώρα που η χώρα μας αναπτύσσεται και πάλι, τώρα που ανακτά πρωταγωνιστική θέση, θα διευρύνουμε τους κοινούς μας στόχους. Αυτό σηματοδοτεί η υπογραφή 16 κυβερνητικών και επιχειρηματικών συμφωνιών σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο δρόμος που ανοίγουμε, σύντομα θα γίνει λεωφόρος».

Ακόμη, μίλησε για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσουν με τον Κινέζο Πρόεδρο στην Cosco, προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της επένδυσης μετά και την έγκριση του master plan. «Κοινός μας στόχος είναι ο Πειραιάς να μη γίνει απλά το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου αλλά της Ευρώπης» υπογράμμισε και παράλληλα καλωσόρισε στην Αθήνα την ίδρυση γραφείων της China Development Bank και της ICBC, καθώς και το άνοιγμα υποκαταστήματος της Bank of China.

Σχετικά με τον τουρισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έθεσαν τον στόχο το 2021 να φτάσουν τους 500.000 οι Κινέζοι επισκέπτες στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών, το πρόγραμμα μορφωτικής συνεργασίας, τις συμφωνίες μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και -μεταξύ άλλων- στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες έλκονται από τη γοητεία της γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού, ενώ η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε μεγάλα πανεπιστήμια της Κίνας.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο για την πρωτοβουλία 17+1, Επίσης, χαιρέτισε την προστασία έξι σημαντικών εθνικών προϊόντων από τη φέτα και το λάδι μέχρι τη μαστίχα Χίου και τα κρασιά. «Η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από το άνοιγμα της εσωτερικής αγοράς της Κίνας. Από τα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και το μάρμαρο, μέχρι τους Έλληνες προμηθευτές ναυτιλιακού εξοπλισμού», τόνισε.

«Μεταφέρω τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τις ευχές του κινεζικού λαού», είπε, κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΛΔ της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

«Η Ελλάδα είναι χώρα πανάρχαιου πολιτισμού, το λίκνο του κλασικού δυτικού πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι μία όμορφη, σύγχρονη χώρα. Γενεές έξυπνων και πρωτοπόρων Ελλήνων έχουν βρει δρόμους προς την ανάπτυξη. Η χώρα σας έγινε κυρίαρχη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο», πρόσθεσε και μίλησε για τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

«Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλη αντοχή, δούλεψαν σκληρά. Ως φίλος της χώρας σας είμαι ευτυχής που τα διαπιστώνω όλα αυτά», επισήμανε, υποστηρίζοντας ότι Κίνα και Ελλάδα είναι σε φάση μεταρρύθμισης και ανάπτυξης και επιθυμούν να είναι χώρες ευημερούσες και ισχυρές, με λαούς που θα έχουν στενές και φιλικές ανταλλαγές που θα αποφέρουν αμοιβαία οφέλη.

Μιλώντας για τη συζήτηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Κίνας ανέφερε ότι κοινή πεποίθησή τους είναι πως οι σχέσεις των δύο χωρών θα προχωρήσουν και το υψηλό επίπεδο των διμερών επαφών θα έχει μακροχρόνια προοπτική. Επίσης, σημείωσε ότι στα εθνικά και επενδυτικά συμφέροντα οι δύο χώρες δείχνουν κατανόηση και στηρίζουν η μία την άλλη. «Και οι δύο θεωρούν ότι Κίνα και Ελλάδα είναι εταίροι εκ φύσεως», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως προσβλέπει στην υλοποίηση συνεργασιών σε πολλούς τομείς και στην ενίσχυση του διαμετακομιστικού ρόλου του Πειραιά.

«Θέλουμε να συνεχιστεί το εμπόριο και να διευρυνθεί, όπως και οι επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, του τραπεζικού τομέα», τόνισε ο κ. Σι Τζινπίνγκ επισημαίνοντας την παρουσία και συμμετοχή της Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση της Σαγκάης με επικεφαλής τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Κινέζος Πρόεδρος μίλησε και για τις πολιτιστικές ανταλλαγές, είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ολοκληρωμένη στρατηγική σχέση ΕΕ-Κίνας και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία 17+1 και τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών σε διεθνείς υποθέσεις.

«Ο Κομφούκιος είπε ότι η αρετή έχει πάντα γείτονες και ο Αριστοτέλης είπε ότι ο πραγματικός φίλος είναι αυτός που είναι μία ψυχή σε δύο σώματα. Αυτά ενώνουν τις χώρες μας. Ιστορία, ανοικτό μυαλό, εμπιστοσύνη, ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε προς το μέλλον», κατέληξε Πρόεδρος της ΛΔ της Κίνας.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις των δύο ηγετών, οι αρμόδιοι υπουργοί αντήλλαξαν τις διακρατικές συμφωνίες, τις οποίες συνυπογράφουν οι δύο χώρες.

Μητσοτάκης - Σι Τζινπίνγκ: Οι σχέσεις μας πιο θερμές από ποτέ

Η κοινή διακήρυξη

Σε συμφωνία σε σειρά θεμάτων κατέληξε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με κοινή διακήρυξη που δόθηκε στη δημοσιότητα :

- Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων 47 χρόνια πριν. Υπό το φως πολύπλοκων και βαθιών αλλαγών που συντελούνται στο διεθνές γίγνεσθαι, οι δυο πλευρές, εμφορούμενες από τις αξίες του αμοιβαίου σεβασμού και του αμοιβαίου συμφέροντος, έχουν εργαστεί για την εμβάθυνση της ελληνο-κινεζικής ολοκληρωμένης στρατηγικής συνεργασίας, που υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο χωρών και των λαών τους, και η οποία θα ευνοήσει τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, καθώς και την προώθηση της παγκόσμιας ανάπτυξης και ευημερίας.

- Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι οι στενές επαφές μεταξύ των ηγετών των δυο χωρών διαδραματίζουν ένα σημαντικό καθοδηγητικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Οι δυο πλευρές δεσμεύονται να εμβαθύνουν και να ενισχύσουν την συνεργασία τους βάσει της σημαντικής ομοφωνίας στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των δυο χωρών. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών θα ενισχύσουν περαιτέρω τις μεταξύ τους πολιτικές διαβουλεύσεις σύμφωνα με το Πρωτόκολλο για τις Πολιτικές Διαβουλεύσεις που υπεγράφη μεταξύ των ανωτέρω υπουργείων τον Φεβρουάριο του 2000.

- Οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν το σεβασμό τους στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα αμφότερων, καθώς και την αμοιβαία κατανόηση και στήριξη για θέματα που αφορούν θεμελιώδη συμφέροντα και βασικές ανησυχίες εκάστου μέρους. Η Ελλάδα επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην αρχή της «μίας Κίνας», το σεβασμό της για την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, καθώς και τη στήριξή της για το ενιαίο της Κίνας. Η Κίνα αναγνώρισε τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

- Η Κίνα επανέλαβε την υποστήριξή της στη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της συνεργασίας ΕΕ-Κίνας.

- Οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους στην πολυμέρεια και σε ένα διεθνές σύστημα βασισμένο στο διεθνές δίκαιο, με τα Ηνωμένα Έθνη στον πυρήνα του. Περαιτέρω, επανέλαβαν την δέσμευσή τους στους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου. Επίσης, επαναβεβαιώνουν το σεβασμό τους στα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα των διεθνών σχέσεων. Οι δυο πλευρές θα ενισχύσουν το συντονισμό τους και τη συνεργασία τους στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς και θα εργαστούν με στόχο να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή διεθνών σχέσεων, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, σε όρους ισοτιμίας, στη δικαιοσύνη, και στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

- Ελλάδα και Κίνα αποδίδουν σημασία στη βιώσιμη θαλάσσια ανάπτυξη. Οι δυο πλευρές είναι πρόθυμες να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις συνεργασίες στο θαλάσσιο τομέα και να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

- Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να προάγουν την εξωστρέφεια και τη συμμετοχικότητα με σκοπό την οικοδόμηση μια ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας, να αντιταχθούν σε κάθε είδους προστατευτισμό και μονομέρεια, να στηρίξουν από κοινού ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα με επίκεντρό του τον ΠΟΕ, να προωθήσουν τη φιλελευθεροποίηση και διευκόλυνση του εμπορίου και των επενδύσεων και να κάνουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση περισσότερο ανοιχτή, συμπεριληπτική, ισορροπημένη και επωφελή για όλους.

- Οι δυο πλευρές θα εργαστούν από κοινού με στόχο την προαγωγή και την εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας ΕΕ-Κίνας καθώς και τη σφυρηλάτηση συνεργειών για την ειρήνη, την ανάπτυξη, τη μεταρρύθμιση και τον πολιτισμό. Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν ότι η συνεργασία μεταξύ της Κίνας και των Χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (XKAE/Πρωτοβουλία 17+1) αποτελεί επωφελές συμπλήρωμα στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας. Η Ελλάδα εκτιμά τη συμμετοχή της στο μηχανισμό συνεργασίας 17+1 και είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν εποικοδομητικό ρόλο στο πλαίσιο του εν λόγω μηχανισμού με στόχο την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας ΧΚΑΕ-Κίνας.

- Οι δυο πλευρές θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία στο πλαίσιο της Οικονομικής Ζώνης του Δρόμου του Μεταξιού και της Πρωτοβουλίας του Θαλασσίου Δρόμου του Μεταξιού του 21ου αιώνα, μέσω συνεργατικών έργων, όπως στο Λιμένα Πειραιώς, και μέσα από την υλοποίηση του Πλαισίου Συνεργασίας 2020-2022 σε καίριους τομείς, που υπεγράφη μεταξύ της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας το 2019. Οι δυο πλευρές θα ενδυναμώσουν την τελωνειακή συνεργασία σε θέματα εμπορικής διευκόλυνσης και ασφάλειας, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Σινο-Ευρωπαϊκής Χερσαίας και Θαλάσσιας Ταχείας Γραμμής (China-Europe Land-Sea Express Line).

- Η Κίνα καλωσορίζει και εκτιμά την απόφαση της Ελλάδας να ιδρύσει Γενικό Προξενείο στο Τσενγκτού της Περιφέρειας Σετσουάν. Οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να ενθαρρύνουν και να στηρίξουν ευρωπαϊκές και κινεζικές αεροπορικές εταιρείες για την έναρξη περισσότερων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

- Οι δύο πλευρές θα καταβάλουν προσπάθειες για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της οικονομικής και τεχνικής συνεργασίας, ακολουθώντας τους δικούς τους νόμους και κανονισμούς, τις διεθνείς υποχρεώσεις τους και τις ποικίλες συμφωνίες μεταξύ Κίνας και ΕΕ, ενεργώντας βάσει της αρχής του αμοιβαίου συμφέροντος και χρησιμοποιώντας πλήρως τους μηχανισμούς διαλόγου και διαβουλεύσεων, όπως την Κοινή Επιτροπή Οικονομίας και Εμπορίου Ελλάδας-Κίνας.

- Οι δύο πλευρές επιθυμούν να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία σε τομείς όπως η αγροτική πολιτική, η έρευνα και η ασφάλεια των τροφίμων, να διευκολύνουν το εμπόριο αγρο-διατροφικών προϊόντων, μέσω της επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών, καθώς και να προωθήσουν τις εξαγωγές ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που πληρούν τις κινεζικές απαιτήσεις.

- Οι δύο πλευρές, επ' ευκαιρία της 40ής επετείου από τη σύναψη της συμφωνίας περί επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, θα εμβαθύνουν συνολικά τη συνεργασία τους στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογικής καινοτομίας και ανταλλαγής προσωπικού, με σκοπό το συντονισμό των στρατηγικών τους στην επιστήμη και την καινοτομία, στο πλαίσιο της Κοινής Επιτροπής για την Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία, της Πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος» (Belt and Road Initiative/BRI), του Πλαισίου Συνεργασίας για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο πλευρές θα στηρίξουν από κοινού χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα, κοινά εργαστήρια, τη συνεργασία μεταξύ επιστημονικών πάρκων, τη μεταφορά τεχνολογίας και θα εργαστούν μαζί για την εφαρμογή του Εκτελεστικού Προγράμματος για την «Συνεργασία στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας Ελλάδας-Κίνας, 2019-2021».

- Οι δύο πλευρές θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα του χωροταξικού σχεδιασμού, της προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος, της θαλάσσιας οικονομίας, της συνολικής θαλάσσιας διαχείρισης και της βασικής θαλάσσιας έρευνας.

- Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα και η Κίνα, δύο από τα σημαντικότερα λίκνα του πολιτισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας, πρέπει να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς, της αρχαιολογίας, της τέχνης, της εκπαίδευσης και του τουρισμού, να βελτιώσουν τις επαφές μεταξύ των λαών τους και τους ποικίλους δεσμούς τους σε μη κυβερνητικό επίπεδο, καθώς και να εργαστούν για την περαιτέρω εμπέδωση της παραδοσιακής φιλίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο λαών. Οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να εξετάσουν θετικά δραστηριότητες, όπως τη διοργάνωση Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού στην Ελλάδα και την Κίνα το 2021.

- Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, επίσης, τη σταθερή ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τουρισμό, μέσω της προώθησης του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα και του κινεζικού πολιτισμού στην Ελλάδα.

Τέλος ως συγκηδεμόνες του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών, Ελλάδα και Κίνα δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν στο πλαίσιο αυτού του πολυμερούς σχήματος και να ενισχύσουν τη διεθνή προβολή και επιρροή του.

Η υποδοχή στο Μαξίμου

Ελλάδα και Κίνα μπορούν να κερδίσουν πολλά από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα που μπορούν να εξασφαλίσουν η μια στην άλλη, υπογράμμισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κίνας.

«Έχουμε ευκαιρία να μελετήσουμε όλο το φάσμα των σχέσεων που θα αποτυπωθούν στην υπογραφή 16 συμφωνιών», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η παρουσία μου στη Σαγκάη, αλλά και η δική σας στην Ελλάδα σηματοδοτούν νέα εποχή στις σχέσεις μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε την Κίνα όχι απλώς μεγάλη δύναμη, αλλά μια χώρα που κατέκτησε πρωταγωνιστικό γεωστρατηγικό και οικονομικοπολιτικό ρόλο.

«Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και 40 χρόνια μετά τη δρομολόγηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και δράσεων έχετε κάθε λόγο να είστε υπερήφανοι», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κινέζο Πρόεδρο.

Επιπλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν και τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν.

«Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο έργο της πρωτοβουλίας Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», επισήμανε ο Πρόεδρος της Κίνας απαντώντας στον πρωθυπουργό κατά την έναρξη των συνομιλιών.

Ο Σι Τζινπίνγκ σχολίασε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές σε σχέση με πέρυσι, κάτι που, όπως είπε, είναι πολύ θετικό.

«Η Κίνα είναι αφοσιωμένη στο οικονομικό της άνοιγμα που προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις χώρες και ενισχύει τη διεθνή οικονομία» υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο πιο πολυσυζητημένος Έλληνας σκηνοθέτης αυτή τη στιγμή και όλες οι ταινίες του σε σειρά

Μια αναδρομή στη φιλμογραφία του τολμηρού Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η "Σπασμένη Φλέβα", που προβάλλεται αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες, ενθουσίασε θεατές και κριτικούς.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2025 | 08:27

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον CEO της Morgan Stanley, συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει με την CEO της Morgan Stanley.

"ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY" 30 Νοε 2025 | 13:40

Το ελληνικό ραντεβού με …30 τρισ. δολάρια και τη Morgan Stanley στο Λονδίνο παρουσία Μητσοτάκη

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Νοε 2025 | 10:26

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις και έγινε από κεντροδεξιά κυβέρνηση

"Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

"Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ" 28 Νοε 2025 | 18:05

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Ένα μόνιμο μέτρο που στηρίζει πραγματικά το εισόδημα των πολιτών

"Κάθε Νοέμβριο, σχεδόν 900.000 ενοικιαστές θα δουν ένα ολόκληρο ενοίκιο να επιστρέφει στον λογαριασμό τους", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

28 Νοε 2025 | 14:34

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Η ρευστή διεθνής κατάσταση απαιτεί από την Ευρώπη να ενηλικιωθεί και να ωριμάσει γεωπολιτικά

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 28 Νοε 2025 | 13:14

Μητσοτάκης και Μέτσολα στα εγκαίνια του Europa Experience: "Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ισχυρότεροι ως Ευρώπη όταν είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρσάκειο Μέγαρο, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Νοε 2025 | 12:05

Μητσοτάκης: Εθνική διάσταση το δημογραφικό - Δεν μπορεί εύκολα ένα ζευγάρι να αποκτήσει σήμερα δικό του σπίτι

"Πρέπει να έχουμε αίσθηση τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες" είπε ο πρωθυπουργός

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25 Νοε 2025 | 19:41

Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Forbes Greece: Μηδενικός φόρος εισοδήματος για τους νέους κάτω των 25

Kατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας Forbes 30 under 30, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο Υπουργείο Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 18:11
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Νοε 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή προς όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε ανάρτηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 22:04

Τραμπ: Εξαιρετικά ισχυρή η σχέση μας με την Κίνα - Τον Απρίλιο στο Πεκίνο

Ο Τραμπ τόνισε ότι "η σχέση μας με την Κίνα είναι εξαιρετικά ισχυρή" και πρόσθεσε ότι η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία "ήταν συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης συνάντησής μας στη Νότια Κορέα, πριν από τρεις εβδομάδες

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ GENAI SUMMIT 24 Νοε 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mistral AI - Οι δύο απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και για την αύξηση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο

ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ XINHUA 24 Νοε 2025 | 18:58

Τηλεφωνική συνδιάλεξη Σι με Τραμπ - Μήνυμα στις ΗΠΑ πως η Κίνα θεωρεί θεμελιώδες την επιστροφή της Ταϊβάν

Ο Σι μετέφερε στον Τραμπ ότι Κίνα και ΗΠΑ θα πρέπει να "διατηρήσουν τη δυναμική στις σχέσεις τους"

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Νοε 2025 | 18:25

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ: Καμία συμφωνία χωρίς την Ουκρανία - Σταθερός σύμμαχος του Κιέβου η Αθήνα

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απόφαση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ θα συζητηθεί άμεσα με τα μέλη της ΕΕ και θα χρειαστεί να συμφωνηθεί από αυτά

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 24 Νοε 2025 | 11:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό: Τι είπαν για ενεργειακά, ακρίβεια και κακοκαιρία στην Ηπειρο

"Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία έμπρακτα ενώ άλλες χώρες λαμβάνουν μέτρα λιτότητας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 Νοε 2025 | 19:16

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στα Κάτω Πετράλωνα μαζί με τον γιο του - "Γέμισαν οι κάλπες"

Ικανοποιημένος από την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 23 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης: Από αύριο η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους - Nωρίτερα του προγραμματισμένου

Aπό αύριο θα καταβάλλεται η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ανάρτησή του

ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 23 Νοε 2025 | 10:04

Ανοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Πού θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός

Περισσότερες από 1.200 κάλπες έχουν στηθεί σε 233 σημεία της χώρας

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21 Νοε 2025 | 10:10

Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας

"Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:35

Μητσοτάκης στο Bloomberg Forum: H κρίση ανήκει στο παρελθόν - Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και γέφυρα με την Ασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών του Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 14:19

Τσουκαλάς: Αδιανόητο αυτογκόλ του κυβερνητικού εκπροσώπου και ομολογία της συγκάλυψης από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της προσπάθειας συγκάλυψης της βίαιης προσαγωγής του Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 19 Νοε 2025 | 14:12

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο ΚΕΠΑ Πειραιά στο ΣΕΦ - Μείωση των εκκρεμών ραντεβού κατά 76%

"Στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ, όπως τη θέλουμε, όπως αξίζουν σε μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα¨", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Νοε 2025 | 10:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Πώς θα γίνεται η επαλήθευση της ηλικίας

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για τη πώληση καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 18 Νοε 2025 | 19:31

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χίσλοπ: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν - Πολύπλοκο το ζήτημα" [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση με τη διάσημη συγγραφέα και επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, Βικτόρια Χίσλοπ, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE BASKETBALL 18 Νοε 2025 | 12:50

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μποντίρογκα στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο Δημήτρης Φραγκάκης.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 18 Νοε 2025 | 12:22

Ελληνοουκρανική συμπαραγωγή θαλάσσιων drones συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των drones σε ελληνικά ναυπηγεία, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 18 Νοε 2025 | 08:58

Μητσοτάκης: Δύο δισ. ευρώ για τη στήριξη του εισοδήματος τους επόμενους μήνες - "Περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι"

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 19:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζόκοβιτς για το "πώς θα ανεβάσουμε το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε πρόσφατα από κοντά τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Αθήνας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 17 Νοε 2025 | 10:42

24ωρη αστυνομική φρουρά στο δικηγορικό γραφείο του Γρηγόρη Δημητριάδη στα Ιωάννινα [έγγραφο]

Στη δημοσιότητα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά τη μετακίνηση αστυνομικών από τα Ιωάννινα για τη φύλαξη του νέου γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 17 Νοε 2025 | 06:37

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταφοράς αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - O ρόλος των ΗΠΑ και η γεωπολιτική ασφάλεια

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω του Κάθετου Διαδρόμου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 20:33

Η αυθημερόν επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Αμεση ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου Ελλάδας - Ουκρανίας

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 16 Νοε 2025 | 17:57

Ζελένσκι: "Είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ, Ελλάδα" - Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία

"Οι συμφωνίες μας με την Ελλάδα σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος του μεγάλου ενεργειακού πακέτου που έχουμε προετοιμάσει για το χειμώνα"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 17:10

Κοινή δήλωση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τα επτά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας - Ουκρανίας - Στήριξη στο Κίεβο, στενή συνεργασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 16:03

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος τροφοδοσίας με αμερικανικό LNG - Ευγνώμων για τη στήριξη δήλωσε ο Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 16 Νοε 2025 | 15:08

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG από την Ελλάδα στην Ουκρανία -Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι, Γκίλφοϊλ

Την συμφωνία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανίας, ενώ το παρών έδωσε και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 14:01

Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch: Στόχος μας πλέον να γίνουμε οικονομία κατηγορίας Α

Στη σημασία της πιστοληπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 16 Νοε 2025 | 08:57

Στην Αθήνα ο Ζελένσκι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Στο επίκεντρο η ενέργεια, προανήγγειλε συμφωνία με Ελλάδα

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ 15 Νοε 2025 | 15:44

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας φθάνει αύριο στην Αθήνα - Το επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Ουκρανός ηγέτης θα συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREECE TALKS 14 Νοε 2025 | 10:40

Συζήτηση Μητσοτάκη με Γιάννη Μπέζο: "Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης - Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα"

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπέζο, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection".

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 13 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης στην Ελευσίνα: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς και η χώρα ισχυροποιείται

"Πρώτη μας υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από την ακρίβεια και να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 13 Νοε 2025 | 14:57

Diamond 62 MPP: Γιατί είναι πολύτιμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής στην καταπολέμηση πυρκαγιών

Τα νέα, υπερσύγχρονα αεροσκάφη διαθέτουν οπτικούς, θερμικούς και υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να παρακολουθούν την περιοχή επιχειρήσεων και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ 13 Νοε 2025 | 12:12

Τα τρία νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Ιστορική και συμβολική στιγμή [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραλαβή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του πιο φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των εναέριων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 12 Νοε 2025 | 19:30

Δημοσκόπηση RealPolls: Καλύτερος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Καραμανλής

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σύμφωνα με το 62,5% στη δημοσκόπηση - Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Νοε 2025 | 18:17

Μητσοτάκης στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στους νέους: Δεν στηρίζονται με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις

Τις φοροελαφρύνσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορούν τους νέους παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 13:35

Μητσοτάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα γίνει- Αναζητούνται και νέοι επενδυτές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες αμερικανικών κολοσσών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 12:50

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: "Είναι πολύ σημαντικό Ελλάδα και Κύπρος να μπορούμε να συντονιζόμαστε"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

3Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Νοε 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενεργειακά και Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά.

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:33

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες

"Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

1O ΣΥΝΕΔΡΙΟ NEWSAUTO TALKS 11 Νοε 2025 | 12:30

Μητσοτάκης: Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα - Δεν είναι τυχαία η σταθερή μείωση των θυμάτων

"Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα, με πρώτη απόδειξη τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 07:53

Στη Ροδόπη σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσείο Καραθεοδωρή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με νέους της περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 22:42

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο - "Να μην έρθει ο Μητσοτάκης" [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κομοτηνή μέσω Αλεξανδρούπολης και οι αγρότες του Έβρου αντέδρασαν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 22:08

Μητσοτάκης στην Ένωση Εφοπλιστών: "Υποχρέωσή μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας όταν μας έχουν ανάγκη"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, αν και "δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας", έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στα έργα αποκατάστασης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός