Μητσοτάκης: Οι εκλογές του 2019 κρίσιμες για το μέλλον της χώρας

«Θα κάνουμε την Κρήτη μας αυτό που πραγματικά της αξίζει»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: Οι εκλογές του 2019 κρίσιμες για το μέλλον της χώρας

Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την Κρήτη, θα μπω ο ίδιος μπροστάρης στα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό.

Αυτό δήλωσε από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, το Πέραμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος όπως είπε σε όλους τους Ρεθεμνιώτες, σε όλους τους κατοίκους των ορεινών όγκων, σε όλους όσους βιώνουν δύσκολη καθημερινότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε ένα έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα «είμαι σήμερα εδώ μαζί σας όχι μόνο για λόγους πολιτικούς αλλά και για λόγους προσωπικούς και συναισθηματικούς. Θυμάμαι μία από τις τελευταίες κουβέντες που έκανα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν μιλούσαμε για την Κρήτη και μου είχε πει τότε μην ξεχνάς ποτέ το Μυλοπόταμο διότι εκεί έχω πολύ καλούς φίλους».

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε, που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιφέρειας και των δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων. «Γνωρίζω τις μεγάλες προκλήσεις τις δυσκολίες της ορεινής κτηνοτροφίας της ορεινής γεωργίας και αυτό που διαβεβαιώνω είναι πως είμαι κοντά σας. Έχω σχέδιο ξέρουμε ως κόμμα, τι θέλουμε να κάνουμε με τους ορεινούς όγκους με την ορεινή κτηνοτροφία, έχουμε τον τρόπο και τη δυνατότητα να σας στηρίξουμε για να μείνετε στον τόπο σας να κάνετε αυτό που οι παππούδες σας και οι πατεράδες σας έκαναν και θέλετε να κάνουν και τα παιδιά σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος τόπος είναι συνδεδεμένος με μία οικονομική δραστηριότητα που πηγαίνει πίσω πολλούς αιώνες. «Επειδή πολλά μπορούν να ακούγονται για το τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε την επόμενη μέρα, θα σας πω μία κουβέντα για το ζήτημα των επιδοτήσεων. Ότι είναι καλό δεν το χαλάμε... Και το λέω αυτό για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Να ξέρετε επίσης ότι το πλαίσιο που στηρίζονται οι σημερινές επιδοτήσεις έχει στηριχθεί από το 2014 με νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Θα σας στηρίξουμε όπως το ίδιο θα γίνει σε ολόκληρη την Κρήτη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την μεγάλη πολιτική μάχη όπως τη χαρακτήρισε που έχει να δώσει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2019 τη μάχη των εθνικών εκλογών. «Και αυτές οι εθνικές εκλογές θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας. Δεν είναι μία κουβέντα που τη λέμε από συνήθεια. Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια πήγε πίσω στην οικονομία εσείς το ξέρετε καλύτερα, δεχτήκαμε μία πρωτοφανή καταιγίδα φόρων πήγαμε πίσω σε όλα τα επίπεδα, στο κράτος δικαίου, οι Έλληνες διχάστηκαν και πάλι και θα πρέπει να καταβάλουμε από την επόμενη μέρα μεγάλη προσπάθεια να ενώσουμε την πατρίδα, να αφήσουμε πίσω διχασμούς, ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά αυτή τη χώρα», είπε επισημαίνοντας πως το Ρέθυμνο ,για τα δεδομένα πάντα της Κρήτης έδινε υψηλά ποσοστά. «Θέλω να πετύχω κάτι που δεν μπόρεσε να πετύχει ούτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του 1989 να είναι δηλαδή όλη η Κρήτη γαλάζια και αυτό θέλω να ξεκινήσει από το Ρέθυμνο διότι το Ρέθυμνο δίνει παραδοσιακά τα υψηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας αλλά η Κρήτη σε αυτό τον αγώνα θα είναι μία Κρήτη ενωμένη», όπως είπε.

Τόνισε μάλιστα πως αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει την επόμενη μέρα. Το μήνυμα της ενότητας. «Διότι το ζητούμενο στις επόμενες εκλογές είναι μεγάλο. Η χώρα δεν αντέχει μία δεύτερη τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν την αντέχει ούτε η οικονομία ούτε τα εθνικά μέτωπα τα οποία δυστυχώς αντί να κλείνουν ανοίγουν με μεγάλη ταχύτητα. Την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη στη Βουλή των Ελλήνων. Και το ξαναλέω από δω από το Μυλοπόταμο πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών που εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα στους βόρειους γείτονές μας. Το λέω αυτό με την προσωπική εμπειρία διότι ο παππούς μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε εθελοντής για να πάει να πολεμήσει όπως μαζί με άλλους Κρήτες, για τη Μακεδονία και πολλοί δεν γύρισαν πίσω».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για αγώνα που θα δώσει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα απέναντι σε κάθε ακραία φωνή: «Για να υπερασπιστούμε τα δίκαια της πατρίδας μας. Διότι είναι άλλο πράγμα ο στείρος εθνικισμός και άλλο ο γνήσιος πατριωτισμός και εμείς αυτό στην Κρήτη το ξέρουμε πάρα πολύ καλά διότι είμαστε πραγματικοί πατριώτες και για άλλη μία φορά η Κρήτη θα σηκώσει ψηλά τη σημαία του αγώνα».

Για την επόμενη μέρα επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουμε υποσχεθεί πάρα πολλά πράγματα. «Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι άλλο ένα Κρεσέντο ψεμάτων και λαϊκισμού και υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τηρήσουμε να ξέρετε όμως ένα πράγμα. Θα μειώσουμε φόρους, εισφορές και θα βοηθήσουμε κυρίως στον πρωτογενή τομέα να σταθεί στα πόδια του διότι όταν υπάρχουν υψηλοί φόροι και υψηλές εισφορές, είτε κάποιος θα κλέβει το κράτος, είτε καταφεύγει στη μαύρη οικονομία είτε θα σταματήσει να δουλεύει και αυτό είναι αντιπαραγωγικό. Όλοι χάνουμε σήμερα με αυτή την πολιτική».

Για το νησί τόνισε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις και θα μπει μπροστάρης για να γίνουν όλα τα μεγάλα έργα. «Πρέπει να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής, διότι το νησί μας πρέπει να ξεδιπλώσει όλο του το δυναμικό. Το βόρειο οδικό άξονα για τον οποίο τόσα πολλά έχουμε πει και τόσες ζωές έχουν χαθεί άδικα από ένα δρόμο που είναι δρόμος του περασμένου αιώνα. Η Κρήτη σήμερα είναι μία μαύρη τρύπα ως προς τις υποδομές της σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Παντού έχουν ολοκληρωθεί οι δρόμοι, υπερσύγχρονοι και μόνο η Κρήτη έχει μείνει με ένα δρόμο καρμανιόλα. Θα γίνει ο δρόμος, το καινούργιο αεροδρόμιο, η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα, εξαιρετικά σημαντικό έργο για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε ενέργεια με το υπόλοιπο σύστημα. Τα μεγάλα έργα για τη διαχείριση του νερού διότι το νερό λιγοστεύει τώρα. Μπορεί να υπάρχει χιόνι στον Ψηλορείτη και αυτό είναι καλό για τα νερά μας αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι κάθε χρονιά έτσι».

«Θα κάνουμε την Κρήτη μας αυτό που πραγματικά της αξίζει, πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Από αυτό θα είναι όλοι ωφελημένοι και κυρίως αυτοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται και ζουν στους ορεινούς όγκους τους οποίους».

Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύουν στην περιοδεία του στο Μυλοπόταμο, Πέραμα, Λειβάδια, Ζωνιανά και τα Ανώγεια ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για τον οποίο ανέφερε πως: «Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υποψήφιος περιφερειάρχης στην Κρήτη της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα νέο παιδί με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση που κάνει πράξη την ανανέωση αλλά με ποιότητα με κριτήρια και για αυτό ζητώ να τον στηρίξετε διότι ευελπιστώ από την επόμενη ημέρα να δουλέψω μαζί του ώστε να κάνουμε πράξη τα πολύ φιλόδοξα σχέδια που έχω για την Κρήτη».

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 29 Σεπ 2020 | 16:15

Μητσοτάκης - Πομπέο: Οι πρώτες εικόνες από το παραδοσιακό γεύμα στο πατρικό του πρωθυπουργού στα Χανιά [Βίντεο}

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε γεύμα εργασίας στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά, στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

ΣΤΗΝ 115 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ 29 Σεπ 2020 | 12:36

Μητσοτάκης - Πομπέο από τη βάση της Σούδας: Με την Τουρκία ήρθε η ώρα της διπλωματίας

Οι κοινές δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Πομπέο, μετά τη διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ 29 Σεπ 2020 | 12:23

Χανιά: Στην φρεγάτα Σαλαμίς Πομπέο και Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο ενημερώθηκαν από άνδρες του Ναυτικού για την ιστορία της φρεγάτας Σαλαμίς.

ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ 29 Σεπ 2020 | 09:31

Κρητικό μενού για Πομπέο στο σπίτι Μητσοτάκη: Γραβιέρα, καλιτσούνια και τσικουδιά

Τα ζεύγη Πομπέο και Μητσοτάκη γεύτηκαν παραδοσιακά κρητικά εδέσματα, με την γραβιέρα, το παξιμάδι, τα καλιτσούνια και την τσικουδιά σε πρώτο πλάνο.

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ 28 Σεπ 2020 | 22:13

Χανιά: Στο πατρικό του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Μάικ Πομπέο - Συζήτησαν με θέα το λιμάνι της Σούδας [Εικόνες-Βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα υποδέχθηκαν τον Μάικ Πομπέο στο σπίτι τους στα Χανιά

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2020 | 17:53

Αυτό είναι το πρόγραμμα Μητσοτάκη - Πομπέο στα Χανιά: Από τη βάση της Σούδας έως το πατρικό του Πρωθυπουργού

Στα Χανιά θα συναντηθούν Μητσοτάκης και Πομπέο – Στο πατρικό του Πρωθυπουργού θα φιλοξενηθεί ο Αμερικανός ΥΠΕΞ - Όλο το πρόγραμμά τους

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 28 Σεπ 2020 | 12:40

Βούτσης: "Ούτε κατά διάνοια" ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ - Δε νομίζω ότι είναι διχαστικό το κλίμα

"Πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης", που αποποιείται τις ευθύνες του, χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Βούτσης.

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 26 Σεπ 2020 | 12:44

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμά του για την επέτειο της δολοφονίας Μπακογιάννη

"31 χρόνια μετά. Η ίδια αγάπη στη μνήμη μου", έγραψε στο μήνυμά του.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Σεπ 2020 | 18:07

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση η έναρξη των επαφών με την Τουρκία

"Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 25 Σεπ 2020 | 16:41

Ορκίστηκε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη: "Πολύ περήφανος πατέρας! Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σε καμαρώσω"

Στην Αλεξανδρούπολη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο νεότερος για να υπηρετήσει στο στρατό – Περήφανος πατέρας δηλώνει ο πρωθυπουργός.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Σεπ 2020 | 18:58

Στους δρόμους 100 νέα λεωφορεία από τη μεθεπόμενη βδομάδα - Άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου

Λόγω της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι προσεχώς μπαίνουν σε κίνηση άλλα 100 λεωφορεία – Θα γίνουν 500 μέχρι το τέλος του χρόνου