opap
Advertisement

Follow us

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θέλουν μια Ελλάδα εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι εθνικής υστερίας -Θέλουμε κανονική σχέση με την Τουρκία

"Με τον Πρόεδρο Ερντογάν είχαμε μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, για όσα μας φέρνουν πιο κοντά, αλλά και για όσα μας χωρίζουν", λέει μεταξύ άλλων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μητσοτακησ μαξιμου

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην επίσκεψή του στην Αγκυρα σημειώνοντας:

"Με τον Πρόεδρο Ερντογάν είχαμε μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, για όσα μας φέρνουν πιο κοντά, αλλά και για όσα μας χωρίζουν. Οι διαφωνίες μας είναι υπαρκτές και σημαντικές. Δεν τις υποτιμούμε. Σήμερα, όμως, μπορούμε να τις αναδεικνύουμε χωρίς εντάσεις, με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, αυτοπεποίθηση και σταθερή αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο".

"Η Ελλάδα δεν επιδιώκει ούτε την ένταση, ούτε την αδράνεια. Θέλουμε μια κανονική, λειτουργική σχέση με την Τουρκία, με σταθερό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Η γεωγραφία μας θέλει γείτονες. Σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, επιλέγουμε τη σταθερότητα. Συνεχίζουμε τον δομημένο διάλογο που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια και ο όποιος έχει αποφέρει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα και διευρύνουμε τα πεδία συνεργασίας. Συνεχίζουμε στον δρόμο της ευθύνης. Αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών: μία Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι της εθνικής υστερίας" προσθέτει.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην συμφωνία για την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η οποία είναι και επίσημα νόμος του κράτους.

"Με τη συμφωνία διευκολύνεται η σύναψη και η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς εργασίας. Αυτό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια και καλύτερες αποδοχές για τους εργαζόμενους, αλλά και σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις" σημειώνει.

"Δυστυχώς, σε ένα κατεξοχήν φιλεργατικό νομοσχέδιο, περίσσεψε η υποκρισία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν θέλω να κάνω αντιπολιτευτικά σχόλια στον κυριακάτικο απολογισμό αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω την παράδοξη στάση του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζει όλα τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου και ταυτόχρονα να το καταψηφίζει επί της αρχής. Εύχομαι και ελπίζω να καταφέρουμε κάποια στιγμή ως πολιτικό σύστημα να προσεγγίζουμε με περισσότερη ειλικρίνεια όσα μπορούν πραγματικά να μας ενώνουν, χωρίς να εφευρίσκουμε τεχνητές διαφορές μόνο και μόνο για να υποδυόμαστε ότι κάνουμε αντιπολίτευση" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

"Καλημέρα σας. Η εβδομάδα αυτή ήταν κυρίως αφιερωμένη στη διεθνή μας παρουσία, με σημαντικές συναντήσεις και αποφάσεις.

Βρέθηκα στην 'Αγκυρα για την 6η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Με τον Πρόεδρο Ερντογάν είχαμε μια ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, για όσα μας φέρνουν πιο κοντά, αλλά και για όσα μας χωρίζουν. Οι διαφωνίες μας είναι υπαρκτές και σημαντικές. Δεν τις υποτιμούμε. Σήμερα, όμως, μπορούμε να τις αναδεικνύουμε χωρίς εντάσεις, με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, αυτοπεποίθηση και σταθερή αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα δεν επιδιώκει ούτε την ένταση, ούτε την αδράνεια. Θέλουμε μια κανονική, λειτουργική σχέση με την Τουρκία, με σταθερό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Η γεωγραφία μας θέλει γείτονες. Σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, επιλέγουμε τη σταθερότητα. Συνεχίζουμε τον δομημένο διάλογο που έχουμε ξεκινήσει τα τελευταία δυόμισι χρόνια και ο όποιος έχει αποφέρει συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα και διευρύνουμε τα πεδία συνεργασίας. Συνεχίζουμε στον δρόμο της ευθύνης. Αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών: μια Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης, όχι της εθνικής υστερίας.

Περνώ στην ανασκόπηση της εσωτερικής κυβερνητικής δραστηριότητας και θα ξεκινήσω με την ιστορική Κοινωνική Συμφωνία για την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η οποία είναι πια και επίσημα νόμος του κράτους. Ναι, συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας και υλοποιείται από μια κεντροδεξιά κυβέρνηση. Με τη Συμφωνία διευκολύνεται η σύναψη και η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων ώστε να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς εργασίας. Αυτό σημαίνει περισσότερη ασφάλεια και καλύτερες αποδοχές για τους εργαζόμενους, αλλά και σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Η Συμφωνία αυτή, βέβαια, απέδειξε και κάτι άλλο: ότι οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να πετύχουν τις αναγκαίες συναινέσεις, δείχνοντας τον δρόμο και στις πολιτικές δυνάμεις. Δυστυχώς, σε ένα κατεξοχήν φιλεργατικό νομοσχέδιο, περίσσεψε η υποκρισία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν θέλω να κάνω αντιπολιτευτικά σχόλια στον κυριακάτικο απολογισμό αλλά δεν μπορώ να μην σημειώσω την παράδοξη στάση του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζει όλα τα βασικά άρθρα του νομοσχεδίου και ταυτόχρονα να το καταψηφίζει επί της αρχής. Εύχομαι και ελπίζω να καταφέρουμε κάποια στιγμή ως πολιτικό σύστημα να προσεγγίζουμε με περισσότερη ειλικρίνεια όσα μπορούν πραγματικά να μας ενώνουν, χωρίς να εφευρίσκουμε τεχνητές διαφορές μόνο και μόνο για να υποδυόμαστε ότι κάνουμε αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, η πρόοδος αποτυπώνεται και στο πεδίο των μεγάλων έργων.

Σημαντικό ορόσημο για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας αποτέλεσε η εμφάνιση του μετροπόντικα "Αθηνά" στο φρέαρ του Ευαγγελισμού, έχοντας ολοκληρώσει διάνοιξη 5,1 χιλιομέτρων από την Κατεχάκη. Δεν ήταν τυχαίο ότι η έξοδός του συνοδεύτηκε από το "Break on Through", μια συμβολική υπενθύμιση ότι η Αθήνα κυριολεκτικά "περνά στην άλλη πλευρά". Από το Γουδή και τα Ιλίσια μέχρι την Καισαριανή, το έργο προχωρά με σταθερά βήματα κάτω από την πόλη, χτίζοντας τη νέα της καθημερινότητα. Παράλληλα, η "Νίκη", ο δεύτερος μετροπόντικας, προχωρά από το 'Αλσος Βεΐκου προς το Κολωνάκι, διασχίζοντας το Γαλάτσι, την Κυψέλη, τα Δικαστήρια, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα Εξάρχεια και την Ακαδημίας. Δύο μέτωπα ταυτόχρονα, ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που υλοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και που θα δώσει μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα στο λεκανοπέδιο.

Σε ένα άλλο έργο υποδομής τώρα: προκηρύχθηκε μέσα στην εβδομάδα ο διαγωνισμός για τα Συστήματα Αεροναυτιλίας του υπό κατασκευή Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, μόλις 10 ημέρες μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. Η εγκατάσταση των συστημάτων -από τα πιο προηγμένα που υπάρχουν- αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πιστοποίηση και την ασφαλή λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Η πρόοδος των εργασιών για την κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων είναι εντυπωσιακή και αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, το 2028 η Κρήτη θα αποκτήσει το πιο σύγχρονο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. Η συνολική επένδυση στο νέο αεροδρόμιο, με όλες τις αεροπορικές και εμπορικές εγκαταστάσεις και τα συστήματα, θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ και θα έχει δημιουργήσει συνολικά 7.000 θέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, εντός και εκτός αεροδρομίου.

Αλλάζω πεδίο για να πω ότι, σε χρόνο-ρεκόρ, μέσα σε μόλις 90 ημέρες από την υποβολή των αιτήσεων, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων και ενστάσεων για τα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου "Μεταποίηση & Εφοδιαστική Αλυσίδα-3ος Κύκλος" και "Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης". Πρόκειται για την ταχύτερη διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Εντάχθηκαν 112 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 553 εκ. ευρώ, με πρόβλεψη για τουλάχιστον 1.500 νέες θέσεις εργασίας. Η δημόσια ενίσχυση, μέσω επιχορηγήσεων και φορολογικών απαλλαγών, ανέρχεται σε 289,5 εκ. ευρώ. Και κάτι ακόμη σημαντικό: οι επενδύσεις αυτές δεν συγκεντρώνονται σε έναν μόνο τομέα. Αφορούν μεταποίηση, μεταλλουργία, χημική βιομηχανία, τρόφιμα, τεχνολογία και τουριστικές υποδομές, με ευρεία γεωγραφική διασπορά. Οι μισές υλοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα -κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενισχύοντας την περιφερειακή συνοχή και την ισόρροπη ανάπτυξη. Ταχύτερες διαδικασίες, περισσότερες επενδύσεις, νέες δουλειές σε ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι λοιπόν, από την ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέχρι τα μεγάλα έργα υποδομής που αλλάζουν την καθημερινότητα και τις επενδύσεις που δημιουργούν νέες δουλειές σε όλη τη χώρα, η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: στηρίζουμε τον εργαζόμενο. Δίνουμε σταθερότητα στην επιχείρηση. Επιταχύνουμε τα έργα. Ξεκλειδώνουμε παραγωγικές δυνάμεις στην περιφέρεια. Με θεσμικές τομές, με απτά αποτελέσματα και με ταχύτητα που πριν λίγα χρόνια θα φάνταζε αδιανόητη, προχωράμε μπροστά.

Επόμενο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, η μεγάλη επιτυχία της ΑΑΔΕ στην εξάρθρωση κυκλώματος που χρησιμοποιούσε "αχυρανθρώπους" ως εμφανιζόμενους υπεύθυνους 380 επιχειρήσεων εστίασης και ηλεκτρονικών ειδών, αφήνοντας χρέη 43 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο. Οι 11 συλληφθέντες (10 Έλληνες και ένας αλλοδαπός) δημιουργούσαν διαρκώς νέες επιχειρήσεις με νέα ΑΦΜ, κάθε φορά που γινόταν κρατικός έλεγχος. Πρόκειται για μια συστηματική προσπάθεια καταστρατήγησης των κανόνων, σε βάρος των συνεπών επιχειρήσεων και των φορολογουμένων. Η ανομία και η ατιμωρησία υπονομεύουν το αίσθημα δικαίου και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Για χρόνια, τέτοιες πρακτικές ευνοήθηκαν από αδύναμους ελεγκτικούς μηχανισμούς και μια στρεβλή κουλτούρα συμμόρφωσης. Αυτό αλλάζει. Η μάχη για την ενίσχυση του κράτους δικαίου είναι διαρκής και δίνεται καθημερινά.

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα: η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνέλαβε πρόσφατα 26 άτομα που συμμετείχαν από το 2018 σε εγκληματική οργάνωση παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, με διακίνηση άνω των 17 εκ. τεμαχίων και διαφυγόντες φόρους 1,8 εκ. ευρώ. Μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας, η ΔΑΟΕ έχει εξιχνιάσει 958 υποθέσεις, έχει αποδώσει κατηγορίες σε 3.094 δράστες, εκ των οποίων 2.159 οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και 598 προφυλακίστηκαν. Το μήνυμα είναι σαφές: η παρανομία δεν είναι ανεκτή. Το κράτος ενισχύει τους μηχανισμούς του και προστατεύει τους συνεπείς πολίτες και επιχειρήσεις.

Συνεχίζω με έναν πρώτο απολογισμό της μεγάλης αλλαγής που επιφέραμε στη διαδικασία δημοσίευσης διαθηκών, όπου από τον περασμένο Νοέμβριο καθιερώσαμε ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό μητρώο, εβδομήντα δύο χρόνια μετά την αρχική νομοθέτηση του "Μητρώου Αδημοσίευτων Διαθηκών". Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας διεκπεραιώθηκαν 11.839 υποθέσεις μέσα σε τέσσερις μήνες. Πριν από τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου, απαιτούνταν 330 ημέρες στο Πρωτοδικείο Αθηνών και 450 ημέρες στο Πρωτοδικείο Πειραιά για να δημοσιευτεί μια διαθήκη. Είναι φανερό ότι η μεταρρύθμιση μειώνει σημαντικά τον διοικητικό και δικαστικό φόρτο, επιτρέποντας στους δικαστές και το προσωπικό να επικεντρωθούν στις βασικές δικαιοδοτικές τους αρμοδιότητες και διευρύνει την επαγγελματική ύλη των συμβολαιογράφων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που γιορτάσαμε τη Δευτέρα, θέλω να επαναλάβω κάτι αυτονόητο: η στήριξη και η διεθνής προβολή της ελληνικής γλώσσας είναι εθνική προτεραιότητα. Η γλώσσα μας δεν είναι μόνο πολιτιστική κληρονομιά. Είναι εργαλείο σκέψης, γέφυρα με τον κόσμο, στοιχείο ταυτότητας για τον απόδημο ελληνισμό και πηγή διεθνούς ενδιαφέροντος. Σήμερα λειτουργούν 81 έδρες ελληνικών σπουδών σε ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή του Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στην προαγωγή της ελληνομάθειας εντός και εκτός Ελλάδας. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά: μέσα σε μία δεκαετία, από το 2015 έως το 2025, σχεδόν τριπλασιάστηκε ο αριθμός όσων συμμετείχαν στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, από 4.128 έφτασαν στους 12.001. Αυτό δεν είναι απλώς στατιστική. Είναι απόδειξη ότι η ελληνική γλώσσα κερδίζει έδαφος. Και πιστεύω ότι η καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το διεθνές ενδιαφέρον, ιδιαίτερα τώρα που η τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους διδασκαλίας, διάδοσης και σύνδεσης.

Και κλείνω με το Τατόι, όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα αποκατάστασης σχεδόν όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων και των Κήπων του Ανακτόρου, ενώ όσα είναι ακόμη σε εξέλιξη θα έχουν τελειώσει ως τον Σεπτέμβριο 2026. Οι ανακαινισμένοι χώροι θα λειτουργήσουν ως μουσεία και χώροι φιλοξενίας εκδηλώσεων, ενώ προβλέπονται υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών, όπως εκδοτήρια, πωλητήριο και αναψυκτήριο. Παράλληλα, θα στεγαστούν Αστυνομικό Τμήμα και Πυροσβεστικός Σταθμός, διασφαλίζοντας τη μόνιμη προστασία της περιοχής. Έως τον Οκτώβριο θα τελειώσουν και οι εργασίες αποκατάστασης των υπολοίπων κτηρίων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Στόχος της αξιοποίησης είναι το πρώην βασιλικό κτήμα να αναδειχθεί ως ενιαίο πολιτιστικό πάρκο, ως ένας ζωντανός χώρος ιστορίας, περιπάτου και γνώσης, πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Έως τότε -θυμίζω- μπορείτε να επισκεφθείτε το "ψηφιακό" μουσείο που έχουμε δημιουργήσει στη διεύθυνση https://tatoicollections.culture.gov.gr/el/home.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιατί όλοι μιλάνε για αυτό το νέο εστιατόριο στην Ομόνοια;

Το μεγάλο σουξέ της νέας χρονιάς έχει αισθητική που σου γλυκαίνει την καρδιά και μαγειρική άποψη που ιντριγκάρει, ψάχνοντας το μίτο που ενώνει τη σύγχρονη ελληνική γεύση με τις ανατολίτικες επιρροές της.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 13 Φεβ 2026 | 17:16

Μητσοτάκης: Σημαντική ημέρα για το ΕΣΥ και το ΚΑΤ που εκσυγχρονίζονται - Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Π. & Αλ. Κανελλοπούλου θα στηρίξει οικονομικά τον πλήρη εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου

ΤΟ 2028 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 13 Φεβ 2026 | 15:14

Τουρκία: "Εκλογές τώρα" ζητεί ο Ιμάμογλου μέσα από τη φυλακή - Πετάει το γάντι στον Ερντογάν

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μιλώντας από τις φυλακές της Σηλυβρίας στην Κωνσταντινούπολη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Ερντογάν θα ηττηθεί σε ενδεχόμενες προεδρικές εκλογές.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Φεβ 2026 | 13:16

Μητσοτάκης για την εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η "Νομιμότητα Παντού" είναι για εμάς διαρκής δέσμευση

Ο Πρωθυπουργός εξήρε τη δουλειά της ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας ότι "οι επιτυχίες αυτές δεν είναι μεμονωμένες".

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 13 Φεβ 2026 | 10:18

Καρυστιανού για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Δεν μπορείς να βαφτίζεις "θερμή υποδοχή" μία εθνική ήττα

Η Μαρία Καρυστιανού ασκεί εκ νέου κριτική στην κυβέρνηση για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

13 Φεβ 2026 | 06:41

Η αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν και η έμμεση απάντηση σε Σαμαρά και Καραμανλή

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν σε θετικό κλίμα, ήταν η απάντηση σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για ενδοτικότητα και υποχωρητισμό.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 12 Φεβ 2026 | 15:26

Ερντογάν:" Τα τελευταία χρόνια πνέει άνεμος Τουρκίας στη διεθνή πολιτική σκηνή, εμείς καθορίζουμε την ατζέντα"

"Μόλις ξεκινήσαμε και στο μέλλον θα βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση" δήλωσε ο Ερντογάν - Τι είπε για το ξύλο στην Εθνοσυνέλευση

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 12 Φεβ 2026 | 13:41

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα πάει στο "Συμβούλιο Ειρήνης" του Τραμπ

Στο φορτωμένο του πρόγραμμα αποδίδουν κυβερνητικές πηγές την απουσία Μητσοτάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ 12 Φεβ 2026 | 12:55

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, έτσι ώστε να έχουμε χαμηλότερες τιμές

Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ενοποίηση στην αγορά ενέργειας, επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης,

ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ 12 Φεβ 2026 | 09:48

Κατά της διαμεσολάβησης των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά ο Γεραπετρίτης: "Όποια θέματά μας θα τα λύνουμε μόνοι μας"

"Θέλουμε μια κανονική σχέση με την Τουρκία, η γεωγραφία είναι δεδομένη", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών στον απόηχο της χθεσινή συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 12 Φεβ 2026 | 09:29

Με urfa κεμπάπ, αρνίσια παϊδάκια και ...ορχήστρα το δείπνο Μητσοτάκη - Ερντογάν [εικόνες]

Μετά τη συνεδρίαση του 6ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, ακολούθησε το δείπνο το οποίο παρέθεσε η τουρκική προεδρία στην ελληνική αποστολή,

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 12 Φεβ 2026 | 07:50

Ελληνοτουρκικά: Aπό το "Μητσοτάκης γιοκ" στον "πολύτιμο φίλο μου" - Παραμένουν οι διαφωνίες αλλά σε ήρεμα νερά

Η θετική ατζέντα κυριάρχησε. Τα χαμόγελα και οι χειραψίες περίσσεψαν, οι υπογραφές σε έξι συμφωνίες "έπεσαν", οι κόκκινες γραμμές παρέμειναν, χωρίς να προκαλούν ένταση.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 22:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ο απολογισμός, οι επτά συμφωνίες, το καλό κλίμα και η… άρση των απειλών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι η ώρα, αν όχι τώρα, πότε να αποσυρθεί το casus belli

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Φεβ 2026 | 20:46

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Σταθερός διάλογος, θετική ατζέντα και κοινά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο διάλογος εξακολουθεί να αποτελεί βασικό εργαλείο

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Φεβ 2026 | 18:30

Ανάλυση Anadolu για την συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Άγκυρα: "Αφελές να περιμένουμε σημαντικό αποτέλεσμα"

"Αν η Ελλάδα επιχειρήσει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 ναυτικών μιλίων, η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή" αναφέρεται στην ανάλυση του Anadolu

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 11 Φεβ 2026 | 17:41

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν: "Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις σχέσεις μας - Αν όχι τώρα, πότε;"

"Θέλουμε ειλικρινείς σχέσεις με τους γείτονές μας, να αρθεί κάθε απειλή" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης - "Πολύτιμος φίλος ο Κυριάκος" είπε ο Ερντογάν

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ 11 Φεβ 2026 | 17:24

Χάος στην τουρκική Βουλή: Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην ορκωμοσία νέων υπουργών - Γιατί "άναψαν τα αίματα"

Η Βουλή μετατράπηκε σε ρινγκ, ενώ ο βουλευτής του AKP στην Άγκυρα, Οσμάν Γκιοκτσέκ, επιτέθηκε με γροθιά στον βουλευτή του CHP από τη Σανλιούρφα, Μαχμούτ Τανάλ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ CAPITAL 11 Φεβ 2026 | 16:01

Βενιζέλος: Να συνεχίσουμε τον διμερή διάλογο με την Τουρκία - Στόχος συμφωνία ή προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στην 1η Ημερίδα Άμυνας & Γεωπολιτικής του Capital.gr και του Forbes Greece

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 11 Φεβ 2026 | 14:30

Άγκυρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο - Σε λίγο οι κοινές δηλώσεις

Έπειτα από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 13:39

Η πρώτη ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη μετά το διπλό χειρουργείο: "Eυχαριστώ το προσωπικό του ΚΑΤ"

"Θερμές ευχαριστίες για τα μηνύματά σας και τις ευχές σας", έγραψε μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11 Φεβ 2026 | 13:33

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια με τους γείτονές μας

Δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα με αναφορά στη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα

ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Φεβ 2026 | 09:31

Τουρκία: Ο Ερντογάν διόρισε αμφιλεγόμενο εισαγγελέα στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο διορισμός του Γκιουρλέκ από τον Ερντογάν ως αντικαταστάτη του Γιλμάζ Τουντς είναι ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός από τις τελευταίες εκλογές στα μέσα του 2023.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 11 Φεβ 2026 | 08:17

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: Κρατούμενος σε άδεια σκότωσε μητέρα, σύζυγο, κόρη και αυτοκτόνησε [βίντεο]

Μετά από καυγά σκότωσε τη μητέρα του και την κόρη του και έβαλε τα άψυχα σώματά τους στο πορτμπαγκάζ - Στη συνέχεια μεταμφιεσμένος σκότωσε την πρώην σύζυγο του

ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 06:32

Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Ερντογάν σήμερα στην Αγκυρα: Οι στόχοι της Αθήνας και η απουσία Δένδια

Η Αθήνα εκτιμά ότι ο διάλογος που έχει αρχίσει εδώ και δυόμιση χρόνια πρέπει να συνεχιστεί γιατί έχει οδηγήσει σε σημαντικά κεκτημένα.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 11 Φεβ 2026 | 00:59

Τουρκία: Νυχτερινός μίνι ανασχηματισμός από Ερντογάν - Νέος υπουργός Δικαιοσύνης ο εισαγγελέας στις διώξεις Ιμάμογλου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "ξήλωσε" τον Αλί Γερλικαγιά, μέχρι πρότινος αρμόδιο υπουργό για τη μετανάστευση στην Τουρκία

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 10 Φεβ 2026 | 20:37

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Ερντογάν τον προσκάλεσε στο δείπνο που θα παραθέσει στον Μητσοτάκη

Προσκεκλημένος στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος πρόεδρος προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ΤΑΡΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ 10 Φεβ 2026 | 18:24

Στο στόχαστρο Φιντάν ο Δένδιας, μία μέρα πρίν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, κριτική και από Τσελίκ

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα αναμένεται να γίνει σε ένα πολωμένο κλίμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 Φεβ 2026 | 17:54

Στην Άγκυρα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης: Πότε θα συναντηθεί με τον Ερντογάν - Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν

Θα πραγματοποιηθεί η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 10 Φεβ 2026 | 16:45

Κτηνοτρόφοι: "Μεταφέραμε την ανησυχία μας, αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας η οικονομία θα είναι σε κίνδυνο"

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ), Παύλος Σατολιάς, μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Φεβ 2026 | 16:40

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να δει τον Ερντογάν, επιμένω για τις αμβλώσεις" - Τι λέει για τους "ψεκ"

"Με έχουν πει ακροαριστερή και ακροδεξιά, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ταμπέλα σε αυτό που πάμε να κάνουμε", είπε η Μαρία Καρυστιανού για το υπό ίδρυση κόμμα της

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ 10 Φεβ 2026 | 15:33

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας - Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εθνικό στόχο την αντιμετώπιση της ευλογιάς για την προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 10 Φεβ 2026 | 14:33

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο άτυπος αρχηγός της "συνταγματικής" αντιπολίτευσης- Γιατί τον βάζει απέναντι η κυβέρνηση

Ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο διαθέτει ακροατήριο και την ικανότητα να διατυπώνει με ενάργεια την σκέψη του, αλλά το Σύνταγμα είναι και της απολύτου αρμοδιότητάς του

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Φεβ 2026 | 13:46

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων [βίντεο]

Στη συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 10 Φεβ 2026 | 13:17

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι 10 υπουργοί που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό και γιατί δεν πάει ο Δένδιας

Μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη, στην Άγκυρα θα μεταβούν οι διπλωματικοί σύμβουλοί του πρωθυπουργού και δέκα κυβερνητικά στελέχη.

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 10 Φεβ 2026 | 13:02

Μαρέβα Μητσοτάκη: "Το σημαντικό χτύπημα είναι στον ώμο" - Τι είπε ο Γ. Λιάγκας για τον τραυματισμό της

Ο παρουσιαστής της εκπομπής "Πρωινό" Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως "το σημαντικό χτύπημα είναι στον ώμο του ενός χεριού".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HURRIYET 10 Φεβ 2026 | 09:52

Βολές Φιντάν κατά Δένδια: Εμποδίζει την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης "διαθέτουν τόσο τη βούληση όσο και την ικανότητα" να επιλύσουν προβλήματα

10 Φεβ 2026 | 09:34

Οι θέσεις με τις οποίες προσέρχεται ο Μητσοτάκης στη συνάντηση κορυφής με τον Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες, θα θέσουν επί τάπητος των σύνολο των διμερών, περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 09 Φεβ 2026 | 21:21

Μητσοτάκης: "Η ελληνική γλώσσα ένα διαχρονικό, πολύτιμο, ανταλλακτήριο ιδεών"

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τα ελληνικά στη μακρά τους διαδρομή γίνονται δανειστές και δανειζόμενοι όρων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Φεβ 2026 | 20:44

Προκλητικές δηλώσεις από τον Τσελίκ: "Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα"

Ο Ομέρ Τσελίκ, υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά, πάντα πρεσβεύει πως όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 09 Φεβ 2026 | 15:05

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με κτηνοτρόφους την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας - "Στόχος να ξαναχτίσουμε καλύτερα την ελληνική κτηνοτροφία"

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 09 Φεβ 2026 | 06:26

Συνταγματική αναθεώρηση: Δύσκολη η συναίνεση των κομμάτων - Ενοχλημένη η κυβέρνηση με τον Βενιζέλο

Οι αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι δύσκολα η παρούσα Βουλή θα καταφέρει να συμφωνήσει έστω και στο απλό: στο ποια άρθρα δηλαδή θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» 08 Φεβ 2026 | 17:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης

Φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερντογάν είναι "έμπειροι ηγέτες" ως μήνυμα συνέχισης των "ήρεμων νερών"

ΥΠΕΣΤΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 08 Φεβ 2026 | 16:58

Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε συνεργείο – Του επιτέθηκαν 30 άτομα

Νεκρός αστυνομικός μετά από ξυλοδαρμό σε συνεργείο στην Άγκυρα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Φεβ 2026 | 13:35

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 10:21

Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Μηδενική ανοχή στους διακινητές μεταναστών

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στη Χίο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει καμία απολύτως ανοχή στους διακινητές μεταναστών.

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 07 Φεβ 2026 | 20:55

Τσίπρας: "Νέα μεταπολίτευση" και ρήξη με τα συμφέροντα – Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την παρουσίση της "Ιθάκης"

"Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια", σημείωσε ο πρωην πρωθυοπουργός κατά την παρουσάισητου βιβλίου Ιθάκη στα Ιωάννινα

07 Φεβ 2026 | 09:03

Χωρίς ψευδαισθήσεις

Αν αναρωτηθούμε γιατί δεν περιμένουμε πολλά από τη συνάντηση, υπάρχουν οι προφανείς απαντήσεις και οι λιγότερο προφανείς.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 07 Φεβ 2026 | 08:12

Η κυβέρνηση θέλει να προσεγγίσει το κεντρώο κοινό με θεσμικές πρωτοβουλίες - Μεγάλο αβαντάζ η διάσπαση της κεντροαριστεράς

Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει -όσο βαδίζουμε προς την εθνική κάλπη- τη μέγιστη συσπείρωση μέσα από σειρά θεμάτων και πολιτικών

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΤΩΡΑ 06 Φεβ 2026 | 23:44

"Αυτήν τη φορά δεν βρέχει" - Στο Μιλάνο για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μετέβησαν στην πόλη του ιταλικού βορρά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 06 Φεβ 2026 | 06:30

Αγκάθια και χαμηλές προσδοκίες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Navtex διαρκείας, εξοπλιστικά, 12 μίλια

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Φεβ 2026 | 22:34

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Εθνική πόλο γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο: "Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας

05 Φεβ 2026 | 19:41

Στο Μιλάνο αύριο ο Μητσοτάκης για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει αύριο στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 05 Φεβ 2026 | 18:34

Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Mε την Τουρκία έχουμε μία και μόνο διαφορά, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "η Ελλάδα είναι μία χώρα που ηγείται στην προσπάθεια να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων ρύπων"

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 05 Φεβ 2026 | 16:47

Συμφωνία Τουρκίας - Chevron: Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Στόχος το ένα εκατ. βαρέλια

Η συμφωνία μεταξύ της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας και της Chevron υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη - Στόχος να γίνουμε εταιρεία με ημερήσια παραγωγή 1 εκατ. βαρελιών

ΟΜΙΛΙΑ 05 Φεβ 2026 | 15:39

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα "Hellenic Heritage": "Ο Πολιτισμός μπορεί να αναδειχθεί κεντρικός αναπτυξιακός πυλώνας"

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Πολιτισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο η Ελλάδα να εξελιχθεί σε προορισμό και τους 12 μήνες τον χρόνο

ΘΕΩΡΕΙΟ 05 Φεβ 2026 | 14:05

Γιατί το Μαξίμου είδε σχεδόν "θετικά" τη δήλωση Σαμαρά ότι ο "Μητσοτάκης είναι το χάος"

Η δήλωση ετέθη ως θέμα στον πρωϊνό καφέ αλλά κρίθηκε άνευ ιδιαίτερης σημασίας και χωρίς επιπτώσεις

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 05 Φεβ 2026 | 13:53

Τρέμε... Πίνατ: Η Κλειώ κάνει "ζωάρα" στο Μαξίμου - Το βίντεο Μητσοτάκη για το νέο κατοικίδιο της κυβέρνησης

"Στο βασίλειό της δεν έχει θέση ο Peanut", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κλειώ, τη γάτα του Μαξίμου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 05 Φεβ 2026 | 12:43

Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

"Το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου", ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Φεβ 2026 | 11:30

Τουρκία: Το Υπουργείο Αμυνας απαντά στον Μητσοτάκη για τα 12 μίλια: Αντίθετες με το διεθνές δίκαιο οι δηλώσεις του

Προκλητική απάντηση του τουρκικού υπ. Άμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΟΥ 04 Φεβ 2026 | 22:40

Εκρέμ Ιμάμογλου: Η Εισαγγελία ζητεί έως 20 έτη κάθειρξης για "πολιτική κατασκοπεία"

Η υπόθεση εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος"

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 04 Φεβ 2026 | 19:48

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

Συζήτηση με πολίτες είχε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 15 θυμάτων στη Χίο.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 04 Φεβ 2026 | 19:38

Δένδιας από τις ΗΠΑ: Η "Γαλάζια Πατρίδα" δεν βοηθά στον διάλογο με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε φόρουμ χθες, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 04 Φεβ 2026 | 18:48

Μητσοτάκης από το Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου: Προσφέρουμε στα παιδιά τελείως διαφορετικές εμπειρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Σοφία Ζαχαράκη, περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Καινοτομίας Ηπείρου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

04 Φεβ 2026 | 12:16

Βενιζέλος: O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του

Το πρόβλημα της χώρας αφορά τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου κατά τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 04 Φεβ 2026 | 08:19

Εθνικό Απολυτήριο: Οι 5 βασικοί άξονες του νέου μοντέλου - Πότε και πώς θα εφαρμοστεί

Oι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι ενσωματωμένες στο Εθνικό Απολυτήριο - Ποια είναι η βασική αλλαγή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ 03 Φεβ 2026 | 22:39

Απασφάλισε ο Σαμαράς: Δεν υπάρχει "Μητσοτάκης ή χάος", ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Τι είπε για Καρυστιανού [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κακό στον τόπο με την επίσκεψή του στην Τουρκία υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς

ΤΟΥΡΚΙΑ 03 Φεβ 2026 | 11:59

Τούρκος βουλευτής: "Εδώ έχουμε την ελληνική απειλή και ζητάτε αυξήσεις στις συντάξεις;" [βίντεο]

Ο Χασάν Ουφούκ Τσακίρ εξόργισε μέχρι και τον Ερντογάν - "Κάνουν παράπονα για την σύνταξη 20.000 λιρών… Από τη μία πλευρά υπάρχει η Ελλάδα, από την άλλη η Αρμενία...".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 03 Φεβ 2026 | 10:01

Ζήτησε συγγνώμη η Αλεξοπούλου μετά το άδειασμα Μητσοτάκη για "το τζάμπα πέθανε"

Συγγνώμη για τη φράση της "το τζάμπα πέθανε", που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Φεβ 2026 | 09:14

Ηχηρό άδεισμα Μητσοτάκη σε Αλεξοπούλου για το "τζάμπα πέθανε": Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πώς μιλάμε

Ο πρωθυπουργός αναφορικά με τη φράση "το τσάμπα πέθανε" πήρε σαφείς αποστάσεις από την κ. Αλεξοπούλου λέγοντας ότι δεν βοηθάει "καθόλου, μα καθόλου" να λέει ένας βουλευτής κάτι τέτοιο.

ΣΗΜΕΡΑ 03 Φεβ 2026 | 07:46

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την Παιδεία

Η ώρα του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο φαίνεται πως έχει φτάσει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 03 Φεβ 2026 | 06:32

Τα διλήμματα που έβαλε ο Μητσοτάκης: Το χαρτί της σταθερότητας, ο στόχος της αυτοδυναμίας και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη αλλά μακριά από τον πήχη της αυτοδυναμίας, ο Πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 02 Φεβ 2026 | 21:08

Μητσοτάκης: "Δεν θα συγκριθώ με το χάος, αλλά με τους πολιτικούς αντιπάλους μου - Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η απειλή πολέμου είναι αναχρονιστική και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα Safe

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 02 Φεβ 2026 | 18:10

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν Μητσοτάκης - Ερντογάν στην Αγκυρα, λέει το τουρκικό κανάλι A Haber

Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησεις θα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρει το τουρκικό κανάλι A Haber

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΔΩΝΙ 02 Φεβ 2026 | 17:51

Λαβρόφ: "Στηρίξαμε την Τουρκία του Κεμάλ με όπλα και χρυσό" - "Δεν το ξεχνάμε", σχολιάζει ο Γεωργιάδης

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber και στην εφημερίδα Türkiye, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Μόσχας - Άγκυρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 02 Φεβ 2026 | 15:59

Focus: Τι πρέπει να μάθει η Γερμανία από την Ελλάδα - Το "ελληνικό μοντέλο" στο κράτος πρόνοιας

Στο άρθρο γίνεται επίσης σύγκριση των διαδικασιών που προβλέπεται στις δύο χώρες για την απόκτηση κάρτας αναπηρίας

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ 02 Φεβ 2026 | 15:08

Αμεση ανάλυση: Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανακοίνωση περί μεταρρύθμισης του Συντάγματος

Είναι βέβαιον ότι θα επιδιωχθεί να έρθει σε δύσκολη θέση η αντιπολίτευση, εφόσον επιμείνει στη γνωστή στείρα στάση του Όχι σε όλα

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» 02 Φεβ 2026 | 13:02

Π. Μαρινάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Τα κόμματα του Κέντρου να δείξουν ότι απέβαλαν το κακό τους παρελθόν

"Ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΟ επιδιώκει μια αναθεώρηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση" τόνισε ο Π. Μαρινάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 10:58

Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές σε ένα κείμενο του 20ου αιώνα"

"Είναι καιρός να τολμήσουμε μεγάλες τομές, που θα ενισχύουν το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών", τόνισε ο πρωθυπουργός.

«ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ" 02 Φεβ 2026 | 10:38

Νίκος Μπίστης: "Μνημείο ακροδεξιάς ασυναρτησίας" η δήλωση Καρυστιανού για την εξωτερική πολιτική

Η δήλωση της Μ. Καρυστιανού "αναπαράγει όλη την ρητορική των ηγεσιών της ΝΔ. Με τρόπο αγοραίο και χυδαίο", τονίζει ο Ν. Μπίστης.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 07:34

Επιμένει η Καρυστιανού: Καλώ ξανά τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για την ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν

Σε μια νέα ανάρτηση σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 02 Φεβ 2026 | 06:40

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: Ποινική ευθύνη υπουργών, ηγεσία Δικαιοσύνης και μονιμότητα στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει ως βασικό επίδικο την πρόοδο της χώρας αναζητώντας συναινέσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 01 Φεβ 2026 | 17:36

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος - Στο τραπέζι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να βάλει στο τραπέζι την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης

01 Φεβ 2026 | 16:45

Διπλή τραγωδία στην Αττάλεια: Δύο πολύνεκρα τροχαία μέσα σε λίγη ώρα - 16 νεκροί και 30 τραυματίες

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε δύο τροχαία δυστυχήματα

ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ 01 Φεβ 2026 | 12:34

Τουρκία: Εννέα νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια [εικόνες - βίντεο]

Το λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο που έγινε ολισθηρός λόγω της βροχής, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Φεβ 2026 | 10:47

Μητσοτάκης για εργατικά δυστυχήματα: Ψευδές ότι η χώρα είναι δήθεν μια δυστοπία -Η σκέψη μας στις οικογένειες που πενθούν

"Η Ελλάδα παραμένει σταθερά μεταξύ των 3 ευρωπαϊκών χωρών με τα λιγότερα εργατικά δυστυχήματα στην ΕΕ", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ 31 Ιαν 2026 | 21:37

Κυριάκος Μητσοτάκης ...a few moments later: Το χιουμοριστικό βίντεο για το περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα παραλειπόμενα από το συνέδριο του ΕΛΚ στην Κροατία

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 31 Ιαν 2026 | 19:10

"Έχει κόκκινη σημαία και ανθρώπους σίγουρα": Η τελευταία συνομιλία του ελικοπτέρου με τη φρεγάτα πριν τη συντριβή στα Ίμια

Στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τα Ίμια ακούγεται η τελευταία επικοινωνία του μοιραίου ελικοπτέρου με τη φρεγάτα "Ναυαρίνον"

31 Ιαν 2026 | 13:44

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Μπ. Μπορίσοφ: Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μια σημαντική και στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 31 Ιαν 2026 | 13:04

Οι Τούρκοι πηγαίνουν με λεωφορεία στην Ελλάδα για ψώνια σούπερ μάρκετ - Δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα

Οι Τούρκοι πολίτες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον υψηλό πληθωρισμό και έρχονται στην Ελλάδα - Επιστρέφουν με γεμάτες βαλίτσες γεμάτες εμπορεύματα.

31 Ιαν 2026 | 10:06

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 30 χρόνια από τα Ιμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αλλά γαλάζια νερά

"Η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή", τονίζει.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Ιαν 2026 | 09:27

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Η ατζέντα και οι "κόκκινες γραμμές"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδεύουν προς το τετ α τετ κορυφής της Άγκυρας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Ιαν 2026 | 20:45

Η Τουρκία απαντά για τη Navtex αορίστου χρόνου: "Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο"

Τουρκικές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Άγκυρας για το Αιγαίο - Η επικρατέστερη ημερομηνία για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν