opap
Advertisement

Follow us

Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν θέλουν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα - "Μετρημένα τα μέτρα μας" για την κρίση

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, προειδοποίησε όμως παράλληλα πως τα μέτρα που θα λάβει θα είναι μετρημένα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Με αναφορές στην ενεργειακή κρίση και την γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί ξεκίνησε την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, προειδοποίησε όμως παράλληλα πως τα μέτρα που θα λάβει θα είναι μετρημένα.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα", συνέχισε.

"Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Επίσης

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει συμπληρώσει ήδη έξι μήνες, "η Ρωσία επιτίθεται συνολικά πλέον στην Ευρώπη, με όπλο το φυσικό αέριο" επισημαίνοντας ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά 1000 τοις εκατό, και είναι δέκα φορές υψηλότερες απ' ό,τι ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση, εκτινάσσοντας μαζί το κόστος του ρεύματος αλλά τροφοδοτώντας και πρωτόγνωρες πληθωριστικές πιέσεις. Έκανε λόγο για μια "απειλή στρατηγικού χαρακτήρα" γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. "Είναι το κόστος που αναλαμβάνει το μέτωπο της ελευθερίας, του διεθνούς δικαίου και της Δημοκρατίας", υπογράμμισε.

Είπε ότι "όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να δουν πόσο οργανωμένοι είναι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια και πώς η ακρίβεια επιχειρείται να γίνει καταλύτης, ώστε να μεγενθύνονται επιμέρους ζητήματα και να αμφισβητούνται, ενίοτε συνολικά, εθνικές κυβερνήσεις. Πού; Στα κράτη εκείνα που στο όνομα της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την ειρήνη, το απαραβίαστο των συνόρων και τη δημοκρατική ομαλότητα στην ήπειρό μας. Ο κύριος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Ερντογάν, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα".

Έκλεισε την εισαγωγική τοποθέτησή του με αναφορά στα λόγια του Γάλλου προέδρου Μακρόν ότι μέσα σε ένα περιβάλλον ασταθές "ισχυρά κράτη είναι μόνο τα σταθερά κράτη". Όπως είπε "το μήνυμα, εξάλλου, έχει σταλεί και εντός και εκτός συνόρων: η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, ούτε και αλλάζει τις ιστορικές της επιλογές. Μένει σταθερή στην τροχιά της Ευρώπης και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, με μία κυβέρνηση που απαντά στις προκλήσεις της συγκυρίας, με σύμμαχο την κοινωνία, χωρίς να υποκύπτει ούτε σε πιέσεις, αλλά ούτε και στις όποιες δικές της αδυναμίες".

"Πρώτος εγώ δεν ανέχομαι ούτε υποβολείς ούτε συμβιβάζομαι με τα λάθη μας", είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Επίσης

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

"Η τακτική μας συνεδρίαση πραγματοποιείται εν μέσω μίας επικαιρότητας με δύο όψεις: Το καλοκαίρι συνεχίζει ευτυχώς να είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό μας, αλλά και για τις εξαγωγές μας και για τα δημόσια έσοδα. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και την αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Το διεθνές περιβάλλον όμως δυστυχώς σκεπάζουν μαύρα σύννεφα, που προοιωνίζονται έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη συμπληρώσει έξι μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά πλέον στην Ευρώπη, με όπλο το φυσικό αέριο. Οι τιμές του έχουν αυξηθεί κατά 1000%, είναι δέκα φορές υψηλότερες από ότι ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση, εκτινάσσοντας μαζί και το κόστος του ρεύματος, ανατροφοδοτώντας και πρωτόγνωρες πληθωριστικές πιέσεις.

Πρόκειται συνεπώς για μία πρωτοφανή απειλή για ολόκληρη τη Δύση. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και μία απειλή στρατηγικού χαρακτήρα, γιατί όλα πια δείχνουν πως η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Είναι το κόστος που αναλαμβάνει το μέτωπο της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Και όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να δουν πόσο οργανωμένοι είναι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια και πώς η ακρίβεια επιχειρείται να γίνει καταλύτης, ώστε να μεγενθύνονται επιμέρους ζητήματα και να αμφισβητούνται, ενίοτε συνολικά, εθνικές κυβερνήσεις. Πού; Στα κράτη εκείνα που στο όνομα της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την ειρήνη, το απαραβίαστο των συνόρων και τη δημοκρατική ομαλότητα στην ήπειρό μας. Ο κύριος Putin δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Erdoğan, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τώρα την Ελλάδα, στις γενικότερες προκλήσεις θα πρέπει ασφαλώς να προσθέσουμε την επιθετικότητα των γειτόνων μας και ασφαλώς το μεταναστευτικό. Θα υπάρχει, μάλιστα, σήμερα ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής από τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς.

Το μεταναστευτικό, το οποίο αντί των μαζικών κυμάτων που αντιμετωπίσαμε πριν από δύο και κάτι χρόνια, εμφανίζεται τώρα με το προσωπείο των δήθεν "ανθρωπιστικών εισβολών" από ομάδες οι οποίες όμως μετακινούνται συντονισμένα. Όμως, καμία νέα τακτική των διακινητών και κανένας ελιγμός της Τουρκίας δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους, φυλάμε τα σύνορά μας και ας κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα.

Κάνω αυτήν την εισαγωγή, θέλοντας να περιγράψω το διεθνές περιβάλλον και τις συνέπειες, οικονομικές και πολιτικές, που μπορεί να έχει σε κάθε κράτος, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε τις απαντήσεις μας, τόσο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Για το πρώτο, το ευρωπαϊκό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει έρθει η ώρα πια να υλοποιηθούν όσα είχα εισηγηθεί στους ομολόγους μου προ επτά ακριβώς μηνών: Πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου με αυτές του ρεύματος, με άλλα λόγια, επιτέλους, μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση.

Λυπάμαι, αλλά είχα προειδοποιήσει από τους πρώτους για την κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα. Τότε, μάλιστα, είχα μιλήσει προκαλώντας και κάποιες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, για το δυσκίνητο "υπερωκεάνιο" της Ευρώπης που συνήθως αργεί να αλλάξει ρότα.

Τώρα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και την ενεργοποίηση της Τσεχικής Προεδρίας, θα πω "κάλιο αργά, παρά ποτέ". Θα επιμείνω, πάντως, ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ενιαία αντίδραση στην κρίση της ενέργειας, θα μεγαλώνει τα προβλήματα για όλους τους Ευρωπαίους.

Σε εθνικό επίπεδο τώρα, νομίζω ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί να υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Το είπε και το έκανε και το κάνει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το λέει και θα συνεχίσει να το κάνει όπου και όπως χρειάζεται.

Προσοχή όμως, οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν η πολιτεία σήμερα είναι σε θέση να στηρίζει με πάνω από 2 δισεκατομμύρια το μήνα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, το οφείλει και στη συνετή πολιτική η οποία αύξησε τον δημόσιο πλούτο, ώστε αυτός να μπορεί να επιστρέφεται στους πολίτες.

Συνεπώς, τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα και χωρίς οι πρόσκαιρες ανάγκες να ναρκοθετούν τις εθνικές αναγκαιότητες. Το λέω, γιατί ακούω ή διαβάζω -πάντα συμβαίνει αυτό ξέρετε πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- για ένα "τσουνάμι" επικείμενων παροχών, τα οποία συχνά δημιουργούν και ψεύτικες προσδοκίες.

Σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων, ο δημόσιος διάλογος είναι καλό να βασίζεται στον ρεαλισμό και ο αληθινός πληθωρισμός δεν χτυπιέται με πλαστές πληθωριστικές υποσχέσεις. Και αν, μέχρι στιγμής, πετυχαίνουμε να στηρίζουμε αποτελεσματικά την κοινωνία, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, είναι γιατί ακριβώς εξαντλούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια, χωρίς όμως να τα καταργούμε.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, γιατί εκεί θα μπορέσω να παρουσιάσω το σχέδιό μας και για τον κρίσιμο χειμώνα που έρχεται, αλλά και για τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία και για την Ελλάδα του 2030.

Στο μεταξύ όμως, η δουλειά μας τρέχει και σήμερα θα εξετάσουμε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια. Το θέμα των επισυνδέσεων βρίσκεται ήδη στην ευθύνη της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Απόλυτη προτεραιότητά μας κατά συνέπεια γίνεται η ενεργειακή κρίση και η αντιμετώπισή της, που φαίνεται ότι θα σφραγίσει τους επόμενους μήνες. Και όπως είπα, σε αυτό το μέτωπο κινούμαστε τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη, όμως δεν πρέπει να κρύψουμε από τους πολίτες την διάσταση αυτής της συγκεκριμένης απειλής. Είναι μια απειλή άλλης μορφής. Θα έλεγα ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πανδημία, την οποία αντιμετωπίσαμε πριν από δύο και κάτι χρόνια.

Είναι παγκόσμια, είναι ασύμμετρη, έχει πολλές ακόμα άγνωστες παραμέτρους, ενώ κι αυτή επιφέρει παράλληλες συνέπειες σε πολλά διαφορετικά πεδία: από την πορεία των εθνικών οικονομιών και το πορτοφόλι του κάθε νοικοκυριού, μέχρι την κοινωνική συνοχή και την καθημερινή ζωή κάθε τόπου. Ακριβώς γι’ αυτό και η άμυνά μας θα πρέπει να είναι ανάλογη. Αυτό σημαίνει ότι Πολιτεία και πολίτες θα πρέπει και πάλι να συστρατευθούν. Τα κρατικά μέτρα, τα οποία είναι πολλά, θα πρέπει ναι, να συνδυαστούν και με αλλαγές στις ατομικές και στις οικογενειακές συμπεριφορές. Και οι συλλογικές πρόνοιες να πλαισιώνονται και από προσαρμογές στις προσωπικές μας συνήθειες που θα λειτουργούν στην ίδια κατεύθυνση.

Με άλλα λόγια, πρέπει και πάλι το κράτος να δείξει τόλμη και ευαισθησία και η κοινωνία με τη σειρά της να δείξει υπευθυνότητα. Προσαρμόζουμε, ήδη, το σχέδιό μας για τις ενεργειακές ανάγκες που έρχονται, με σκοπό όχι μόνο την ενίσχυση των πιο αδύναμων, αλλά την μείωση, τη συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την πριμοδότηση της έξυπνης κατανάλωσης. Θα χρειαστούμε, κύριε Υπουργέ, μία εκστρατεία ευρείας ενημέρωσης για το ζήτημα αυτό, ώστε όλοι να μπορούν να πληροφορηθούν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ρεύματος, παράλληλα με τις γενικές ρήτρες, οι οποίες ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη λειτουργία του Δημοσίου.

Αυτά για την ώρα και για να έχουμε μία εικόνα του ευρύτερου πλαισίου που και ο Πρόεδρος Macron αποκάλεσε "τη μεγάλη ανατροπή, το τέλος των βεβαιοτήτων", ένα περιβάλλον ασταθές, μέσα στο οποίο τα ισχυρά κράτη είναι μόνο τα σταθερά κράτη και με τη θέση αυτή συμφωνούν -πιστεύω- όλοι οι Έλληνες και θα ήταν καλό να την αντιληφθούν και όσοι ποντάρουν σε διεθνείς δυσκολίες, για να κατασκευάζουν δήθεν εγχώριες κρίσεις. Μίλησα γι’ αυτό στη Βουλή, δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Το μήνυμα, εξάλλου, έχει σταλεί και εντός και εκτός συνόρων: η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, ούτε και αλλάζει τις ιστορικές της επιλογές. Μένει σταθερή στην τροχιά της Ευρώπης και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, με μία κυβέρνηση που απαντά στις προκλήσεις της συγκυρίας, με σύμμαχο την κοινωνία, χωρίς να υποκύπτει ούτε σε πιέσεις, αλλά ούτε και στις όποιες δικές της αδυναμίες.

Σας βεβαιώνω, ότι πρώτος εγώ δεν ανέχομαι ούτε υποβολείς, ούτε συμβιβάζομαι με τα λάθη μας. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μεγάλη μας δύναμη: η αλήθεια, η εμπιστοσύνη στον πολίτη και η δουλειά για το παρόν και το μέλλον το οποίο θέλουμε. Έτσι συνεχίζουμε λοιπόν. Και τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την σημερινή μας ατζέντα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

4 δεκαετίες μετά, μια εμβληματική παράσταση ανεβαίνει ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με ένα θίασο έντεκα σπουδαίων ηθοποιών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 09 Φεβ 2026 | 15:05

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με κτηνοτρόφους την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας - "Στόχος να ξαναχτίσουμε καλύτερα την ελληνική κτηνοτροφία"

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 09 Φεβ 2026 | 06:26

Συνταγματική αναθεώρηση: Δύσκολη η συναίνεση των κομμάτων - Ενοχλημένη η κυβέρνηση με τον Βενιζέλο

Οι αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι δύσκολα η παρούσα Βουλή θα καταφέρει να συμφωνήσει έστω και στο απλό: στο ποια άρθρα δηλαδή θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 08 Φεβ 2026 | 17:40

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του 'Επσταϊν να συναντήσει τον Πούτιν: Το δίκτυο επαφών του

Τον Ιούνιο του 2018, ο Έπσταϊν επιχείρησε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Σεργκέι Λαβρόφ, μέσω του τότε γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ.

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» 08 Φεβ 2026 | 17:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης

Φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερντογάν είναι "έμπειροι ηγέτες" ως μήνυμα συνέχισης των "ήρεμων νερών"

ΥΠΕΣΤΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 08 Φεβ 2026 | 16:58

Τουρκία: Νεκρός αστυνομικός μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε συνεργείο – Του επιτέθηκαν 30 άτομα

Νεκρός αστυνομικός μετά από ξυλοδαρμό σε συνεργείο στην Άγκυρα, όπως κατέγραψαν οι κάμερες

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Φεβ 2026 | 13:35

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 10:21

Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Μηδενική ανοχή στους διακινητές μεταναστών

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στη Χίο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει καμία απολύτως ανοχή στους διακινητές μεταναστών.

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 07 Φεβ 2026 | 20:55

Τσίπρας: "Νέα μεταπολίτευση" και ρήξη με τα συμφέροντα – Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την παρουσίση της "Ιθάκης"

"Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια", σημείωσε ο πρωην πρωθυοπουργός κατά την παρουσάισητου βιβλίου Ιθάκη στα Ιωάννινα

07 Φεβ 2026 | 09:03

Χωρίς ψευδαισθήσεις

Αν αναρωτηθούμε γιατί δεν περιμένουμε πολλά από τη συνάντηση, υπάρχουν οι προφανείς απαντήσεις και οι λιγότερο προφανείς.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 07 Φεβ 2026 | 08:12

Η κυβέρνηση θέλει να προσεγγίσει το κεντρώο κοινό με θεσμικές πρωτοβουλίες - Μεγάλο αβαντάζ η διάσπαση της κεντροαριστεράς

Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει -όσο βαδίζουμε προς την εθνική κάλπη- τη μέγιστη συσπείρωση μέσα από σειρά θεμάτων και πολιτικών

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΤΩΡΑ 06 Φεβ 2026 | 23:44

"Αυτήν τη φορά δεν βρέχει" - Στο Μιλάνο για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μετέβησαν στην πόλη του ιταλικού βορρά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 06 Φεβ 2026 | 06:30

Αγκάθια και χαμηλές προσδοκίες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Navtex διαρκείας, εξοπλιστικά, 12 μίλια

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Φεβ 2026 | 22:34

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Εθνική πόλο γυναικών για το χάλκινο μετάλλιο: "Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας

05 Φεβ 2026 | 19:41

Στο Μιλάνο αύριο ο Μητσοτάκης για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει αύριο στο Μιλάνο για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 05 Φεβ 2026 | 18:34

Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Mε την Τουρκία έχουμε μία και μόνο διαφορά, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

Αναφερόμενος στα ενεργειακά ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι "η Ελλάδα είναι μία χώρα που ηγείται στην προσπάθεια να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων ρύπων"

ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 05 Φεβ 2026 | 18:28

Axios: ΗΠΑ και Ρωσία κοντά σε συμφωνία "δια χειραψίας" για παράταση της συνθήκης New Start για έξι μήνες

Για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια, ΗΠΑ και Ρωσία δεν έχουν δεσμευτική μεταξύ τους συμφωνία για τα πυρηνικά

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 05 Φεβ 2026 | 16:47

Συμφωνία Τουρκίας - Chevron: Ξεκινούν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο - Στόχος το ένα εκατ. βαρέλια

Η συμφωνία μεταξύ της τουρκικής πετρελαϊκής εταιρείας και της Chevron υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη - Στόχος να γίνουμε εταιρεία με ημερήσια παραγωγή 1 εκατ. βαρελιών

ΟΜΙΛΙΑ 05 Φεβ 2026 | 15:39

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα "Hellenic Heritage": "Ο Πολιτισμός μπορεί να αναδειχθεί κεντρικός αναπτυξιακός πυλώνας"

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο Πολιτισμός μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο η Ελλάδα να εξελιχθεί σε προορισμό και τους 12 μήνες τον χρόνο

ΘΕΩΡΕΙΟ 05 Φεβ 2026 | 14:05

Γιατί το Μαξίμου είδε σχεδόν "θετικά" τη δήλωση Σαμαρά ότι ο "Μητσοτάκης είναι το χάος"

Η δήλωση ετέθη ως θέμα στον πρωϊνό καφέ αλλά κρίθηκε άνευ ιδιαίτερης σημασίας και χωρίς επιπτώσεις

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 05 Φεβ 2026 | 13:53

Τρέμε... Πίνατ: Η Κλειώ κάνει "ζωάρα" στο Μαξίμου - Το βίντεο Μητσοτάκη για το νέο κατοικίδιο της κυβέρνησης

"Στο βασίλειό της δεν έχει θέση ο Peanut", λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Κλειώ, τη γάτα του Μαξίμου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 05 Φεβ 2026 | 12:43

Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

"Το 6ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 11 Φεβρουαρίου", ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05 Φεβ 2026 | 11:30

Τουρκία: Το Υπουργείο Αμυνας απαντά στον Μητσοτάκη για τα 12 μίλια: Αντίθετες με το διεθνές δίκαιο οι δηλώσεις του

Προκλητική απάντηση του τουρκικού υπ. Άμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΦΕΣ 04 Φεβ 2026 | 23:11

Στη Μόσχα ο διπλωματικός σύμβουλος του Μακρόν - "Ξεπαγώνει" τις σχέσεις με τον Πούτιν

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Εμανουέλ Μπον, επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Εμανουέλ Μακρόν από το 2019, είχε συνάντηση με αξιωματούχους στο Κρεμλίνο

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΟΥ 04 Φεβ 2026 | 22:40

Εκρέμ Ιμάμογλου: Η Εισαγγελία ζητεί έως 20 έτη κάθειρξης για "πολιτική κατασκοπεία"

Η υπόθεση εντάσσεται στην ευρύτερη έρευνα εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το κέρδος"

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 04 Φεβ 2026 | 19:48

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος

Συζήτηση με πολίτες είχε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 15 θυμάτων στη Χίο.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 04 Φεβ 2026 | 19:38

Δένδιας από τις ΗΠΑ: Η "Γαλάζια Πατρίδα" δεν βοηθά στον διάλογο με την Τουρκία

Ο κ. Δένδιας συμμετείχε σε φόρουμ χθες, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 04 Φεβ 2026 | 18:48

Μητσοτάκης από το Κέντρο Καινοτομίας Ηπείρου: Προσφέρουμε στα παιδιά τελείως διαφορετικές εμπειρίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Σοφία Ζαχαράκη, περιηγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Καινοτομίας Ηπείρου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

04 Φεβ 2026 | 12:16

Βενιζέλος: O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του

Το πρόβλημα της χώρας αφορά τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου κατά τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ 04 Φεβ 2026 | 08:19

Εθνικό Απολυτήριο: Οι 5 βασικοί άξονες του νέου μοντέλου - Πότε και πώς θα εφαρμοστεί

Oι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι ενσωματωμένες στο Εθνικό Απολυτήριο - Ποια είναι η βασική αλλαγή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΙΧΜΕΣ 03 Φεβ 2026 | 22:39

Απασφάλισε ο Σαμαράς: Δεν υπάρχει "Μητσοτάκης ή χάος", ο Μητσοτάκης είναι το χάος - Τι είπε για Καρυστιανού [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει κακό στον τόπο με την επίσκεψή του στην Τουρκία υποστήριξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς

ΤΟΥΡΚΙΑ 03 Φεβ 2026 | 11:59

Τούρκος βουλευτής: "Εδώ έχουμε την ελληνική απειλή και ζητάτε αυξήσεις στις συντάξεις;" [βίντεο]

Ο Χασάν Ουφούκ Τσακίρ εξόργισε μέχρι και τον Ερντογάν - "Κάνουν παράπονα για την σύνταξη 20.000 λιρών… Από τη μία πλευρά υπάρχει η Ελλάδα, από την άλλη η Αρμενία...".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 03 Φεβ 2026 | 10:01

Ζήτησε συγγνώμη η Αλεξοπούλου μετά το άδειασμα Μητσοτάκη για "το τζάμπα πέθανε"

Συγγνώμη για τη φράση της "το τζάμπα πέθανε", που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς, ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Φεβ 2026 | 09:14

Ηχηρό άδεισμα Μητσοτάκη σε Αλεξοπούλου για το "τζάμπα πέθανε": Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί πώς μιλάμε

Ο πρωθυπουργός αναφορικά με τη φράση "το τσάμπα πέθανε" πήρε σαφείς αποστάσεις από την κ. Αλεξοπούλου λέγοντας ότι δεν βοηθάει "καθόλου, μα καθόλου" να λέει ένας βουλευτής κάτι τέτοιο.

ΣΗΜΕΡΑ 03 Φεβ 2026 | 07:46

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την Παιδεία

Η ώρα του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο φαίνεται πως έχει φτάσει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 03 Φεβ 2026 | 06:32

Τα διλήμματα που έβαλε ο Μητσοτάκης: Το χαρτί της σταθερότητας, ο στόχος της αυτοδυναμίας και η πίεση στο ΠΑΣΟΚ

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη αλλά μακριά από τον πήχη της αυτοδυναμίας, ο Πρωθυπουργός έβαλε στο τραπέζι το θέμα της πολιτικής σταθερότητας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 02 Φεβ 2026 | 21:08

Μητσοτάκης: "Δεν θα συγκριθώ με το χάος, αλλά με τους πολιτικούς αντιπάλους μου - Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η απειλή πολέμου είναι αναχρονιστική και είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της Άγκυρας από το πρόγραμμα Safe

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 02 Φεβ 2026 | 18:10

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν Μητσοτάκης - Ερντογάν στην Αγκυρα, λέει το τουρκικό κανάλι A Haber

Ένα από τα βασικά θέματα της συνάντησεις θα είναι και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρει το τουρκικό κανάλι A Haber

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΔΩΝΙ 02 Φεβ 2026 | 17:51

Λαβρόφ: "Στηρίξαμε την Τουρκία του Κεμάλ με όπλα και χρυσό" - "Δεν το ξεχνάμε", σχολιάζει ο Γεωργιάδης

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber και στην εφημερίδα Türkiye, ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς Μόσχας - Άγκυρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 02 Φεβ 2026 | 15:59

Focus: Τι πρέπει να μάθει η Γερμανία από την Ελλάδα - Το "ελληνικό μοντέλο" στο κράτος πρόνοιας

Στο άρθρο γίνεται επίσης σύγκριση των διαδικασιών που προβλέπεται στις δύο χώρες για την απόκτηση κάρτας αναπηρίας

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ 02 Φεβ 2026 | 15:08

Αμεση ανάλυση: Τι επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανακοίνωση περί μεταρρύθμισης του Συντάγματος

Είναι βέβαιον ότι θα επιδιωχθεί να έρθει σε δύσκολη θέση η αντιπολίτευση, εφόσον επιμείνει στη γνωστή στείρα στάση του Όχι σε όλα

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» 02 Φεβ 2026 | 13:02

Π. Μαρινάκης για συνταγματική αναθεώρηση: Τα κόμματα του Κέντρου να δείξουν ότι απέβαλαν το κακό τους παρελθόν

"Ο πρωθυπουργός ως πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής της ΚΟ επιδιώκει μια αναθεώρηση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση" τόνισε ο Π. Μαρινάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 10:58

Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: "Καιρός για μεγάλες τομές σε ένα κείμενο του 20ου αιώνα"

"Είναι καιρός να τολμήσουμε μεγάλες τομές, που θα ενισχύουν το κύρος των θεσμών και την εμπιστοσύνη των πολιτών", τόνισε ο πρωθυπουργός.

«ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ" 02 Φεβ 2026 | 10:38

Νίκος Μπίστης: "Μνημείο ακροδεξιάς ασυναρτησίας" η δήλωση Καρυστιανού για την εξωτερική πολιτική

Η δήλωση της Μ. Καρυστιανού "αναπαράγει όλη την ρητορική των ηγεσιών της ΝΔ. Με τρόπο αγοραίο και χυδαίο", τονίζει ο Ν. Μπίστης.

ΡΩΣΙΑ 02 Φεβ 2026 | 10:17

Μεντβέντεφ: Η Μόσχα δεν επιθυμεί μια παγκόσμια σύρραξη, αλλά η κατάσταση διεθνώς φαίνεται πολύ επικίνδυνη

"Δεν ενδιαφερόμαστε για μια παγκόσμια σύρραξη. Δεν είμαστε τρελοί. Δυστυχώς όμως, μια παγκόσμια σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλειστεί", δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 02 Φεβ 2026 | 06:40

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση: Ποινική ευθύνη υπουργών, ηγεσία Δικαιοσύνης και μονιμότητα στο Δημόσιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει ως βασικό επίδικο την πρόοδο της χώρας αναζητώντας συναινέσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 01 Φεβ 2026 | 17:36

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος - Στο τραπέζι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να βάλει στο τραπέζι την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της κυβέρνησης

01 Φεβ 2026 | 16:45

Διπλή τραγωδία στην Αττάλεια: Δύο πολύνεκρα τροχαία μέσα σε λίγη ώρα - 16 νεκροί και 30 τραυματίες

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε δύο τροχαία δυστυχήματα

ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ 01 Φεβ 2026 | 12:34

Τουρκία: Εννέα νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια [εικόνες - βίντεο]

Το λεωφορείο ανατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο που έγινε ολισθηρός λόγω της βροχής, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Φεβ 2026 | 10:47

Μητσοτάκης για εργατικά δυστυχήματα: Ψευδές ότι η χώρα είναι δήθεν μια δυστοπία -Η σκέψη μας στις οικογένειες που πενθούν

"Η Ελλάδα παραμένει σταθερά μεταξύ των 3 ευρωπαϊκών χωρών με τα λιγότερα εργατικά δυστυχήματα στην ΕΕ", αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ 31 Ιαν 2026 | 21:37

Κυριάκος Μητσοτάκης ...a few moments later: Το χιουμοριστικό βίντεο για το περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τα παραλειπόμενα από το συνέδριο του ΕΛΚ στην Κροατία

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 31 Ιαν 2026 | 19:10

"Έχει κόκκινη σημαία και ανθρώπους σίγουρα": Η τελευταία συνομιλία του ελικοπτέρου με τη φρεγάτα πριν τη συντριβή στα Ίμια

Στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για τα Ίμια ακούγεται η τελευταία επικοινωνία του μοιραίου ελικοπτέρου με τη φρεγάτα "Ναυαρίνον"

31 Ιαν 2026 | 13:44

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Μπ. Μπορίσοφ: Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μια σημαντική και στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 31 Ιαν 2026 | 13:04

Οι Τούρκοι πηγαίνουν με λεωφορεία στην Ελλάδα για ψώνια σούπερ μάρκετ - Δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα

Οι Τούρκοι πολίτες προσπαθούν να ξεφύγουν από τον υψηλό πληθωρισμό και έρχονται στην Ελλάδα - Επιστρέφουν με γεμάτες βαλίτσες γεμάτες εμπορεύματα.

31 Ιαν 2026 | 10:06

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 30 χρόνια από τα Ιμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αλλά γαλάζια νερά

"Η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή", τονίζει.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Ιαν 2026 | 09:27

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Η ατζέντα και οι "κόκκινες γραμμές"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδεύουν προς το τετ α τετ κορυφής της Άγκυρας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Ιαν 2026 | 20:45

Η Τουρκία απαντά για τη Navtex αορίστου χρόνου: "Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο"

Τουρκικές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Άγκυρας για το Αιγαίο - Η επικρατέστερη ημερομηνία για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 30 Ιαν 2026 | 19:27

Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητες

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ζάγκρεμπ, λαμβάνει μέρος ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30 Ιαν 2026 | 18:01

"Το είπαμε, το κάναμε": Το βίντεο Μητσοτάκη για τη μείωση φόρων και την αύξηση μισθών

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι αυξήσεις αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο μισθούς τον χρόνο

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Μητσοτάκης: Το 2028 θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙΡΑΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ 30 Ιαν 2026 | 11:49

Ο Ζελένσκι απαντά στην πρόσκληση Πούτιν: "Έλα στο Κίεβο, αν τολμάς" - Τι είπε για Γροιλανδία και Ιράν

Στην κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στάθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 30 Ιαν 2026 | 11:03

Δένδιας για τη "μόνιμη" τουρκική Navtex στο Αιγαίο: Δεν μπορούμε να την πάρουμε σοβαρά - Παντελώς εκτός πλαισίου

"Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μία τέτοια προσέγγιση", δήλωσε ο Ν. Δένδιας για το ότι η Τουρκία μετέτρεψε τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ 29 Ιαν 2026 | 21:13

Τουρκία: Εκρηξη σε διυλιστήριο στο Κοτσαέλι - Συναγερμός σήμανε στις Αρχές [βίντεο]

Πολυάριθμες ομάδες της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν μετά την έκρηξη στο διυλιστήριο Tüpraş της Τουρκίας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 29 Ιαν 2026 | 20:08

Τραμπ: "Ζήτησα από τον Πούτιν να σταματήσει τις επιθέσεις στο Κίεβο για μια εβδομάδα και συμφώνησε"

"Πολλοί μου είπαν ‘Μη χάνεις τον καιρό σου με το τηλεφώνημα, δεν θα το κάνει αυτό’. Και το έκανε", δήλωσε ο Τραμπ για τον Πούτιν

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 15:56

Πεσκόφ: H Ρωσία έχει επαναλάβει την πρόσκληση προς Ζελέσνκι για συνομιλίες στη Μόσχα

Η Μόσχα εγγυάται την προσωπική του ασφάλεια, εάν ο Ζελένσκι μεταβεί στη Ρωσία

29 Ιαν 2026 | 14:34

Από τα Ίμια του 1996 στη Γροιλανδία του 2026: όταν οι συμμαχίες δεν εγγυώνται πια

Οι κανόνες, το ΝΑΤΟ και το υπαρξιακό δίλημμα της Ελλάδας στον νέο πολυκεντρικό κόσμο ισχύος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Ιαν 2026 | 13:36

Π. Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ να δουν το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για τα Ιμια και να μην κουνούν το δάχτυλο

"Είναι και λάθος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - ειδικά τέλος Ιανουαρίου να βγάζει ανακοινώσεις για τα Ίμια το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Ιαν 2026 | 11:36

Η Τουρκία μετατρέπει τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας- Κλιμάκωση λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, οι σχετικές NAVTEX αποτελούν αντίδραση στις "παράνομες δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 28 Ιαν 2026 | 18:11

Παρίσι: Άγνωστοι βανδάλισαν την γκαλερί όπου δουλεύει η φερόμενη νόθα κόρη του Πούτιν [εικόνες]

Μεταξύ των επιγραφών ήταν αντιρωσικά συνθήματα όπως "F*ck Putin", "Death to Putin" και "Putin is a killer"

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ 28 Ιαν 2026 | 06:43

Μπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι η Καρυστιανού: Από τις αμβλώσεις στα ελληνοτουρκικά και στην... αποφυγή νέων συνεντεύξεων

Μέσα στον Φεβρουάριο η κ. Καρυστιανού και οι συνεργάτες της θα ανακοινώσουν το νέο κόμμα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Ιαν 2026 | 10:33

Μαρινάκης: "Λάθος δρόμος ο τζάμπα πατριωτισμός και να παριστάνουμε τους σύγχρονους Κολοκοτρώνηδες"

Ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και ο καθορισμός της ΑΟΖ

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ; 25 Ιαν 2026 | 23:26

"Ανοιχτή πρόσκληση στον Τραμπ να επισκεφτεί τη Μόσχα", σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών

"Φυσικά, έγινε πρόσκληση στο Άνκορατζ προς τον πρόεδρο Τραμπ να επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία", σημείωσε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 25 Ιαν 2026 | 21:03

Φρίκη στην Κωνσταντινούπολη: Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα γυναίκας σε κάδο σκουπιδιών

Το θύμα ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και το είχαν πετάξει μέσα σε κάδο σκουπιδιών στο δήμο του Σισλί

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει