Follow us

Μητσοτάκης στη 2η Σύνοδο για τη Δημοκρατία: Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας για το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προσκλήθηκε σε σύνοδο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συμμετείχε στη θεματική συνεδρία με τίτλο "Η δημοκρατία αποφέρει οικονομική ανάπτυξη και κοινή ευημερία".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις εργασίες της 2ης Συνόδου για τη Δημοκρατία, την οποία συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα, η Ολλανδία, η Νότια Κορέα και η Ζάμπια.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος προσκλήθηκε σε σύνοδο από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, συμμετείχε στη θεματική συνεδρία με τίτλο "Η δημοκρατία αποφέρει οικονομική ανάπτυξη και κοινή ευημερία".

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι σήμερα, η απειλή ενάντια στον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας είναι ίσως εντονότερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

"Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει ποτέ να αμφιταλαντευτούμε στην προώθηση των πολιτικών, ατομικών και οικονομικών δικαιωμάτων, ενισχύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, υπερασπιζόμενοι τη λογοδοσία, μαχόμενοι κατά της διαφθοράς και αγωνιζόμενοι για τη συμπεριληπτικότητα" είπε.

Προσέθεσε ότι η βαθιά οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα για μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας απείλησε τον ίδιο τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας και αποδυνάμωσε τους θεσμούς της, αλλά επισήμανε ότι σήμερα αυτό δεν ισχύει.

Διαβάστε Επίσης

"Το 2019 οι Έλληνες απέρριψαν τα δόγματα και τάχθηκαν υπέρ της δημοκρατικής ανθεκτικότητας και των μεταρρυθμίσεων, που βασίζονται σε ισχυρά νομικά πλαίσια, σε ανεξάρτητους και αντιπροσωπευτικούς θεσμούς. Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν η κυβέρνησή μου έδωσε προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση του κράτους, πολέμησε τη διαφθορά και ψήφισε εκατοντάδες νόμους που εκσυγχρονίζουν τη χώρα μας" είπε και προσέθεσε:

"Η επιτυχία μας δεν έγκειται σε μία διαχειριστική διαδικασία που κινείται από την κορυφή προς τη βάση, αλλά στην ιδιοκτησία αυτών των σημαντικών μεταρρυθμίσεων από καλά ενημερωμένους, κοινωνικά ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν δυναμικά σε μια ανοιχτή, ανεκτική, ελεύθερη, πλουραλιστική και δημοκρατική κοινωνία".

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τρεις μόνο χώρες στην Ευρώπη που έχουν ενσωματώσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στον ετήσιο σχεδιασμό τους και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενισχύοντας τη σημαντική άμεση συμμετοχή για όλη την κοινωνία των πολιτών, αλλά και δίνοντας φωνή τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα προσκλήθηκε κι έλαβε μέρος και στην 1η Σύνοδο, το 2021.

"Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας"

Ο κ.Μητσοτάκης σε μήνυμα του κατά τη διάρκεια της συνόδου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ανέφερε επίσης ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεών της κυβέρνησης έχει αποτελέσει το πλαίσιο για τις πολιτικές της, σημειώνοντας ότι "τηρήσαμε όλες τις δεσμεύσεις μας όσον αφορά το κράτος δικαίου, τη λογοδοσία, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη συμπεριληπτικότητα, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας μας".

Διαβάστε Επίσης

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εργάζεται ακατάπαυστα "για την καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το έργο μας αποτυπώνεται στους δείκτες για τη διαφθορά και την διακυβέρνηση της Διεθνούς Διαφάνειας, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του "Economist", όπου η κατάταξή μας βελτιώνεται συνεχώς".

Τέλος, δεσμεύθηκε ότι μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εταίρους, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, "προκειμένου να διαφυλάξουμε το σύστημά μας που βασίζεται σε κανόνες, και μαζί με αυτό το μέλλον της δημοκρατίας".

Αναλυτικά η ομιλία του πρωθυπουργού (ανεπίσημη μετάφραση από τα αγγλικά):

"Κύριε Πρόεδρε,

Συμμερίζομαι ένθερμα την άποψή σας -η οποία εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο- ότι η πραγματική ελευθερία είναι η δυνατότητα να ζεις τη ζωή σου στο έπακρο με αξιοπρέπεια. Αλλά η πραγματική ελευθερία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πραγματικής δημοκρατίας.

Ο Άνταμ Σμιθ υποστήριζε ότι οι νόμοι και οι θεσμοί που προστατεύουν την ελευθερία των ανθρώπων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους οδηγούν σε μεγαλύτερη ευημερία για την κοινωνία στο σύνολό της.

Στην Ελλάδα το μάθαμε αυτό δια της δύσκολης οδού. Η βαθιά οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μου για μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας απείλησε τον ίδιο τον ιστό της ελληνικής κοινωνίας και αποδυνάμωσε τους θεσμούς μας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Όχι πια. Το 2019 οι Έλληνες απέρριψαν τα δόγματα και τάχθηκαν υπέρ της δημοκρατικής ανθεκτικότητας και των μεταρρυθμίσεων, που βασίζονται σε ισχυρά νομικά πλαίσια, σε ανεξάρτητους και αντιπροσωπευτικούς θεσμούς. Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν η κυβέρνησή μου έδωσε προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση του κράτους, πολέμησε τη διαφθορά και ψήφισε εκατοντάδες νόμους που εκσυγχρονίζουν τη χώρα μας.

Η επιτυχία μας δεν έγκειται σε μία διαχειριστική διαδικασία που κινείται από την κορυφή προς τη βάση, αλλά στην ιδιοκτησία αυτών των σημαντικών μεταρρυθμίσεων από καλά ενημερωμένους, κοινωνικά ευαισθητοποιημένους και ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν δυναμικά σε μια ανοιχτή, ανεκτική, ελεύθερη, πλουραλιστική και δημοκρατική κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η κυβερνητική λογοδοσία και η διαφάνεια, ο ελεύθερος Τύπος και η ισότιμη πρόσβαση όλων σε ένα δίκαιο και αμερόληπτο σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και μιας συμπεριληπτικής, δίκαιης ανάπτυξης.

Με υπερηφάνεια αναφέρω ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τρεις μόνο χώρες στην Ευρώπη που έχουν ενσωματώσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στον ετήσιο σχεδιασμό τους.

Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην ψηφιακή μετάβαση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ενισχύοντας τη σημαντική άμεση συμμετοχή για όλη την κοινωνία των πολιτών, αλλά και δίνοντας φωνή τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους.

Ωστόσο, η ψηφιακή τεχνολογία δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος προαγωγός της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και σπουδαίος παράγοντας για τον εκδημοκρατισμό.

Η ψηφιακή καινοτομία, η τεχνολογία και πλέον η τεχνητή νοημοσύνη βοηθούν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να προσφέρουν παγκόσμιες λύσεις σε πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα: από την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έως τη διατήρηση περιοχών με βιοποικιλότητα, από την παροχή πράσινης ενέργειας έως την κατανόηση και διαχείριση των δυνάμεων που οδηγούν στη μαζική μετανάστευση.

Στο εσωτερικό, η ψηφιακή μεταρρύθμιση μειώνει τη γραφειοκρατία και το διοικητικό κόστος για τις επιχειρήσεις, παρέχει ένα δικαιότερο και λιγότερο πολύπλοκο φορολογικό σύστημα και επιτρέπει την πρόσβαση όλων σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε ότι σε χώρες που στερούνται διαφάνειας, λογοδοσίας και αντιπροσώπευσης, με φτωχό ιστορικό όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου, περιορισμένη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και ανύπαρκτους ή ελάχιστους ισχυρούς ανεξάρτητους θεσμούς, η επιδίωξη πολιτικών ατζεντών σε βάρος της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας εμποδίζει τους πολίτες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Σήμερα, η απειλή ενάντια στον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας είναι ίσως εντονότερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει ποτέ να αμφιταλαντευτούμε στην προώθηση των πολιτικών, ατομικών και οικονομικών δικαιωμάτων, ενισχύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, υπερασπιζόμενοι τη λογοδοσία, μαχόμενοι κατά της διαφθοράς και αγωνιζόμενοι για τη συμπεριληπτικότητα.

Προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία όχι μόνο ισχυροποιούμε τα θεμέλια της δημοκρατίας ως "ασπίδας" απέναντι σε όσους μας απειλούν, αλλά και ως "εκκολαπτήριο" για όσους επιθυμούν να έρθουν στο πλευρό μας, για όσους επιθυμούν κάθε πολίτης να ζει μια ζωή στο έπακρο με αξιοπρέπεια".

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου προβλήθηκε επίσης μήνυμα του Πρωθυπουργού:

"Αξιότιμοι οικοδεσπότες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η δημοκρατία τρέφει την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και συντηρεί την ειρήνη. Δυστυχώς, εξακολουθεί να απειλείται σε όλο τον κόσμο. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο, η δημοκρατία υφίσταται βάναυση και συνεχή επίθεση στην Ουκρανία: ένα κυρίαρχο έθνος που δέχθηκε παράνομη εισβολή από έναν επιτιθέμενο που αντιτίθεται στις δημοκρατικές αξίες που σημαίνουν τόσο πολλά για όλους μας.

Η 2η Σύνοδος για τη Δημοκρατία είναι επομένως μία ευκαιρία, που παρουσιάζεται την κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ενισχύσουμε τη δημοκρατία, αλλά και να συνασπιστούμε για την υπεράσπισή της, όποτε και όπου δέχεται επίθεση ή απειλείται.

Κατά το Έτος Δράσης που ακολούθησε την πρώτη Σύνοδο για τη Δημοκρατία, η Ελλάδα επιδίωξε, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, τη διαφύλαξη και την περαιτέρω προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι υποψηφιότητές μας για το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την περίοδο 2025-2026 και για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την περίοδο 2028-2030 δεν είναι παρά μία αντανάκλαση της αποφασιστικότητας της χώρας μου να συμβάλλει στην ενίσχυση ενός διεθνούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες.

Εντός Ελλάδας, την περίοδο μετά την πρώτη Σύνοδο το Έτος Δράσης και η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας έχουν αποτελέσει το πλαίσιο για τις πολιτικές της κυβέρνησής μου. Τηρήσαμε όλες τις δεσμεύσεις μας όσον αφορά το κράτος δικαίου, τη λογοδοσία, την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη συμπεριληπτικότητα, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα για την προώθηση καλύτερης και κωδικοποιημένης νομοθεσίας, που θα επιφέρει μετασχηματισμό, έχει απτά αποτελέσματα για τους πολίτες μας, όπως η επιτάχυνση της απονομή της δικαιοσύνης μέσω της μείωσης του αριθμού των ημερών που απαιτούνται για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Η αλλαγή τρόπου σκέψης σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, στην παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την αποτελεσματική εφαρμογή, όχι μόνο αύξησε τη δημόσια λογοδοσία, τη διαφάνεια και τη συμπεριληπτικότητα, αλλά επίσης ενθάρρυνε τη συμμετοχή των πολιτών. Επιπρόσθετα, ήδη εφαρμόζεται μία σειρά από Εθνικά Σχέδια δράσης για τα δικαιώματα του παιδιού, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την ισότητα των φύλων, καθώς και -για πρώτη φορά στη χώρα μου- μια εθνική στρατηγική για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μία από τις τρεις χώρες στην Ευρώπη που έχει ενσωματώσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στον ετήσιο κυβερνητικό της σχεδιασμό και υποβάλλει τακτικά την έκθεση συμμόρφωσής της στον ΟΗΕ, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη.

Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την καταπολέμηση της διαφθοράς μέσω της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το έργο μας αποτυπώνεται στους δείκτες για τη διαφθορά και την διακυβέρνηση της Διεθνούς Διαφάνειας, της Παγκόσμιας Τράπεζας και του "Economist", όπου η κατάταξή μας βελτιώνεται συνεχώς.

Και, ασφαλώς, η μεγάλης κλίμακας ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που διατίθενται στους Έλληνες πολίτες συνιστά ένα ακόμα απτό αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και να διασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και λογοδοσία της δημοκρατίας μας.

Το έργο μας, προφανώς, δεν εξαντλείται στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε το 2021. Μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εταίρους, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, προκειμένου να διαφυλάξουμε το σύστημά μας που βασίζεται σε κανόνες, και μαζί με αυτό το μέλλον της δημοκρατίας"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 31 Μαϊ 2023 | 15:37

Μητσοτάκης από Χανιά: Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν- Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός

"Θα συμπορευτούμε μαζί σε αυτό τον δρόμο της ανάπτυξης, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής συνοχής" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρύσες Αποκορώνου.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 31 Μαϊ 2023 | 13:42

Η υπενθύμιση της Ντόρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εκλογές: "Πες τους ότι πρέπει να πετάξουν τα παλιά ψηφοδέλτια"

Mια υπενθύμιση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το τέλος της ομιλίας του στις Βρύσες Αποκορώνου.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 31 Μαϊ 2023 | 13:23

Κρητικός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και το μετάνιωσε, αφιέρωσε... μαντινάδα στον Κυριάκο Μητσοτάκη [βίντεο]

Με μαντινάδες και χορό η υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 31 Μαϊ 2023 | 12:04

Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: Οι αντίπαλοί μας έχουν "χάσει τα αυγά και τα πασχάλια" - Τώρα το ΠΑΣΟΚ θέλει αύξηση του ΕΝΦΙΑ

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να μην υπάρξει επανάπαυση, καθώς όπως είπε τίποτα δεν έχει κριθεί.

ΟΡΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 31 Μαϊ 2023 | 11:39

Σάλος από το υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού για τους καθηγητές: Θα κινηθεί νομικά η ΟΛΜΕ - Διαγραφή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΟΛΜΕ θα κινηθεί νομικά εναντίον του Γρηγόρη Ψαριανού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

59 ΕΤΩΝ 31 Μαϊ 2023 | 10:04

Η Αμερικανίδα που είχε κατηγορήσει τον Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση ζήτησε ρωσική υπηκοότητα

Η Τάρα Ριντ, 59 ετών, ζητά τη ρωσική υποκοότητα και εμφανίστηκε σε βίντεο που μετέδωσε το Sputnik στο πλευρό της Ρωσίδας βουλεύτριας Μαρία Μπούτινα.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 31 Μαϊ 2023 | 07:27

Μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Μητσοτάκης - Στα μαχαίρια για τη φορολογία και τους κεντρώους ψηφοφόρους

Η ΝΔ ξορκίζει τον επαναπατρισμό κεντρώων ή πασοκογενών ψηφοφόρων στην βάση τους λόγω της ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλει επ’ουδενί εκροές προς τα δεξιά.

31 Μαϊ 2023 | 07:27

Η νέα, Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη

Έτοιμος ήταν να το ρίξει στο ΠΑΣΟΚ και ας αναγνώριζε ότι η ιστορία με τον άγνωστο χ πρωθυπουργό ήταν μια μεγάλη σαχλαμάρα. Όταν επέστρεψε όμως από το εκλογικό κέντρο ήταν σκασμένος στα γέλια και ανακουφισμένος.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 30 Μαϊ 2023 | 20:27

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του - Οι ευχές για πρόοδο και ευημερία

Ο Kυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη νίκη του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 30 Μαϊ 2023 | 20:19

Μητσοτάκης: Ποτέ κόμμα της αντιπολίτευσης δεν υπέστη τέτοια ήττα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός

"Τους φταίνε τώρα τα συστημικά ΜΜΕ, λες και καταλάβαμε λάθος τι είπε ο Κατρούγκαλος" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο - "Παντοδύναμος δεν είναι ο Μητσοτάκης, αλλά ο ελληνικός λαός"

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΓΙΟΣ» ΤΑΚΗΣ 30 Μαϊ 2023 | 17:58

Στο διάσημο καταφύγιο ζώων "Takis Shelter" στην Ιεράπετρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Φιλοξενεί 400 ζώα [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στο καταφύγιο, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 30 Μαϊ 2023 | 17:23

Μητσοτάκης: Η απάντηση για το "νέο τροπάριο των αντιπάλων για παντοδυναμία" - "Παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός"

"Οι πολίτες στις 25 Ιουνίου ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές 2023 από την Ιεράπετρα

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ 30 Μαϊ 2023 | 16:41

Μητσοτάκης στον Άγιο Νικόλαο: "Πόρτα-πόρτα θα στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης νίκης"

"Χρειάζεται να ξεπεράσουμε το εμπόδιο της κάλπης 25ης Ιουνίου" είπε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε πως το 41% δεν το έβλεπε κανείς, αλλά εμείς το ξέραμε"