Follow us

Μητσοτάκης στη Στυλίδα: "Οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό"

"Είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και μειώσαμε φόρους και εισφορές, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφτηκε τη Στυλίδα, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και τη Γλύφα Φθιώτιδας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την περιοδεία του στη βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε τη Στυλίδα, το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών και τη Γλύφα Φθιώτιδας.

Για ακόμη μία φορά τόνισε ότι η κυβέρνησή του τήρησε τις δεσμεύσεις της για μείωση φόρων, ενώ ανέφερε πως οι πολίτες στην κάλπη το εκτίμησαν και γύρισαν την πλάτη στη χυδαιότητα και τον διχασμό.

Ακολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολίτες της Στυλίδας:

"Σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτή την ωραία υποδοχή και σας ευχαριστώ πρώτα και πάνω απ' όλα για τη στήριξη στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία μας.

Δώσατε εξαιρετικά ποσοστά και μας επιτρέψατε να "καβαλήσουμε" εθνικά το 40%, να αυξήσουμε τα ποσοστά μας από αυτά που είχαμε πετύχει το 2019 και να ατενίζουμε, φίλες και φίλοι, το μέλλον με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία.

Διαβάστε Επίσης

Και τώρα που βάλαμε τον πήχη ψηλά, ξέρουμε ότι πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ, ώστε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου εμείς να είμαστε οι νικητές με ακόμα υψηλότερο ποσοστό, για να εξασφαλίσουμε την αυτοδυναμία, η οποία είναι προϋπόθεση για μία σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει το σημαντικό έργο το οποίο επιτελέσαμε την περασμένη τετραετία.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πρέπει να σας πω, φίλες και φίλοι, ότι το αποτέλεσμα το εκλογικό μπορεί να εξέπληξε πολλούς. Εμένα όμως δεν με εξέπληξε. Και δεν με εξέπληξε γιατί ξέρω πολύ καλά ότι σε αυτές τις εκλογές άλλαξε το υπόδειγμα της άσκησης της πολιτικής.

Οι πολίτες είπαν όχι στην τοξικότητα, όχι στη χυδαιότητα, όχι στο διχασμό. Eπιβράβευσαν την ενότητα, τη σκληρή δουλειά, τον τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο και κυρίως το αποτέλεσμα, το μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Διότι αν για κάτι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, φίλες και φίλοι, είναι ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που μας έτυχαν την περασμένη τετραετία -και δεν ήταν και λίγες-, καταφέραμε και τηρήσαμε όλες τις κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις μας, με σημαντικότερες αυτές που είχαμε δώσει για την οικονομία.

Είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και μειώσαμε φόρους και εισφορές, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά. Αυτή η μείωση των φόρων συνοδεύθηκε, φίλες και φίλοι, και από μία έκρηξη στις επενδύσεις, που επέτρεψε σήμερα στη χώρα, να έχει πια πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αυτό έχει την ξεχωριστή του σημασία, διότι αν δεν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, φίλες και φίλοι, δεν μπορούμε να μειώσουμε την ανεργία, δεν μπορούμε να προσβλέπουμε σε περισσότερες και καλύτερα πληρωμένες θέσεις εργασίας και δεν θα υπάρχει επίσης και πλεόνασμα για να στηρίξουμε την υγεία, να στηρίξουμε την παιδεία και να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία σε κάθε απρόοπτο. Και μας έτυχαν πολλά απρόοπτα -όπως ξέρετε- την τελευταία τετραετία.

Και αυτή η οικονομική πολιτική, η επιτυχία της θα έλεγα, αποτυπώνεται κι εδώ, στη δική σας την περιοχή. Καινούριες επενδύσεις παραγωγικές οι οποίες έχουν έρθει εδώ στη Στυλίδα, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Φθιώτιδας, δημιούργησαν θέσεις εργασίας. Σε συνδυασμό -κι έχει δίκιο η Δήμαρχος να το λέει- με μια πρωτοφανή στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία σας έδωσε δυνατότητα και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνετε σημαντικά έργα υποδομής που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων.

Διαβάστε Επίσης

Και βέβαια, με ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο το οποίο δρομολογείται, που δεν είναι άλλο από το νέο εμπορικό λιμάνι της Στυλίδας. Ένα έργο το οποίο θα εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα μπορέσει να δώσει νέες προοπτικές στο λιμάνι της Στυλίδας, ώστε να εισάγονται από εδώ, αλλά κυρίως να εξάγονται, τα σημαντικά προϊόντα τής ευρύτερης περιοχής σας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Και μιας και μιλάμε για λιμάνια, θυμάμαι εδώ, με τους εκλεκτούς υποψηφίους μας, τον Χρήστο, τον Γιάννη, τον Γιώργο και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο, είχαμε βρεθεί στον Άγιο Κωνσταντίνο πριν από λίγους μήνες και είχαμε πει ότι το λιμάνι θα παραδοθεί στην ώρα του. Το λιμάνι παραδόθηκε στην ώρα του, γιατί εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και αυτό οι πολίτες το ξέρουν. Και γι’ αυτό όταν μιλάμε και παρουσιάζουμε τον προγραμματικό μας λόγο για την επόμενη τετραετία, το κάνουμε με απόθεμα αξιοπιστίας. Διότι εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι πούμε σήμερα είναι μέρος της "συμφωνίας αλήθειας" την οποία καλούμαστε να επανεπιβεβαιώσουμε.

Και αυτή τη "συμφωνία αλήθειας" η οποία στηρίζεται πρώτα και πάνω από όλα στην εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος και πολιτικών εκπροσώπων, δεν είμαι διατεθειμένος να την διαπραγματευτώ. Εμείς έχουμε ένα σχέδιο πολύ καλά δουλεμένο για την οικονομία, κοστολογημένο. Γιατί είναι κοστολογημένο; Διότι, πολύ απλά, αποτελεί μέρος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος το οποίο έχουμε ήδη αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να ξοδέψουμε και να δαπανήσουμε εννέα δισεκατομμύρια την επόμενη τετραετία και να χρηματοδοτήσουμε τις παρεμβάσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί. Και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αν πέσουμε έξω, θα πέσουμε έξω προς το καλύτερο και όχι προς το χειρότερο, όπως το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, ξεπερνούσαμε τους στόχους τους οποίους είχαμε θέσει.

Και κάθε φορά που ξεπερνούσαμε τους στόχους, λέγαμε: "πολύ ωραία, έχουμε ένα πλεόνασμα το οποίο είναι πλεόνασμα ανάπτυξης" - προσέξτε, όχι πλεόνασμα φόρων -εμείς δεν τσακίσαμε τη μεσαία τάξη, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες στους φόρους- "αυτό το πλεόνασμα ανάπτυξης να πάμε να το επιστρέψουμε στην κοινωνία και να στηρίξουμε αυτούς οι οποίοι το έχουν περισσότερο ανάγκη". Το κάναμε, παραδείγματος χάρη, λίγο πριν τις εκλογές, με την έκτακτη ενίσχυση για όσους έχει τσακίσει η προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και είπαμε ότι θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτούς τους συνταξιούχους, έως ότου η προσωπική διαφορά αυτή σβήσει.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, φίλες και φίλοι, μιας παράταξης η οποία δίνει έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και η οποία γνωρίζει ότι για να μοιράσεις τον πλούτο πρέπει πρώτα να τον δημιουργήσεις. Εμείς δημιουργούμε πλούτο, νέο πλούτο και στη συνέχεια ερχόμαστε να τον μοιράσουμε δίκαια στην κοινωνία, αλλά να στηρίξουμε και την κοινωνία κάθε φορά που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης

Και εδώ θυμάμαι πολύ καλά τις συζητήσεις τις οποίες κάναμε σε κεντρικό επιτελείο και με τον Χρήστο, όταν μας έτυχε η πανδημία. Και έπρεπε, προσέξτε, να δαπανήσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, να στηρίξουμε την παραγωγή, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα.

Ο πρωτογενής τομέας έχει και το λέει ότι τέτοια στήριξη και λόγω του Covid αλλά και λόγω της Ουκρανίας δεν είχε ξανά από κυβέρνηση. Γιατί ακριβώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στα δύσκολα, στα απρόοπτα το κράτος πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες.

Και το κάναμε αυτό χωρίς -και αυτή είναι μια άλλη σημαντική επιτυχία της οικονομικής πολιτικής- χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική σταθερότητα. Διότι για ένα πράγμα μπορεί να είστε σίγουρες και σίγουροι με αυτή την κυβέρνηση. Εμείς πληρώσαμε και ξέρουμε πολύ καλά πόσο τραυματική ήταν η εμπειρία των μνημονίων και εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν διαπραγματευόμαστε τη δημοσιονομική σταθερότητα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 27 Σεπ 2023 | 12:04

Μητσοτάκης: Τέρμα οι "80χρονοι πολιτευτές" διοικητές νοσοκομείων επειδή είναι "γαλάζιοι" - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Κεραμέως

Εκτός από τη μεταρρύθμιση του τρόπου επιλογής των διοικητών των δημοσίων φορέων, που φέρνει η Κεραμέως, το υπουργικό συζυτάει σήμερα και τα ειδικά κέντρα για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Σεπ 2023 | 08:22

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Τα θέματα στην ατζέντα

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ 27 Σεπ 2023 | 07:40

Πότε αναμένεται το πρώτο τετ α τετ Μητσοτάκη - Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα προς τον Στέφανο Κασσελάκη θα επιδιώξει και ένα τετ α τετ μαζί του, όπως άλλωστε ήδη του είπε στην πρώτη τους επικοινωνία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 26 Σεπ 2023 | 20:34

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: "Αποφασισμένη η κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις" - Επί τάπητος η βοήθεια στη Θεσσαλία

Τι συμφώνησαν Μητσοτάκης και ΣΕΒ για τη βοήθεια στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

ΠΡΙΝ 34 ΧΡΟΝΙΑ 26 Σεπ 2023 | 13:41

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη: Η σκέψη του πάντα επίκαιρη

Με ανάρτησή του στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμά τη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 26 Σεπ 2023 | 12:26

Ο Αδωνις Γεωργιάδης λέει για Στέφανο Κασσελάκη ότι αντιγράφει τον Μητσοτάκη- Το καρφί για τον Τάιλερ [βίντεο]

Ο Τάιλερ μου είναι συμπαθής, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη

ΣΤΙΣ 12:00 26 Σεπ 2023 | 08:11

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Η τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 26 Σεπ 2023 | 07:35

Τρομάζει την κυβέρνηση η νέα κακοκαιρία - Επί ποδός όλος ο μηχανισμός, στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει της κακοκαιρίας που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 25 Σεπ 2023 | 19:20

Μαύρος (MRB) για Κασσελάκη: Στον ΣΥΡΙΖΑ το "έργο" δεν πήγαινε καλά και το άλλαξαν – Περιμένω μεγάλες ανατροπές [βίντεο]

"Στον ΣΥΡΙΖΑ το έργο δεν πήγαινε καλά. Άρα έπρεπε, αντί να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους, να αλλάξουμε το έργο", είπε ο Δημήτρης Μαύρος για τον κ. Κασσελάκη

ΣΤΙΣ 12:00 25 Σεπ 2023 | 18:50

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία Μητσοτάκη

Στις 17:00 ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 25 Σεπ 2023 | 14:23

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια: Τον κάλεσε να συναντηθούν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη τον συνεχάρη για τη νίκη του και τον κάλεσε να συναντηθούν.

ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 25 Σεπ 2023 | 13:59

Κακοκαιρία Elias: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με το Συντονιστικό Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία - Σε συναγερμό οι αρχές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη νέα επιδείνωση καιρικών φαινομένων

25 Σεπ 2023 | 09:24

Κερδισμένοι ο Μητσοτάκης και ο Βουλαρίνος...

Οι επιλογές υπό το κράτος της απελπισίας σπανίως αποδεικνύονται αποδοτικές.