Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 100 δισ.

Οσο κι αν κάποιοι κάποιοι ακόμη το πιστεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει πλέον τίποτα στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

mitsotakis-sto-elk-to-peirama-suriza-kostise-sti-xwra-100-dis
SHARE THIS
0
SHARES

Πλήθος μηνυμάτων περιείχε η ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στην ολομέλεια του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο. Ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε για το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η ΝΔ επισημαίνοντας «πως μεταρρυθμίσεις και λιτότητα δεν είναι το είναι το ίδιο πράγμα».   

Ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε ότι η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα και η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση.

«Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος. Κάτω από την ηγεσία μας, η Ελλάδα θα πάψει να είναι το σύμβολο των προβλημάτων της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επίσης έστειλε και το μήνυμα πως «"όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο» η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο Αλ. Τσίπρας « δε μπορούν να δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι πολίτες, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρατεταμένης ύφεσης.

«Η μετάβαση από το λαϊκισμό στον πραγματισμό απαιτεί πολύ περισσότερα από μια δήλωση προθέσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας τον Αλ. Τσίπρα και σημείωσε ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στη χώρα περίπου 100 δισ. ευρώ. Έχουμε υποφέρει αχρείαστο πόνο για τρία επιπλέον χρόνια».

Οπως είπε το Α.Ε.Π. μας έπρεπε να έχει φτάσει τα 209 δις ευρώ έως το τέλος του έτους. Μετά βίας θα φτάσει τα 180 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν μπορείς να πολεμήσεις το λαϊκισμό με περισσότερο λαϊκισμό»

O αρχηγός της ΝΔ καταλόγισε στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην συνειδητή υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξη της Ελλάδας και ότι πρόσθεσε απανωτά αχρείαστα βάρη στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο το Δημόσιο τομέα.

"Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή  στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή" 

Η πολιτική αλλαγή αναγκαία προϋπόθεση για να μπεί τέλος στη λιτότητα  

"Πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη. Σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι χαμηλή, δεν πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συνήθη προσέγγιση. Για αυτό το λόγο το σχέδιό μας είναι τολμηρό και φιλόδοξο, τόσο όσον αφορά στις αλλαγές στο Κόμμα μας όσο και αναφορικά με την παρουσίαση στους Έλληνες πολίτες ενός ξεκάθαρου σχεδίου για το μέλλον».

Το σχέδιο μου 


 
Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση είπε και παρέθεσε τους βασικού του άξονες.  

-Τις ιδιωτικές επενδύσεις.

-Τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
-Τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης.
-Τη βελτίωση της εκπαίδευσης.
-Την ασφάλεια στις γειτονιές.
-Την εξασφάλιση σε όσους έχουν ανάγκη ενός προστατευτικού κοινωνικού διχτυού. 

"Το σχέδιό μας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι είμαστε το μόνο πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Για πολλά χρόνια οι μεταρρυθμίσεις παρουσιάζονταν στους Έλληνες πολίτες ως αναγκαίο κακό. Ως το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για να λάβουμε την επόμενη δόση του Προγράμματος. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι για την πλειονότητα των Ελλάδα η λέξη μεταρρύθμιση συνδέεται με αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων. Αλλά, οι μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
 

Δεν μπορώ να δεχθώ τα νησιά μας να γίνουν μόνιμος καταυλισμός προσφύγων   

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σημείωσε πως το όραμά του για την Ελλάδα είναι μία χώρα που θα διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινή αμυντική πολιτική, εστίασε και στα ζητήματα της μετανάστευσης και της κοινής διαχείρισης των συνόρων.

"Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα. Η ασφάλεια των συνόρων πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης. Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή πολιτική ασύλου για να αποφύγει τις αγορές ασύλου. Χρειάζεται πιο αποδοτικές πολιτικές επαναπατρισμού. Επίσης, χρειάζεται να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης. Και φοβάμαι ότι σε αυτό το μέτωπο, τα εθνικά συμφέροντα σε συγκεκριμένη κράτη – μέλη έχουν συγκρουστεί με τα κοινά μας συμφέροντα ως Ένωση. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Η κατανομή των βαρών είναι αναγκαία για να δείξουμε επί της αρχής ότι στεκόμαστε ενωμένοι όταν αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι το γεγονός ότι τα νησιά μας μετατρέπονται σε μόνιμους καταυλισμούς προσφύγων με τους αριθμούς των μεταναστών και των προσφύγων να ξεπερνούν κατά πολύ τη χωρητικότητά τους", τόνισε.
 
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook