Follow us

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 100 δισ.

Οσο κι αν κάποιοι κάποιοι ακόμη το πιστεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει πλέον τίποτα στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στη χώρα 100 δισ.

Πλήθος μηνυμάτων περιείχε η ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στην ολομέλεια του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο. Ο Κ.Μητσοτάκης μίλησε για το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει εκπονήσει η ΝΔ επισημαίνοντας «πως μεταρρυθμίσεις και λιτότητα δεν είναι το είναι το ίδιο πράγμα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε ότι η λιτότητα έχει παρατραβήξει στην Ελλάδα και η επόμενη μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας είναι να αποκαταστήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και μια λειτουργική δημόσια διοίκηση.

«Αυτός είναι ο στόχος μου. Να αναλάβω την πλήρη ιδιοκτησία μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας που θα εφαρμοστεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος. Κάτω από την ηγεσία μας, η Ελλάδα θα πάψει να είναι το σύμβολο των προβλημάτων της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης έστειλε και το μήνυμα πως «"όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο Αλ. Τσίπρας « δε μπορούν να δώσουν ώθηση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι πολίτες, προκειμένου να σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρατεταμένης ύφεσης.

«Η μετάβαση από το λαϊκισμό στον πραγματισμό απαιτεί πολύ περισσότερα από μια δήλωση προθέσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας τον Αλ. Τσίπρα και σημείωσε ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ έχει κοστίσει στη χώρα περίπου 100 δισ. ευρώ. Έχουμε υποφέρει αχρείαστο πόνο για τρία επιπλέον χρόνια».

Οπως είπε το Α.Ε.Π. μας έπρεπε να έχει φτάσει τα 209 δις ευρώ έως το τέλος του έτους. Μετά βίας θα φτάσει τα 180 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν μπορείς να πολεμήσεις το λαϊκισμό με περισσότερο λαϊκισμό»

O αρχηγός της ΝΔ καταλόγισε στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στην συνειδητή υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξη της Ελλάδας και ότι πρόσθεσε απανωτά αχρείαστα βάρη στην πραγματική οικονομία προκειμένου να αφήσει άθικτο το Δημόσιο τομέα.

"Αυτή ήταν μια καταστροφική επιλογή, που δέχθηκαν δυστυχώς και οι πιστωτές μας, χωρίς να λάβουν υπόψη τον αντίκτυπο που θα είχε αυτή στην πραγματική οικονομία, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή"

Η πολιτική αλλαγή αναγκαία προϋπόθεση για να μπεί τέλος στη λιτότητα

"Πιστεύω βαθιά ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη. Σε μια εποχή που η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι χαμηλή, δεν πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια συνήθη προσέγγιση. Για αυτό το λόγο το σχέδιό μας είναι τολμηρό και φιλόδοξο, τόσο όσον αφορά στις αλλαγές στο Κόμμα μας όσο και αναφορικά με την παρουσίαση στους Έλληνες πολίτες ενός ξεκάθαρου σχεδίου για το μέλλον».

Το σχέδιο μου



Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση είπε και παρέθεσε τους βασικού του άξονες.

-Τις ιδιωτικές επενδύσεις.

-Τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
-Τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης.
-Τη βελτίωση της εκπαίδευσης.
-Την ασφάλεια στις γειτονιές.
-Την εξασφάλιση σε όσους έχουν ανάγκη ενός προστατευτικού κοινωνικού διχτυού.

"Το σχέδιό μας αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα. Θα έλεγα ότι είμαστε το μόνο πολιτικό Κόμμα στην Ελλάδα που διαθέτει ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την εποχή μετά το τέλος του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Για πολλά χρόνια οι μεταρρυθμίσεις παρουσιάζονταν στους Έλληνες πολίτες ως αναγκαίο κακό. Ως το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για να λάβουμε την επόμενη δόση του Προγράμματος. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι για την πλειονότητα των Ελλάδα η λέξη μεταρρύθμιση συνδέεται με αύξηση φόρων και περικοπές συντάξεων. Αλλά, οι μεταρρυθμίσεις και η λιτότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν μπορώ να δεχθώ τα νησιά μας να γίνουν μόνιμος καταυλισμός προσφύγων

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σημείωσε πως το όραμά του για την Ελλάδα είναι μία χώρα που θα διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινή αμυντική πολιτική, εστίασε και στα ζητήματα της μετανάστευσης και της κοινής διαχείρισης των συνόρων.

"Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίστροφα. Η ασφάλεια των συνόρων πρέπει να είναι ευθύνη της Ευρώπης. Η Ευρώπη χρειάζεται κοινή πολιτική ασύλου για να αποφύγει τις αγορές ασύλου. Χρειάζεται πιο αποδοτικές πολιτικές επαναπατρισμού. Επίσης, χρειάζεται να επιδείξει περισσότερη αλληλεγγύη σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης. Και φοβάμαι ότι σε αυτό το μέτωπο, τα εθνικά συμφέροντα σε συγκεκριμένη κράτη – μέλη έχουν συγκρουστεί με τα κοινά μας συμφέροντα ως Ένωση. Δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Η κατανομή των βαρών είναι αναγκαία για να δείξουμε επί της αρχής ότι στεκόμαστε ενωμένοι όταν αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι το γεγονός ότι τα νησιά μας μετατρέπονται σε μόνιμους καταυλισμούς προσφύγων με τους αριθμούς των μεταναστών και των προσφύγων να ξεπερνούν κατά πολύ τη χωρητικότητά τους", τόνισε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 08 Μαϊ 2024 | 19:49

ΣΥΡΙΖΑ για επίσκεψη Ράμα: Επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη

Προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επικείμενη επίσκεψη Ράμα ανήμερα της επετείου προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ PROTOTHEMA.GR 08 Μαϊ 2024 | 17:51

Μητσοτάκης για Μονή της Χώρας: "Περιττή και λανθασμένη επιλογή - Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου στον Ερντογάν"

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα προστατεύει τα μουσουλμανικά μνημεία, όπως έχει ευθύνη να κάνει και προσέθεσε ότι "δεν θα μπαίναμε εμείς ποτέ στον πειρασμό να κάναμε κάτι αντίστοιχο"

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 08 Μαϊ 2024 | 12:52

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Προσβολή η μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί - Θα το θέσω στον Ερντογάν

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψή του στην Άγκυρα και την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ… ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ 08 Μαϊ 2024 | 07:28

Ο Μητσοτάκης μεταξύ προκλήσεων Ερντογάν και Ράμα - Τα διπλωματικά αγκάθια πριν τη μάχη των ευρωεκλογών

Την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ερντογάν, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο Ράμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση ομοεθνών του στην Αθήνα.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ 05 Μαϊ 2024 | 21:24

Η ανάρτηση του Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η συμβουλή για το ποδήλατο και τη χώνεψη

Η συμβουλή για το ποδήλατο και τη χώνεψη από τον Κ. Μητσοτάκη σε ανάρτησή του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ 04 Μαϊ 2024 | 15:45

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το Πάσχα: "Η σκέψη μας στους πιο αδύναμους που χρειάζονται τη στήριξή μας"

Στην Τήνο βρίσκεται για τις διακοπές του Πάσχα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 04 Μαϊ 2024 | 11:36

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στην Τήνο [εικόνες]

Tη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ 03 Μαϊ 2024 | 23:39

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μαζί με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 03 Μαϊ 2024 | 11:13

Σκληρή επίθεση από τον Αμβρόσιο στον Αρχιεπισκόπο Ιερώνυμο γιατί... συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη

Κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι αμνηστεύει τους "καταφρονητές των νόμων του Ευαγγελίου"

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Μαϊ 2024 | 10:21

Μητσοτάκης: Στην Τήνο για το Πάσχα – Εναρξη της προεκλογικής εκστρατείας μόλις επιστρέψει στην Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε χθες Μεγάλη Πέμπτη στη Μητρόπολη Αθηνών για να παρακολουθήσει την ακολουθία των Αγίων Παθών

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 02 Μαϊ 2024 | 21:54

Στη Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Αγίων Παθών ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η αντίδραση του Ιερώνυμου [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον μητροπολιτικό ναό περίπου στις 20:30 και είχε χειραψία με τον Αρχιεπίσκοπο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Μαϊ 2024 | 17:40

Αλέξης Πατέλης για τους Financial Times και το ΑΕΠ στην Ελλάδα: Η πραγματικά χαμένη 4ετια ήταν το 2015 - 2019

Ο οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, απαντά για το αν η Ελλάδα είναι 2η φτωχοτερη χώρα στην ΕΕ και τι συμβαίνει με το ΑΕΠ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ 02 Μαϊ 2024 | 14:42

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε την αγορά στο Μαρούσι και άναψε κερί στην εκκλησία [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες