Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε έναν θαλάσσιο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, εάν τα πλοία μπορούσαν να επιχειρήσουν με "πλήρη προστασία".
Μιλώντας στο podcast Power Play του POLITICO, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα συζητήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές ανθρωπιστικής βοήθειας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τους Άραβες ηγέτες στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στο Παρίσι την Πέμπτη.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο POLITICO ότι η Ελλάδα θα ήταν σε θέση να συμμετάσχει σε έναν θαλάσσιο διάδρομο για να βοηθήσει στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα επίσης στο POLITICO ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει "όλους τους τρόπους" για να φτάσει βοήθεια στη Γάζα, μετά τις πληροφορίες ότι η Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία εξετάζουν σχέδια για έναν θαλάσσιο διάδρομο.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Ο κ. Σούνακ είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Λόγω της γεωγραφίας μας, εάν μπορούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια με οργανωμένο τρόπο και να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια αυτή θα φτάσει σε αυτούς που πραγματικά την έχουν περισσότερο ανάγκη, θα ήμασταν ευτυχείς να το κάνουμε.
"Μόλις είχαμε ένα αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Αίγυπτο παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια, και αν μπορούμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας ενός θαλάσσιου διαδρόμου θα χρειαζόταν ωστόσο την πλήρη προστασία όλων των πλευρών, για να διασφαλιστεί ότι τα πλοία θα μπορούσαν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στη Γάζα".
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε καταληκτικά ότι μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου, η ανθρωπιστική βοήθεια που θα φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας θα είναι ακόμα περισσότερη σε σχέση με τώρα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr