X

Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας - Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που είχαμε πει προεκλογικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα λάβει 36 δις ευρώ.

Γράφει: TheToc team

Στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενεργεί υπό πίεση και να εφευρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση, που είχε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, στην εκδήλωση του ΕΛΚ στην Αθήνα με τίτλο "Ο δρόμος προς την ανάκαμψη".

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να βρίσκει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και επεσήμανε ότι η τελική λύση αιφνιδίασε πολλούς ευρωσκεπτικιστές.

Διαβάστε Επίσης

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, που ήταν μέρος του προεκλογικού μας προγράμματος και έχουν την ιδιοκτησία της κυβέρνησής μας και έθεσε ως στόχο τη δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας. "Η Ελλάδα θα καταλήξει να λάβει 36 δις ευρώ, από τα οποία τα 19 σε επίπεδο επιχορηγήσεων, το Ταμείο Ανάκαμψης επεκτείνεται σε πολλούς τομείς της Οικονομίας μας, για παράδειγμα συμβάλλει στη διασφάλιση της σταθερότητας του ηλεκτρικού μας δικτύου", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία σημαντική ευκαιρία για τις χώρες μας και ότι πρέπει να αποδείξουμε ότι τα χρήματα δαπανώνται σωστά και πάντα στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς.

Βέμπερ: Το ΕΛΚ σταμάτησε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς

"Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το "κουτί (των παροχών)", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ σε συνομιλία με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Σε ό,τι αφορά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του τύπου ο κ. Βέμπερ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα".

Δείτε την εκδήλωση: