Follow us

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν τους φόρους - Το "Πρόεδρε έλα με φόρα" έγινε "Πρόεδρε έλα με φόρους"

"Εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κόρινθο και το Λουτράκι όπου συνομίλησε με πολίτες, καταστηματάρχες και τουρίστες...ενώ επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι σχεδιάζουν φοροεπιδρομή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), σχετικά με τα φορολογικά τους πλάνα, κατηγορώντας τους ότι αγαπούν εξίσου τους φόρους.

Μάλιστα, αστειεύτηκε με το γνωστό σύνθημα της Πόπης Τσαπανίδου σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όταν του έλεγε να έρθει "με φόρα", λέγοντας τους πως πρέπει να το ξανασκεφτούν.

"Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το "Πρόεδρε έλα με φόρα" έγινε "Πρόεδρε έλα με φόρους" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε επίσης ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου κέρδισε η ενότητα, η προοπτική και η ελπίδα κι αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για το μέλλον αλλά επανέλαβε ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή. Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή και ο στόχος είναι ένας: ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία παντού στην Ελλάδα. Kαι την τρίτη έδρα, εδώ στην Κορινθία, να την πάρουμε. Και την τέταρτη", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάπτυξη της οικονομίας και αναφέρθηκε σε επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στην Κορινθία και υπογράμμισε τον εκλογικό στόχο της ΝΔ ώστε "να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη Δευτέρα των εκλογών, η χώρα θα έχει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο".

Τόνισε ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και θα μειωθούν τα τεκμήρια κατά 30% αλλά και ότι θα αυξηθεί σημαντικά το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν τους φόρους - Το "Πρόεδρε έλα με φόρα" έγινε "Πρόεδρε έλα με φόρους"

Αναλυτικά, στο χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών στην Κόρινθο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε:


"Σας ευχαριστώ, σας ανταποδίδω την αγάπη που μου δίνετε, την εμπιστοσύνη που δείξατε στη Νέα Δημοκρατία, δίνοντάς μας μία συγκλονιστική νίκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κρατάμε, όπως είπες Δήμαρχέ μου, ζωντανή την ελπίδα ότι στις 25 Ιουνίου θα πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη νίκη, για μία ισχυρή Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

Θέλω να σας πω, πόσο χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι στην Κορινθία. Δεν ξεχνώ, ίσως κάποιοι το θυμάστε, ότι ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας από το Ξυλόκαστρο.

Κάθε φορά που έρχομαι εδώ στα όμορφα μέρη σας, βλέπω ολοένα και περισσότερο κόσμο. Βλέπω αυτό το πλατύ ποτάμι, το οποίο συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές και μας έδωσε μία μεγάλη, μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο ψηλά, πιο τολμηρά.

Μητσοτακης

Να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Πρέπει να σας πω ότι για εμένα, για όλους τους συνεργάτες μας, για όλο το εξαιρετικό ψηφοδέλτιο το οποίο έχετε εδώ στην Κορινθία, ήταν μία μεγάλη επιβράβευση. Μία επιβράβευση μιας δουλειάς τετραετίας.

Σκύψαμε πάνω στα προβλήματα. Μου έλεγε στο Λουτράκι ένας μικρός επιχειρηματίας, μια κουβέντα που την ακούω πολύ συχνά όταν περιοδεύω σε εμπορικούς δρόμους. Μου είπε: "σας ευχαριστώ που μας κρατήσατε ζωντανούς στη διάρκεια της πανδημίας και σήμερα έχουμε δουλειά και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία".

Ήταν, λοιπόν, αυτές οι εκλογές μία επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας. Εν μέσω μεγάλων δυσκολιών, βάλαμε τα θεμέλια για μία καλύτερη Ελλάδα και αυτό οι πολίτες μάς το πίστωσαν και γύρισαν την πλάτη, ταυτόχρονα, στην τοξικότητα, στο μίσος, στο διχασμό. Κέρδισε η ενότητα, η προοπτική και η ελπίδα σε αυτές τις εκλογές.

Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα, φίλες και φίλοι, και για το μέλλον. Διότι μπορεί μεν να πετύχαμε μια μεγάλη νίκη, που μας δίνει ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό, θέλω όμως να το ξαναπώ και εδώ από την Κόρινθο: τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Μητσοτακης

Η κάλπη το πρωί της 25ης Ιουνίου θα είναι και πάλι άδεια. Το αποτέλεσμα δεν προσμετράται στη δεύτερη εκλογή. Εδώ δεν είναι αγώνας ποδοσφαίρου που έχουμε κερδίσει με 4-0 και κρατάμε το σκορ για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάμε από την αρχή και ο στόχος είναι ένας: ακόμα υψηλότερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία παντού στην Ελλάδα. Kαι την τρίτη έδρα, εδώ στην Κορινθία, να την πάρουμε. Και την τέταρτη.

Αλλά για να γίνει αυτό θα συμπιέσουμε λίγο τους αντιπάλους μας. Δεν μου αρέσει πολύ -καθ’ όλη τη διάρκεια και της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου- να μιλάμε πολύ για τους αντιπάλους μας. Εξάλλου, φροντίζουν να τα λένε όλα οι ίδιοι. Να μας θυμίζουν ότι τελικά όλοι αγαπούν εξίσου τους φόρους στην αντιπολίτευση, είτε είναι ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι ΠΑΣΟΚ. Και μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτούν το σύνθημα. Το διάβαζα κάπου και μου έκανε εντύπωση τώρα στο Twitter καθώς ερχόμουν, το "Πρόεδρε έλα με φόρα" έγινε "Πρόεδρε έλα με φόρους".

Λοιπόν, εμείς φόρους δεν θέλουμε, εμείς κόψαμε τους φόρους. Kόψαμε τους φόρους για όλες και για όλους, όπως είχαμε δεσμευτεί. Προσέξτε, όμως, κόψαμε τους φόρους και ταυτόχρονα πετύχαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους.

Διότι όταν η οικονομία αναπτύσσεται πιο γρήγορα, τότε και το κράτος έχει περισσότερα χρήματα να στηρίξει την παιδεία και την υγεία. Τότε οι επιχειρηματίες θα επενδύουν περισσότερο.

Μητσοτακης

Εδώ, στην Κορινθία, ξέρετε πόσες καινούργιες επενδύσεις γίνονται και μπορούν να γίνουν ακόμα. Είτε μιλάμε για τη μεταποίηση, είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα, είτε μιλάμε για τον τουρισμό, είτε μιλάμε για την υψηλή τεχνολογία. Και ο Δήμαρχος ξέρει ότι στεκόμαστε αρωγοί πάντα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντάς της περισσότερους πόρους από όσους είχε ποτέ διαχειριστεί τις τελευταίες δεκαετίες, για να μπορεί να προχωρά σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

Πράγματι, τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου τα είχα προσέξει την προηγούμενη φορά που είχα έρθει. Και λέω, είναι δυνατόν, αυτή η έκταση μέσα στην πόλη να παραμένει έτσι αναξιοποίητη; Προχωράει, λοιπόν, και αυτό το έργο και θα γίνει μια μεγάλη πολύ σημαντική αστική ανάπλαση για την Κόρινθο, από την οποία θα ωφεληθείτε όλες και όλοι.

Για όλους τους Δημάρχους οι οποίοι είναι εδώ -ο καθένας ξεχωριστά γνωρίζει πόσους πόρους πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών και πόσα έργα μπόρεσε να υλοποιήσει.

Γιατί εμείς, ξέρετε, δεν μιλάμε για τα έργα μας, εμείς μπορούμε να μιλάμε με τα έργα μας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, της υπεύθυνης δύναμης του ρεαλιστικού πραγματισμού και όσων ακόμα ονειρεύονται, ελπίζουν σε μια επιστροφή στο παρελθόν.

Οπότε αυτό το οποίο θέλω να τονίσω και από εδώ, φίλες και φίλοι, είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί. Πρέπει όλες και όλοι να πάμε να ψηφίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό στις κάλπες της 25ης Ιουνίου για τον απλούστατο λόγο -έχετε δει και εσείς την αριθμητική του εκλογικού νόμου- ότι μπορεί, αν έχουμε περισσότερα κόμματα στη Βουλή, να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας.

Μητσοτακης

Γι’ αυτό και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη Δευτέρα των εκλογών, η χώρα θα έχει επιτέλους μία σταθερή κυβέρνηση, με ισχυρή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Θέλω να σας θυμίσω ότι αν δεν ήταν η κάλπη της απλής αναλογικής, σήμερα θα είχαμε ήδη αυτή τη σταθερή κυβέρνηση. Δεν πειράζει, θα χρειαστούμε μια εκλογή ακόμα, αλλά είναι μια ευκαιρία να πάμε ακόμα καλύτερα στις επόμενες εκλογές. Και θα πάμε.

Θα πάμε, γιατί βλέπω σε όλη την Ελλάδα αυτό το πλατύ "γαλάζιο ποτάμι" στο οποίο συντάσσονται όχι μόνο παραδοσιακοί φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και νέοι φίλοι μας οι οποίοι ήρθαν μαζί μας. Αφενός γιατί μας επιβράβευσαν για τη δουλειά που κάναμε, αλλά αφετέρου γιατί πιστεύουν στο πρόγραμμά μας και στο όραμά μας για μία καλύτερη Ελλάδα.

Γι’ αυτά θέλουμε να μιλάμε αυτές τις τρεις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές. Για το πώς θα αυξήσουμε τους μισθούς για την καθεμία και τον καθένα, πώς θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, πώς θα μειώσουμε, προσέξτε, κι άλλο τους φόρους.

Εμείς θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος μέσα στην τετραετία και θα μειώσουμε και τα τεκμήρια κατά 30%.
Αλλά θέλω να τονίσω κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό: την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο παιδί, τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παιδιά με αναμόρφωση του ειδικού μισθολογίου.

Γιατί το λέω αυτό; Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, φίλες και φίλοι, είναι η υπογεννητικότητα. Πρέπει να στηρίξουμε τις οικογένειες και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπορούν εύκολα να κάνουν παιδιά, χωρίς να σκέφτονται τις οικονομικές επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης.

Έχουμε σχέδιο και για αυτόν τον τομέα. Έχουμε σχέδιο και για την Παιδεία, έχουμε σχέδιο γ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 01 Οκτ 2023 | 10:41

Φιλορωσική στροφή για την Σλοβακία: Ο Φίτσο νικητής των εκλογών

Υποστηρικτής του Πούτιν ο νέος πρωθυπουργός της χώρας,

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο Α΄ΓΥΡΟΣ 01 Οκτ 2023 | 09:49

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με "ηχηρό" τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

«ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ» 30 Σεπ 2023 | 18:11

ΣΥΡΙΖΑ για Μπέο: Ο κ. Μητσοτάκης ας δηλώσει έστω και τώρα ότι αποσύρει τη στήριξη από τον τραμπούκο εκλεκτό του

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 Σεπ 2023 | 13:25

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ποιες μέρες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Από τη διεξαγωγή δεύτερου εκλογικού γύρου θα εξαρτηθεί το διάστημα που θα μείνουν κλειστά τα σχολεία.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 30 Σεπ 2023 | 12:40

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους πληγέντες της Θεσσαλίας - Στο επίκεντρο η επίσπευση των αποζημιώσεων

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα με αντικείμενο την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες της Θεσσαλίας.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 29 Σεπ 2023 | 20:52

Μητσοτάκης στη Σύνοδο MED9: "Η Ευρώπη να αποφασίζει ποιος μπαίνει στην ΕΕ και όχι οι διακινητές"

"Να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να έρθουν να βοηθήσουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ευρώπης αλλά με τους δικούς μας όρους" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 29 Σεπ 2023 | 18:22

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει σχέσεις με τις τρίτες χώρες με συντεταγμένο τρόπο και προληπτικά

Στη Σύνοδο Κορυφής της MED9, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη συνεργασία με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ MED9 29 Σεπ 2023 | 15:52

Μάλτα: Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν - Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν στ ηΜάλτα στο Μεταναστευτικό και στη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 29 Σεπ 2023 | 13:24

Δημήτρης Τσιόδρας για Κασσελάκη: Περιμένουμε να δούμε αν εκτός από εικόνα υπάρχει και ουσία

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι "ένας πολιτικός αρχηγός κρίνεται με βάση πολιτικές. Πολιτικές μέχρι τώρα δεν έχουμε δει, ούτε έχουμε ακούσει".

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Σεπ 2023 | 07:31

Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων: Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση - Στάση αναμονής για Κασσελάκη

Οι πρώτες μετρήσεις που έγιναν καταγράφουν μεν τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία των πολιτών για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, ωστόσο δεν γυρνούν την πλάτη στη ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2023 | 07:26

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Μάλτα για τη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9 – Τετ α τετ με τον Μακρόν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Μάλτα, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9. Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28 Σεπ 2023 | 18:50

Στη Μάλτα την Παρασκευή ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο EUMED 9 - Θα συναντηθεί με τον Μακρόν

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, οι ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 28 Σεπ 2023 | 14:27

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθισε στα έδρανα του ΚΚΕ και ο Μητσοτάκης τον τρολάρει: "Κόντρα ρόλος ως υπουργός Εργασίας"

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε χιουμοριστικά προς τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη, οι οποίοι κάθονταν στα έδρανα του ΚΚΕ.