Follow us

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας - Περιοδεία στην Πιερία

"Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και στον πρωτογενή τομέα ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το Δημαρχείο Πύδνας - Κολινδρού, στο Αιγίνιο, ήταν ο πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Δήμαρχο Αναστάσιο Μανωλά για τις ανάγκες της περιοχής. Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η σημασία του πρωτογενούς τομέα. "Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και στον πρωτογενή τομέα ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε πως η Μακεδονία ευρύτερα μπορεί να αξιοποιήσει την αναδιάταξη των αλυσίδων εφοδιασμού και την τάση για επαναφορά δραστηριοτήτων μεταφοράς και αποθήκευσης πιο κοντά στην Ευρώπη.

"Υπάρχει μία παγκόσμια τάση για το πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των αλυσίδων εφοδιαστικής παραγωγής. Δηλαδή θα υπάρχουν τα logistics, εταιρείες που μπορεί να θέλουν να φύγουν -που λέει ο λόγος- από την Κίνα ή και από πιο γειτονικές χώρες και να έρθουν πιο κοντά στις αγορές της Ευρώπης, έτσι ώστε να μην είναι εξαρτημένες από χώρες με τις οποίες έχουμε μια σειρά από γεωπολιτικά ζητήματα. Αυτό ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες συνολικά για τη Μακεδονία και κυρίως για περιοχές οι οποίες είναι κοντά στους βασικούς άξονες. Και εδώ είστε στο κέντρο, είστε δίπλα σε δρόμους, δίπλα σε τραίνα, δίπλα σε λιμάνια, δίπλα σε αεροδρόμιο. Είναι όλα εδώ", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Έχουμε πια τον καινούριο νόμο και για τα βιομηχανικά πάρκα, ο οποίος ψηφίστηκε και ο οποίος απλοποιεί πολύ τις διαδικασίες. Νομίζω ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε μια περαιτέρω άνθηση της παραγωγής και της βιομηχανίας και προφανώς και των logistics στην ευρύτερη περιοχή -και γιατί όχι ο Δήμος να μην επωφεληθεί από αυτό", προσέθεσε.

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας - Περιοδεία στην Πιερία
Μητσοτάκης

Διαβάστε Επίσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την επικείμενη ένταξη του έργου "υποδομές ύδρευσης του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού" για την αναβάθμιση του συστήματος ύδρευσης, ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

"Το νερό είναι άρδευση και ύδρευση. Για τη μεν ύδρευση είναι αδιανόητο, τη σημερινή εποχή, να μην έχουμε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης. Και γι’ αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Υπουργός βρήκε τον χώρο ώστε να εντάξει την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στο Πρόγραμμα "Τρίτσης”. Από εκεί και πέρα, τα συστήματα της διαχείρισης του νερού όσον αφορά την άρδευση θα αποτελέσουν κεντρική πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης μας, και τώρα -καθώς έχουμε εντάξει μεγάλα αρδευτικά έργα- αλλά και στο μέλλον. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ πιο έξυπνα το πώς αξιοποιούμε το νερό μας", σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύδνας - Κολινδρού, τονίζοντας τις προκλήσεις που εγείρει και σε αυτό το ζήτημα η κλιματική αλλαγή.

"Ήδη η κυβέρνηση μας έχει βοηθήσει αλλά με την περαιτέρω βοήθεια -και τώρα και στην επόμενη θητεία σας- θα μας βοηθήσει ούτως ώστε να τα πάμε ακόμα καλύτερα", ανέφερε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Μητσοτάκης
Μητσοτάκης

Διαβάστε Επίσης

"Η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 15ετίας"

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε γεωκτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία.

"Είμαστε στην καλύτερη χρονια τα τελευταία 15 χρόνια", είπε στον Πρωθυπουργό ένας από τους ιδιοκτήτες της μονάδας.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης τον Κολινδρό, όπου είχε την ευκαιρία να περπατήσει στους δρόμους του οικισμού και να συνομιλήσει με κατοίκους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2023 | 15:10

Ποιά είναι η διπλωμάτης Μαρία Μπούρα που θα συμμετάσχει στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν -Οι μυστικές συναντήσεις με Καλίν

Η Άννα Μαρία Μπούρα αποτελεί την τρίτη κατά σειρά επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ 05 Δεκ 2023 | 07:30

Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη Ερντογάν: Χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων υπό τον φόβο... εκπλήξεων

Η Αθήνα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τυχόν αίτημα για επίσκεψη στη Θράκη, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να συνοδεύει τον Ταγίπ Ερτογάν στο ταξίδι του.

ΑΝΤ1 04 Δεκ 2023 | 23:14

Κανάκης για το βίντεο του Μητσοτάκη: "Ήμουν σίγουρος ότι ήταν του Ράδιο Αρβύλα, έλεγα... Πότε το φτιάξαμε;"

"Είναι εντυπωσιακή η δράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Tik Tok" είπε ο παρουσιαστής.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04 Δεκ 2023 | 22:22

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Οι στόχοι και οι προσδοκίες από το ραντεβού κορυφής - Η ατζέντα της Αγκυρας

Πυρετός διαβουλεύσεων και προετοιμασιών στην Αθήνα για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη

FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG 04 Δεκ 2023 | 15:57

FAZ: Γιατί η Κύπρος φοβάται την προσέγγιση Άγκυρας-Αθήνας- Το κυπριακό στο ράφι

Όπως επισημαίνει η γερμανική FAZ, Ελλάδα και Τουρκία είναι διατεθειμένες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και το Κυπριακό δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 04 Δεκ 2023 | 13:27

Μητσοτάκης στα άτομα με αναπηρία: Θα είμαι πάντα δίπλα σας, μη διστάζετε να εντοπίζετε τις αδυναμίες μας

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή.

ΚΡΙΤΙΚΗ 04 Δεκ 2023 | 11:58

Ο Στέφανος Μάνος επικρίνει τον Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές: Αχαλίνωτος κομματισμός για έναν εφήμερο κομπασμό της νίκης

Ο Στέφανος Μάνος βλέπει μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση του πρωθυπουργού να μην υπάρξουν περιφέρειες στις ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ 04 Δεκ 2023 | 10:29

O Κασσελάκης τρολάρει τον Μητσοτάκη για το βίντεο στο TikTok: "Eίναι ο θείος που λέει 'εγώ θα κάτσω με τη νεολαία"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύεται τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως παριστάνει τον "θείο που λέει εγώ θα κάτσω με τη νεολαία".

«ΠΑΡΕΑΚΙ» 04 Δεκ 2023 | 09:40

Συνάντηση Μητσοτάκη με γονείς παιδιών με αναπηρία: Να μην αντιμετωπίζονται όλες οι περιπτώσεις ομοιόμορφα

Τον πολυχώρο "Παρεάκι", όπου απασχολούνται άτομα με αναπηρία επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 04 Δεκ 2023 | 07:28

Επίσκεψη Ερντογάν: Εντατικές προετοιμασίες για τυχόν απρόοπτα - Τι θα αλλάξει αν επισκεφθεί τη Θράκη

Ο Ταγίπ Ερντογάν φθάνει στην Αθήνα την Πέμπτη το πρωί συνοδευόμενος από τουλάχιστον 9 υπουργούς.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Δεκ 2023 | 11:19

Μητσοτάκης: Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος - Απαντά στην αυξανόμενη αποχή

Ως μια ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΤΟ YOUTH PASS 03 Δεκ 2023 | 09:24

Με καπέλο και... σκέιτ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok - "Πρέπει να εμφανίζομαι πιο νεανικός" [βίντεο]

Φορώντας… Bucket Hat εμφανίστηκε στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βίντεο κλείνει με ένα αστείο (dad joke όπως αναφέρεται και στο βίντεο) για το σκέιτ.

ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ 02 Δεκ 2023 | 12:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft - Συζήτησαν για επενδύσεις στην Ελλάδα και τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και Πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι.