Follow us

Μητσοτάκης: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναγνωρίζει νομικά μια πραγματικότητα - Δεν θέλουμε να διχάσουμε

"Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας" τονίζει ο πρωθυπουργός

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών βρέθηκε στο επίκεντρο της εβδομαδιαίας ανασκόπησης του πρωθυπουργού, που αναρτήθηκε στα social media..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόβλημα της ακριβείας, αλλά και στους στόχους της κυβέρνησής του για το 2024.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: "Πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία (...) αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών".

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μετά από μια μικρή εορταστική ανάπαυλα που νομίζω όλοι είχαμε ανάγκη, επιστρέφω στην αγαπημένη μου συνήθεια! Πριν όμως ξεκινήσω με την πρώτη εβδομαδιαία ανασκόπηση του 2024, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά. Και σε ό,τι αφορά την κυβέρνησή μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι στόχοι μας παραμένουν αμετάβλητοι και αδιαπραγμάτευτοι: να υλοποιήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη και θα κάνουν τη χώρα μας… πιο Ευρώπη!

Ως συνήθως έχω και σήμερα πολλά να σας πω. Και θα ξεκινήσω αμέσως με τα 4 νέα "όπλα" που ρίξαμε στη μάχη κατά της ακρίβειας, που είναι το πιο πιεστικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τα νοικοκυριά, και η αντιμετώπιση του οποίου είναι για εμάς απόλυτη προτεραιότητα.

Ποια είναι λοιπόν τα νέα αυτά μέτρα; Θέτουμε πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα που αναμένεται να ρίξει τις τιμές κατά 10-20%. Επιπλέον, εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα την πολιτική των "καθαρών τιμών" τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας κατά 30% τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ για προϊόντα ευρείας χρήσης όπως απορρυπαντικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και βρεφικές πάνες. Έτσι, φέρνουμε τις αρχικές τιμές πιο κοντά σε αυτές που ισχύουν για ομοειδή προϊόντα σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης, οι προμηθευτές για 3 μήνες δεν θα μπορούν πλέον να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων -όλων των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ- ούτε να υλοποιούν προωθητικές ενέργειες για τα προϊόντα που έχουν ανατιμήσει. Και για να διασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα από το χωράφι στο ράφι, οι προμηθευτές θα είναι υποχρεωμένοι να πωλούν τα προϊόντα (νωπά φρούτα, λαχανικά και κρέατα) στο λιανεμπόριο σε καθαρές τιμές. Επιτρέπεται μόνο πιστωτικό τιμολόγιο ύψους έως 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρας.

Αυτές οι νέες πρωτοβουλίες μας, μαζί με την εντατικοποίηση των ελέγχων από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α, είναι μέρος της προσπάθειας που κάνουμε να διορθώσουμε χρόνιες στρεβλές εμπορικές πρακτικές, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού υπέρ των καταναλωτών. Θα αξιοποιήσουμε κάθε χρήσιμο εργαλείο για να βάλουμε ανάχωμα στον πληθωρισμό της απληστίας. Δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτός.

Έχω πει ότι το 2024 θα είναι μια χρονιά ισχυρής μεταρρυθμιστικής ορμής. Τα πρώτα εμβληματικά νομοσχέδια λοιπόν -για την επιστολική ψήφο, την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου με ταυτόχρονη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, θα τεθούν προς ψήφιση από τη Βουλή εντός του Ιανουαρίου. Δεν σταματάμε όμως εκεί.

Στο πρώτο για φέτος υπουργικό συμβούλιο εγκρίναμε εξίσου σημαντικά νομοθετήματα και πολιτικές που υπηρετούν επίσης τον στόχο των αλλαγών υπέρ των πολλών, έστω κι αν ξεβολεύουν ορισμένους. Από αυτά ξεχωρίζω το πρόγραμμα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης", με βάση το οποίο όλη η επικράτεια θα αποκτήσει επιτέλους σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια -μια εκκρεμότητα που απασχολεί εκατομμύρια πολίτες και δυστυχώς διαρκεί έναν ολόκληρο αιώνα! Τώρα, όμως, με χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 400 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, δρομολογείται η σύνταξη ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την επικράτεια, που σημαίνει ότι θα καθοριστούν οριστικά οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης -εντός αλλά και εκτός σχεδίου- και φυσικά οι προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής. Έτσι, θα λυθεί πια και το πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων, κάτι που απασχολεί επί χρόνια ειδικά την ελληνική περιφέρεια. Είναι μία καίρια μεταρρύθμιση με αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς απελευθερώνει ουσιαστικά τη νόμιμη δόμηση σε όλη την επικράτεια, τονώνει τις κατασκευές, ενισχύει την τοπική απασχόληση, αλλά και απεγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες από ένα γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας, δίνοντας προοπτική και πρόσθετη αξία στις περιουσίες τους. Και, φυσικά, όλα αυτά πια θα γίνονται με συγκεκριμένους κανόνες και με απαράβατη προτεραιότητα τον σεβασμό του περιβάλλοντος.

Αξίζει να τονιστεί η μεγάλη καινοτομία της συγκεκριμένης παρέμβασης: η χρήση δηλαδή της τεχνολογίας για να εντοπίζεται σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στην ελληνική επικράτεια.

Προχωράμε επίσης -σε συνεργασία με την Ε.Ε.- στην αντιμετώπιση και μιας άλλης χρονίζουσας παθογένειας, στην αναδιάταξη δηλαδή του σιδηροδρομικού τομέα στην Ελλάδα. Το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών προβλέπει την πλήρη αναδιοργάνωση των εταιρειών που εμπλέκονται στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, συντήρηση και διαχείριση των σιδηροδρομικών υποδομών και του τροχαίου υλικού της χώρας. Δημιουργείται λοιπόν ένας νέος, ενιαίος, σύγχρονος δημόσιος φορέας, με πυρήνα τον ΟΣΕ και νέα επωνυμία, με αρμοδιότητες που θα καλύπτουν πλήρως αυτές των σημερινών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ και θα συμπληρωθούν κατάλληλα, ώστε να αντιμετωπιστούν κενά ή/και αδυναμίες του υφιστάμενου τρόπου λειτουργίας των φορέων. Γιατί πρέπει η Ελλάδα να έχει ένα σύγχρονο, γρήγορο, άνετο και απολύτως ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο σε πλήρη διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά.

Αλλάζω θέμα, για να σας πω για τα καλά νέα από το μέτωπο της απασχόλησης. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στην Ελλάδα και τον Νοέμβριο του 2023 παρέμεινε κάτω από το 10% (στο 9,4%) σημειώνοντας σημαντική πτώση σε ετήσια βάση, καθώς τον Νοέμβριο του 2022 βρισκόταν στο 11,9%.

Με την ευκαιρία, να διευκρινίσω ότι όχι μόνο δεν μειώθηκε το κονδύλι των παροχών για τους ανέργους, αλλά μάλιστα αυξήθηκε κατά 3 εκ. ευρώ (από 10 εκ. το 2023 πήγε φέτος στα 13 εκ.). Απλώς, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της απλούστευσης του συστήματος ασφάλισης κατά της ανεργίας, συγχωνεύσαμε 3 παροχές σε μια νέα πιο στοχευμένη για την ουσιαστική οικονομική στήριξη των ανέργων από ευάλωτες ομάδες. Το νέο ειδικό ετήσιο βοήθημα 718 ευρώ (προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε παιδί) θα χορηγείται σε ανέργους που δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν επίδομα ανεργίας και είναι γονείς μονογονεϊκής οικογένειας, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής ή/και έμφυλης βίας, αποφυλακισμένοι, απεξαρτημένοι και θύματα βίας-εμπορίας. Οι δικαιούχοι αυτών των κατηγοριών είναι περισσότεροι από 18.000.

Η νέα χρονιά φέρνει και μια σημαντική εξέλιξη για τους εργαζόμενους σε 110 κατηγορίες επιχειρήσεων. Από την 1η Ιανουαρίου καθίσταται υποχρεωτική η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον βιομηχανικό κλάδο και στο λιανεμπόριο (μεταξύ άλλων αρτοποιεία, catering, οινοποιεία, κοσμηματοπωλεία αλλά και υπαίθριοι πάγκοι και λαϊκές αγορές) ώστε να αντιμετωπιστεί τόσο η υποδηλωμένη εργασία όσο και οι απλήρωτες υπερωρίες. Η περίοδος προσαρμογής θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο -μέχρι τότε δηλαδή θα γίνονται έλεγχοι χωρίς να επιβάλλονται πρόστιμα. Στη συνέχεια όμως θα υπάρχουν κυρώσεις για τους παραβάτες.

Έρχομαι τώρα σε μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις μας, δηλαδή τα προγράμματα "Εξοικονομώ" που έχουν βοηθήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να ανακαινίσουν και να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, μειώνοντας έτσι το κόστος ενέργειας και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά ώστε να επωφεληθούν από την συμφέρουσα αυτή φιλοπεριβαλλοντική ρύθμιση, εντάσσουμε στο "Εξοικονομώ 2023" και τις 31.549 αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής. Τις θεωρούμε δηλαδή όλες "καταρχήν επιλέξιμες". Ταυτόχρονα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος από 300 εκ. ευρώ στα 422 εκ. ευρώ, ώστε να καλύψουμε το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Θα μείνω στον τομέα της ενέργειας. Όπως μάλλον ήδη γνωρίζετε, από 1/1 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα "χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος", και εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ο ανταγωνισμός δούλεψε: οι τιμές διαμορφώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα φέτος τον Ιανουάριο συγκριτικά με το 2023, όταν δηλαδή ήταν ακόμη σε ισχύ οι οριζόντιες, κρατικές επιδοτήσεις.
Υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια πια στις τιμές, και έτσι οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις προσφορότερες επιλογές με βάση τα δικά τους κριτήρια. Είμαι βέβαιος ότι με την πλήρη εφαρμογή στην πράξη θα διαλυθεί και η παραμικρή καχυποψία ότι αυτή η αλλαγή θα λειτουργήσει υπέρ του καταναλωτή.

Όσον αφορά το αγροτικό ρεύμα, θυμίζω ότι δρομολογήθηκε ειδική ρύθμιση για τους πληγέντες παραγωγούς της Θεσσαλίας. Έχει επταετή διάρκεια με διετή περίοδο χάριτος και μια πενταετή περίοδο άτοκης ρύθμισης, με το κόστος των τόκων να αναλαμβάνει το κράτος. Η διάταξη έχει κατατεθεί και σύντομα ψηφίζεται. Η ΔΕΗ προσάρμοσε την πολιτική της με βάση αυτή τη ρύθμιση η οποία αφορά περισσότερους από 17.000 ενεργούς αγρότες. Για τεχνικούς και συστημικούς λόγους ένας μικρός αριθμός αγροτών – πελατών του παρόχου (περίπου το 2%) δεν περιελήφθησαν στο μέτρο με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση τους. Το πρόβλημα αυτό όμως εντοπίστηκε και σύντομα θα γίνει η επανασύνδεση. Να επισημάνω και κάτι τελευταίο: Με αφορμή τις πρωτοφανείς καταστροφές από τα ακραία κλιματικά φαινόμενα, στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο εγκρίναμε και νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο υποχρεωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις, ώστε η κρατική αρωγή να πηγαίνει σε αυτούς που έχουν πράγματι ανάγκη.

Πάμε να αλλάξουμε θέμα για σας πω για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, καθώς η ψηφιοποίηση του Ελληνικού Δημοσίου γίνεται πλέον με ρυθμό που ξεπέρασε την προσθήκη μίας υπηρεσίας την ημέρα! Με τις 38 νέες που προστέθηκαν στο gov τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη προσφέρει μέχρι στιγμής 1638 υπηρεσίες. Η πρώτη ψηφιακή διευκόλυνση της νέας χρονιάς είναι το MyAuto, δηλαδή ο ηλεκτρονικός φάκελος των οχημάτων που μπορούν να έχουν οι πολίτες στο κινητό τους, στο Gov Wallet. Με τρόπο απλό, φιλικό, και χωρίς πολλαπλές και χρονοβόρες επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες μπορούν πλέον να βλέπουν τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, τα Τέλη Κυκλοφορίας, αν το όχημα του είναι σε κίνηση ή ακινησία, αν έχει κλαπεί, τα στοιχεία ασφάλισης του οχήματος, τα αποτελέσματα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου με ειδοποίηση μάλιστα δύο εβδομάδες πριν.

Φυσικά και η δημόσια συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο θέμα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Πάνω σε αυτό έχω ήδη εξηγήσει τι θα περιλαμβάνει και τι δεν θα περιλαμβάνει η νομοθετική μας πρωτοβουλία. Θέλω απλώς να επαναλάβω από εδώ ότι πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα.

Τελευταίο θέμα της σημερινής ανασκόπησης: Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα -το καταλάβαμε για τα καλά αυτό το Σαββατοκύριακο- υπογράφηκε από τώρα το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους 2024" με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 25,7 εκ. ευρώ, με καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια. Η αξία των voucher αυξάνει από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους στη γενική κατηγορία αλλά ταυτόχρονα διευρύνεται το κριτήριο του εισοδήματος κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με το 2022-2023. Φέτος, δικαιούχοι είναι και νέες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα) που θα λάβουν 300 ευρώ, ενώ διπλασιάζεται από 200 σε 400 ευρώ η επιχορήγηση για τους συμπολίτες μας με αναπηρία η με τέκνα ΑμεΑ.

Θέλουμε όλοι οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην όμορφη χώρα μας, που πλέον διαθέτει ένα ακόμη μοναδικό τοπόσημο πολιτισμού: το αναστηλωμένο ανάκτορο των Αιγών, το παλάτι του Φίλιππου Β΄ που υπήρξε το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας. Το εγκαινιάσαμε πρόσφατα και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά και να θαυμάσω τον αποκαλούμενο Παρθενώνα της Μακεδονίας. Να συγχαρώ και πάλι όσες και όσους συνέβαλαν στην αναστήλωση αυτού του σπουδαίου μνημείου που είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό και σας προτρέπω με την πρώτη ευκαιρία να το επισκεφθείτε.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και το ενδιαφέρον σας, και εύχομαι σε όλους υγεία και χαρά! Καλή Κυριακή!

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ταινία που βλέπουν όλοι στους κινηματογράφους έχει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και έναν πωρωμένο σκηνοθέτη

Στην πανηγυρική επιστροφή του, ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης σκαρφίζεται τα πιο αστείρευτα κινηματογραφικά μπάχαλα.

ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 27 Σεπ 2025 | 08:55

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο δείπνο που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Φωτογραφία του πρωθυπουργικού ζεύγους με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 27 Σεπ 2025 | 08:30

Απίθανη μια συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στο αμέσως επόμενο διάστημα- Το μήνυμα για το casus belli

Πώς βλέπουν στην κυβέρνηση την επόμενη μέρα στα ελληνοτουρκικά - Η συνάντηση με Ερντογάν που δεν έγινε, αυτή με Τραμπ που... θα γίνει

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Σεπ 2025 | 23:47

ΟΗΕ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: "Η Τουρκία να ανακαλέσει το casus belli - Δεν δικαιολογείται ο θάνατος αμάχων στη Γάζα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Βήμα του ΟΗΕ, ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας και αξιόπιστος εταίρος στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων -Στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου - Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας"

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 11:20

Νέες αιχμές Βαληνάκη σε Μητσοτάκη: Κατέρρευσαν οι ψευδαισθήσεις των "ήρεμων νερών" στα ελληνοτουρκικά

Ο κ. Βαληνάκης έκανε λόγο για κατάρρευση των ψευδαισθήσεων ότι ο Ερντογάν θα σταματούσε τις διεκδικήσεις του λόγω των "ήρεμων νερών".

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:39

Αποκάλυψη Τζον Κατσιματίδη: Ο Τραμπ είπε στον Μητσοτάκη ότι κάνει φοβερή δουλειά

Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης εξήρε την πορεία της χώρας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

36 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:47

Μητσοτάκης για Παύλο Μπακογιάννη: "Η στάση σου επαναστατική - Η μνήμη σου φάρος ελπίδας για όλους μας"

Ανάρτηση για τα 36 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την "17 Νοέμβρη" έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 25 Σεπ 2025 | 22:30

Νεα Υόρκη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Exxon Mobil και τον πρόεδρο της Lockheed Martin

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Lockheed Martin, επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική συνεργασία, και η ομαλή πρόοδος τόσο στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F16, όσο και στο πρόγραμμα των F35

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 18:00

Μητσοτάκης: "Οι επιλογές, σχετικά με την ΤΝ, θα καθορίσουν αν η τεχνολογία θα γίνει δύναμη προόδου ή μοχλός απειλής"

Σε εκδήλωση υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που διοργανώθηκε από την κορεατική Προεδρία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΕΜΠΛΕΤΟΝ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Βράβευση Οικουμενικού Πατριάρχη στη Ν. Υόρκη - Μητσοτάκης: "Αντιπροσωπεύει μεγάλη κληρονομιά"

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε ότι η διάκριση "δεν ανήκει σε ένα άτομο αλλά σε ένα όραμα που εμπνέει το Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τρεις δεκαετίες"

ΗΠΑ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές και επιχειρηματίες για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει σημαντικό επενδυτικό προορισμό στους κλάδους τεχνολογιών υγείας και AI

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 25 Σεπ 2025 | 07:35

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον μεταβατικό Πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ Αλ Σάρα

O Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 00:32

Ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για τις έρευνες της Chevron στην Κρήτη: Αν ενοχλεί την Τουρκία, c'est la vie

Η απάντηση της Αθήνας στη δυσφορία που εξέφρασε η Αγκυρα μέσω της ακύρωσης της συνάντησης των δυο ηγετών

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ 24 Σεπ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας μεγαλώνει με διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την ευρωζώνη - Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 24 Σεπ 2025 | 18:01

Μητσοτάκης: Σκεφτόμαστε την απαγόρευση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 16 ετών

"Σίγουρα δεν είναι η τέλεια λύση, βλέπουμε ότι θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτή την νομοθεσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ Η ΟΛΓΑ ΦΑΡΜΑΚΗ 24 Σεπ 2025 | 16:15
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Σεπ 2025 | 08:51

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την βράβευσή του από το Ίδρυμα John Templeton.

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Σεπ 2025 | 22:14

Νεα Υόρκη: Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες κρατών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ [εικόνες]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 23 Σεπ 2025 | 19:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη: "Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις"

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, επανέλαβαν ότι οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Σεπ 2025 | 18:41

Στο "Σπίτι της Τουρκίας" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη - Mε σύνθεση 1 + 2

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο "Σπίτι της Τουρκίας". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ

ΣΕ ΠΕΛΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 16:53
ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΞ 22 Σεπ 2025 | 15:52

Νικόλας Νιάρχος - Μαλού Ντάλα Πίκολα: Η εκκεντρική δεξίωση του τρίτου γάμου τους, σε λίμνη έξω από τη Ρώμη

Η γαμήλια δεξίωση παρέπεμπε σε bal masque, με χορευτές ντυμένους πιερότους να δίνουν το στίγμα της βραδιάς και τους καλεσμένους να φορούν περίτεχνα σύνολα

22 Σεπ 2025 | 14:18

Γάμος Παύλου Βαρδινογιάννη: Ο minimal φθινοπωρινός στολισμός και τα τρία παρανυφάκια που συνόδευσαν τη νύφη

O Παύλος Βαρδινογιάννης με την Κατερίνα Μπιρμπίλη παντρεύτηκαν στην Αγία Μαρίνα Εκάλης.

ΑΠΟΨΗ 22 Σεπ 2025 | 13:39

Ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα για τον "Τσαντίρ Μαχαλά" στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη- Στόχος ο Μητσοτάκης

Τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος για τις διαδηλώσεις, τον απεργό πείνας και την κατάληψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΔΕΞΙΩΣΗ 22 Σεπ 2025 | 11:06

Εικόνα μέσα από τον γάμο του Παύλου Βαρδινογιάννη και της Κατερίνας Μπιρμπίλη - Η στιγμή που αλλάζουν τα στέφανα

Ο Παύλος Βαρδινογιάννης και η Κατερίνα Μπιρμπιλή Παπαδημητρίου ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου το απόγευμα του Σαββάτου στην Αγία Μαρίνα της Εκάλης.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 22 Σεπ 2025 | 08:17

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ 21 Σεπ 2025 | 19:31

Νικόλας Νιάρχος και Μαλού Ντάλα Πίκολα: Παντρεύτηκαν για τρίτη φορά στη Ρώμη - Η ρομαντική τελετή και το υπέροχο νυφικό

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε καθολικό ναό στην Piazza della Minerva, παρουσία συγγενών και στενών φίλων του ζευγαριού.

21 Σεπ 2025 | 12:04

Απαστράπτουσα η Κατερίνα Μπιρμπίλη με νυφικό Χρήστου Κωσταρέλλου - Στα χνάρια της Χρυσής Βαρδινογιάννη [εικόνες]

Από τα πρώτα λεπτά της άφιξής της στην εκκλησία, η Κατερίνα Μπιρμπίλη εντυπωσίασε φορώντας μια δημιουργία του Χρήστου Κωσταρέλλου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η αγορά της 4ης Belharra θα αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρθηκε σε θέματα αγοράς εργασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, υγείας, εκπαίδευσης, αστικών συγκοινωνιών και του νέου ΚΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ SELFIES 21 Σεπ 2025 | 10:34

Απροσδόκητη συνάντηση Μητσοτάκη - Τρανού μέσα σε αεροπλάνο: Ταξίδεψαν στον ίδιο προορισμό [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τράπερ Trannos είχαν τυχαία συνάντηση μέσα σε αεροπλάνο, σε πτήση της γραμμής.

ΕΝΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 20 Σεπ 2025 | 21:19

Παντρεύτηκαν Παύλος Βαρδινογιάννης και Κατερίνα Μπιρμπίλη: Ήταν όλοι στο πλευρό τους [Βίντεο, εικόνες]

Λαμπεροί και χαρούμενοι, αναχώρησαν για τη γαμήλια δεξίωση από την εκκλησία ο Παύλος Βαρδινογιάννης και η αγαπημένη του Κατερίνα Μπιρμπίλη-Παπαδημητρίου

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 20 Σεπ 2025 | 20:54

Λαμπερή και royal εμφάνιση για τη Χρυσή Βαρδινογιάννη στον γάμο του αδελφού της, Παύλου - Η υπόκλιση στην Άννα-Μαρία [Βίντεο]

Η στιγμή της άφιξης της Χρυσής Βαρδινογιάννη στον περίβολο της εκκλησίας αποτυπώθηκε από τις κάμερες σε κάθε της βήμα.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΕΚΑΛΗΣ 20 Σεπ 2025 | 19:39

Γάμος Παύλου Βαρδινογιάννη και Κατερίνας Μπιρμπίλη: Η άφιξη του γαμπρού, της νύφης και των καλεσμένων [Βίντεο]

Ο γιος του Γιώργου Βαρδινογιάννη, Παύλος, ενώνεται με τα ιερά δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του, Κατερίνα Μπιρμπίλη

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 20 Σεπ 2025 | 10:04

Κ. Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Σειρά συναντήσεων και επαφών

Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει δύο παρεμβάσεις στον ΟΗΕ

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ 19 Σεπ 2025 | 23:04

Παύλος Βαρδινογιάννης-Κατερίνα Μπιρμπίλη Παπαδημητρίου: Ανεβαίνουν το Σάββατο τα σκαλιά της εκκλησίας στα βόρεια προάστια

Το ζευγάρι θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης, πίστης και αφοσίωσης αύριο 20 Σεπτεμβρίου

ΓΑΜΟΣ 19 Σεπ 2025 | 19:34

Παντρεύτηκε η Μαίρη Μηλιαρέση τον εκλεκτό της καρδιάς της - Στο πλευρό της η κόρη και ο πατέρας της [εικόνες]

Η Μαίρη Μηλιαρέση δεν αποκάλυψε κάτι περισσότερο για τον άνθρωπο που έχει μπει στη ζωή της και της έχει δώσει άλλο νόημα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ

ΚΟΝΤΡΕΣ 19 Σεπ 2025 | 15:33

Κάλπη για τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο "καραμανλικός" Γιώργος Βλάχος- Ηθελε να καταγραφούν πιθανοί "αντάρτες"

Η συνεδρίαση δεν είχε επικριτικές ομιλίες από τους βουλευτές, η διαφοροποίηση όμως του Γιώργου Βλάχου δεν πέρασε απαρατήρητη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:39

Κόλαφος ο Ρόκκος για τον Μητσοτάκη: "Έχεις αποτύχει πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως πρωθυπουργός"

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο Στέλιος Ρόκκος, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απεργία πείνας του Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 19 Σεπ 2025 | 10:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα δύο εταιρείες ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Ινδίας.

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 17 Σεπ 2025 | 20:08

Μητσοτάκης: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών

Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες σχολίασε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι δεν αρέσκεται στις αλλαγές των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού εν κινήσει.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 17 Σεπ 2025 | 16:04

Συνάντηση Μητσοτάκη -περιφερειάρχη Κρήτης: Στο επίκεντρο η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών

Τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 15:22
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 17 Σεπ 2025 | 13:46

Η Ελλάδα παίρνει και τέταρτη φρεγάτα Belharra με καλύτερο εξοπλισμό - Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ενημέρωσε για εξοπλιστικά θέματα των ενόπλων δυνάμεων και για την εξάσκηση δικαιώματος προαίρεσης για 4η φρεγάτα τύπου FDI.

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΔ 17 Σεπ 2025 | 10:01

Λοβέρδος: Δεν θα ανοίξω βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ - Αρχές Ιουνίου έκλεισε το deal με τον Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη αν και σημείωσε πως δεν θέλει βεντέτα με το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΙΣ 11 17 Σεπ 2025 | 08:43

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 17 Σεπ 2025 | 07:12

Τα μηνύματα από την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ - "Διεύρυνση με στόχο την αυτοδυναμία"

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι η διεύρυνση είναι η απάντηση στο ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 16 Σεπ 2025 | 18:35

Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού - Ρούτσι σε Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Δικαιοσύνη για την άδεια εκταφής του 22χρονου Ντενίς

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρούτσι πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας ζητώντας άδεια εκταφής της σορού του παιδιού του

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης - "Σε πολύ θερμό και εποικοδομητικό κλίμα"

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη διάθεσή τους για περαιτέρω στενή συνεργασία ενώ από την κυβέρνηση εκφράστηκε η ιδιαίτερη εκτίμηση για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κρήτης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ Β' ΑΘΗΝΩΝ 16 Σεπ 2025 | 12:14

Στη ΝΔ και επίσημα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα"

"Καλωσορίζουμε στη Νέα Δημοκρατία τον καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο και στελέχη των Δημοκρατών", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:12

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Συνάντηση με Μητσοτάκη με στόχο να πέσουν οι τόνοι

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα παραστεί αντιπροσωπεία της κρητικής εκκλησίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 22:09

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Κουγιουμτσίδη για το χρυσό στην πάλη: "Σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους"

"Κατέκτησες την κορυφή του κόσμου στα 79κ. Ελευθέρας. Σε ευχαριστούμε που μας έκανες υπερήφανους!", έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ Ν. ΚΥΡΠΙΔΗ 15 Σεπ 2025 | 20:27

Bio3 Forum 2025 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξετάζεται η δημιουργία υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μόνιμο κονδύλι για την έρευνα στον προϋπολογισμό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 17:32

Μητσοτάκης: "Συγχαρητήρια, Μανόλο! Συνέχισε να κατακτάς... Και κράτα για πάντα το χαμόγελο που δίνει σε όλους χαρά"

Τι έγραψε στo Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2025 | 11:04

Τσίπρας για τον αγνοούμενο Παλαιστίνιο σκηνοθέτη: Μας ντροπιάζει η στάση της ΕΕ και του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΕΕ με αφορμή την επίθεση σε Παλαιστίνιο σκηνοθέτη από Ισραηλινούς.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 15 Σεπ 2025 | 10:32

Μητσοτάκης σε Κόστα: Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της ΕΕ

"Σε μία ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική άμυνας δεν μπορούν να μετέχουν χώρες οι οποίες απειλούν ακόμη και με πόλεμο μέλη της Ένωσης", είπε ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΘΑ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ 14 Σεπ 2025 | 19:48

Μητσοτάκης για την Εθνική μπάσκετ: Το χάλκινο μετάλλιο λάμπει σαν χρυσό στα μάτια όλων μας

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική μας.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Σεπ 2025 | 14:28

Μαρία Κλάρα Μαχαιρίτσα: Παντρεύτηκε στην Τήνο η κόρη του Λαυρέντη - Το... μυστήριο με τον γαμπρό

Η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μαρία Κλάρα, παντρεύτηκε το Σάββατο στην Τήνο

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Σεπ 2025 | 10:51

Μητσοτάκης: Το σχέδιο που υλοποιούμε αυξάνει το εισόδημα όλων– 10 παραδείγματα για τις φορολογικές ελαφρύνσεις

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 13 Σεπ 2025 | 11:29

O Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Γιάννη, δικαιούχο του προγράμματος κατ’ οίκον παράδοσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους [εικόνες]

Ο πρωθυπουγός επισκέφθηκε το σπίτι του Γιάννη, ενός από τους "χιλιάδες πολίτες που εξυπηρετούνται από το νέο πρόγραμμα κατ' οίκον παράδοσης φαρμάκων υψηλού κόστους"

ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 13 Σεπ 2025 | 08:05

Επιχείρηση "βομβαρδισμός καλών νέων" στο Μαξίμου: Μία θετική είδηση κάθε μέρα - Πώς θα γίνει το... δημοσκοπικό άλμα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά ικανοποίησης των ερωτηθέντων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερα όταν η ερώτηση γίνεται για κάθε νέο μέτρο που εξαγγέλθηκε ξεχωριστά

ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 12 Σεπ 2025 | 23:16

Συνάντηση Μητσοτάκη - CEO της Google Deepmind: Στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα AI factory

"Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια πραγματικά μετασχηματιστική τεχνολογία που μπορεί να μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Σεπ 2025 | 18:13
12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ» 12 Σεπ 2025 | 13:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ντέμη Χασάμπη της Google: Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα με την τεχνητή νοημοσύνη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα "Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης", στην οποία μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Google DeepMind, Ντέμης Χασάμπης.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 12 Σεπ 2025 | 13:15

Δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία: Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας

Η εφημερίδα Παραπολιτικά θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Σεπ 2025 | 10:10

Ο "καραμανλικός" Μάξιμος Χαρακόπουλος για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ - Με πρόταση Μητσοτάκη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 19 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκλογή Γραμματέα της ΚΟ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.