Μητσοτάκης: "Τον Μάιο θα σας αποδοκιμάσουν όσες και αν είναι οι κάλπες"

“Κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: "Τον Μάιο θα σας αποδοκιμάσουν όσες και αν είναι οι κάλπες"

“Κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Η αλλαγή στον καταστατικό χάρτη της χώρας αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση ως κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό” ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση να ψηφίσουμε όσα άρθρα θεωρούμε και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να αναθεωρηθούν και έτσι οι εκλογές να αφορούν και αυτό.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από ολέθριες προτάσεις. Όπως η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ή τα δημοψηφίσματα με υπογραφές ακόμη και μέσω διαδικτύου. Αντίθετα, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε τίποτα να πει για τα μεγάλα θέματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Καμία πρόταση για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, για ανοιχτή παιδεία, για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σταθερή φορολογία, για σύγχρονες περιβαλλοντικές πρακτικές” σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας εν συνεχεία τα 10 σημεία της “συγκροτημένης”, όπως είπε, “πρότασης της ΝΔ”, δίνοντας έμφαση στην αλλαγή του άρθρου 16.

“Είχα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να ψηφίσουμε μαζί την ανάγκη αναθέωρησης του άρθρου 16 και του άρθρου 24. Λυπάμαι για το μέλλον των νέων ελλήνων που τους στερείτε αυτή τη δυνατότητα. Δυστυχώς η συζήτηση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μια ιστορική ευκαιρία να κάνουμε γενναίες παρεμβάσεις. Και να αντιπαραβάλλουμε στο κλίμα πόλωσης που εσείς καλλιεργείτε, σε αυτήν την αίθουσα μερικές φορές να βάζουμε στην άκρη τις κομματικές μας σκοπιμότητες, για το καλό της χώρας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις παρατηρήσεις:

“Πρώτον, η ΝΔ θα τηρήσει κατά γράμμα την συνταματική παράδοση της χώρας. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η προτείνουσα Βουλή. Σε αυτό συμφωνούν ουσιαστικά όλοι οι συνταγματολόγοι και αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η επιχειρήση κατάλυσης της ελευθερίας της αναθεωρητικής Βουλής που συνιστά και έμμεση παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τον λαό. Διότι του λέει ότι δεν έχει αξία η ψήφος του που θα μεσολαβήσει”.

“Δεύτερον, για την εκλογή του ΠτΔ, η μόνη πρόταση που τώρα υπάρχει στο τραπέζι είναι ότι στο πλαίσιο του άρθρου 32 είναι ο ΠτΔ να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτό που λέει, ότι η εκλογή δεν θέλει να γίνει μοχλός για πρόκληση εθνικών εκλογών, θα κάνει φάνταζομαι το απλό, θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 όπως έχει δεσμευθεί”.

“Τρίτον, οι διατάξεις που εισηγήθηκε η ΝΔ και απέρριψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές παραπέμπονται δηλαδή περίπου στο 2030”.

Όπως ανέφερε, “στα ζητήματα αυτά δοκιμάστικαν πολιτικές διαφορές δύο κόσμων. Της αληθινής προόδου και της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Ποιος είναι προοδευτικός, αυτός που αναζητά δυναμική παιδεία ή αυτός που προτιμά τη διαίωνιση της σημερινής κατάστασης; Ποιος είναι ο μεταρρυθμιστής, αυτός που θέλει λειτουργικό κράτος ή ο οπαδός της γραφειοκρατείας; Ποιος είναι ο υπεύθυνος απέναντι στον τόπο, αυτός που φροντίζει συνταγματικά να μην κινδυνεύει με πτώχευση ή χώρα του ή αυτός που αδιαφορή για τη συνολική ευημερία; Ποιος είναι δημοκράτης, αυτός που διεκδικεί ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ελεύθερη ενημέρωση ή αυτός που χειραγωγεί θεσμούς και απειλεί δημοσιογράφους, αυτός που δεν μπορεί να διαχωρίσει την κυβέρνηση από τις άλλες δύο εξουσίες που αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας;”

“Η συνταγματική αναθεώρηση ενσωματώθηκε σε μια συνολική αντιθεσμική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Έχετε γίνει μια κυβέρνηση κουρελού. Άλλοι βουλευτές ξεκίνησαν τη διαδικασία συζήτησης της αναθεώρησης και άλλοι την τελειώνουν. Ο κ. Τσίπρας προσέφυγε σε μια σειρά από αντισυνταγματικές πρακτικές. Αρχικά κάνατε σκέψεις ακόμη και για συνταγματικό δημοψήφισμα. Στη συνέχεια ακολουθήσατε διαδικασία εξπρες και στο τέλος επιχειρήσατε αντισυνταγματική απόπειρα δέσμευσης της επόμενης Βουλής. Ένας διαρκής θεσμικός εξευτελισμός”.

“Σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές, ευρεκλογές και αυτοδιοικητικές, που ο λαός θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Η κάλπη της 26ης Μαίου, είτε τριπλή είτε τετραπλή, θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες με τη δική τους φωνή. Στις 26 όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν όσα έζησαν”.

"Ένα τεράστιο κύμα χυδαίας προπαγάνδας και δημαγωγίας 4 χρόνια τώρα. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Γίνεστε διαρκώς χειρότεροι. Ευτελίζει η κυβέρνηση διαδικασίες, απεργάζεται αλλαγές για να βολευτούν στα ψηφοδέλτια της οι βουλευτές που νοίκιασε για μια θέση, τάζει και διορίζει. Όλοι γνωρίζουν ότι στις 26 Μαίου δεν υπάρχουν περιθώρια για εύκολες διαμαρτυρίες και άσκοπες ψήφους σε δυνάμεις που δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή των γεγονότων. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί. Στην κάλπη θα αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα, ο πραγματικός πατριωτισμός με τον τυχοδιωκτισμό. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώς. Δεν θα τα καταφέρει”.

“Από κάθε κάλπη είτε τρεις θα είναι είτε τέσσερις, την Κυριακή 26 Μαίου, η φωνή των πολιτών θα είναι μία. Θα στείλουν δύο μηνύματα. Ένα μήνυμα αποδοκιμασίας μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τους Έλληνες. Και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Απάντηση Ταραντίλη σε ΣΥΡΙΖΑ: Το "όχι σε όλα" δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗ 22 Ιαν 2021 | 16:23

Ο Αυγενάκης στη Βουλή για τη Σοφία Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

"Θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες"

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 15:36

Μητσοτάκης- Χατζηδάκης για τον γολγοθά των εκκρεμών συντάξεων: Τοποθετείται project manager για να τρέξει το έργο

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η "νέα ΔΕΗ" σε αυτό το Υπουργείο δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Ιαν 2021 | 14:33

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών - Θα εξεταστεί αργότερα η πρόταση Μητσοτάκη

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού συζητήθηκε χθες κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Ιαν 2021 | 09:59

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας"

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, γράφει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 22 Ιαν 2021 | 07:24

Εμβόλια: Εκνευρισμός στην Ευρώπη για τις καθυστερήσεις της Pfizer- Πιέζει ο Μητσοτάκης για άδεια στην AstraZeneca και πιστοποιητικό

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών και επίσπευση διαδικασιών για την έγκριση της AstraZeneca

21 Ιαν 2021 | 23:38

Σύνοδος Κορυφής: Παρέμβαση Μητσοτάκη για επίσπευση αδειοδότησης των εμβολίων - Η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κοινό "μέτωπο" Μητσοτάκη με Κουρτς και Φρεντέρικσεν υπέρ της επίσπευσης της αδειοδότησης υποψήφιων εμβολίων - Τι συζητήθηκε για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 19:57
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 21 Ιαν 2021 | 19:16

Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: "Δεν περιορίζει, αλλά διευρύνει την ελευθερία των μετακινήσεων"

Την πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2021 | 18:08

Ξέφυγε ο Βελόπουλος: Σταματήστε τον Μανώλη Κωστίδη - Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ

Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ για να πουν στον Κωστίδη να σταματήσει, ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 21 Ιαν 2021 | 15:13

Επίσημο: Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς κατά 3 μήνες- Απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αυξάνεται η θητεία 3 μήνες και πάει στους 12 μήνες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Ιαν 2021 | 11:20

Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ: "Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας" τα πιστοποιητικά εμβολιασμού- Δεν θα υπάρχει ανάγκη τεστ

Άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρότασή του να δημιουργηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού - "Fast travel lane" στην Ευρώπη για όσους το διαθέτουν.

ΣΗΜΕΡΑ 21 Ιαν 2021 | 09:53

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η πρόταση Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα την πορεία της πανδημίας και του εμβολιασμού, θα συμμετάσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.