Μητσοτάκης: "Τον Μάιο θα σας αποδοκιμάσουν όσες και αν είναι οι κάλπες"

“Κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτάκης: "Τον Μάιο θα σας αποδοκιμάσουν όσες και αν είναι οι κάλπες"

“Κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Η αλλαγή στον καταστατικό χάρτη της χώρας αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση ως κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό” ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση να ψηφίσουμε όσα άρθρα θεωρούμε και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να αναθεωρηθούν και έτσι οι εκλογές να αφορούν και αυτό.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από ολέθριες προτάσεις. Όπως η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ή τα δημοψηφίσματα με υπογραφές ακόμη και μέσω διαδικτύου. Αντίθετα, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε τίποτα να πει για τα μεγάλα θέματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Καμία πρόταση για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, για ανοιχτή παιδεία, για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση, για σταθερή φορολογία, για σύγχρονες περιβαλλοντικές πρακτικές” σημειωσε ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας εν συνεχεία τα 10 σημεία της “συγκροτημένης”, όπως είπε, “πρότασης της ΝΔ”, δίνοντας έμφαση στην αλλαγή του άρθρου 16.

“Είχα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να ψηφίσουμε μαζί την ανάγκη αναθέωρησης του άρθρου 16 και του άρθρου 24. Λυπάμαι για το μέλλον των νέων ελλήνων που τους στερείτε αυτή τη δυνατότητα. Δυστυχώς η συζήτηση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μια ιστορική ευκαιρία να κάνουμε γενναίες παρεμβάσεις. Και να αντιπαραβάλλουμε στο κλίμα πόλωσης που εσείς καλλιεργείτε, σε αυτήν την αίθουσα μερικές φορές να βάζουμε στην άκρη τις κομματικές μας σκοπιμότητες, για το καλό της χώρας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις παρατηρήσεις:

“Πρώτον, η ΝΔ θα τηρήσει κατά γράμμα την συνταματική παράδοση της χώρας. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η προτείνουσα Βουλή. Σε αυτό συμφωνούν ουσιαστικά όλοι οι συνταγματολόγοι και αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η επιχειρήση κατάλυσης της ελευθερίας της αναθεωρητικής Βουλής που συνιστά και έμμεση παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλει τον λαό. Διότι του λέει ότι δεν έχει αξία η ψήφος του που θα μεσολαβήσει”.

“Δεύτερον, για την εκλογή του ΠτΔ, η μόνη πρόταση που τώρα υπάρχει στο τραπέζι είναι ότι στο πλαίσιο του άρθρου 32 είναι ο ΠτΔ να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί αυτό που λέει, ότι η εκλογή δεν θέλει να γίνει μοχλός για πρόκληση εθνικών εκλογών, θα κάνει φάνταζομαι το απλό, θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 όπως έχει δεσμευθεί”.

“Τρίτον, οι διατάξεις που εισηγήθηκε η ΝΔ και απέρριψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές παραπέμπονται δηλαδή περίπου στο 2030”.

Όπως ανέφερε, “στα ζητήματα αυτά δοκιμάστικαν πολιτικές διαφορές δύο κόσμων. Της αληθινής προόδου και της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Ποιος είναι προοδευτικός, αυτός που αναζητά δυναμική παιδεία ή αυτός που προτιμά τη διαίωνιση της σημερινής κατάστασης; Ποιος είναι ο μεταρρυθμιστής, αυτός που θέλει λειτουργικό κράτος ή ο οπαδός της γραφειοκρατείας; Ποιος είναι ο υπεύθυνος απέναντι στον τόπο, αυτός που φροντίζει συνταγματικά να μην κινδυνεύει με πτώχευση ή χώρα του ή αυτός που αδιαφορή για τη συνολική ευημερία; Ποιος είναι δημοκράτης, αυτός που διεκδικεί ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ελεύθερη ενημέρωση ή αυτός που χειραγωγεί θεσμούς και απειλεί δημοσιογράφους, αυτός που δεν μπορεί να διαχωρίσει την κυβέρνηση από τις άλλες δύο εξουσίες που αποτελεί τον πυρήνα της δημοκρατίας;”

“Η συνταγματική αναθεώρηση ενσωματώθηκε σε μια συνολική αντιθεσμική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Έχετε γίνει μια κυβέρνηση κουρελού. Άλλοι βουλευτές ξεκίνησαν τη διαδικασία συζήτησης της αναθεώρησης και άλλοι την τελειώνουν. Ο κ. Τσίπρας προσέφυγε σε μια σειρά από αντισυνταγματικές πρακτικές. Αρχικά κάνατε σκέψεις ακόμη και για συνταγματικό δημοψήφισμα. Στη συνέχεια ακολουθήσατε διαδικασία εξπρες και στο τέλος επιχειρήσατε αντισυνταγματική απόπειρα δέσμευσης της επόμενης Βουλής. Ένας διαρκής θεσμικός εξευτελισμός”.

“Σε λίγες εβδομάδες έχουμε εκλογές, ευρεκλογές και αυτοδιοικητικές, που ο λαός θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και την πολιτική της. Η κάλπη της 26ης Μαίου, είτε τριπλή είτε τετραπλή, θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες με τη δική τους φωνή. Στις 26 όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν όσα έζησαν”.

"Ένα τεράστιο κύμα χυδαίας προπαγάνδας και δημαγωγίας 4 χρόνια τώρα. Μέχρι την τελευταία στιγμή. Γίνεστε διαρκώς χειρότεροι. Ευτελίζει η κυβέρνηση διαδικασίες, απεργάζεται αλλαγές για να βολευτούν στα ψηφοδέλτια της οι βουλευτές που νοίκιασε για μια θέση, τάζει και διορίζει. Όλοι γνωρίζουν ότι στις 26 Μαίου δεν υπάρχουν περιθώρια για εύκολες διαμαρτυρίες και άσκοπες ψήφους σε δυνάμεις που δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή των γεγονότων. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί. Στην κάλπη θα αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα, ο πραγματικός πατριωτισμός με τον τυχοδιωκτισμό. Ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώς. Δεν θα τα καταφέρει”.

“Από κάθε κάλπη είτε τρεις θα είναι είτε τέσσερις, την Κυριακή 26 Μαίου, η φωνή των πολιτών θα είναι μία. Θα στείλουν δύο μηνύματα. Ένα μήνυμα αποδοκιμασίας μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τους Έλληνες. Και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ 27 Ιαν 2022 | 19:43

Το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής του Τσίπρα- Το είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Open

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στο Open ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής

ΣΤΟ TWITTER 27 Ιαν 2022 | 18:18

Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος: "Δεν ξεχνάμε" - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

"Δεν ξεχνάμε τους συμπατριώτες μας και όλους τους Εβραίους που χάθηκαν στο Άουσβιτς και στα στρατόπεδα της φρίκης" σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 27 Ιαν 2022 | 17:25

Πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ: Αύριο αρχίζει η τριήμερη "μάχη" - Το βράδυ της Κυριακής η ψηφοφορία

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 27 Ιαν 2022 | 16:19

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Έλληνα CEO της JPMorgan: "Ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας"

Συνάντηση με τον Ελληνικής καταγωγής Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 27 Ιαν 2022 | 13:43

Πρόταση μομφής: Τι είναι και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί - Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής

Για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας θα πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 βουλευτές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 27 Ιαν 2022 | 12:33

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατάθεσε ο Τσίπρας στη Βουλή: "Εχει έρθει η ώρα να φύγετε"

"Καταθέτω πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση. Εχει έρθει η ώρα να φύγετε", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2022 | 11:37

ΚΥΣΕΑ: Τέλος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης - Ολες οι αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλες οι αλλαγές σε Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλάζει ο αρχηγός της Π.Υ., Στέφανος Κολοκούρης.

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ 27 Ιαν 2022 | 06:53

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 10:00, στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Ιαν 2022 | 20:34

Οργή ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Alpha για την πρώτη δημοσκόπηση μετά το φιάσκο στην Αττική Οδό

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει πανικό στον πρωθυπουργό και επιρρίπτει ευθύνες στον Alpha, λέγοντας πως δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Ιαν 2022 | 19:17

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη

Με θέμα τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

«ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ» 26 Ιαν 2022 | 16:37

Τσίπρας για Μητσοτάκη: "Εμφανίστηκε για να αποποιηθεί τις ευθύνες - Να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία" [Βίντεο]

"Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΧΑΟΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 16:07

Απάντηση Πατούλη σε Μητσοτάκη: "Ευχαρίστως να αναλάβω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν"

H απάντηση στην αναφορά του Πρωθυπουργού για τις ευθύνες της Περιφέρειας

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 15:53

Ποιος φταίει για το φιάσκο;- Η κόντρα Στυλιανίδη - Πατούλη & πώς γλιτώσαμε τα εγκλωβισμένα σχολικά

Διαφορετικές αναλύσεις υπάρχουν για τα αίτια του φιάσκου με την κακοκαιρία "Ελπίς".