Μητσοτάκης:Ανοίγει θέμα «κατάργησης» των αποσπασμένων στα πολιτικά γραφεία

Διαψεύδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορίες για ευνοϊκή αξιολόγηση των συνεργατών υπουργών και βουλευτών. Και ανοίγει θέμα κατάργησης του θεσμού των αποσπασμένων στα πολιτικά γραφεία.

mitsotakisanoigei-thema-katargisis-twn-apospasmenwn-sta-politika-grafeia
|
SHARE THIS
0
SHARES

 «Ισχύει η ίδια αξιολόγηση και στους συνεργάτες των υπουργών και βουλευτών, με ποσοστώσεις όπως ισχύει σε όλο το Δημόσιο» Προτείνει την κατάργηση των αποσπάσεων σε βουλευτικά γραφεία και την αξιοποίηση μέχρι τριών μετακλητών υπαλλήλων.

  Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με ανακοίνωσή του διαψεύδει τα δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας με τίτλους «Αξιολόγηση light σε “δικά μας παιδιά”» και «Αξιολόγηση βάσει ειδικού συστήματος». 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι το σύστημα αξιολόγησης είναι το ίδιο που ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή με ποσόστωση για να μην μπορούν όλοι οι υπάλληλοι να βαθμολογούνται με άριστα.

Τονίζεται επίσης ότι η συγκεκριμένη κατηγορία υπάλληλων ( υπάλληλοι που διατίθενται για τη γραμματειακή υποστήριξη σε γραφεία βουλευτών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο γραφείο του Έλληνα Επίτροπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε γραφεία κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ) δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ!

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζεται ότι με βάση το Π.Δ. 318/92 για την «αξιολόγηση των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών», οι ίδιες ακριβώς κλίμακες ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.και πως «η αξιολόγηση των εν λόγω δημοσίων υπαλλήλων (αποσπασμένοι σε γραφεία βουλευτών, κ.λπ.) δεν προσμετράται στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα κριτήρια για την αξιολόγηση των αποσπασμένων σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων, είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε και  θέμα κατάργησης των αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία επισημαίνοντας: «Είναι στη σκέψη μας να συζητήσουμε ένα σχήμα όπου θα περιοριστούν οι αποσπάσεις και θα διατίθενται μόνο μετακλητοί υπάλληλοι. Η δική μου πρόταση θα ήταν να έχει κάθε βουλευτής δικαίωμα για τρεις μετακλητούς υπαλλήλους και κανένα αποσπασμένο.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook