Μοσκοβισί: Πάρτε γρήγορα τα μέτρα για να επιστρέψει η Τρόικα

Ο Μοσκοβισί προτρέπει την κυβέρνησηα πάρει γρήγορα τα μέτρα που ξαναφέρουν την Τρόικα στην Αθήνα για το κλείσιμο της συμφωνίας. Επικοινωνία με Σαμαρά

moskobisi-parte-grigora-ta-metra-gia-na-epistrepsei-i-troika
SHARE THIS
0
SHARES

Να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα που θα της επιτρέψουν να ολοκληρώσει σύντομα το πρόγραμμα προσαρμογής κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν επιδιώκει το συντονισμό του βηματισμού της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Π. Μοσκοβισό συνομίλησε την Πέμπτη με τον Αν.Σαμαρά ενω σήμερα έστειλε το μήνυμα πως η Τρόικα θα επιστρέψει μόλις η Αθήνα πάρει τα απαραίτητα μέτρα.   

Ο επίτροπος Οικονομικών γνωστοποίησε ότι συνομίλησε χθες, Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά καθώς εκκρεμεί επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Η οποία πάντως δεν πρόκειται να γίνει πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Η Επιτροπή επιθυμεί να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα και στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα που θα της επιτρέψουν να ολοκληρώσει σύντομα το πρόγραμμα προσαρμογής» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται στο «σωστό δρόμο» και εκτίμησε ότι υπάρχει «μεγαλύτερη σύγκλιση».

Συγκεκριμένα, επισήμανε τη βούληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να βρεθεί ένας βηματισμός που θα επιτρέψει στην τρόικα να επιστρέψει γρήγορα στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί σύντομα το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Σύμφωνα με το γάλλο επίτροπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται εντατικά για να υπάρξει σύγκλιση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η λήψη των αναγκαίων αποφάσεων το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει η 8η Δεκεμβρίου που θα συνεδριάσει το Eurogroup για την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook