
Γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο βαθμό έγιναν επαναπροωθήσεις στην Τουρκία Τούρκων πολιτών αιτούντων άσυλο, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7. Μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο με μαύρες κουκούλες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη.
Ο κ. Μουζάλας δήλωσε την αντίθεσή του με τις επαναπροωθήσεις και τόνισε ότι πρόκειται για παράνομη πράξη που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο υπουργός επισήμανε ότι «η προσφυγική κρίση μας βρήκε απροετοίμαστους, τόσο εμάς, όσο και την Ευρώπη» και εκτίμησε πως η Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέτει υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εδώ και 15 χρόνια».
Κλείνοντας, ανέφερε πως η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει ασφαλείς διαδρόμους και να υπάρχει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στην πρώτη χώρα που θα εξετάζει τις αιτήσεις για άσυλο και όσα χρειάζεται ώστε ο καθένας να παίρνει το δρόμο του.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr