«Η κ. Μπακογιάννη βάζει στη ζυγαριά ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με σημερινές δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι, σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι 8 πραξικοπηματίες δεν πρέπει να απελαθούν γιατί δεν θα έχουν δίκαιη δίκη. «Οι 9 Τούρκοι συλληφθέντες πρέπει να απελαθούν γιατί για αυτούς θα υπάρχει δίκαιη δίκη», αποφάσισε η κ. Μπακογιάννη προεξοφλώντας αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η κ. Μπακογιάννη ζητά πράγματα που ούτε η Τουρκία δεν έχει θέσει», επισημαίνοντας ότι «εξάλλου η δήλωσή της έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψή της στην Τουρκία...».
Νωρίτερα;στη συνέντευξη τής κυρία Μπακογιάννη είχε ζητήσει να επιστρέψει η Ελλάδα τους 9 Τούρκους τρομοκράτες που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2017 σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ενώ προετοίμαζαν επίθεση εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας.
Τόνισε ότι ορθά ο κ Τσίπρας δεν δέχθηκε τον συμψηφισμό των υποθέσεων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους Αξιωματικούς, παρότι η πλευρά Ερντογάν επιμένει ότι το ελικόπτερό τους ήταν εκείνο που επιτέθηκε εναντίον του ιδίου και της οικογενείας του.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε επίσης ότι ο Πάνος Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας και υπερασπίστηκε την απόφασή της να παραστεί στην ορκωμοσία του Ερντογάν, λέγοντας πρέπει να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία.
Φωτο αρχείου EUROKINISSI