Μπακογιάννη για κακοκαιρία: Δουλειά της αυτοδιοίκησης το κλάδεμα των δέντρων - Να υπογειοποιηθεί το δίκτυο

"Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η αντιπολίτευση δεν μιλάει όταν η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως μια κακοκαιρία", δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, κ. Μπακογιάννη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

"Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η αντιπολίτευση δεν μιλάει όταν η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως μια κακοκαιρία", δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι οι αντιδράσεις της δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα, συμπλήρωσε πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να κλαδεύει τα δέντρα, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια και κάλεσε τους αρμόδιους να δώσουν ρεύμα στα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τις διερευνητικές επαφές, είπε πως η Τουρκία έχει απασφαλίσει, συμπληρώνοντας πως τη μία κάνει προσέγγιση στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και από την άλλη απειλεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να αλλάξει το πλαίσιο του διαλόγου ενώ είπε πως η γείτονα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος αναφορικά με τις αντιδράσεις στην επέκταση ΚΥΤ στον Έβρο είπε πως δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να θέλει ένα Καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών.

Η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη

Αναφερόμενη στην κριτική της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: "Το ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμα σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα φαίνεται από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Δηλαδή έχει γίνει καταστροφή παντού, στην Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, είναι ένας χιονιάς ο οποίος έχει χτυπήσει ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουνε πέσει γεφύρια, έχουνε πέσει υποδομές παντού διότι αυτό είναι μια κακοκαιρία πάρα πολύ μεγάλη, δεν υπάρχει ούτε μια δήλωση της αντιπολίτευσης πουθενά στην Ευρώπη, όλοι παλεύουνε για το πώς θα μπορέσουνε να τα βγάλουνε πέρα οι μηχανισμοί. Εδώ στην Ελλάδα είναι υπεύθυνος ο Πρωθυπουργός της χώρας για το ότι ήρθε ο χιονιάς. Είναι υπεύθυνος ο Πρωθυπουργός της χώρας για το ότι πέσαν τα δέντρα. Δεν ξέρουμε ότι δυστυχώς, δυστυχέστατα ακόμα το δίκτυο το ηλεκτρικό δεν είναι υπόγειο στα ηλεκτρικά και ότι έχουμε κολώνες και έχουμε καλώδια και άρα τα δέντρα ρίχνουν τα καλώδια;"

"Όταν κάτι δεν έχει φτάσει στα όριά του δυστυχώς στην Ελλάδα δεν παίρνουμε τα μέτρα μας για να προλάβουμε την επόμενη καταστροφή. Σου λεει "λειτουργεί, δεν πειράζει" άρα τι έρχεται τώρα πρώτο στην προτεραιότητα; Η υπογειοποίηση του δικτύου. Η υπογειοποίηση του δικτύου σε ολόκληρη την Ελλάδα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ένα δίκτυο το οποίο επειδή είναι πεπαλαιωμένο καίει και πολύ περισσότερο άρα ένα σύγχρονο δίκτυο υπογειοποιημένο αυτό πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος. Ο δεύτερος στόχος είναι ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κανει τη δουλειά της στο θέμα του κλαδέματος των δέντρων. Δεν είναι δυνατόν να μένουν δέντρα τα οποία να είναι πραγματικά ετοιμόρροπα και όταν γίνει καταστροφή, να έρχεται μετά εκ των υστέρων να τρέχει η αυτοδιοίκηση να τα μαζέψει. Τα δέντρα τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που είναι πραγματικά επικίνδυνες είναι δουλειά της αυτοδιοίκησης να κλαδεύονται. Από εκεί και πέρα ότι όταν χιονίζει και ρίχνει 50 πόντους χιόνι θα πάρει χρόνο στην οποιαδήποτε αυτοδιοίκηση να καθαρίσει το δρόμο αυτό είναι αυτονόητο", δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με τις πολλές εμφανίσεις των υπευθύνων στις τηλεοράσεις, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε: "Κάποιοι θα πρέπει να σταματήσουν να θεωρούν ότι εκλεγόμαστε από τις τηλεοράσεις αλλά εκλεγόμαστε από την αποτελεσματικότητα του έργου μας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό αλλά επί της ουσίας αυτή τη στιγμή είναι να δώσουν οι αρμόδιοι το ταχύτερο δυνατόν το ηλεκτρικό, και ταυτόχρονα θα πρέπει να μπει πλέον ουσιαστικά μια τελείως διαφορετική λογική για τα θέματα δικτύων. Δηλαδή νομίζω ότι και για την κυβέρνηση αυτό είναι πλέον μια τεράστια καμπάνα ότι κανένας πια δεν μπορεί να περιμένει με αυτά τα δίκτυα να κάνει δουλειά είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο τρόπο. Είτε καταστροφή έχεις από φωτιές, είτε καταστροφή έχεις από το χιόνι είτε καταστροφή έχεις από πλημμύρες. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο σχέδιο, πάρα πολύ ακριβό αλλά αυτό θα είναι ο πραγματικός εκσυγχρονισμός της χώρας".

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές επαφές, διευκρίνισε: "Εμείς αυτή τη στιγμή με πάρα πολύ μεγάλη ψυχραιμία, με πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, βλέπουμε μια απασφαλισμένη Τουρκία. Αρα από την ουσία της εικόνας και την πραγματικότητα η οποία εκπέμπεται από την περιοχή όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας βλέπουνε μια σοβαρή χώρα η οποία σοβαρά, υπεύθυνα και σταθερά επιδιώκει το διάλογο, το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τη λογική την ευρωπαϊκή και τη διεθνή η οποία επικρατεί στις διεθνείς σχέσεις, και από την άλλη βλέπουν μια χώρα η οποία παντελώς έχει απασφαλίσει, της οποίας ο πρόεδρος πηγαίνει σαν εκκρεμές, από τη μια άκρη της αγάπης των λουλουδιών προς τη Δύση".

"Η προσπάθεια του να κερδίσει τη Δύση με τα καλά του λόγια και από την άλλη μεριά τον ίδιο πρόεδρο, 24 ώρες αργότερα να απειλεί θεούς και δαίμονες, Μπαϊντεν ευρωπαίους, Μακρόν να βρίζει το Μητσοτάκη κλπ. Από μόνη της αυτη η εικόνα μιλάει για το ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του και ποιος έχει το άδικο. Ο επί της ουσίας ο Ερντογάν βρίσκεται πάρα πολύ πιεσμένος γιατί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πυρά, δηλαδή ΗΠΑ και Ρωσία, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούσε ότι μπορούσε να έχει τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, του κάναν τη χάρη να μην του το επιτρέψουν αυτό. Οι αμερικάνοι του στείλαν πολύ συγκεκριμένα μηνύματα, οι Ρώσοι από την άλλη του θυμίζουν ότι υπάρχουν συμφωνίες. Να σας πω ότι το τουρκικό πυρηνικό εργοστάσιο γίνεται από Ρώσους αυτή τη στιγμή στην Τουρκία δηλαδή οι οικονομικές και οι στρατιωτικές σχέσεις Τουρκίας–Ρωσίας είναι πάρα πολύ στενές. Αυτό βεβαίως οι αμερικάνοι δεν έχουν σκοπό να το ανεχτούν και από εκεί και πέρα τίθεται προ των ευθυνών του ο Ερντογαν. Αυτή η πίεση οδηγεί στον εκνευρισμό και οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις", υπογράμμισε η ίδια.

Ερωτηθείσα αν μπορούμε να έχουμε ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: "Θα περιμένουμε να δούμε, εγώ δεν κρατάω κανένα μεγάλο καλάθι αυτή τη στιγμή, αυτό όμως το οποίο δεν θα επιτρέψουμε ποτέ είναι στην Τουρκία να αλλάξει το πλαίσιο του διαλόγου. Για αυτό βλέπετε και δυσκολεύεται τόσο πολύ να προσέρθει στο τραπέζι των διερευνητικών αλλά εμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους ''ελάτε και θα καθίσετε σε αυτό το τραπέζι, με αυτούς τους όρους, σε αυτό το συμπεφωνημένο πλαίσιο που είναι το μοναδικό πλαίσιο του διεθνούς δικαίου''. Άρα εμείς στη φάση αυτή δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο ούτε να ανεβάζουμε ούτε να κατεβάζουμε τους τόνους. Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και να προσθέσω ότι η Ευρώπη σε αυτή τη φάση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Και το λεω και για ένα άλλο θέμα, και το οποίο είχε ξεχαστεί για πάρα πολλά χρόνια επί προεδρίας Τράμπ, που είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα στην Τουρκία είναι κάθε μέρα και περισσότερος αυταρχισμός, κάθε μέρα και περισσότερη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ευρώπη η οποία επαίρεται για την ευαισθησία της στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Τουρκία σήμερα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Απρ 2021 | 19:48

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για τον πρέσβη της Βενεζουέλας: Ο Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκάλυψη "πολιτική ωριμότητα"

"Ακόμη περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ποιο ήταν το στέλεχος που σύμφωνα με το θύμα ζητούσε σιωπή" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ

ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ 08 Απρ 2021 | 16:02

ΚΕΦΙΜ: Πόσο συναινετικά είναι στην (εκάστοτε) κυβερνητική πολιτική τα πολιτικά κόμματα - Πώς ψηφίζουν στη Βουλή

Απάντηση στην ερώτηση δίνει ο νέος Δείκτης Νομοθετικής Συναίνεσης που δημοσιεύει σήμερα το ΚΕΦίΜ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ 08 Απρ 2021 | 06:10

Ο καιρός δείχνει... τα "δόντια" του: Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας, πού θα πέσουν ακόμα και χιόνια

Αγριεύει ο καιρός σήμερα, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 07 Απρ 2021 | 12:38

Αιχμηρή Μπακογιάννη: Οι Ευρωπαίοι για πρώτη φορά πήγαν στην Άγκυρα και άνοιξαν το στόμα τους

Θετικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη τη συμφωνία που επετεύχθη στη Λιβύη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Απρ 2021 | 17:40

Απίστευτος Μπογδάνος: Καταγγέλλει τον ΠΟΥ για ρατσισμό για ένα... πασχαλινό αυγό

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατηγορεί τον ΠΟΥ για ρατσισμό με αφορμή ένα πασχαλινό αυγό

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ METEO 04 Απρ 2021 | 19:26

Καιρός: Πάνω από 30 βαθμούς ο υδράργυρος στα Χανιά - Λασποβροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

Στα ύψη ο υδράργυρος στα Χανιά - Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα του καιρού τη Δευτέρα.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 01 Απρ 2021 | 19:17

Ο πιο κρύος Μάρτιος των τελευταίων 10 ετών - 1,6 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία από τη μέση τιμή της περιόδου

Ψυχρότερος ο φετινός Μάρτιος, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ 01 Απρ 2021 | 06:10

Παραμένει άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα - Πού θα σημειωθούν βροχές

Αστατος παραμένει ο καιρός και σήμερα, Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 31 Μαρ 2021 | 16:17

Κακοκαιρία: Χειμώνιασε στην Κρήτη - Στα "λευκά" το οροπέδιο Λασιθιού [Βίντεο]

Το χειμωνιάτικο "αντίο" που λέει ο Μάρτιος στην Κρήτη, έφερε κρύο βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.

"ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ '21" 31 Μαρ 2021 | 13:41

Ο Μπίστης "καρφώνει" τον Πολάκη για το παραλήρημα κατά της ΝΔ: Φανατικοί με ρητορική μίσους

Μεγαλοπρέπες άδειασμα από τον Νίκο Μπίστη στον Παύλο Πολάκη που είπε στη Βουλή πως η ΝΔ είναι κόμμα δοσίλογων και μαυραγοριτών.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ 31 Μαρ 2021 | 11:58

Κακοκαιρία - εξπρές: Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα σήμερα και την Πέμπτη

Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα εξασθενήσουν, για να ενισχυθούν εκ νέου τις βραδινές ώρες, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται Παρασκευή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ 31 Μαρ 2021 | 06:10
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Μαρ 2021 | 18:53

ΝΔ για τοποθέτηση Τσίπρα στη Βουλή: Κάλυψε πλήρως τον Ν. Παππά - Δεν είπε λέξη για το παραλήρημα Πολάκη

Η χώρα έχει θεσμική και πολιτική μνήμη, τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή