Follow us

Μπακογιάννη για ομόφυλα ζευγάρια: Πρώτη φορά είδα τον Κουτσούμπα τραγικά αμήχανο - Είναι δύσκολη η θέση σας

Για ιστορική μέρα μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίζεται απόψε - Η προσωπική της αναφορά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Για κάποιους από μας, που είναι τριάντα χρόνια στη Βουλή αυτή, και έχουν ζήσει την εξέλιξη της κοινωνίας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι ιστορική μέρα, διότι σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, η Βουλή αυτή εμβαθύνει τη δημοκρατία μας. Δίνει ίσα δικαιώματα σε ανθρώπους που μέχρι τώρα τα στερούντο. Δίνει προστασία σε παιδιά τα οποία μέχρι τώρα ήταν αόρατα, για το ελληνικό κράτος", ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη συζήτηση για την ισότητα στον γάμο.

"Είναι τεράστιο κεκτημένο ότι σε αυτό το νομοσχέδιο, τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν για την υπερψήφισή του. Είναι κεκτημένο για τη Βουλή των Ελλήνων. Και δεν χρειάζονται οι περιττές μικρότητες, "όχι, ήταν δική μας η άποψη", "όχι, ήταν δική σας η άποψη", "όχι, εμείς το είπαμε πρώτοι", "όχι, εμείς το είπαμε δεύτεροι". Όλα αυτά είναι περιττά. Η ουσία μετράει και στην ουσία συμφωνούμε. Συμφωνήσαμε να δώσουμε αυτά τα δικαιώματα τα οποία τα αργήσαμε, αλλά σήμερα τα δίνουμε", είπε η βουλευτής της ΝΔ και σχολίασε και τη στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο, λέγοντας: "Ποτέ δεν σας είδα τόσο αμήχανους, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΚΚΕ. Δηλαδή, πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα τραγικά αμήχανο και τον είδα αμήχανο, γιατί είναι δύσκολη η θέση σας. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι κομμουνιστικό κόμμα, και να έρχεσαι στη συνέχεια της καταψήφισης του Συμφώνου Συμβίωσης, να καταψηφίζεις και τον γάμο σήμερα, αλλά να θέλεις να πείσεις το πανελλήνιο ότι τελικά το κάνεις αυτό και είσαι και οπαδός των ομόφυλων ζευγαριών. Δύσκολος ο ρόλος…".

Διαβάστε Επίσης

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στους βουλευτές της συμπολίτευσης.

"Είμαι ευτυχής για το κόμμα μου. Τη Νέα Δημοκρατία. Διότι αυτό το νομοσχέδιο, θα το παραδεχθείτε κι εσείς, έστω και με πόνο, το φέρνει η μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι εύκολο για τη Νέα Δημοκρατία; Όχι. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι δύσκολο, γιατί εμείς, ναι, είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα και ναι, έχουμε ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα, και δεν είναι ντροπή ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα. Και είναι προς τιμήν του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν επέβαλε κομματική πειθαρχία. Διότι εάν είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία, οι βουλευτές θα κρυβόντουσαν πίσω από την κομματική πειθαρχία. Σήμερα ο καθένας έχει την ευθύνη της ψήφου του και επειδή κάποιοι από εμάς, εδώ και πολλά χρόνια παλεύουμε γι΄ αυτό το αυτονόητο δικαίωμα, σας λέω ότι και αυτό δεν είναι καθόλου δεδομένο. Και εμένα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν κάποιοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν, εάν κάποιοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν. Και ούτε θα σας ψέξω ποτέ γι΄ αυτό. Γιατί αυτό το νομοσχέδιο, πράγματι, περνάει έτσι στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα όμως, η μεγάλη πλειοψηφία, σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, αποδέχεται αυτή τη νέα πραγματικότητα".

"Εγώ είμαι μια από τις τέσσερις, μια από τις 27 και μια σήμερα από την πλειοψηφία. Δεν είναι τεράστια υπόθεση αυτό; Θα πρέπει να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή εμείς οι 27 κάποτε στηρίξαμε το Σύμφωνο Συμβίωσης, όταν ο Καμμένος δεν το ήθελε; Καλά κάναμε. Διότι δώσαμε τη μάχη γι' αυτό το πιστεύουμε. Και αυτό το οποίο πιστεύουμε καθυστέρησε αλλά ήρθε σήμερα και σήμερα είναι εδώ", είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

"Για εμένα είναι διπλά σημαντικό. Με ξέρετε. Πιο παραδοσιακή από μένα πεθαίνεις. Παιδιά, εγγόνια, ονειρεύομαι να δω τις εγγονές μου νύφες. Όλα αυτά. Παρά ταύτα, όλη μου τη ζωή είχα φίλους στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και αν του Κυριάκου η γενιά έζησε το '80, η δικιά μου η γενιά έζησε εποχές μαύρες. Έζησε εποχές που φίλοι μας χρειαζόντουσαν τη δική μας προστασία για να βγουν έξω. Έζησα εποχές που στιγματιζόσουνα στην Κρήτη αν ήσουν διαφορετικός. Αυτό που κάνουμε λοιπόν σήμερα από τη Βουλή, δεν είναι μόνο η προστασία των παιδιών. Είναι και ένα μήνυμα προς όλους, ότι αν υποφέρει η κοινωνία, υποφέρει από ρατσιστικές αντιλήψεις, από ομοφοβία, από κακία. Περισσεύει και περίσσεψε και στη Βουλή ο ρατσιστικός λόγος σήμερα. Κανονικά θα έπρεπε να κινηθούν οι διαδικασίες του νόμου, τον οποίο έχουμε ψηφίσει, για τον ρατσιστικό λόγο".

Ντόρα Μπακογιάννη

Αναφερόμενη σε όσα αλλάζει το νομοσχέδιο στην καθημερινότητα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε:

"Σήμερα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών υπάρχουν. Αυτά τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα πράγμα: από αγάπη. Δεν έχει σημασία ποιος τους τη δίνει. Αν είναι άσπρος, μαύρος, κόκκινος ή κίτρινος. Δεν έχει σημασία αν είσαι μορφωμένος ή αμόρφωτος, δεν έχει σημασία αν είσαι πλούσιος ή φτωχός. Τα παιδιά χρειάζονται συναισθηματική σταθερότητα. Αυτό το δικαίωμα η ελληνική Πολιτεία τους το στερούσε. Επέτρεπε στον έναν να υιοθετήσει και δεν επέτρεπε στους δύο. Δεν επέτρεπε δηλαδή να πάρουν διπλή στήριξη, διπλή ασφάλεια".

Διαβάστε Επίσης

Η βουλευτής της ΝΔ απευθύνθηκε τέλος, σε όλους τους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν το νομοσχέδιο και τους συναδέλφους της μαζί στη ΝΔ.

"Σήμερα είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής για τη δημοκρατία στο κόμμα μου, που είδαμε και πάθαμε να την αποκτήσουμε παρεμπιπτόντως. Ευτυχής γιατί οι συνάδελφοι από όλα τα κόμματα ψηφίζουν. Δυστυχής για τον ρατσιστικό λόγο που ακούστηκε. Αλλά είμαι σίγουρη ότι η ατμομηχανή για την εμβάθυνση της δημοκρατίας ξεκίνησε σήμερα, η οποία πράγματι νομοθετεί για λίγους, πεντακόσιους, εξακόσιους, όσοι είναι, αλλά η ποιότητα της δημοκρατίας κρίνεται από την υπεράσπιση των μειονοτήτων, δεν κρίνεται μόνο από την εμπέδωση των πλειοψηφικών αξιών. Κρίνεται για το αν είσαι εδώ και είσαι αποφασισμένος να διορθώσεις την αδικία, έστω και για τον έναν. Είμαι περήφανη για όλους εσάς που θα ψηφίσετε και περήφανη και γι΄ αυτούς που δεν θα ψηφίσουν αλλά σε δέκα χρόνια θα λένε "καλά κάνατε!"", είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ 05 Απρ 2024 | 17:09

Ο Κουτσούμπας δεν θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών λόγω Ζελένσκι

Η απόφαση του ΚΚΕ αφορά όλα τα στελέχη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ 27 Μαρ 2024 | 13:51

Κουτσούμπας για όσα λέει η κυβέρνηση ότι την πολεμούν τα συμφέροντα: "Σιγά τα αίματα"

"Μομφή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και όχι μόνο μία αλλά πολλές μομφές", είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 24 Μαρ 2024 | 10:38

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιαγιά και εγγονή ποζάρουν με τα ίδια ρούχα - Το ευχαριστώ για τη γιορτή τους [εικόνες-βίντεο]

Με τη συνονόματη εγγονή της πέρασε την ημέρα της ονομαστικής της εορτής η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 18 Απρ 2024 | 20:45

Ο Κασσελάκης αποφάσισε την καρατόμηση Παπανώτα όσο ήταν στην Αμερική, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική για τις θέσεις του για ΝΑΤΟ, Ισραήλ

Προσπάθεια αποσύνδεσης της ανακοίνωσης Κασσελάκη, από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν - Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου άσκησαν κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που εξέφρασε για ΝΑΤΟ, Ισραήλ και Ουκρανία

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 18 Απρ 2024 | 20:44

"Μετωπική" Φάμελλου-Σκυλακάκη: "Ιδιωτικοποιείτε το νερό στη Θεσσαλία" - "Λέτε τερατώδη ψέματα"

Ο Σ. Φάμελλος ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας - Η απάντηση Σκυλακάκη.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΟΛΤ 18 Απρ 2024 | 19:05

Οι "Πράσινοι - Οικολογία" κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές μαζί με τον Κόσμο του Πέτρου Κόκκαλη

Συνολικά 8 μέλη των Πρασίνων- Οικολογία θα είναι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΥ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ 18 Απρ 2024 | 18:38

Στροφή 180 μοιρών από Γκλέτσο για Κασσελάκη: Μιλάει για "τσίρκο", για "επίδειξη πλούτου" και θέμα ταυτότητας

"Τι απογοήτευση είναι αυτή, αυτό το παιδί, μέσα στη μεγάλη μας θλίψη για τη φυγή του Αλέξη του Τσίπρα. Το αντιμετωπίσαμε σοβαρά…" έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Απρ 2024 | 18:36
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Απρ 2024 | 18:19

Κόντρα Βελόπουλου - Θεοχάρη για την υποψηφιότητα Μπελέρη: "Είστε πατριδοκάπηλοι" - "Θα μείνεις με το πολιτικό μπεγλέρι"

Ο Βελόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ για πατριδοκαπηλία και παιχνίδια με τον Ράμα - Η έντονη αντίδραση Θεοχάρη.

ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ 18 Απρ 2024 | 18:06

Αχτσιόγλου και Μπεκατώρου "τελείωσαν" τον Παπανώτα- Κακή αρχή για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πανελίστας κ. Παπανώτας δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 18 Απρ 2024 | 17:18

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με Ερντογάν στην Άγκυρα - Αδικαιολόγητη η αντίδραση της Τουρκίας στα θαλάσσια πάρκα

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για την αντίδραση της Τουρκίας με τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο.

ΕΥΡΩΚΛΟΓΕΣ 2024 18 Απρ 2024 | 16:46

ΣΥΡΙΖΑ: Τη θέση του Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο παίρνει ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι γιος της πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα

"ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΟΥ" 18 Απρ 2024 | 15:48