Μπακογιάννη: Η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» είπε η Ντ. Μπακογιάννη.

mpakogianni-i-xwra-den-antexei-nea-metra
SHARE THIS
0
SHARES

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Η ίδια επεσήμανε πως με πάτημα το προσφυγικό τα λαϊκίστικα κινήματα ξεδιπλώνουν λόγο μίσους και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται.

Απόσπασμα της ομιλίας Μπακογιάννη

«Στα 42 χρόνια πορείας, η Νέα Δημοκρατία τόλμησε πολλές φορές να πάει κόντρα στο ρεύμα.  Και δικαιώθηκε στις μεγάλες εθνικές επιλογές της.Σήμερα, ο ρόλος που καλείται να αναλάβει η παράταξη με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κρίσιμος. Για μια ακόμη φορά στη διαδρομή μας καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα σταθερότητας και αξιοπιστίας για τον τόπο.

Δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα σε περιδίνηση. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 60 χρόνων. Χώρες – μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας αμφισβητούν τις αρχές και τις αξίες της. Το όνειρο της μεταπολεμικής γενιάς για μια δημοκρατικά ενοποιημένη Ευρώπη που θα διασφάλιζε ειρήνη και ευημερία, δέχεται σοβαρά πλήγματα.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τα λαϊκιστικά και δημαγωγικά κινήματα, δεξιά κι αριστερά, κερδίζουν έδαφος. Με πάτημα το προσφυγικό, αρθρώνουν ρητορική μίσους και ξενοφοβίας. Το ίδιο κάνουν και κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, η Ουγγαρία χτίζει φράκτες. Η Πολωνία θέλει να δεχθεί μόνο ρωμαιοκαθολικούς πρόσφυγες, με γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά.
Αυτή η ρητορική βρίσκει πρόσφορο έδαφος και σε άλλες χώρες.
Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο κλίμα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση από τη μεταπολίτευση. Έχουμε κυβέρνηση με μηδενική αξιοπιστία. Κυβέρνηση που συνομιλεί με τους εταίρους με μοναδικό στόχο τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα:
Συναντούν τον Ολάντ, τη Μέρκελ, τον Γιούνκερ μόνο και μόνο για να πιστέψει ο λαός ότι διαπραγματεύονται σκληρά. Κατάφεραν πριν κλείσει η αξιολόγηση να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο για τη χώρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι οικονομία δεν μπορεί ν’ αντέξει τη σκληρή λιτότητα και την άγρια φοροεπιδρομή που προκρίνει η κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, προκύπτει η ανάγκη για άμεσο ανασχεδιασμό του μίγματος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε χθες. Ένα ουσιαστικό εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα. 

Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Εχθρεύεται τη δημιουργία, την εργασία, την ιδιοκτησία. Ταυτίζει τη φορολογία και την ασφάλιση με τη δήμευση και την κατάσχεση. Διαλύει την Υγεία και την Πρόνοια. Δηλητηριάζει τη Δικαιοσύνη. Καταστρέφει την Παιδεία. Η καταπολέμηση της αριστείας και ο φοιτητοπατερισμός τους, έχουν τεράστιο κοινωνικό κόστος.
Ο μεγάλος Σεφέρης είχε γράψει:
«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου. Τίποτα δεν είναι πιο πικρό».
Πράγματι, υπάρχει σήμερα κανείς Έλληνας που να μη βιώνει αυτή την πίκρα;
Είναι σαφές: Η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο.

Χρειάζεται κυβέρνηση που θα την αλλάξει. Που θα κυβερνήσει κόντρα στο λαϊκισμό και το μηδενισμό.

Σε μας έλαχε ο κλήρος, μόνον εμείς μπορούμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Οφείλουμε να την ξαναχτίσουμε από την αρχή. Και αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τιμήσει τους ψηφοφόρους και να αλλάξει την ΝΔ. Θέλω και εγώ να μιλήσω για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το καταστατικό. Χρειαζόμαστε ως παράταξη, ως πολιτικός χώρος, νέα γλώσσα, νέους κώδικες επικοινωνίας, για να επικοινωνήσουμε με όσους μας γύρισαν την πλάτη. Επιβάλλεται να αποκτήσουμε επαφή με τους απογοητευμένους νέους, τους άνεργους τους ανίσχυρους πολίτες. Να τους εμπνεύσουμε, να τους φέρουμε κοντά μας. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την ΝΔ. Δεν έχουμε τεράστια περιθώρια χρόνου. Πρέπει πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι.

Συμφωνώ με τις προτάσεις του Κωστή Χατζηδάκη για το καταστατικό και θέλω να καταθέσω μια δική μου πρόταση, την οποία σας ζητώ να υποστηρίξετε. 

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα έχει ορισμένα μέλη ex officio. Σε αυτά, με την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής, ανήκουν οι βουλευτές. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης. Οι άνθρωποι που είναι μπροστάρηδες στον αγώνα της καθημερινότητας. Προτείνω λοιπόν, να συμπεριληφθούν οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών και οι δήμαρχοι που εκλέγονται σε δήμους με περισσότερους από 40.000 κατοίκους.

Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά η ΝΔ αποκτά Πρόεδρο με θητεία. Περιμέναμε πολλά χρόνια καθώς οι προτάσεις αυτές είχαν κατατεθεί από το 1996. Όμως μέχρι σήμερα κανένας πρόεδρος δεν τόλμησε αυτό που τολμάει ο Κυριάκος. Να βάλει θητεία στον εαυτό του».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook