Μπακογιάννη: Η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» είπε η Ντ. Μπακογιάννη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μπακογιάννη: Η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα

«Ο ρόλος που αναλαμβάνει η παράταξη είναι εξαιρετικά κρίσιμος. Για μια ακόμα φορά καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα αξιοπιστίας στον τόπο» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην παρέμβασή της στο 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

Η ίδια επεσήμανε πως με πάτημα το προσφυγικό τα λαϊκίστικα κινήματα ξεδιπλώνουν λόγο μίσους και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως κάνει ότι διαπραγματεύεται.

Απόσπασμα της ομιλίας Μπακογιάννη

«Στα 42 χρόνια πορείας, η Νέα Δημοκρατία τόλμησε πολλές φορές να πάει κόντρα στο ρεύμα. Και δικαιώθηκε στις μεγάλες εθνικές επιλογές της.Σήμερα, ο ρόλος που καλείται να αναλάβει η παράταξη με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κρίσιμος. Για μια ακόμη φορά στη διαδρομή μας καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα σταθερότητας και αξιοπιστίας για τον τόπο.

Δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα σε περιδίνηση. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 60 χρόνων. Χώρες – μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας αμφισβητούν τις αρχές και τις αξίες της. Το όνειρο της μεταπολεμικής γενιάς για μια δημοκρατικά ενοποιημένη Ευρώπη που θα διασφάλιζε ειρήνη και ευημερία, δέχεται σοβαρά πλήγματα.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Τα λαϊκιστικά και δημαγωγικά κινήματα, δεξιά κι αριστερά, κερδίζουν έδαφος. Με πάτημα το προσφυγικό, αρθρώνουν ρητορική μίσους και ξενοφοβίας. Το ίδιο κάνουν και κυβερνήσεις. Για παράδειγμα, η Ουγγαρία χτίζει φράκτες. Η Πολωνία θέλει να δεχθεί μόνο ρωμαιοκαθολικούς πρόσφυγες, με γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά.
Αυτή η ρητορική βρίσκει πρόσφορο έδαφος και σε άλλες χώρες.
Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο κλίμα, η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση από τη μεταπολίτευση. Έχουμε κυβέρνηση με μηδενική αξιοπιστία. Κυβέρνηση που συνομιλεί με τους εταίρους με μοναδικό στόχο τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα:
Συναντούν τον Ολάντ, τη Μέρκελ, τον Γιούνκερ μόνο και μόνο για να πιστέψει ο λαός ότι διαπραγματεύονται σκληρά. Κατάφεραν πριν κλείσει η αξιολόγηση να συμφωνήσουν σε ένα τέταρτο μνημόνιο για τη χώρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι οικονομία δεν μπορεί ν’ αντέξει τη σκληρή λιτότητα και την άγρια φοροεπιδρομή που προκρίνει η κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, προκύπτει η ανάγκη για άμεσο ανασχεδιασμό του μίγματος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν. Αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε χθες. Ένα ουσιαστικό εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Η σημερινή κυβέρνηση διαλύει κάθε παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Εχθρεύεται τη δημιουργία, την εργασία, την ιδιοκτησία. Ταυτίζει τη φορολογία και την ασφάλιση με τη δήμευση και την κατάσχεση. Διαλύει την Υγεία και την Πρόνοια. Δηλητηριάζει τη Δικαιοσύνη. Καταστρέφει την Παιδεία. Η καταπολέμηση της αριστείας και ο φοιτητοπατερισμός τους, έχουν τεράστιο κοινωνικό κόστος.
Ο μεγάλος Σεφέρης είχε γράψει:
«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου. Τίποτα δεν είναι πιο πικρό».
Πράγματι, υπάρχει σήμερα κανείς Έλληνας που να μη βιώνει αυτή την πίκρα;
Είναι σαφές: Η Ελλάδα χρειάζεται οξυγόνο.

Χρειάζεται κυβέρνηση που θα την αλλάξει. Που θα κυβερνήσει κόντρα στο λαϊκισμό και το μηδενισμό.

Σε μας έλαχε ο κλήρος, μόνον εμείς μπορούμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Οφείλουμε να την ξαναχτίσουμε από την αρχή. Και αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τιμήσει τους ψηφοφόρους και να αλλάξει την ΝΔ. Θέλω και εγώ να μιλήσω για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το καταστατικό. Χρειαζόμαστε ως παράταξη, ως πολιτικός χώρος, νέα γλώσσα, νέους κώδικες επικοινωνίας, για να επικοινωνήσουμε με όσους μας γύρισαν την πλάτη. Επιβάλλεται να αποκτήσουμε επαφή με τους απογοητευμένους νέους, τους άνεργους τους ανίσχυρους πολίτες. Να τους εμπνεύσουμε, να τους φέρουμε κοντά μας. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για την ΝΔ. Δεν έχουμε τεράστια περιθώρια χρόνου. Πρέπει πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι.

Συμφωνώ με τις προτάσεις του Κωστή Χατζηδάκη για το καταστατικό και θέλω να καταθέσω μια δική μου πρόταση, την οποία σας ζητώ να υποστηρίξετε.

Η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ θα έχει ορισμένα μέλη ex officio. Σε αυτά, με την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής, ανήκουν οι βουλευτές. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης. Οι άνθρωποι που είναι μπροστάρηδες στον αγώνα της καθημερινότητας. Προτείνω λοιπόν, να συμπεριληφθούν οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών και οι δήμαρχοι που εκλέγονται σε δήμους με περισσότερους από 40.000 κατοίκους.

Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά η ΝΔ αποκτά Πρόεδρο με θητεία. Περιμέναμε πολλά χρόνια καθώς οι προτάσεις αυτές είχαν κατατεθεί από το 1996. Όμως μέχρι σήμερα κανένας πρόεδρος δεν τόλμησε αυτό που τολμάει ο Κυριάκος. Να βάλει θητεία στον εαυτό του».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 28 Σεπ 2021 | 09:44

Μπακογιάννη: Ιστορική η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας - Τι σημαίνει για την Τουρκία

"Πιστεύω ότι ο ρόλος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια", τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2021 | 10:46

Παύλος Μπακογιάννης: 32 χρόνια από τη δολοφονία του - Συγκινούν τα μηνύματα της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη

Οι συγκινητικές αναρτήσεις για τον Παύλο Μπακογιάννη. "Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ" γράφει η Ντόρα Μπακογιάννη. "Κοίτα Μπαμπά" λέει ο Κώστας Μπακογιάννης.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Οκτ 2021 | 08:24

Άρχισαν τα όργανα στο ΚΙΝΑΛ: Η πρώτη κίνηση Παπανδρέου με φόντο την επιστροφή – Δεν κάνουν πίσω Λοβέρδος, Ανδρουλάκης

Τι κρύβει η πρωτοβουλία Παπανδρέου και ποιες προϋποθέσεις θέτει προκειμένου να είναι υποψήφιος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ 16 Οκτ 2021 | 20:39

ΚΙΝΑΛ: Πρώτη αντίδραση στην παρέμβαση Παπανδρέου - Τι αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους πρώην προέδρους

Τι αναφέρει ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την παρέμβαση Παπανδρέου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 16 Οκτ 2021 | 19:39

Εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Παρέμβαση Παπανδρέου - ''Θα μιλήσω με όλους τους υποψήφιους''

Επαφές με όλους τους υποψήφιους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου - Έχει ενημερωθεί και η Φώφη Γεννηματά

ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ 16 Οκτ 2021 | 19:21

Συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν με "σπόντες" για την Ελλάδα - Προκλητικές αναφορές από τον Τούρκο πρόεδρο

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Τουρκία για την Άνγκελα Μέρκελ. Αναφορές στα ελληνοτουρκικά μετά τη συνάντησή της με τον Ερντογάν.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ 16 Οκτ 2021 | 19:02

Τη σκυτάλη των τουρκικών προκλήσεων πήρε ο Οκτάι: Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571

Ο Φουάτ Οκτάι συνεχίζει τη σκληρή ρητορική της Άγκυρας. Με δηλώσεις του τόνισε πως η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571 και ότι δεν υποχωρεί στα βαρώσια.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ 16 Οκτ 2021 | 18:12

Φώφη Γεννηματά: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της – Πότε θα πάρει εξιτήριο

Στο νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός'' νοσηλεύεται η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά

Η ΤΙΚΤΟΚΕR ΜΕ ΤΟΥΣ 79.000 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ 16 Οκτ 2021 | 18:08

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με την Tik Toker που ''δίνει φωνή'' σε άτομα με προβλήματα όρασης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την Άννα Μπαλάν

Η ΗΠΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ 16 Οκτ 2021 | 14:55

Δένδιας στο AP: Δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας

"Τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας, σημειώνει ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας, στο Associated Press.

ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 16 Οκτ 2021 | 10:58

Διπλωματικές πηγές: Τι συζήτησαν Δένδιας και Μπλίνκεν - Διμερείς σχέσεις και Αν. Μεσόγειος επί τάπητος

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον 'Αντονι Μπλίνκεν για την τουρκική προκλητική συμπεριφορά

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 16 Οκτ 2021 | 09:43

ΚΙΝΑΛ: Συντροφικά "μαχαιρώματα" και έντονες συζητήσεις - Τα σενάρια επιστροφής Παπανδρέου και ο ρόλος Βενιζέλου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού αφήνουν στενοί του συνεργάτες - Έξι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής για το ΚΙΝΑΛ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 16 Οκτ 2021 | 09:39

Θεμιστοκλέους: Αν χρειαστεί θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για τον εμβολιασμό [Βίντεο]

"Όσοι έχουν κάνει 2 δόσεις και δεν κάνουν την τρίτη θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι", είπε -μεταξύ άλλων- ο Μάριος Θεμιστοκλέους