Μπαλαούρας: Δεν θα έχουν πρόβλημα οι βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε προσεκτικά ευτυχής, ο Μάκης Μπαλαούρας προέβη σε δήλωση που κόβει τα χαμόγελα. "Χάσαμε ενάντια στο μνημόνιο, τι να κάνουμε"

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε προσεκτικά ευτυχής, ο Μάκης Μπαλαούρας προέβη σε δήλωση που κόβει τα χαμόγελα. "Χάσαμε ενάντια στο μνημόνιο, τι να κάνουμε" αλλά παρόλα αυτά δεν βλέπει πρόβλημα να ψηφίσουν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα μέτρα!  

«Εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά, ότι δεν θα υποταχθούμε στο Μνημόνιο. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, τη μάχη αυτή τη χάσαμε, δεν την κερδίσαμε. Στην ιστορία συμβαίνουν αυτά, δίνεις μάχες, τις κερδίζεις. Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον πόλεμο. Στρατηγική ήττα να μην υποστούμε. Υπεστήκαμε μια τακτική ήττα», είπε ο κ. Μπαλαούρας, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. 

Παράλληλα σημείωσε πως «με την εξέλιξη αυτή δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα έχουν πρόβλημα να ψηφίσουν τα μέτρα».

Ειδικότερα σημείωσε πως για να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα «προφανώς πρέπει να υπάρξουν κάποια μέτρα. Εμείς δεν δεχθήκαμε να υπάρξουν μόνο τα κακά μέτρα. Αυτά θα προνομοθετηθούν όπως και τα καλά» και πρόσθεσε ότι αυτά «από ότι φαίνεται αφορούν την προσωπική διαφορά στις συντάξεις και το αφορολόγητο».

Ως προς τα θετικά μέτρα, είπε ότι «εμείς σκεφτόμαστε – δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο – να κάνουμε μια σημαντική παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ και να επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης περιουσίας, η περικοπή θα είναι της τάξης του 35-40%. Επίσης να μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ για ενέργεια και βασικά είδη διατροφής αλλά και να επανεξεταστεί η συμμετοχή των επαγγελματιών στο ασφαλιστικό σύστημα».

Παραδέχθηκε πάντως ότι στην λογική «σας παίρνω 100 ευρώ και σας δίνω άλλα 100, άλλοι θα ευνοηθούν περισσότερο και άλλοι λιγότερο».

Φωτό: Ευρωκίνηση

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook