Μπίστης vs Φώφης: «Απολίτικη επίθεση κατά Βενιζέλου»

Συντροφικά μαχαιρώματα σε ΠΑΣΟΚ-Ελιά: Ο Νίκος Μπίστης μιλά για «εκκολαπτόμενους ηγέτες» που στάθηκαν απέναντι στην Ελιά και «φαντασιώνονταν δικό τους ρόλο». Τί λέει για Ρέππα και Κοππά.

mpistis-vs-fwfis-apolitiki-epithesi-kata-benizelou
SHARE THIS
0
SHARES

Στην αντεπίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά πέρασε ο Νίκος Μπίστης, μετά τη δήλωσή της ότι «δεν συμβιβάζεται με το 8% της Ελιάς».

Με μια ανάρτηση γεμάτη αιχμές στο Facebook και με τίτλο «Οφειλόμενη απάντηση στην κυρία Φώφη Γεννηματά» ο Νίκος Μπίστης λέει ότι «η επιχείρηση Ελιά στο 5% απέτυχε», εξαπολύει πυρά κατά του Δημήτρη Ρέππα και της κυρίας Γεννηματά, μιλά για «απολίτικη επίθεση με πάθος κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου» και κάνει λόγο για «εκκολαπτόμενους ηγέτες» που στάθηκαν απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και την Ελιά και «φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την " επόμενη μέρα".

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπίστης αναφέρει:

ΠΑΣΟΚ και Ελιά είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς

«Ευτυχώς τα περισσότερα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τα οποία δώσαμε δίπλα δίπλα την δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, δεν σκέφτονται όπως η κυρία Φώφη Γεννηματά. Συνειδητοποιούν την σημασία της Ελιάς για την επιβίωση της παράταξης, συνειδητοποιούν ότι κάτω απο αυτήν την ομπρέλα και μόνο επιτεύχθηκε όση συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ επιτεύχθηκε και κυρίως συνειδητοποιούν οτι η σύγχρονη κεντροαριστερά θα συγκροτηθεί με μεγάλες υπερβάσεις- η πρώτη ήταν η Ελιά- και όχι με επίδειξη κομματικού πατριωτισμού και ψευδαισθήσεις για περασμένα μεγαλεία.
Τα στελέχη της κεντροαριστεράς και του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν απο κοινού την μάχη της Ελιας παρατηρούσαν περίεργες συμπεριφορές, σιωπές που έσπασαν μόνο όταν ήταν φανερό οτι η επιχείρηση" Ελιά στο 5%" απέτυχε. Και τότε μπήκε σε εφαρμογή η επιχείρηση " ΠΑΣΟΚ και όχι Ελιά" την οποία διατύπωσε ο κ. Ρέππας και συνεχίζει η κυρία Γεννηματά. Μερικοί επιδεικτικά ασχολήθηκαν μόνο με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, κάποιοι λίγοι προσπάθησαν ματαίως να σώσουν την ΔΗΜΑΡ δια της κυρίας Κοππά. Ηταν σε όλους μας φανερό ότι η κεντροαριστερά, η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο την άρνηση Κουβέλη η τις αστοχίες μιας ομάδας από τους 58. Είχαν να αντιμετωπίσουν και μια πολυποίκιλη συγχορδία εκκολαπτόμενων ηγετών που για διαφορετικούς λόγους προεξοφλούσαν την ήττα της Ελιάς και φαντασιώνονταν με τον δικό τους ηγετικό ρόλο την " επόμενη μέρα". Για αυτο και επιδόθηκαν με πάθος στην απολίτικη επίθεση κατά Βενιζέλου, θεωρώντας τον εμπόδιο στις επιδιώξεις τους και εύκολο στόχο...

Γεννηματά: «Η Ελιά δεν τα κατάφερε...»

Η κυρία Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real News δήλωσε ότι «η Ελιά δεν τα κατάφερε με τον τρόπο που υλοποιήθηκε το εγχείρημα, να αναπτύξει δυναμική και να εκφράσει τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Δεν συμβιβάζομαι με το 8% της 'Ελιάς', ποσοστό που κατά τη γνώμη μου, οφείλεται στη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ».
Στην ίδια συνέντευξη τόνισε: «Τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εμάς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα τα αποφασίσει κανένας μόνος του ούτε και κανένας άλλος για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook