
Ανακλήθηκε τελικά η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, μετά και τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει μακροσκελέστατο δελτίο Τύπου στην τελευταία του γραμμή, «Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα... έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.».
Μετά την εξέλιξη αυτή είναι απόλυτα έκθετος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που σήμερα το πρωί από το βήμα της Βουλής χαρακτήριζε τον κ.Σφακιανάκη "δημοσιοσχεσίτη", λέγοντας χαρακτηριστικά πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες και όχι «εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις».
Κατόπιν τούτου -σε συνδυασμό με την παραίτηση Σγουρίδη- δεν αποκλείεται να υπάρξει «μινι» ανασχηματισμός μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.
Η προσφυγή που υπέβαλε κατά της μετακίνησής του ο Σφακιανάκης
Ο κ. Σφακιανάκης υπέβαλε προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητά την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις τοποθετήσεις των υποστρατήγων, είχε μετακινηθεί χθες βράδυ από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη θέση του προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές πλευρές.
Κουρουμπλής: Δεν νομίζω ότι η μετακίνηση ήταν υποβάθμιση
Την εκτίμηση ότι η μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη δεν ήταν υποβάθμιση αλλά αντιθέτως τον βοηθούσε στην εξέλιξή του διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
« Ο κ. Σφακιανάκης έχει κάνει ένα έργο, κανείς δεν μπορεί να του το αμφισβητήσει, κι αυτό με επιμονή, με προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι δόθηκε μία (μεγαλύτερη) διάσταση στο ζήτημα. Η εξέλιξη σε ό,τι αφορά τις κρίσεις, νομίζω ότι δεν τον υποβαθμίζει τον κ. Σφακιανάκη και επειδή ο κ. Σφακιανάκης δεν παύει να είναι ένας άνθρωπος εξελίξιμος, για να πάει και του χρόνου παραπέρα, έπρεπε να γίνει μία τέτοια μετακίνηση, η Αστυνομία έχει μία λογική (σ’ αυτά τα πράγματα)» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και σημείωσε «Αν διαφωνεί, γιατί ο άνθρωπος θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο, είναι άλλο θέμα».
Κοινή ερώτηση ΝΔ , Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για τον Σφακιανάκη
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών, αναφορικά με την καρατόμηση του Μανώλη Σφακιανάκη, είχαν καταθέσει από κοινού τρεις βουλευτές από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.
Οι κύριοι Λ. Αυγενάκης, Ο. Κωνσταντινοπουλος και Γ. Αμυράς, που υπογράφουν από κοινού την ερώτηση, εξαπολύουν δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγορώντας την ότι καταστρέφει ότι λειτουργεί και καταλογίζοντάς της άκρατο κομματισμό και παντελή έλλειψη αξιοκρατίας.
Οι τρεις βουλευτές αφού εξαίρουν το ήθος και το έργο του κου Σφακιανάκη, ερωτούν εάν πρόκειται να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνσή του, καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για τη στήριξη της νευραλγικής υπηρεσίας, της οποίας ηγούνταν ο κος Σφακιανάκης.
«Η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών», σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές και προσθέτουν «Θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο της απομάκρυνσης του κ. Σφακιανάκη. Γιατί πραγματικός λόγος δεν υπάρχει και απλά επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα στην απόλυτη παρακμή».
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr