Μυστική συνάντηση Σαμαρά – Ντόρας στη Μουρούζη

Το πρώτο ραντεβού ανάμεσά τους μετά από δύο χρόνια. Στο τραπέζι της συζήτησης και το θέμα του επιτρόπου στην Κομισιόν.

mustiki-sunantisi-samara--ntoras-sti-mourouzi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν μετά από δυο χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η συνάντησή των δυο πολιτικών, μετά από μακρά περίοδο έχει τη σημειολογία της, καθώς κυριαρχεί η εσωστρέφεια στο εσωτερικό της ΝΔ μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Στην πατρική οικία του Πρωθυπουργού, στην οδό Μουρούζη, όπου και γίνονται όλες σχεδόν οι «μυστικές» συναντήσεις του κ. Σαμαρά, όπως και η συγκεκριμένη, έγινε μια εκτενής αναλυτική συζήτηση επί των πολιτικών εξελίξεων.
 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στο τραπέζι δεν ετέθη το θέμα του ανασχηματισμού, δηλ. το ενδεχόμενο εισόδου της Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση, ούτε της προτάθηκε το υπουργείο Οικονομικών, όπως διαρρέουν διάφοροι κύκλοι.
 
Απλά, ετέθη σε θεωρητικό επίπεδο τι θα γίνει με το θέμα του ορισμού Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια θέση την οποία θέλει η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ερίζουν και η Μαρία Δαμανάκη που επιθυμεί δεύτερη θητεία και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που φέρεται να τεθεί εκτός κυβέρνησης.  
 
Το κλίμα στη συνάντηση σαράντα λεπτών ήταν καλό σε γενικές γραμμές και έχει τη σημειολογία τους, διότι μιλήσανε πολιτικά μετά από δυο χρόνια, όπως και η ίδια είχε αποκαλύψει μιλώντας στις 15 Μαίου στην Ελλη Στάη και στο Newsroom.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Πρωθυπουργός κλείνει μέτωπα στο εσωκομματικό πεδίο, αφού χθες το βράδυ δείπνησε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην οικία του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή στην Πολιτεία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook