Ν. Βούτσης: «Απλή αναλογική με ευρύτερες συναινέσεις»

Στόχος κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

n-boutsis-apli-analogiki-me-euruteres-sunaineseis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Θέμα καθιέρωσης της απλής αναλογικής άνοιξε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι στόχος κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος και ότι για να θεσμοθετηθεί θα αναζητηθούν ευρύτερες συναινέσεις.

Τόνισε ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί στόχο της κυβέρνησης εντός τετραετίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εφόσον μακροημερεύσει η κυβέρνηση, αλλά εγώ είμαι σίγουρος ότι θα μακροημερεύσει».

Υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση είναι ανοιχτό και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης στο οποίο μπορεί να ενταχθεί και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Να αντιμετωπιστούν διαφορετικά οι μαθητικές παρελάσεις»

Ο κ. Βούτσης άνοιξε και το θέμα των μαθητικών παρελάσεων. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την εικόνα της τελευταίας παρέλασης και των συνθημάτων που ακούστηκαν από τα ΟΥΚ,  δήλωσε ότι ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στην παρέλαση. Τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή του κόσμου και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και των μαθητικών εκδηλώσεων στις εθνικές εορτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook