Να λογοδοτήσει στη Βουλή ο Καμμένος απαιτεί η αντιπολίτευση

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν συντονισμένη πίεση στον Π. Καμμένο και κατ΄επέκταση στο Μαξίμου- Για εγκληματικό σχεδιασμό μιλάει ο υπουργός.

na-logodotisei-sti-bouli-o-kammenos-apaitei-i-antipoliteusi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Να λογοδοτήσει στην Βουλή για την εμπλοκή του στην υπόθεση με το Νoor1 καλούν συντονισμένα τον Πάνο Καμμένο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκώντας όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Αμυνας αντεπιτίθεται και σε ανακοίνωση του μιλάει για «εγκληματικό σχεδιασμό».    

Απανωτά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κλήση Καμμένου  

Μετά το αίτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την ΝΔ που κατέθεσε σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση - και όπως έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας, θα απορριφθεί - ανάλογη συζήτηση έγινε και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σχετική πρωτοβουλία για την κλήση του Προέδρου των ΑΝΕΛ είχε λάβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

Ωστόσο η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε την πρόταση χαρακτηρίζοντας την «αόριστη και ανεπαρκή».

Ζήτησε να επανακατατεθεί με νέα διατύπωση και η συζήτηση να γίνει στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Τρίτη.

Το αίτημα του κ. Λυκούδη έλαβε διακομματικό χαρακτήρα καθώς όλα τα μέλη της επιτροπής που ανήκουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα την στηρίξουν.

Ωστόσο δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή καθώς οι βουλευτές της συμπολίτευσης άφησαν σαφώς να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν την κλήση του Πάνου Καμμένου στην επιτροπή.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος προιδέασε για την επικείμενη απόρριψη της πρότασης.

«Είμαστε επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και το ζήτημα απαιτεί μυστικότητα για λόγους ασφαλείας και συνοχής της πολιτείας»  είπε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και συνέχισε «Έχουμε να κάνουμε με ζήτημα που αφορά την διαλευκάνση ενός εγκλήματος. Έχουμε και δικονομικούς θεσμούς, ειδικές ανακριτικές μεθόδους που διεξάγονται με μυστικότητα, διότι αν κάτι διαρρεύσει θα έχουμε αίμα» είπε.

Και συνόψισε : «Είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση και να προκύψουν λεπτομέρειες που δεν πρέπει να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό».

Το σκεπτικό του όχι μόνο απέρριψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά επέμεινε στην κλήση Καμμένου εκφράζοντας την άποψη ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «έχει ενεργήσει υποθαλπτόμενος από τον Πρωθυπουργό».

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ) υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η ιδιότητα του μάρτυρα και κατηγορουμένου και ιδιαίτερα του κατάδικου είναι ασυμβίβαστο άρα καταρρέει το επιχείρημα Καμμένου ότι στόχος του ήταν η διερεύνηση της αλήθειας

Η παρέμβαση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι θέλει να κάνει «πανηγύρι» την επιτροπή Θεσμών προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου που την κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να γελοιοποιήσει υποθέσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος».

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Παρασκευόπουλος προσπαθούσε να εκφύγει του θέματος υποστηρίζοντας ότι οι αποκαλύψεις (συνομιλία Καμμένου – Γιαννουσάκη) ήταν προϊόν υποκλοπών και κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται η χρήση του.  

Καμμένος: Πρόκειται για εγκληματικό σχεδιασμό

 

Οι πρωτοβουλίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης προκαλούν νέα οργισμένη αντίδραση του Καμμένου που μιλάει για εγκληματικό σχέδιο. 

«Οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος με προμετωπίδα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης συγκαλύπτουν τη μεγαλύτερη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών των τελευταίων χρόνων. Συγχρόνως επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δικαιοσύνη, με διττό στόχο την ατιμωρησία υψηλά ιστάμενων προσώπων και την αποσταθεροποίηση των θεσμών της Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα αυτού του εγκληματικού σχεδιασμού είναι η απόπειρα αντιστροφής των ρόλων των ιδιοτήτων των κατηγορουμένων και υπόπτων σε καταγγέλλοντες, η στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών και προανακριτικών υπαλλήλων που ανθίστανται στις έκνομες επιδιώξεις τους.

Σε αυτό το έργο βρήκαν συμπαραστάτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποδεικνύεται πλέον ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλύψει τον επιχειρηματία κ. Ευάγγελο Μαρινάκη.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που εξετάζεται η εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο, σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Πρόσφατα αποκαλύφθηκαν εμβάσματα εταιρειών συμφερόντων του προς τη ναυλώτρια εταιρεία του πλοίου NOOR1 και τηλεφωνικές συνομιλίες του με εμπλεκόμενο στην υπόθεση την ώρα της σύλληψης της συμμορίας και της κατάσχεσης των ναρκωτικών.

 

Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να ταυτιστεί πλήρως με τον επιχειρηματία και παίρνει γραμμή από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook