«Ναι» από Οικονόμου-Γιοβανόπουλο, «όχι» από Τσούκαλη-Φούντα

Ένας -ένας οι ανεξάρτητοι βουλευτές, σπεύδουν να πάρουν θέση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το χθεσινό διάγγελμα Σαμαρά.

nai-apo-oikonomou-giobanopoulo-oxi-apo-tsoukali-founta
SHARE THIS
0
SHARES

Ένας ένας οι ανεξάρτητοι βουλευτές σπεύδουν να πάρουν θέση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το χθεσινό διάγγελμα Σαμαρά.

Ο ανεξάρτητος Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος στην πρώτη ψηφοφορία απείχε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι είναι ακόμη «επιφυλακτικός» και θα εκφραστεί αύριο στη Βουλή, ενώ ο συνάδελφός του Βασίλης Οικονόμου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε γνώμη και θα ψηφίσει τελικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως είπε, μετά το διάγγελμα Σαμαρά, υπάρχει συναινετικό πλαίσιο για να ψηφίσει, όπως ζητούσε εξ αρχής.

«Είχα βάλει ένα πολιτικό πλαίσιο. Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, συνταγματική αναθεώρηση και εκλογές εντός του 2015. Ήταν το πολιτικό πλαίσιο, που θέσαμε οι οχτώ βουλευτές της κεντροαριστεράς. Το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς με καλύπτει και έτσι πρόκειται να ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο το μεσημέρι στις 12.00», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Νίκη Φούντα, οι οποίοι είχαν συνυπογράψει τη δήλωση των 8 πήραν θέση ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας. Ο κ. Τσούκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί, ο ίδιος θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος και θα ψηφίσει «παρών», ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Νίκη Φούντα, μιλώντας στον Real Fm.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook