
Ερωτηθείς για την προαναγγελθείσα αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τόνισε πως «δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της ElDorado από την Ελλάδα αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει ένα τηρείται η νομοθεσία».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε ακόμη ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στις αρχές Αυγούστου ο Π. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει την επένδυση στις Σκουριές ως «απάτη» και είχε καταγγείλλει «ξέπλυμα χρήματος», με την εταιρεία να απαντά ότι «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της», χαρακτηρίζοντας «βαριές» τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Είναι απαράδεκτο να λέγονται τέτοιες καταγγελίες τη στιγμή που η «Ελληνικός Χρυσός» έχει επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία».
Οι σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ και ο ΕΝΦΙΑ
Σε ερώτηση για τις σχέσεις του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καμμένος σημείωσε: «οι ΑΝΕΛ στις εκλογές είχαμε ως σύνθημα το «αναγκαίο καλό». Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση μας είναι πολύ έντιμη και οι απόψεις μας έχουν γίνει απόλυτα σεβαστές. Αυτά τα τρία χρόνια που είμαστε μαζί με τον κ. Τσίπρα δεν έχουμε φτάσει ούτε μία φορά σε ένταση. Φυσικά και έχουμε διαφωνίες με υπουργούς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου».
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος και ιδίως για τα ακίνητα που δεν παράγουν εισόδημα. Μακάρι να μπορούσαμε να τον καταργούσαμε εχθές. Με την πολιτική που ακολουθείται όμως σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να τον καταργήσουμε» σημείωσε ο κ. Καμμένος σε ερώτηση αναφορικά με το τι πιστεύει σήμερα αναφορικά με την συγκεκριμένη φορολογική πρακτική.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr