Follow us

Νατσιός - Βελόπουλος για εργασιακό νομοσχέδιο: "Μετατρέπει τη δουλειά σε δουλεία" - "Τουλάχιστον κωμικό σε μια χώρα που πένεται"

Την αντίθεσή τους στο νοσμοσχέδιο για τα εργασιακά κατέθεσαν οι Δημήτρης Νατσιός της Νίκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΑΤΣΙΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

"Αντιεργατικό", χαρακτήρισε το εργατικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καταστρατηγεί ακόμα και το πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας που φέρνει προς κύρωση, μετατρέπει την δουλειά σε δουλεία και οδηγεί σε μεσαιωνικού τύπου μορφές ευέλικτης εργασίας.

Διαβάστε Επίσης

"Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για ένα νομοσχέδιο εργασίας σε μια χώρα που πένεται, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγικό ιστό, παραγωγή πλούτου, βιομηχανία, σε μια χώρα που δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορούμε να μιλάμε για εργαζομένους" είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Νατσιός τόνισε πως "το νομοσχέδιο πριονίζει το ιερό δικαίωμα της εργασίας που είναι κατοχυρωμένο εκ του Συντάγματος. Η δουλειά μετατρέπεται πλέον σε δουλεία.

"Είναι αντίθετο ακόμα και από το πνεύμα της κοινοτικής οδηγίας την οποία καταστρατηγείτε και η οποία μιλά για διαφανείς προβλέψιμους όρους εργασίας, προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων με ρήτρα απαγόρευσης απόλυσης. Αυτό που φέρνετε είναι υποβάθμιση των εργαζομένων με ακραίες μορφές ευέλικτης εργασίας και όχι ενίσχυσης τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάτσιος και συμπλήρωσε:

"Είναι ένα αντιεργατικό νομοσχέδιο που γίνεται εργαλείο όσων επιθυμούν την εργοδοτική υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία βελτίωση των όρων εργασίας. Σπεύδετε να απελευθερώσετε την 8ωρη εργασία, θεσμοθετείτε την 6ημερη εργασία, καταστρατηγείτε την αργία της Κυριακής και επιβάλλετε -για πρώτη φορά- συμβάσεις μηδενικών όρων και ποινικοποιείτε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας. Ουσιαστικά δημιουργείτε εργασιακό μεσαίωνα με 78 ώρες εργασίας αντί 48 ώρες, με στόχο δήθεν να καταπολεμήσετε την ανεργία, ενώ ποινικοποιείτε και την συνδικαλιστική δράση η οποία τιμωρείται ακόμα και με ποινή φυλάκισης".

Ο πρόεδρος της "ΝΙΚΗΣ", χαρακτήρισε ακόμα επίπλαστη τη μείωση της ανεργίας καθώς -όπως είπε- στην πλειονότητα τους οι νέες μορφές εργασίας είναι εντελώς ευέλικτες σε βάρος των εργαζομένων και υπέρ των εργοδοτών.

"Η ΝΙΚΗ θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για να βελτιωθούν οι όροι εργασίας. Θα εργαστεί για την ανάπτυξη της χώρας αλλά μιας ανάπτυξης μακρόπνοης και θα προστατεύσει με όλες της τις δυνάμεις το ιερό δικαίωμα της εργασίας", κατέληξε ο κ. Νατσιός.

Κυριάκος Βελόπουλος: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν είναι η αρχή του τέλους

"Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για ένα νομοσχέδιο εργασίας σε μια χώρα που πένεται, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγικό ιστό, παραγωγή πλούτου, βιομηχανία, σε μια χώρα που δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορούμε να μιλάμε για εργαζομένους". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση των νέων διατάξεων για τα εργασιακά.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, είπε ότι "χθες έγινε η αρχή του τέλους. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό που λέω. Για πρώτη φορά από το 1974 μέχρι και σήμερα, Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε "εδαφικές δυσκολίες", μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επειδή η διεθνής ορολογία σημαίνει πολλά πράγματα, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας μιλάει για "εδαφικές δυσκολίες" και "εδαφικές διεκδικήσεις", σημαίνει αυτονοήτως, ότι αποδέχεται τις διεκδικήσεις του αντιπάλου. Ουσιαστικά ανεγνώριζε αυτό που κανείς πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε ποτέ".

Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "μίλησε για θαλάσσιες ζώνες", τονίζοντας ότι "εδώ είναι το κλειδί της διμερούς επαφής Ελλάδας-Τουρκίας, οι θαλάσσιες ζώνες. Να τον ενημερώσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία διαφορά με τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία. Έχει μία μόνο διαφορά την υφαλοκρηπίδα. Ας μάθει τι σημαίνει διεθνές δίκαιο γιατί μέρα με την ημέρα γίνεται περισσότερο επικίνδυνος λεκτικά, εκτός αν επιβεβαιώσει τα όσα είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, ότι μας σέρνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ο ίδιος σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, "ο πρωθυπουργός δια του λόγου του, έκανε το χείριστον. "Νομιμοποίησε τη φασιστική, ναζιστική διεκδίκηση της Τουρκίας και αυτό είναι ένα εθνικό έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να το προσπερνά κανείς εδώ μέσα".

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του κοινοβουλίου ρώτησε "αν ισχύουν όσα γράφονται στον τύπο" ότι η μητέρα του συντρόφου του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, "έχει σχέση με εταιρεία προμηθευτών του δημοσίου και αν θέλει να πάρει έργο αξίας 1,2 δισ. ευρώ με τους ηλεκτρονικούς μετρητές της ΔΕΗ" και έκανε λόγο για ασυμβίβαστο.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για θέματα της οικονομίας, υποστήριξε ότι "με φόρους δεν μπορείς να ασκήσεις οικονομική πολιτική" και ότι "η συνεχής υπερφορολόγηση οδηγεί σε αυτό που έπαθε το Βυζάντιο". Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει χρήματα για να κινήσει την οικονομία, λέγοντας ότι "είστε απλά διαχειριστές φόρων, δεν είστε παραγωγοί πλούτου".

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, δήλωσε ότι "οδηγούμαστε σε παρακμιακά φαινόμενα" με μια Ελλάδα ανήμπορη να αντιδράσει και ότι "η μόνη λύση είναι οι ηγεσίες… που ψάχνουν οι Έλληνες πολίτες για να ακουμπήσουν πάνω. Μια ηγεσία στιβαρή, ελληνική, όχι εθελόδουλη, μια ηγεσία πατριωτική και ελληνική. Αυτή η ηγεσία υπάρχει, αυτό το κίνημα των ανθρώπων υπάρχει και για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Είμαστε η λύση και είστε το πρόβλημα…", κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 09 Νοε 2023 | 22:36

Απάντηση Ελληνικής Λύσης σε Αλαφούζο: "Αναγνώρισε τον εαυτό του για την διενέργεια λαθρεμπορίου στον Λακωνικό κόλπο;"

"Ας ξεκαθαρίσουμε το περιεχόμενο της αναφοράς του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, το οποίο προφανώς δεν έγινε κατανοητό από τους 'κακούς' συμβούλους του κ. Αλαφούζου".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Νοε 2023 | 16:49

Ο Αλαφούζος πηγαίνει στα δικαστήρια τον Βελόπουλο: Η δήλωση για λαθρεμπόριο και η αντίδραση του εφοπλιστή

Για ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς κατηγορεί τον Κυριάκο Βελόπουλο ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 09 Νοε 2023 | 13:18

Βελόπουλος: Θα συνυπογράψουμε την πρόταση εξεταστικής για τα Τέμπη οποιουδήποτε κόμματος

"Πού δούλευε ο Κασσελάκης; Στην Goldman Sachs. Και έρχεται και λέει δεν έχω σχέση με αυτούς που σπατάλησαν τα χρήματα", είπε για τον νέο πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 06 Νοε 2023 | 15:04

Πόθεν έσχες: Πλουσιότερος ο Μητσοτάκης, φτωχότερος ο Κουτσούμπας- Τι αποκαλύπτουν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των πολιτικών αρχηγών

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ 06 Νοε 2023 | 12:39

Πόθεν έσχες: Το ζεύγος Κυριάκου Βελόπουλου έχει τις "οικονομίες" του σε γερμανική τράπεζα - Ποσό 437.000 ευρώ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δήλωσε στο πόθεν έσχες του ετήσιο εισόδημα 187.375

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ 02 Δεκ 2023 | 20:17

#Αριστερά_Μπροστά: Το Twitter "αποκαλύπτει" το όνομα του κόμματος των 11 ανεξάρτητων βουλευτών - Θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα

Σχόλια και καυστικό χιούμορ για το φημολογούμενο όνομα του νέου κόμματος των 11 βουλευτών

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2023 | 18:07

Δώρα Αυγέρη: "Η αλήθεια για τις υποκλοπές θα αποκαλυφθεί και οι ευθύνες θα αποδοθούν"

Για ενέργειες που υπονομεύουν το κράτος δικαίου κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2023 | 15:16

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρωτάθλημα Τύπου με τη φανέλα της "Αυγής" - Τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή [εικόνες]

Θλάση έπαθε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ έπαιζε μπάλα με την ομάδα της εφημερίδας "Αυγή" στο πρωτάθλημα Τύπου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 02 Δεκ 2023 | 14:41

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Άρη Βελουχιώτη και τον ΕΛΑΣ, στα γενέθλια της Φάρλι

Ανάρτηση του Υπουργού Εργασίας για τα γενέθλια του σκύλου του Στέφανου Κασσελάκη. Τα χρόνια πολλά και οι ευχές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Δεκ 2023 | 13:46

Σακελλαροπούλου σε Γεραπετρίτη για επίσκεψη Ερντογάν: "Η Ελλάδα προσδοκά μια καλή συνεργασία"

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών εν μέσω πολλαπλών κρίσεων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 02 Δεκ 2023 | 13:33

Χαρίτσης - Αχτσιόγλου: Βίντεο 8 δευτερολέπτων των πρώην "11" του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΚΟ - Τη Δευτέρα αποκαλύπτεται το όνομα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί το όνομα της ΚΟ των 11 ανεξάρτητων βουλευτών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ 02 Δεκ 2023 | 13:16

Νίκος Βούτσης: Στόχος μας να ανακόψουμε τη μεγάλη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος μας να ανακόψουμε τη μεγάλη διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα κόμματα, τον ακτιβισμό και την αποχή τόνισε ο Νίκος Βούτσης

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 02 Δεκ 2023 | 12:49

Ερντογάν για την επίσκεψή του στην Ελλάδα: Ελπίζω να ξεκινήσει μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών

Την ελπίδα η επίσκεψή του στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των Ελλάδας - Τουρκίας, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν,