ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για «άστοχες» δηλώσεις και διαγραφές

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών κόμμάτων ενόψει της προκήρυξης εθνικών εκλογών

SHARE THIS
0
SHARES

Η πολιτική ατζέντα, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και η στάση των κομμάτων σε "άστοχες" δηλώσεις μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας Μανώλη Φάμελλου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη. 

Ο κ. Φάμελλος σχετικά με την προκήρυξη εθνικών εκλογών σχολίασε: Η κυβέρνηση έκανε καλά και έλαβε υπ' όψιν της το αποτέλεσμα και τη διαμαρτυρία των πολιτών. Εμείς για τις εκλογές, μιλάμε για ένα πρόγραμμα που εξασφαλίζει την ασφάλεια. Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για πρόγραμμα λιτότητας κι εκεί θα αναμετρηθούμε". 

Ο κ. Βορίδης ανταπάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κακοποιεί τους θεσμούς με την επιλογή της να μην παραιτηθεί και να αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ σχετικά με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εμμονές. "Έχετε εμμονές. Δεν έχει σημασία το τι λέμε γιατί εσείς θέλετε να μας ταιριάξετε σε αυτό που πιστεύετε εσείς".

Ένταση προκλήθηκε όταν με αφορμή την διαγραφή του κ. Στεφανίδη για το σχόλιό του προς την κ. Κούνεβα, ζητήθηκαν εξηγήσεις και από τους δύο εκπροσώπους των κομμάτων σχετικά με παλαιότερες άστοχες δηλώσεις. 

Ο κ. Βορίδης ανέφερε σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ. Ψαριανού για την κ. Αχτσιόγλου: " Η δήλωση του κ. Ψαριανού είναι μια άστοχη δήλωση. Δεν μου αρέσει, όμως δεν έχουν όλες οι άστοχες δηλώσεις την ίδια βαρύτητα. Η διαφορά ήθους είναι ότι όταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε με τέτοιο τρόπο (σ.σ. για τις δηλώσεις Στεφανίδη προς την κ. Κούνεβα) εμείς τον διαγράψαμε. Όταν ο κ. Πολάκης έθιξε τον κ. Κυμπουρόπουλο, όλοι ψηφίσατε για να τον στηρίξετε".

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη αψύ και ανέφερε: "Παρ' όλη τη διαφωνία μου με την έκφρασή του κ. Πολάκη, συμφωνώ με την πολιτική του". 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook