ΝΔ: Οι εσωκομματικές εκλογές και το μήνυμα για τη Β' Αθήνας

«Ζέσταμα» για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται χαρακτηρίζει η ΝΔ τις κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη την χώρα για τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις.

nd-oi-eswkommatikes-ekloges-kai-to-minuma-gia-ti-b-athinas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ως ένα «ζέσταμα» για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται χαρακτηρίζει η ΝΔ τις κάλπες που έχουν στηθεί σήμερα σε όλη την χώρα για την ανάδειξη των πρόεδρων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις της κεντροδεξιάς παράταξης. Παράλληλα με τα αποτελέσματα θα αποτυπωθεί και έμπρακτα πλέον η ανανέωση στον κομματικό μηχανισμό. Ένα στοίχημα που έχει βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ και δείχνει να το κερδίζει, καθώς τα περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, με το 35% να είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

«Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΝΔ σε άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στις 339 κάλπες αναμένεται να προσέλθουν σήμερα περίπου 155.000 μέλη του κόμματος, ένας αριθμός ιδιαιτέρως ικανοποιητικός όπως λένε στη ΝΔ, προκειμένου να εκλέξουν 66 προέδρους ΝΟΔΕ, 333 προέδρους Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από εννέα μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή, αλλά και 1.000 αντιπρόσωπους για το συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2018.

Ένα ακόμη στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

«Θέλω να παίρνουμε λίγα από πολλούς»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ψήφισε στις 9:30 το πρωί στο Περιστέρι, ο Αντώνης Σαμαράς το μεσημέρι θα μεταβεί σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά, ενώ ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται ήδη στην ιδιαίτερη του πατρίδα την Θεσσαλονίκη προκειμένου να στηρίξει με την ψήφο του, τους υποψηφίους της εκλογικής του περιφέρειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη εξ ορθολογισμού των φορολογικών βαρών. «Θέλω να παίρνουμε λίγα από πολλούς, και αυτή τη δέσμευση μας την κάνουν πράξη οι Νεοδημοκράτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο γεγονός ότι 155.000 μέλη της ΝΔ καταβάλλουν 12 ευρώ ετησίως για την κάρτα μέλους. «Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στην Ευρώπη με 155.000 μέλη με ετήσια συνδρομή… τολμήσαμε να ανοίξουμε τις διαδικασίες στο κόμμα σε τόσο μαζικό επίπεδο, δεν το έχει ξανακάνει άλλο κόμμα αυτό» σημείωσε στον ΣΚΑΪ.

«Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές, όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο καλύτερο για τον τόπο» ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης πετάει το «γάντι» στον Τσίπρα για την Β΄ Αθήνας

Το «γάντι» για την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας που προτείνει η κυβέρνηση, πετάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ με συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής καλεί τον πρωθυπουργό να φέρει στην βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών προκειμένου η ΝΔ να στηρίξει το «σπάσιμο» της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για την ύφος και το ήθος της κυβέρνησης σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκε στην ηγεσία της ΝΔ επιδίωξε ευρύτερες συναινέσεις, αλλά ο πρωθυπουργός τορπίλισε κάθε τέτοια δυνατότητα επιλέγοντας τοξικό λόγο και την πολιτική της συνειδητής συκοφάντησης. «Ποτέ δεν έχω δει τέτοιο επίπεδο γλώσσας και συμπεριφοράς, σε κυβερνητικό κόμμα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού φροντίζει να κρατάει ζωντανή τη χειρότερη μορφή του «αυριανισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε υποκρισία από πλευράς Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα υποπέσει στο αμάρτημα των ανεδαφικών υποσχέσεων απλώς προς άγραν ψήφων. «Ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα, όταν ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση. Για σκεφτείτε, τι θα τάξει τώρα, που ξέρει ότι θα χάσει. Όμως κανένας δεν θα τον ξαναπιστέψει». Προσέθεσε επίσης ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του «να πέσει στην παγίδα της παροχολογίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση που δεν το έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα.

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook