ΝΔ:Αποσύρετε τώρα τη ρύθμιση και την ψηφίζουμε μετά τη συμφωνία

Εναλλακτική πρόταση κατάθεσε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να μετατοπισθεί από το «παρών» στο ναι.

ndaposurete-twra-ti-ruthmisi-kai-tin-psifizoume-meta-ti-sumfwnia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εναλλακτική πρόταση κατάθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης για τη ρύθμιση που χορηγεί εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και έχει προκαλέσει τεράστια εμπλοκή με τους δανειστές.   

Η ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για το επίδομα στους συνταξιούχους και να την επανακαταθέσει τον ερχόμενο Μάρτιο όταν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση και θα έχει πιστοποιηθεί το πλεόνασμα διαβεβαιώνοντας πως  τότε η ΝΔ θα την υπερψηφίσει.

«Σε μια τέτοια περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση θα στήριζε την τροπολογία σας" είπε ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση βιασύνη...  λέμε ‘’ναι’’ στο επίδομα, αλλά "όχι" στον λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ»  σημείωσε ο κ. Χαζηδάκης και διευκρίνισε πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει στάση, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στο «παρών». 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «ατυχήματος» αν συνεχιστεί  η διελκυστίνδα με τους εταίρους 

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την προεκλογική της απόδραση, γι’ αυτό έχει βάλει πάλι την ηρωική φανέλα του δημοψηφίσματος» 

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι συνταξιούχοι αλλά μόνο η καλλιέργεια κλίματος για εκλογές και γι'αυτό το έκανε τόσο βιαστικά. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook